تکنیک های سئو داخلی (18 مورد از بهترین روش های سئو سایت)
امروزه فعالیت های بسیاری با هدف افزایش سطح ترافیک وبسایت انجام می شود که یکی از مهم ترین و اثربخش ترین این فعالیت ها، سئو داخلی است. هنگامی که سئوکار به صورت اصولی به بهینه سازی داخلی سایت رسیدگی کند، بدون شک در کنار افزایش تعداد بازدیدهای آن، رتبه ی site نیز افزایش پیدا خواهد کرد. این مسئله آنقدر مهم و حائز اهمیت است که معمولا مدیران سایت، بدون توجه به بالا یا پایین بودن قیمت سئو سایت وردپرس یا هر نوع سایت دیگری، سعی می کنند نسبت به انجام صحیح آن اقدام نمایند و این عملیات را به دست افراد ماهر در این زمینه بسپارند. از این رو تصمیم گرفتیم در یک مقاله اختصاصی و جامع، 20 مورد از بهترین روش های سئو داخلی سایت را مورد بررسی قرار دهیم تا به صورت کلی با ماهیت این موضوع آشنا شوید.
سئو داخلی با On-Page SEO چیست و چه کاربردی دارد؟
مجموعه اقداماتی است که با استفاده از بهینه سازی در داخل سایت، باعث افزایش رتبه و ترافیک سایت از موتورهای جستجو خواهد شد. منظور از سئو داخلی سایت، بهینه سازی محتوا و کدهای HTML وب سایت و البته لینک سازی داخلی آن است. به طور ساده تر، کلیه کارهایی که برای سئو در داخل وب سایت انجام می شود را سئو داخلی سایت می گویند. مواردی که مدیر سایت امکان تغییر و دسترسی آن را دارد مثل: متون، محصولات، درج متاتگ ها، اضافه کردن و مدیریت لینک های هر بخش و خلاصه هر امکانی که درون سایت وجود دارد. این موضوع نه تنها باعث می شود برداشت و تفسیر موتورهای جستجو از سایت شما بهتر شود، بلکه به کاربران کمک می کند تا محتوای یک صفحه را بهتر درک کنند. در واقع سئو داخلی سایت که خوب انجام شده باشد، به موتورهای جستجو کمک می کند تا مطالب و محتواهایی که کاربران در سایت شما مشاهده می کنند را درک کرده و ارزش آن را از دیدگاه آنها بررسی کنند و در نتایج بالاتر گوگل آنرا نمایش دهند.
20 مورد از برترین تکنیک های سئو داخلی کدام اند و هر کدام چگونه مورد استفاده قرار گرفته می شوند؟
حال به اصلی ترین بخش این مقاله رسیده ایم و بهترین و جدیدترین تکنیک های سئو داخلی را برای شما عزیزان خواهیم گفت.
1.شناسایی و استفاده از کلمه کلیدی های پر جست و جو
همانطور که از اهمیت انتخاب کلمه کلیدی مطلع هستید، شناسایی بهترین و رایج ترین کلمه کلیدی هایی که توسط کاربران جست و جو می شوند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. توجه داشته باشید، قبل از این که محتوا را برای وبسایت خود تولید کنید، باید مناسب ترین کلمه های کلیدی را جست و جو کرده و با توجه به آن محتوا تولید نمایید. به بیان ساده، خودتان را جای کاربر گذاشته و سپس یک انتخاب منطقی و صحیح داشته باشید. همچنین برای به دست آوردن نتایج بهتر و مناسب ترین کلمه کلیدی، می توانید از ابزارهای معتبری همانند Keyword Planner استفاده کنید.
2.از مناسب ترین عناوین و توضیحات استفاده کنید.
یکی دیگر از مهم ترین تکنیک های سئو داخلی، استفاده از عنوان های مناسب و توضیحات مربوط به آن ها است. از برترین تگ هایی که متن قرار داده شده در آن هنگام جست و جو نمایش داده می شود، می توان به تگ های title و description اشاره کرد.
