روش تولید محتوای آموزشی


بیش از دو دهه از انتشار مقاله برجسته محتوا پادشاه است توسط بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت می گذرد. اگرچه مقاله گیتس بیشتر بر محتوای آنلاین به عنوان یک مدل تجاری متمرکز بود اما او بر اهمیت ارائه اطلاعات به روز برای اطلاع رسانی و مشارکت کاربران اینترنت و همچنین جذابیت تولید محتوای آموزشی تأکید داشت.
تولید محتوای دیجیتالی به صنعتی تبدیل شده است که به نظر می رسد هدف آن مشارکت شدید مخاطبان در بخش های بازاریابی است.
وقتی نویسندگان برای ایجاد محتوا تلاش می کنند، مجبور نیستند خود را تنها به یک هدف محدود کنند. به عنوان مثال ارائه یک محتوای ویدیویی دیجیتالی می تواند همزمان آموزنده، سرگرم کننده و جذاب باشد.
محتوای آموزشی به چه محتوایی گفته می شود؟
تولید محتوای آموزشی راه ورود به بازاریابی اینترنتی است به ویژه برای مؤسسات آموزشی که در استفاده از استراتژی های بازاریابی امکانات محدودی دارند. محتوای آموزشی اطلاعات رایگان و مفیدی را به مخاطبان خود ارائه می دهد، مشتریان جدید را برای بازدید از وب سایت ترغیب می کند و مشتریان موجود را از طریق تعامل حفظ می کند.
شما همچنین با تولید محتوا، ROI قابل توجهی برای کسب و کار خود کسب می کنید. به این آمار دقت کنید:
• نوشتن محتوا سه برابر بیشتر از بازاریابی سنتی، سرنخ تولید می کند و 62 درصد هزینه کمتری دارد.
• 61 درصد از خریدهای آنلاین به طور مستقیم از طریق مشتریان و کاربرانی است که برای خواندن وبلاگ یا محتوا وارد سایت شده اند.
• مؤسسات آموزشی که بیش از 16 پست وبلاگ در ماه منتشر می کنند، 3.5 برابر بیشتر از آن شرکت هایی بازدید دارند که کمتر از 4 مقاله در ماه تولید می کنند. پس تولید محتوا برابر است با رشد کسب و کار.
شما برای اینکه در اینترنت حضوری مؤثر داشته باشید، راهی جز تولید محتوا ندارید. برای سفارش تولید محتوای آموزشی خود می توانید با کارشناسان سایت ما تماس گرفته و یک محتوای یونیک و کاربرپسند و سئو شده تحویل بگیرید.
دلیل اهمیت محتوای آموزشی و نقش آن در جذب مشتری
محتوای آموزشی مناسب تأثیر طولانی مدتی بر کاربران می گذارد. شرکت هایی که از مشکلات مشتریان خود مطلع هستند باید قویاً به فکر تولید یک محتوای آموزشی باشند و در آن راه حل هایی را برای آن مشکل ارائه دهند. آموزش یک روش جذاب غیر مستقیم برای برقرای ارتباط با مشتریان است یعنی شما بدون درخواست حمایت، چیزی را ارائه می دهید که فقط ارزش ارائه را دارد.
برندهایی که در مواقع مناسب هیچگونه محتوای آموزشی ارائه نمی دهند، ممکن است شهرت و مشتریان خود را به طور جدی در معرض خطر قرار دهند. به این مثال توجه کنید:
مشتری دارای تلفن هوشمندی است و در یک مرحله ای گیر کرده و نمی تواند وارد صفحه اصلی تلفن همراه خود شود. اگر مشتری به وب سایت سازنده مراجعه کند و راه حل مشکلش را پیدا نکند، از منابع دیگری استفاده می کند. یک جستجوی سریع در گوگل می تواند به او کمک کند تا نحوه تنظیم مجدد تلفن هوشمند را پیدا کند. اگر این اطلاعات در وب سایت سازنده رقیب وجود داشته باشد، احتمالاً او وبسایت رقیب را برای خرید بعدی در نظر خواهند گرفت.
ارزش برای این مشتری این است که او بتوانند تلفن هوشمند خود را به تنهایی و بدون نیاز به مراجعه به تعمیرگاه، مجدداً تنظیم کند، و آن تولید کننده ای دارای برند مثبت و مزیت رقابتی است که بتواند این محتوا را به این مشتری ارائه دهد.
