اینفلوئنسر کیست؟ میزان درآمد آن و نحوه تبدیل شدن به اینفلوئنسر به چه شکل است؟ اینفلوئنسرها، چهره هایی محبوب، مورد اعتماد و دارای یک مهارت خاص هستند. این دسته از افراد، در نیچ ها و حوزه های کاری خاصی فعالیت می کنند. با توجه به درآمدزایی بسیار خوب این حرفه، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا راجع به آن بیشتر صحبت کنیم.
اینفلوئنسر چه کسی است؟
اینفلوئنسر یا influencer نام یکی از حرفه هایی است که محل فعالیت آن در فضای مجازی بوده و با رشد و گسترش این شبکه در 2 دهه اخیر به شکل امروزی به وجود آمده است. همانطور که می دانید جامعه، یک نوع شکل همزیستی جمعی است که در این میان، برخی از افراد می توانند به دلیل رفتار، گفتار و رویه ای که در پیش می گیرند، در میان گروه های مختلف محبوب شوند. این موضوع منجر به شکل گیری یک عنصر ارزشمند به نام اعتماد می شود. حال این افراد فرصت های بسیاری دارند که با انتشار محتوا، جمعیت بسیاری را به سمت موضوعات خاصی هدایت کنند.
فاکتور اصلی که منجر به ایجاد حرفه اینفلوئنسری شده است و زمینه درآمدزایی را فراهم کرده است، اعتماد می باشد. اینفلوئنسرها با فعالیت در موضوعات خاص مانند تکنولوژی، هنر، سرگرمی، سبک زندگی، ورزش و غیره، تلاش می کنند مخاطب را به معرفی محصولات، ادوات، ترفندها، نکات و محتواهای سرگرم کننده در آن بخش جلب نمایند. یک اینفلوئنسر در کنار ارائه محتواهای جذاب در حوزه کاری خود، یک اصل مهم را باید رعایت کند و آن، صداقت است. با این حال برخی از افراد ممکن است این مورد را در برخی موارد نادیده بگیرند که منجر به کاهش محبوبیت آنها خواهد شد.
ویژگی های اینفلوئنسرها چیست؟
برای درک بهتر اینکه اینفلوئنسر کیست؟ میزان درآمد آن و نحوه تبدیل شدن به اینفلوئنسر، باید به صورت خلاصه با ویژگی های آنها نیز آشنا شوید که عبارتند از:
- چهره شناخته شده و محبوب.
- خلاق بودن و تولید محتوای ترند و جذاب.
- توانایی تعامل و ارتباط اجتماعی بالا به خصوص در همکاری با کارفرمایان و تیم خود.
اینفلوئنسر چه کاری می کند؟
در پاسخ به اینکه اینفلوئنسر کیست؟ میزان درآمد آن و نحوه تبدیل شدن به اینفلوئنسر باید در ابتدا با انواع آنها آشنا شوید. در این خصوص می توان گفت:
اینفلوئنسر بلاگر
شاید بتوان ترندترین و محبوب ترین نوع اینفلوئنسرها را، مدل بلاگری آنها دانست. این دسته از افراد در رابطه با موضوعات مرتبط به خود اعم از سبک زندگی و اتفاقات زندگی شخصی که جالب باشند، تولید محتوا می کنند. دنبال کنندگان این نوع محتواها معمولا به دلیل علایق شخصی، کنجکاوی یا درک سبک زندگی این اشخاص که ممکن است افراد موفق و چهره های شناخته شده ای باشند، آنها را دنبال می نمایند.
یکی از مثال ها و افراد مطرح که می توان در این بخش ذکر کرد و این روزها ترند می باشد، آیسان اسلامی نام دارد.
اینفلوئنسرهای تکنولوژی
با توجه به رشد تکنولوژی در جهان، این حوزه نیز مخاطبان بسیار زیادی دارد. بیشتر محتواهای تولید شده در این بخش عبارتند از: تکنولوژی، مقایسه و بررسی محصولات الکترونیکی، اخبار مرتبط به محدودیت های فضای مجازی، اینترنت و سرعت آن، موبایل، لپ تاپ و مواردی از این قبیل.
