SEOEDU

راهنمای ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites

مزایا و معایب گوگل سایت چیست؟

امتیاز ۵ از ۵ – ۱ رای
در حال ثبت رای

ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites یک پیشنهاد نسبتا خوب برای کسانی است که قصد دارند بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای، یک سایت بسیار ساده و مبتدی را بالا بیاورند. این سرویس از سال 2006 – 2008 ایجاد شده و می‌توانید به کمک آن برای راه اندازی وب سایت بدون نیاز به دامین و هاست اقدام کنید. با این حال، ابزارها بسیار ساده و کم هستند. به همین خاطر نمی‌توان انتظار طراحی سایت حرفه‌ای با این پلتفرم را داشت. در ادامه برای معرفی بیشتر این سرویس گوگل با ما همراه باشید.

گوگل سایت یا Google Sites چیست؟

آشنایی با گوگل سایت

گوگل یکی از شرکت‌هایی است که سرویس‌های متعددی را برای کاربران در فضای مجازی ارائه می‌دهد. به عنوان مثال می‌توان به موتور جستجوی قدرتمند آن برای سرچ مطالب، Google Doc برای مدیریت اسناد در فضای ابری، Google Sheets برای درج و دسته بندی داده‌ها همانند اکسل، Google Drawings برای ویرایش تصویر، گوگل مپ برای مشاهده نقشه و بسیاری سرویس‌های دیگر اشاره کرد. در کل 69 ابزار وجود دارند.

در کنار تمامی این موارد، از 6 سال قبل شاهد ارائه یکی از سرویس‌های دیگر گوگل بودیم که می‌توانید برای ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites اقدام کنید. گوگل سایت ابزاری آنلاین است که می‌توانید بدون نیاز به کد زدن، از آن برای ساخت یک سایت کامل (یا بهتر است بگوییم با دیزاین‌های ساده) استفاده نمایید. هرچند که این پلتفرم نمی‌تواند به اندازه خدمات طراحی سایت در یزد زیبا، کامل و قابل شخصی سازی باشد، اما می‌توانید به طور رایگان از آن استفاده کنید.

گوگل سایت قابلیت ساخت انواع پلتفرم‌های تجاری ساده و رایگان را دارد. توجه کنید که هم استفاده از این ابزار رایگان است و هم میزبانی از وب سایت شما. این ابزار آنلاین توسط خود شرکت گوگل ساخته شده و می‌توانید از آن برای ساخت پورتال‌های شخصی و یا وب سایت‌های عمومی نیز استفاده کنید.

برای ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites کافیست به مجموعه برنامه‌های این شرکت یعنی Google Workspace مراجعه نمایید. در نتیجه پیش نیاز استفاده از آن، داشتن یک جیمیل خواهد بود. در سال 2022 و 2023، پیشرفت‌های بسیاری روی این ابزار انجام شدند که به کاربران برای طراحی UI بهتر کمک می‌کنند.

تاریخچه‌ای از گوگل سایت یا Google Sites

قبل از اینکه به ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites بپردازیم، بد نیست راجع به تاریخچه این ابزار نیز صحبت شود. شکل گیری گوگل سایت توسط JotSpot انجام شد. این شرکت صرفا خدمات نرم افزاری مرتبط به کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط را ارائه می‌کرد. شرکت جات اسپات توسط Joe Kraus و نیز Graham Spencer پایه گذاری شده بود.

در سال 2006 بود که JotSpot به عنوان یکی از 15 استارتاپ برتر توسط InfoWorld معرفی گشت. در اواخر آن سال، این کمپانی توسط گوگل خریداری شد. ظاهرا این خرید برای آن صورت گرفته بود که ابزار جدیدی به منظور ساخت سایت شکل گیرد. چراکه گوگل اعلام کرد مدتی لازم است تا دیتاهای مربوط به Google Page Creator به آن منتقل شود. گوگل پیج کریتور همان نسخه ابتدایی گوگل سایت است که بعدا تغییر نام داد. در نهایت سال 2008، گوگل سایت با فناوری JotSpot رونمایی شد.

هرچند که ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites در ابتدا نیاز به دامنه داشت، اما بعد از مدتی، دیگر به دامین نیاز نبود.

یک تغییر مهم برای این پلتفرم مربوط به هشت سال بعد یعنی در سال 2016 می‌شود که گوگل، Google Sites را تغییر داد. از این به روزرسانی به بعد دیگر گوگل از فناوری JotSpot استفاده نمی‌کند. در نهایت تمام سایت‌هایی که با ابزار گوگل سایت در نسخه پیشین ساخته شده بودند، در سال 2021 بایگانی شدند.

آشنایی با امکانات گوگل سایت

برای آنکه نسبت به ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites اقدام کنید، می بایست با امکانات این پلتفرم آشنا شوید. در این خصوص می توان گفت:

گوگل سایت چه کاربردهایی دارد؟

اگر قصد دارید برای ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites اقدام کنید، می‌توانید این کار را برای اهداف زیر انجام دهید:

ساخت سایت‌های شخصی

یکی از مهم‌ترین موارد استفاده از گوگل سایت، استفاده از آن برای ایجاد سایت‌های ساده است. در کل سیستم و ابزارهایی که در این پلتفرم برای طراحی سایت در نظر گرفته شده‌اند، بسیار محدود هستند. این موضوع مهم‌ترین نقطه ضعف این ابزار است. با توجه به این نکته، شما می‌توانید برای سایت‌های شخصی و ساده از آن استفاده کنید.

انتشار سریع محتوا

به این فکر کنید که شما باید همین حالا یک مطلب را در فضای مجازی منتشر کنید. هرچند که شبکه‌های اجتماعی برای این کار وجود دارند، اما ممکن است به هر دلیلی دسترسی به آنها سخت باشد. شما می‌توانید به سرعت یک سایت تک صفحه‌ای را با ابزار گوگل بدون هیچ مشکلی ایجاد کرده و آن را منتشر کنید. سپس از لینک تولید شده برای ترغیب دیگران به نمایش محتوای خود استفاده کنید.

تمرین کردن

در ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites، ابزارها به شدت مبتدی هستند. به همین خاطر است که در خدمات طراحی سایت از آن استفاده نمی‌شود. شما می‌توانید برای کودکان و نوجوانانی که علاقمند به این رشته هستند، در قدم اول به آموزش این پلتفرم اقدام کنید. رایگان بودن و دسترسی آسان و سریع مهم‌ترین ویژگی‌های این پلتفرم می‌باشد که می‌توانند آموزش آن را جذاب نمایند.

طراحی سایت‌های تک صفحه‌ای

ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites به صورت دستی و صفحه به صفحه انجام می‌شود. این بدین معنا است که شما می‌توانید طراحی سایت را به همان تعداد صفحاتی که نیاز دارید محدود کنید یا سایت‌های تک صفحه‌ای ایجاد نمایید. هر صفحه دیزاین خود را خواهد داشت.

دریافت نظرات و انتشار محتواهای محدود

ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites امکان آن را می‌دهد تا به میزان 100 مگابایت داده ذخیره کنید. به همین خاطر شما می‌توانید برای دریافت نظرات، اشتراک گذاری محتواها با حجم‌های محدود، منتشر کردن فایل‌ها یا لینک‌های مختلف از این طریق اقدام کنید.

مزیت‌های ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites چیست؟

ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites چه مزیت‌هایی دارد؟ در چه حالتی می‌توانیم از آن استفاده کنیم و در چه حالتی نمی‌توان؟ آیا ارزش دارد زمان خود را برای یادگیری آن صرف نماییم؟ پاسخ همه این سوالات با توجه به مزایا یا معایب این پلتفرم مشخص می‌شوند.

مزیت‌های ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites

معایب ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites

فرآیند ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites

برای ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites می‌بایست یکسری مراحل را طی کرد که به شرح زیر هستند:

دسترسی اولیه

برای آنکه به این ابزار دسترسی داشته باشید، کافیست وارد گوگل درایو شده و از گزینه بالا سمت چپ، گوگل سایت را انتخاب کنید. ممکن است در این بخش این پلتفرم را مشاهده نکنید. در این صورت کافیست روی این لینک کلیک کنید.