اکنون که جهان بیشتر به سمت آنلاین بودن حرکت کرده است، بخش های منابع انسانی سازمان ها و سایت ها می توانند محتوای دیجیتالی خود را برای این منظور توسعه دهند. با وجود اینکه به نظر می رسد بخش های بازاریابی، دنیای تولید محتوای دیجیتالی را در اختیار گرفته اند ولی آنها بازهم می توانند از تولید محتواهای آموزشی در فرایندهای تجاری خاص استفاده خوبی کنند.
متخصصان بازاریابی که از محتوای آموزشی استفاده استراتژیک می کنند، به این نتیجه رسیده اند که انسان تشنه دانستن است و کسب دانش یک ویژگی انسانی است که هرگز از بین نمی رود. مردم مشکلات را دوست ندارند اما مطمئناً از یافتن ابزارهای مناسب برای حل آنها لذت می برند. آنها احتمالاً جاهایی را که توانسته اند راه حل مشکل شان را در آنجاها پیدا کنند، به خاطر می آورند.
تولید محتوای آموزشی به دلیل ارزش بالایی که دارد بسیار مورد توجه قرار می گیرد و به خاطر سپرده می شوند. پس می تواند یک تاکتیک عالی برای جذب و حفظ مصرف کنندگان باشد چون آن محتوایی که آموزش را سرلوحه کار خویش قرار داده، جذابیت بالایی دارد و هرگز از مد نمی افتد.
10 نکته تخصصی برای نگارش مطالب آموزشی
1- محتوای مرتبط بنویسید
اگر بشنوید برخی از سایت ها حتی سایت های آموزشی اغلب سعی می کنند مطالبی بنویسند که برای مخاطبان مورد نظر آنها کاربردی ندارد یا با حوزه تمرکز آنها ارتباطی ندارد، تعجب می کنید؟
سازمان هایی که می خواهند مخاطبان خود را افزایش دهند و مشتریان بالقوه خود را به خصوص از طریق نتایج جستجوی ارگانیک جلب کنند، باید اطمینان حاصل کنند که موضوعات و محتوای آنها با درد، نیازها یا واقعاً هر آنچه که کاربران در جستجوی آن هستند، مرتبط است.
اما چگونه می توانید به چنین اطلاعاتی دست یابید؟ درست حدس زدید! اینجاست که شناخت پرسونای خریدار می تواند مفید باشد.
2- محتوا را متناسب با نیاز مخاطبان هدف خود ایجاد کنید
در بازاریابی درونگرا، تمرکز بر نوشتن محتوایی که متناسب با نیازهای مخاطبان هدف شما باشد و بدست آنها برسد، بسیار مهم است. برای انجام این کار، ابتدا باید بدانید آنها کی هستند و چه می خواهند. این شامل ایجاد و استفاده از پرسوناهای خریدار است که باید با آنها آشنا شوید.
این پرسوناها می گویند که مخاطبان شما چه کسانی هستند، چه کار می کنند، به دنبال چه چیزی هستند، با چه چالش هایی مواجه می باشند و در چه مرحله ای خریدشان را انجام می دهند.
بخشی از این فرایند این است که بدانیم آنها از چه نوع خدمات یا محصولاتی استفاده می کنند یا در آینده به دنبال خرید آن خواهند بود. پس محتوایی ایجاد کنید و به اشتراک بگذارید که با آن افراد و درباره نیازهای آنها صحبت کند.
3- خاص باشید و از مثال های واقعی استفاده کنید
یک رویه متداول که در غالب وبلاگ ها مشاهده می شود این است که آنها اغلب بسیار عمومی نوشته می شوند. اگرچه این امر گاهی اوقات برای دسترسی به خوانندگان برتر قیف خوب است که مبانی را ارائه دهیم اما ذکر مثال های دقیق تر یا مفصل تر برای کسانی که در پایین قیف هستند و طالب چنین مطالبی می باشند نیز مهم است.
در تولید محتوای آموزشی وقتی چیزی را توضیح دادید، می توانید یک مثال واقعی در درک چگونگی کاربرد آن ارائه دهید و این گونه است که به خوانندگان خود کمک می کنید تا موضوع را بیشتر درک کنند.
این کار فرصتی را برای شما فراهم می کند تا تخصص و تجربه صنعت خود را در آن زمینه خاص و نحوه برخورد با چالش ها یا حل مسائل برای مشتریان خود به نمایش بگذارید.
4- از زاویه ای متفاوت به محتوا نگاه کنید
چیزی به مخاطبان خود ارائه بدهید که انتظارش را ندارند. هنگامی که افراد در حال جستجوی آنلاین برای یادگیری موضوعی خاص هستند، احتمالاً با بسیاری از مطالب مشابه روبرو می شوند.