با توجه به آنکه فضای مجازی در ایران همواره در سرتیتر اخبار قرار دارد و هرازگاهی قوانین مربوط به این بخش تغییر می کنند، اینفلوئنسرهای این حوزه طرفداران بسیاری را جذب کرده اند. از سوی دیگر، ارائه اطلاعات تخصصی با زبان ساده و مقایسه محصولات، 2 نوع محتوای بسیار مفید از این گروه می باشند.
اگر بخواهیم در این بخش نیز مثال هایی را ذکر کنیم، باید به آقای جادی، اهورا نیازی، آرین ابرونی، مهدی شجاری و نیز زی زی سلیمی اشاره کرد.
اینفلوئنسر آشپزی و غذا
یکی از حوزه های بسیار جذاب که می تواند به سرعت توجه ها را به خود جلب کند، اینفلوئنسرهای آشپزی و غذا است. البته توجه کنید که این دسته از افراد، به اشکال مختلفی طبقه بندی می شوند. یک دسته کسانی هستند که آشپزی می کنند. دسته ای دیگر کسانی هستند که به نقد و بررسی و معرفی رستوران ها و مراکز اغذیه فروشی می پردازند.
اینفلوئنسرهای آشپزی و غذا به دلیل پخت این مواد که نیاز روزانه انسان ها است و جذابیت بصری که در تولید محتوای خود دارند، می توانند هر فردی را جذب کنند. همچنین آنها قادرند با جلب اعتماد مردم و نقد و بررسی مراکز تغذیه مختلف، کاربران را به کسب و کارهای مختلفی هدایت کنند. از همین رو، کسب درآمد آنها با همکاری مراکز غذایی مختلف صورت می گیرد.
برخی از چهره های شناخته شده در این بخش عبارتند از: مستر تستر، میلاد تستر و سامان گلریز.
اینفلوئنسرهای ورزشی
ورزش یکی از مهم ترین بخش های زندگی هر فردی است که در این زمینه نیز افراد مختلفی فعالیت می کنند. این دسته بلاگرها نقش مهمی در هدایت افراد برای شروع و انجام ورزش حرفه ای دارند. به عنوان مثال آنها می توانند به معرفی باشگاه ها، مکمل ها، داروها و رژیم های غذایی مختلفی بپردازند.
البته برخی از این افراد، تولید محتوای خود را به صورت ترکیبی انجام می دهند. بدین شکل که محتواهای تولیدی را در سبک فان ایجاد کرده و یا با نمایش پیشرفت فیزیکی بدن افراد در طول ورزش، محتواهای انگیزشی ایجاد می نمایند. این سبک محتواها به شدت وایرال می گردند.
در خصوص افراد شناخته شده در این بخش می توان گفت: آرتا فیتنس، پریسا شاپوری.
نکته: بسیار مهم است اگر قصد یادگیری ورزش های سنگین یا حساس را دارید، به سراغ بلاگرها و اینفلوئنسرهای با تجربه و دانش کافی بروید. این موضوع به جهت عدم تحمیل خسارت جانی و سلامتی مهم است.
میزان درآمد اینفلوئنسر چقدر است؟
یکی دیگر از موضوعات مهم در رابطه با اینکه اینفلوئنسر کیست؟ میزان درآمد آن و نحوه تبدیل شدن به اینفلوئنسر، مربوط به درآمد آنها می باشد. درآمد اینفلوئنسرها به ارقام میلیونی و حتی میلیارد تومانی می رسد. البته به دلیل محدودیت قرار دادن تبلیغات و محتوا، همیشه سقفی برای این موضوع وجود دارد. اگر بخواهیم مثالی را از درآمدهای این دسته از افراد بیان کنیم، باید به حسن ریوندی، یک اینفلوئنسر سرگرمی اشاره کرد که دنبال کنندگان بسیاری دارد. او بابت تبلیغات خود مبلغ 100 میلیون تومان را دریافت می نماید.