از تگ description برای نمایش مختصری از محتوای موجود در وبسایت و از تگ title برای نمایش عنوان استفاده می شود. به طور کلی هنگام جست و جوی عبارت کلیدی توسط کاربر، این دو تگ می توانند نقش بسیار مهمی را در ترغیب آن ها برای کلیک کردن بر روی لینک وبسایت داشته باشند. پس بهتر است تا با حوصله بیشتری این کار را انجام دهید.
3. استفاده از متا تگ ها
متا تگ ها کدهای HTML ای هستند که به موتورهای جستجو و همینطور کاربران کمک می کنند تا محتوای صفحات سایت بهتر درک شوند. دقت داشته باشید که متا تگ ها جز محتوای اصلی صفحه محسوب نمی شوند.
4. استفاده از URL مناسب
سعی کنید در آدرس URL از یک یا دو کلمه کلیدی مهم استفاده کنید. البته در صورتی این نکته را به کار ببرید که کلمات کلیدی تان با محتوا مطابقت داشته باشد. کاربران اینترنت کلمات کلیدی را در موتور های جستجوگر سرچ می کنند، پس اگر در آدرس شما از کلمات کلیدی مهم مطلبتان استفاده شده باشد، می تواند تاثیر مثبتی بر سئو سایت داشته باشد.
5. لینک دهی داخلی وبسایت
البته که اهمیت استفاده از لینک های خارجی بسیار روشن است و شما می توانید در مقاله ی 15 تکنیک سئو خارجی در سال 2021 از به روز ترین و جدید ترین تکنیک ها اطلاع پیدا کنید. اما بر خلاف تصور بسیاری از افراد، لینک دهی های داخلی وبسایت نیز همانند لینک های خارجی وبسایت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این که چه مقدار بین صفحات داخلی یک وبسایت لینک و ارتباط وجود داشته باشد، یکی از مهم ترین فاکتور ها در سئو داخلی است. استفاده از لینک های داخلی و ایجاد ارتباط صحیح بین صفحه های مختلف سبب می شود تا علاوه بر راحت بودن کاربر در استفاده از قسمت های مختلف وبسایت، موتورهای جست و جو نیز پیمایش راحت تر و بهتری را بین صفحه های site شما داشته باشند.
توجه داشته باشید که در صورت استفاده نکردن از لینک و ارتباط با یک صفحه از مجموعه صفحه های وبسایت، صفحه ی مورد نظر یک حالت پوچی را به خود می گیرد و با عبارتی دیگر همانند یک صفحه ی یتیم محسوب خواهد شد. در نتیجه پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، صفحه ی مورد نظر توسط موتورهای جست و جو پیمایش نشده و از رده خارج می شود. به شما توصیه می کنیم این مورد را جدی گرفته و در اولویت قرار دهید.
درمورد لینک سازی داخلی و سئو کردن محتوا می توانید مقاله سئو محتوا را مطالعه کنید.
6. عکس های مورد استفاده در وبسایت را بهینه سازی کنید
یکی از روش های ایجاد جذابیت در متن های مورد استفاده در وبسایت، اضافه کردن عکس متناسب به آن است اما استفاده از عکس های بهینه نشده می تواند نتیجه ای معکوس داشته باشد. مهم ترین عملیات بهینه سازی عکس ها از نظر سئو، استفاده از تگ های ALT و Title است. از تگ ALT با این هدف استفاده می شود تا اگر عکس به هر دلیلی بارگذاری نشد، متن داخل آن به جای تصویر نمایش داده شود و همانطور از تگ Title برای نمایش عنوان عکس هنگام قرار گرفته شدن موس بر روی تصویر استفاده می شود.
استفاده از کلمه کلیدی در قسمت ALT و Title نیز مهم است. شاید برای شما دانستن این موضوع جالب باشد که معمولا موتورهای جست و جو تصاویر را با توجه به کلمه کلیدی مورد استفاده در تگ ALT نشان می دهند.