برای متمایز شدن در این گود رقابت، عضلات خلاقیت خود را منعطف کنید، خارج از حد معمول فکر کنید و به برخی از سوالاتی که آنها ممکن است بپرسند، پیش از پرسیدن آنها جواب دهید.
5- از محتوا و زبان فعال و جذاب استفاده کنید
روش های مختلفی برای جذب خوانندگان از طریق زبان وجود دارد که برخی از آنها شامل استفاده از طنز یا استفاده از کلمات برای ترسیم یک تصویر ذهنی یا به اشتراک گذاشتن یک داستان است.
تا جایی که ممکن است از صدای فعال به جای صدای منفعل استفاده کنید زیرا برای مخاطبین شما جذاب تر است. نوشتن با صدای فعال به این معناست که فاعل (هر کسی باشد) عملی را انجام دهد که فعل بیان کرده است.
نمونه ای از صدای فعال: بیش از 85٪ از کاربرانی که مقالات وبلاگ ما را می خوانند ، فرم تماس با ما را تکمیل می کنند.
نمونه ای از صدای منفعل: فرم تماس با ما توسط بیش از 85٪ کاربرانی که مقالات وبلاگ ما را می خوانند، تکمیل می شود.
6- در کل متن یک سبک و لحن مشخص داشته باشید
تصمیم بگیرید که چگونه می خواهید محتوای آموزشی را تولید کنید. آیا می خواهید آن را از دید اول شخص بنویسید؟ اگر این چنین است از ضمایر اول شخص همانند من و ما استفاده کنید تا خوانندگان خودتان را در طول مدت زمان خواندن وبلاگ حفظ کنید.
اگر مستقیماً برای مخاطبان خود می نویسید، احتمالاً می خواهید از ضمایر دوم شخص استفاده کنید که باید از ضمایری همانند شما یا تو استفاده نمایید. یا اگر استفاده از ضمایر سوم شخص را انتخاب می کنید که وقتی در مورد سایر مشاغل یا متخصصان صنعت خود صحبت می کنید، می تواند یک فکر ایده آلی باشد، این کار مستلزم استفاده از ضمایری همانند او یا آنها خواهد بود.
علاوه بر این شما همچنین باید به لحن محتوای خودتان نیز توجه کنید. آیا می خواهید با لحن رسمی بنویسید یا لحن معمولی تر؟ خوانندگان شما بیشتر به چه چیزی پاسخ می دهند؟ و چه نوع لحن و سبکی برای نوع محتوایی که تولید می کنید، مفیدتر است؟
هر روشی را که انتخاب می کنید، انتخاب کنید، فقط مطمئن شوید که در کل متن تان همان رویه را در پیش بگیرید. در این زمینه می توانید از مشاوره سئو سایت های معتبر بهره مند شوید.
7- برای راهنمایی خوانندگان از فرمت مفید استفاده کنید
هنگام نوشتن هر چیزی که در اینترنت نمایش داده می شود همانند یک وبلاگ یا محتوای وب سایت، حتماً از برچسب های عنوان و سایر شیوه های فرمتینگ و قالب بندی صفحه وب سایت استفاده کنید. این استراتژی مهم است و در بهینه سازی موتور جستجو (SEO) وب سایت شما مؤثر است چون سئو کردن محتوا کمک می کند تا مشتریان احتمالی و سایر خوانندگان محتوای شما را پیدا کنند.
دلیل دیگر استفاده از فرمتینگ این است که مطالب را برای خوانندگان آسان تر می کند. این امر به ویژه هنگام تولید محتوای آموزشی عمیق یا پیچیده بسیار مفید است.
برخی از این نکات مهم فرمتینگ عبارتند از:
• تگ های عنوان و هدرها (تگ های H1, H2, H3) برای ایجاد سلسله مراتب محتوا
• فهرست بندی یا شماره گذاری مطالب مهم
• کسب لینک های خارجی از منابع معتبر
• نوشتن با حروف تایپی پررنگ یا مورب برای تأکید بر اصطلاحات کلیدی مهم
• استفاده از تصاویر و سایر گرافیک ها
• متن Alt که از کلمات کلیدی شما استفاده می کند.
• دادن لینک های داخلی به محتوای همیشه سبزتان در وب سایت خودتان
اگر در حال تولید محتوای آموزشی برای یک کتاب الکترونیکی هستید، ایده خوبی است که فهرست مطالب را که شامل شماره صفحات مربوط به هر بخش یا فصل است، اضافه کنید.