با این حال باید بدانید اینفلوئنسرها تنها از طریق تبلیغات کسب درآمد نمی کنند. آنها از طریق شرکت در همایش ها و برگزاری جلسات با برندهای خاص، می توانند به کسب و کار مقابل خود اعتبار دهند و از این طریق وجهی را دریافت نمایند. همچنین حضور آنها به عنوان مجری یا گرداننده یک مراسم، خود یک منبع درآمدزای قابل توجه برای بلاگرها است. شرکت در برنامه های تلویزیونی، مصاحبه ها یا محتواهای خصوصی که در کانال های یوتیوبی منتشر می شوند نیز از جمله روش های درآمدزایی آنها است.
نحوه تبدیل شدن به اینفلوئنسر چگونه است؟
بخش دوم این موضوع که اینفلوئنسر کیست؟ میزان درآمد آن و نحوه تبدیل شدن به اینفلوئنسر چگونه است، یکی از پرسش های مهم از سوی بسیاری از کاربران می باشد. برای پاسخ به این پرسش می توان به چند گام زیر اشاره کرد که عبارتند از:
شناخت جامعه هدف و نیچ خود
اولین گامی که باید انجام دهید آن است که جامعه هدف خود را شناسایی کرده و آنها را به سمت خود جذب نمایید. جامعه هدف شما، افرادی هستند که دانش و یا محصولات و خدمات تان برای آنها مفید است. این دسته از افراد، می توانند مشتری شما شوند و قادر خواهید بود با فروش کالا یا خدمات به آنها، کسب درآمد کنید و یا در حداقل ترین حالت، اطلاعاتی را رد و بدل نمایید.
همچنین جامعه هدف شما ممکن است افرادی باشند که با شما ویژگی مشترکی دارند؛ مثلا در یک شهر با شما زندگی می کنند. در این حالت می توانید به منظور افزایش محبوبیت و شهرت خود در این مسیر گام بردارید.
انتخاب یک پلتفرم
حال شما برای اینکه بتوانید به جامعه هدف خود برسید، باید تولید محتوا نمایید. اما بسیار مهم است که این محتوا را در چه جایی به اشتراک بگذارید تا به شما در دیده شدن کمک کند. این کانال ها باید به راحتی در دسترس باشند، جامعه هدف و نیچ شما در آنجا حضور داشته و قابلیت های کامل برای ارائه محتوای شما ارائه دهند.
یکی از پرمخاطب ترین این پلتفرم ها، Instagram است که می توانید در مقاله آموزش اینستاگرام، با آن آشنا شوید.
پایه گذاری برند یا هویت شخصی و ارتقا آن
ایجاد برند یا هویت شخصی شما، عاملی است که نشان دهنده شما (فرد) یا مجموعه تان خواهد بود. از این به بعد شما باید تحت نام برند یا هویت شخصی خود کار کنید، محتواها را پیرامون آن ضبط کرده و تلاش کنید تا آن را ارتقا دهید. این کار با افزایش تعداد فالوورها، همکاری با مجموعه های مختلف، تولید محتوای مستمر، تعامل با جامعه هدف (نیچ) خودتان میسر می شود.
ایجاد یک استراتژی مارکتینگ
اگر نمی دانید اینفلوئنسر کیست؟ میزان درآمد آن و نحوه تبدیل شدن به اینفلوئنسر چگونه است، باید کمی از علم مارکتینگ را کسب نمایید. تاکتیک های بازاریابی در این بخش، با هدف فروش محصول یا خدمات انجام نمی شوند؛ بلکه غایت اصلی، افزایش تعداد فالوورها است.
استمرار تولید محتوا
حال شما باید به استمرار تولید محتوای خود ادامه دهید. در این حالت باید مدام کیفیت و نوع محتوا را به روزرسانی نمایید. مهم است که با ترفندهایی، محتوای خود را از دیگران متمایز کرده و با گرفتن بازخورد به صورت دوره ای، طبق سلیقه عموم مخاطبان هدف خود محتوایی را ارائه کنید.
شبکه سازی
از اقدامات بسیار مهم برای تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر آن است که شبکه سازی نموده و از این طریق، خود را به جامعه هدفتان یا افراد بیشتری بشناسانید. یکی از ترفندهای مهم در این قسمت آن است که اولا با افرادی که در حوزه یکسان کار می کنند آشنا شوید. در ثانی شما باید از قابلیت های شبکه اجتماعی خود برای تعامل با آنها استفاده نمایید. به عنوان مثال یکی از بهترین کارها در این بخش، برگزاری لایوهای چند نفره است.
