SEOEDU

آشنایی با مفهوم goal در آنالیتیکس + نحوه راه اندازی آن

آشنایی با کارکردهای Goal در گوگل آنالیتیکس

امتیاز ۰ از ۵ – ۰ رای
در حال ثبت رای

مفهوم goal در آنالیتیکس یکی از موضوعات مهمی است که می تواند در دسترسی داده های شما و نیز مشاهده گزارش و تکمیل بخش ریپورت بسیار موثر باشد. Goal یا هدف، چیزی است که شما تعریف می کنید تا بفهمید اکشن ها و اقداماتی که مطلوب شما بوده و توسط کاربر انجام شده است تا چه سطحی انجام شده اند.

مفهوم goal در آنالیتیکس چیست؟

آشنایی با مفهوم Goal

گوگل آنالیتیکس یکی از سرویس هایی است که می توانید در آن متریک ها و داده های بسیاری را مشاهده کنید. این سرویس دارای اصطلاحات مختلفی است که تلاش کرده ایم در مقاله اصطلاحات گوگل آنالیتیکس کمی راجع به آنها صحبت کنیم. اکنون می خواهیم یکی از واژه های مهم در این بخش را به شما معرفی نماییم که Goal یا هدف نام دارد.

اگر تا به حال این ابزار را به سایت خود متصل نکرده اید، حتما مقاله آموزش نصب گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید.

آشنایی با مفهوم Goal

در کل باید بدانید که بدون تعریف هدف، گزارش های گوگل آنالیتیکس بی فایده خواهند بود. اما منظور از Goal چیست؟ این اصطلاح را می توان در 2 بخش زیر تقسیم کرد که عبارتند از:

به عنوان مثال هدف شما این است که داده های مرتبط با عمل بازدید از صفحه را مشاهده کنید. با توجه به توضیحاتی که در این قسمت ارائه کردیم، باید بدانید که پیش نیاز Goal یک اقدام تعریف شده در ذهن شما است. سپس می توانید داده های مرتبط به آن را در گوگل آنالیتیکس مشاهده نمایید.

نحوه کارکرد Goals در Google Analytics چگونه است؟ + انواع جنس Goal

برای آنکه مفهوم goal در آنالیتیکس را متوجه شوید، می بایست نحوه کارکرد این پارامتر مهم را نیز متوجه شوید. در این خصوص باید بدانید که Goalها در سطح View نمایش داده می شوند. شما می توانید این پارامتر را در صفحات خاصی اعمال کنید تا داده های آن را ردیابی کرده و به شما نمایش دهد. مثلا شما در صفحه لندینگ جشنواره این متریک را تعریف می کنید تا بفهمید در هر سشنی که کاربر وارد سایت و صفحه موردنظر می شود، تا چند صفحه را می بیند، چقدر در صفحه ماندگار می شوند و غیره.

اهداف خود به 4 جنس مختلف تقسیم می شوند که براساس جدول زیر قابل تعریف می باشند:

جنس Goal تعریف مثال
مقصد یک مکان خاص بارگیری شود. مثلا صفحه تشکر بعد از خرید بارگیری شود.
زمان مربوط به سشن هایی است که مدت زمان مشخص یا بیشتری طول می کشند. مثلا اگر پنج دقیقه در یک صفحه یا سایت خاصی صرف شود.
صفحات در هر سشن مربوط به زمانی است که کاربر تعداد مشخصی از صفحات را مشاهده می کند. مثلا کاربر 5 صفحه یا اسکرین را بارگذاری می کنند.
ایونت عملی که به عنوان یک رویداد تعریف شده است. مثلا اجرای ویدیو در صفحه x یا کلیک روی یک دکمه خاص.

مدل دیگری از انواع Goalها وجود دارند که بد نیست برای تکمیل مفهوم goal در آنالیتیکس آنها را نیز بشناسید. این اهداف به عنوان Smart Goal شناخته می شوند که گوگل آنها را به عنوان یک متد ردیابی جایگزین تبدیل معرفی کرده است. این اهداف خاصتا برای بهینه سازی گزارش گوگل ادز ساخته شده است. زمانی که این اهداف را فعال می کنید، می توانید به این پلتفرم اجازه دهید که بازدیدهای وب سایت یا  برنامه شما ارزیابی شده و به طور هوشمند، امتیازی گذاری شوند و بهترین آنها مشخص شود.