نکته: حتما از لاگین بودن اکانت جیمیل خود اطمینان داشته باشید.

زمانی که وارد این سایت شوید، می‌توانید از بخش پایین سمت چپ، روی گزینه “+” کلیک کرده و برای ساخت پروژه جدید اقدام کنید.

تغییر هدر

زمانی که بر روی گزینه + زدید، وارد پلتفرم طراحی سایت می‌شوید. حال می‌توانید از قسمت راست ابزارها را مشاهده کنید. البته این پلتفرم زبان فارسی را نیز پشتیبانی می‌کند.

در قسمت بالا سمت چپ، هدر را مشاهده می‌کنید. شما می‌توانید با زدن گزینه “Change Image”، تصویر را آپلود کنید. بهتر است از سایز استاندارد هدر در این پلتفرم استفاده نمایید. همچنین امکان انتخاب عکس از گوگل درایو وجود دارد. همچنین یک گزینه Readability وجود دارد که می‌توانید بک گراند را برای نمایش بهتر تصویر فیلتر کند.

اضافه کردن صفحه

در پنل سمت راست، تب Pages را انتخاب کنید. حال می‌توانید با انتخاب گزینه “+”، یک صفحه جدید را اضافه نمایید. حال می‌توانید همه این صفحات را به ترتیب و به صورت جداگانه طراحی نمایید. شما می‌توانید با انتخاب گزینه تنظیمات هر صفحه، امکان تبدیل آن به Subpage، تبدیل آن به صفحه اصلی، داپلیکیت کردن، مخفی کردن از نوار نویگیشن و حذف آن را داشته باشید.

امکانات و عناصر طراحی

در تب Insert پنل سمت راست، بلاک‌ها و عناصر طراحی سایت برای شما قرار گرفته‌اند. شما می‌توانید با انتخاب هرکدام، برمبنای کاربری که دارند، سایت خود را شکل دهید. مثلا فرض کنید شما می‌خواهید یک متن اضافه کنید. در این حالت باید از ابزار Text Box استفاده کنید. اگر می‌خواهید یک تصویر اضافه کنید، گزینه Image را انتخاب نمایید. همچنین امکان اضافه کردن کدها با فانکشن‌های خاص خود را با اضافه کردن بلاک Embed دارید.

بلاک‌های محتوایی نیز به صورت پیش فرض ساخته شده‌اند که می‌توانید از آن برای اضافه کردن متن و تصویر خود استفاده نمایید.

پرسش های متداول کاربران

برخی از پرسش‌های متداولی که می‌توان راجع به ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites بیان کرد، عبارتند از:

آیا ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites ریسپانسیو خواهد بود؟

بله؛ شما می‌توانید برای همه دستگاه‌ها اعم از موبایل و تبلت از این سایت ساز استفاده کنید. همچنین گرید بندی 12 تایی آن می‌تواند در طراحی بهینه سایت‌های ریسپانسیو به شما کمک کند.

چرا سایت‌های این پلتفرم دارای هاست رایگان هستند؟

از آنجایی که Google Sites رایگان است خدمات آن نظیر دامنه و هاست نیز تاکنون رایگان هستند. شاید بتوان این موضوع را به علت جذب مخاطب و مارکتینگ گوگل دانست.

پشتیبانی گوگل سایت چیست؟

شما می‌توانید برای ساخت سایت با گوگل سایت Google Sites از پشتیبانی قسمت‌های مختلف آن استفاده کنید نظیر: بخش توسعه دهندگان گوگل، تالار گفتمان راهنمای انجمن Google Sites،  پشتیبانی Google Workspace (مشتریان Google Workspace)، Google Workspace Partners. همچنین گزینه Help نیز برای آشنایی با امکانات مختلف این پلتفرم وجود دارد.

اگر به سایر مقالات سئو و طراحی سایت علاقمند هستید، مانند مقاله بررسی خطای 403، می‌توانید از بلاگ سایت ما دیدن کنید. SEOEDU یکی از بزرگترین مجموعه آموزشی سئو و طراحی سایت در ایران می باشد که دوره های آموزشی مختلفی را ارائه کرده است.

خروج از نسخه موبایل