تسلط بر برخی مهارت ها مانند آموزش ادمین اینستاگرام نیز می تواند به شما کمک کند تا به صفحه خود کمک کنید و پست های خود را به افراد بیشتری نشان دهید.
راه های افزایش درآمد اینفلوئنسرها
حال که فهمیدیم اینفلوئنسر کیست؟ میزان درآمد آن و نحوه تبدیل شدن به اینفلوئنسر به چه شکل می باشد، بد نیست روش های افزایش درآمد این مشاغل را نیز بررسی کنیم. در این خصوص می توان گفت:
اسپانسر شدن
یکی از راحت ترین و بهترین روش ها آن است که اسپانسر شوید. در این حالت می توانید اسپانسر یک کالا، خدمت یا برند شده و در بخشی از محتوای خود، آنها را معرفی نمایید.
ساخت محتوای تبلیغاتی
یکی دیگر از کارهایی که می تواند درآمد شما را بیشتر کند، شرکت در محتواهای تبلیغاتی به عنوان یک بازیگر یا نقش اصلی است. با وجود شما، تبلیغ بسیار جذاب تر و معتبرتر خواهد بود و مشتری می تواند به سرعت به محصول اعتماد نماید.
افیلیت مارکتینگ
با توجه به حجم عظیمی از کاربرانی که شما را دنبال می کنند، این فرصت برای تان مهیا است که کالاها و محصولات را با لینک خودتان به فروش برسانید. در این حالت می توانید از فروش انجام شده، سودی را نصیب خود کنید. از آنجایی که جامعه هدف بزرگی دنبال کننده شما هستند، مقدار فروش افزایش یافته و سود بالاتری نصیب تان می شود.
مانیتاز کردن کانال ها
برخی از شبکه ها و پلتفرم های تولید محتوا مانند یوتیوب، به ازای هر هزار بازدید کاربران مبلغی را ارائه می کنند. البته این موضوع یکسری شروط دارد. شما می توانید با ورود به این شبکه ها و مانیتایز کردن کانال خود، از آنها کسب درآمد نمایید.
پرسش های متداول کاربران
برخی از پرسش های متداول شما کاربران راجع به اینکه اینفلوئنسر کیست؟ میزان درآمد آن و نحوه تبدیل شدن به اینفلوئنسر عبارتند از:
مدت زمان لازم برای تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر چقدر است؟
برای اینکه به یک اینفلوئنسر تبدیل شوید، مسیر نسبتا سختی خواهید داشت؛ چراکه امروزه اعتماد به این دسته از افراد سخت تر شده است. معمولا مدت این زمان در حدود 1 سال فعالیت مداوم و کامل است و ممکن است تا 3-5 سال نیز به درازا انجامد تا به یک چهره شناخته شده در یک حوزه کاری خاص تبدیل شوید. البته شما می توانید با شبکه سازی و همکاری با دیگر چهره های شناخته شده، این مدت زمان را کمتر کنید.
پیش نیازهای مسیر اینفلوئنسر شدن چیست؟
در خصوص پیش نیازهای تبدیل شدن به چنین فردی می توان به داشتن روابط اجتماعی بالا، تسلط بر الگوریتم ها و نحوه کار شبکه های اجتماعی، یک مهارت یا کالای بدرد بخور اشاره کرد.
آیا اینفلوئنسر شدن همچنان انتخاب خوبی است؟
بله؛ بسیار مهم است که زمینه درستی را برای تبدیل شدن به یک چهره انتخاب کنید. به عنوان مثال، حوزه تکنولوژی در چند سال اخیر به شدت مورد استقبال قرار گرفته و همچنان جذاب است. در یکسال اخیر، بلاگری در حوزه هوش مصنوعی به یک ترند خوب تبدیل شده است.
اگر به مباحث مربوط به شبکه اجتماعی علاقمند هستید، می توانید ترفندهای مرتبط به این بخش را در بلاگ سایت ما مطالعه نمایید. از جمله مقاله آموزش دانلود استوری.