7. به چگالی کلمه کلیدی مورد استفاده حتما توجه کنید
یکی دیگر از تکنیک های سئو داخلی، توجه به چگالی کلمه کلیدی است. این که استفاده از کلمه کلیدی مرتبط در محتوای داخلی اهمیت دارد بر هیچ کسی پوشیده نیست اما اگر کلمه کلیدی به درست ترین حالت ممکن مورد استفاده قرار گرفته نشود، گوگل توانایی شناسایی موضوع و مفهوم وبسایت شما را نخواهد داشت و در نتیجه آن را در نتایج جست و جو قرار نخواهد داد. در یک کلمه، تعادل داشته باشید و محتوا را برای کاربر بنویسید. معمولا مناسب ترین چگالی برای مطالب بین 0/5 تا 1 درصد است. یعنی برای یک محتوای 1000 کلمه ای، قرار دادن 5 تا 10 بار کلمه کلیدی، کافی است.
8. اهمیت استفاده درست از تگ های بدنه
بخش بندی محتوای تولید شده از اهمیت بسیاری برخوردار است و می تواند خوانایی محتوای موجود در وبسایت را افزایش دهد. تگ های H1 تا H6 تگ هایی هستند که برای بخش بندی محتوا مورد استفاده قرار گرفته می شوند. اصولا از تگ H1 برای عنوان محتوا استفاده شده و باید بدانید که از این تگ در هر صفحه تنها یک بار استفاده می شود. از تگ های دیگری همانند H2 و H3 به ترتیب برای نمایش عناوین داخلی و زیر عنوان ها استفاده کنید و سعی داشته باشید به ترتیب از آن ها بهره بگیرید. همچنین مقاله متفاوت 13 راه افزایش اعتبار دامنه سایت را مطالعه کنید.
9. به فعال بودن ssl توجه کنید.
شاید شما هم با این سوال رو به رو شوید که ssl چیست و چگونه می توان آن را فعال کرد. خب پاسخ بسیار ساده است و ssl همان مجوزی است که شما برای نشان دادن انتقال اطلاعات در وبسایت شما به صورت امن دریافت کرده و وبسایت خود را از حالت http به https تبدیل می کنید. در صورت دریافت این مجوز، شما به اعمال یکسری تغییرات در وبسایت خود نیاز دارید و با فعال کردن ssl، علامت سبز رنگ secure برای وبسایت شما نیز فعال شده و نمایش داده می شود.
10.محتواهای قدیمی خود را فراموش نکنید
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما گوگل توجه ویژه ای به آپدیت کردن محتواهای قدیمی دارد و همیشه بر این مسئله تاکید دارد. در واقع شما با بروز رسانی مطالب قدیمی، به گوگل می فهمانید که برای این مقاله ارزش قائل هستید و آن را از یاد نبرده اید.
11. سعی در تولید محتواهایی با طول متن بیشتر داشته باشید
در تکنیک های سئو داخلی مورد استفاده در سال های اخیر، طول محتوای متنی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و باید برابر با 1000 کلمه برای هر مقاله یا محتوا باشد. از مهم ترین نکاتی که موتورهای جست و جویی به آن توجه می کنند، طول محتوای مورد استفاده در وبسایت است. علاوه بر نکات اشاره شده، به شما توصیه می کنیم
12. در وبسایت خود از محتواهای تعاملی استفاده کنید.
کیفیت محتوایی که برای وبسایت خود تولید می کنید، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان با استفاده از محتواهای با کیفیت پایین به رتبه و میزان بازدید دلخواه خود دست پیدا نخواهید کرد.
استفاده از تکنیک تعامل با کاربر، یکی از ارزشمندترین تکنیک های سئو داخلی است. محتوایی که در آن مخاطب و فرد خواننده را به داشتن تعامل ترغیب کند، ارزش بسیار بالایی دارد. به عنوان مثال ارائه ی یکسری سوال های به جا و در نهایت قرار دهی پاسخ سوال ها در ادامه ی محتوا، می تواند تاثیرت بسیار مثبتی را در افزایش تعداد بازدیدکننده های وبسایت داشته باشد.