سایر اصطلاحات مرتبط به Goals در گوگل آنالیتیکس

حال که مفهوم goal در آنالیتیکس را متوجه شدیم، می خواهیم یکسری اصطلاحات که در کنار این تاپیک تعریف شده اند را برای شما معرفی کنیم که در این خصوص می توان گفت:

حال که مفهوم goal در آنالیتیکس و اصطلاحات مرتبط به آن را فهمیدیم، با ما همراه باشید تا نحوه دسترسی به تنظیمات این بخش در گوگل آنالیتیکس را بیان کنیم.

نحوه دسترسی به Goal در گوگل آنالیتیکس

حال این پرسش مطرح می شود که چگونه می توانیم به قسمت اهداف در گوگل آنالیتیکس دسترسی داشته باشیم؟ در این خصوص می توانید از طریق مسیر زیر به تنظیمات در این بخش دسترسی داشته باشید:

در صورتی که ستون view و گزینه Goals را مشاهده نمی کنید، قسمتی وجود دارد به نام Conversion که می توانید از آن استفاده کنید. در واقع قسمت Goals در گوگل آنالیتیکس نسخه جدید، جای خود را به دو بخش Events و Conversion داده است. اکنون می توانید با تعریف یکسری واقعات، نتایج آن را در بخش Conversion مشاهده کنید.

در نسخه یونیورسال گوگل آنالیتیکس شاهد آن بودیم که همه چیز براساس بازدید ها، سشن ها و Conversionها بوده است. اما در نسخه GA4 همه چیز براساس ایونت ها و پارامترها است.

نحوه ساخت Goal در گوگل آنالیتیکس

پس از درک مفهوم goal در آنالیتیکس، حال ممکن است این پرسش مطرح شود که نحوه ساخت Goal به چه شکل است. چگونه می توان در محیط گوگل آنالیتیکس GA4 برای انجام این کار اقدام کرد؟ در کل باید بدانید که ساخت یک هدف در نسخه GA4 از دو بخش ایونت و Conversion تشکیل می شود. در این خصوص می توانید مراحل زیر را طی کنید:

در قدم بعدی نوبت آن است که حالت Conversion را برای این رویداد فعال کنیم. شما می توانید تیک گزینه کانورژن را در ستون چهارم فعال نمایید. حال می توانید داده های مرتبط به این موضوع را مشاهده کنید.

حال شما می توانید برای مشاهده گزارش ها با درک مفهوم goal در آنالیتیکس، مسیر زیر را طی کنید:

اگر به آموزش های عملی مرتبط به این ابزار علاقمند هستید، حتما مقاله آموزش گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید.

از Goalها برای چه کاربردهایی استفاده کنیم؟

ممکن است پس از اینکه مفهوم goal در آنالیتیکس را فهمیدید، این سوال برای شما مطرح شده باشد که کاربرد Goal چیست؟ بیشتر موارد استفاده از این ابزار در حوزه دیجیتال مارکتینگ بوده و متخصصین این حوزه از آن استفاده می کنند. در این خصوص می توان به چند مورد زیر اشاره نمود که عبارتند از:

پرسش های متداول کاربران

در انتها به برخی از پرسش های متداول شما کاربران راجع به مفهوم goal در آنالیتیکس می پردازیم که به شرح زیر هستند:

چرا از Goal استفاده کنیم؟

مهم ترین دلیلی که می توان در پاسخ به این پرسش بیان کرد، هدفمند کردن داده هایی است که به شما ارائه می شوند. در این حالت است که شما می توانید در وقت خود صرفه جویی کرده، صفحات مختلف سایت خود را به درستی پیگیری کنید.

محدودیت Goal چیست؟

شما می توانید در هر Report view، 20 مورد آن را تعریف کنید که این محدودیت تعریف شده است. در صورتی که بیشتر از این مقدار نیاز دارید، می بایست یک view جدید برای آن پراپرتی ایجاد کرده و یا هدف موجود دیگری که بی فایده است را ویرایش نمایید.

شما کاربران می توانید برای دنبال کردن آموزش SEO در سایت ما، از مقالات SEOEDU و دوره های آن استفاده کنید.

خروج از نسخه موبایل