8- به منابع معتبر لینک بدهید
یک اشتباه رایج که برخی از افراد هنگام نوشتن محتوای آموزشی مرتکب می شوند این است که تعداد زیادی از آمار باورنکردنی و سایر حقایق مفید مرتبط را ارائه می دهند اما منبعی که اطلاعات را از آنجا به دست آورده اند، ذکر نمی کنند. ما شما را از این کار نهی می کنیم چون ذکر نکردن منبع مضر است چون خوانندگان شما ممکن است بخواهند اطلاعات بیشتری را بخوانند.
فقط منبع اطلاعات را بیان نکنید بلکه مطمئن شوید مستقیماً به آن منبع دقیق در محتوای خود لینک داده اید. با این کار علاوه بر این که منابع با کیفیتی را در اختیار خوانندگان خود می گذاردید، با لینک دادن به منابع معتبر و مرجع، اعتبار وب سایت خود را نیز افزایش می دهید.
خرید رپورتاژ آگهی راه دیگری برای ارسال این سیگنال به گوگل است که صفحه شما دارای اهمیت می باشد. در نتیجه صفحه شما شانس بیشتری دارد تا در نتایج برتر گوگل قرار گیرد.
9- اعتراف کنید که همه چیز را نمی دانید
به عنوان یک نویسنده ممکن است اغلب در مورد انواع موضوعات و حوزه های تحقیقاتی مختلف برای مشتریان مطلب بنویسید. ممکن است روزی در مورد مسائل مربوط به مراقبت های بهداشتی، بهترین شیوه های امنیت فناوری اطلاعات و مراقبت از حیوانات بنویسید و سپس روز بعد به نکات باغبانی، مسائل حقوقی و توصیه های سفر بپردازید.
اگرچه مهم است که برای مطالعه و تحقیق درباره هر کسب و کار و صنعت مربوطه وقت بگذارید اما خوب می دانید که دانستن همه چیز ممکن نیست. در مورد هر موضوع انتخابی تان در Google و همچنین در سایر سایت ها و وبلاگ های رقبای خود تحقیق کنید تا ببینید آیا اطلاعات مفیدی در آنها وجود دارد یا خیر.
10- محتوای خود را مجدداً استفاده کنید و اشتراک گذاری آن را آسان کنید
تقریباً همیشه می توان محتوا را مجدداً مورد استفاده قرار داد و در قالب های مختلف دیگر نیز به اشتراک گذاشت. برای مثال اگر یک کتاب الکترونیکی می نویسید، محتوای آن را می توانید به موارد زیر تغییر دهید:
• پست های وبلاگ
• ویدیوهای مختصر قابل بارگذاری و اشتراک گذاری در YouTube
• بروشور
• پادکست
• وبینارها
• اینفوگرافیک
• خبرنامه یا محتوای ایمیلی
علاوه بر این یکی از بهترین چیزها در مورد تولید محتوای آموزشی یا هر محتوای دیگری در قالب آنلاین این است که بتوان آن را به اشتراک گذاشت و باید این کار را انجام داد. منظور ما از ذکر این موضوع این است که می توانید پیوندهای اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی را در صفحات وب سایت خود قرار دهید و محتوا را به اکانت های رسانه های اجتماعی خود ارسال کنید.
شما هنگام نوشتن محتوای آموزشی، چه نکات دیگری را توصیه می کنید؟ حتما نظرات خود را در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
1- ویژگی های یک محتوای آموزشی کدامند؟
کاربردی و مفید باشد، از بروزترین مطالب در آن استفاده شده باشد، یادگیری آن برای عموم مردم ساده و قابل درک باشد، مطابق با نیاز مخاطبان هدف باشد و قابل سنجش باشد.
2- تولید محتوای آموزشی به چه صورت است؟
باید باعث رشد و مهارت ها و توانمندی های کاربران شود، اصول و مبانی اصلی را دربربگیرد، مطابق و متناسب با توانایی درک و فهم فراگیران بوده، مطالب موجود در آن باید به ترتیب بیان شده و باید متناسب با شرایط و نیازهای روز باشد.
3- آیا شرکت در یک دوره آموزشی می تواند در نوشتن محتوای آموزشی مفید باشد؟
قطعاً بله! شما با شرکت در دوره های آموزش تولیدمحتوا و آموزش سئو میتوانید بازده کار خودتان را چندین برابر کنید و از حضور و تجربه های اساتید این دوره ها بهره مند شوید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با درود
سپاس از ارائه مطالب آموزشی
سلام ممنونم.