13. استفاده از کلمات هم معنی در کنار کلمه کلیدی
امروزه استفاده از مفهوم کلمه کلیدی در تولید محتوا به شدت مورد توجه گوگل قرار گرفته و مهم ترین علت این توجه نیز، استفاده از الگوریتم های پیچیده و پیشرفته در موتورهای جست و جو است که قدرت مناسب را برای درک مفهوم های کلمه ها دارا هستند. توجه داشته باشید که بهتر است از ادبیات غنی در تولید محتوا استفاده کنید و از تکرار زیاد کلمه ها و یا عبارت های کلیدی در محتوا دوری کنید و به جای آن ها، عبارات مشابه یا هم معنی آن ها را بیاورید تا رتبه ی بهتری دریافت نمایید. برای مثال اگر کلمه کلیدی شما خرید اینترنتی است، از کلمه ای مانند خرید آنلاین نیز استفاده کنید.
14.آدرس صفحه باید دقیق و قابل فهم باشد
این که موتورهای جست و جو بتوانند راحت تر و دقیق تر به آدرس های جست و جو شده دسترسی داشته باشند، بسیار مهم است. تصور کنید که گوگل به دنبال یکی از محتواهای موجود در صفحه ی خاصی از وبسایت شما است، به هر اندازه ای که آدرس ارائه شده توسط وبسایت شما راحت تر و خواناتر باشد، عمل جست و جو و دستیابی نیز بهتر انجام می شود. پس سعی کنید با توجه به موضوع یا محصولی که دارید، آدرس صفحه را انتخاب کنید.
15.طولانی نبودن آدرس صفحه
به هر اندازه ای که آدرس مورد استفاده برای یک صفحه ی وبسایت کوتاه تر باشد، دسترسی به آن نیز بدون وجود مشکل و آسان تر خواهد بود. توجه داشته باشید که یکی از تکنیک های سئو داخلی، استفاده از آدرس های کوتاهی است که به راحت ترین شیوه ی ممکن در ذهن ها باقی می مانند.
16. حتما از کلمه کلیدی در پاراگراف اول استفاده کنید.
استفاده کردن از کلید واژه در پاراگراف اول، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این موضوع سبب می شود تا کاربر با مطالعه ی اولین خطوط از محتوای موجود، تشخیص دهد که آیا محتوای آن صفحه از صفحه های وبسایت برای او مناسب و مفید است یا خیر؟ البته یکی دیگر از دلایل لزوم استفاده کلمه کلیدی در پاراگراف اول نیز، هوشمند بودن گوگل و انتظاراتی است که از یک محتوای باکیفیت دارد.
17. سعی کنید سطح فعالیت کاربران را در صفحه های وبسایت خود افزایش دهید.
فراهم کردن ابزارهای مناسب و مفید برای افراد و کاربرانی که انرژی کمتری دارند و یا به اصطلاح تنبل هستند، بسیار کارآمد و مفید است. به عنوان مثال می توانید در وبسایت خود از دکمه های اشتراک گذاری استفاده کنید. سعی کنید راه ارتباطی با استفاده از شبکه های اجتماعی پر استفاده را در وبسایت خود قرار دهید. به عنوان مثال در کشور ما شبکه های اجتماعی همانند تلگرام، اینستاگام و… بیشترین کاربرد و استفاده را بین عموم مردم دارند.
18. متن های طولانی را حذف کنید
از به کار بردن پاراگرافهای طولانی و خسته کننده اجتناب کنید. متن را با سبکهای مختلف و مدلهای مختلف محتوا غنی کنید تا جذاب تر و سرگرم کننده تر شود. این موضوع به کاربران نیز کمک خواهد کرد تا با حوصله بیشتری محتوایتان را تا انتها بخوانند.
نتیجه گیری
به طور کلی سئو داخلی یا On-Page SEO به بهینه سازی داخلی وبسایت گفته می شود و مهم ترین هدف از انجام دادن آن هم، افزایش سرعت ایندکس شدن محتوا و در نهایت افزایش سطح بازدید از وبسایت است. به شما توصیه می کنیم این تکنیک را جدی گرفته و برای شروع سئو سایت، حتما از جدیدترین ترندهای سال 2021 بهره ببرید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید