SEOEDU

راهنمای کامل راه اندازی کسب و کار اینترنتی + چند ایده جذاب برای آن

آشنایی با کسب و کار اینترنتی

امتیاز ۵ از ۵ – ۱ رای
در حال ثبت رای

کسب و کار اینترنتی که یک نوع تجارت الکترونیک به حساب می‌آید، امروزه بخشی از زندگی مردم هستند که بسیاری از نیاز آنها را فراهم می‌کنند. به عنوان مثال می‌توان به آمازون در مقیاس جهانی و دیجی کالا در داخل کشور اشاره کرد که کل فروش آنها به ترتیب 469.82 میلیارد دلار و 1231 میلیارد تومان (مطابق با آمار سال 1400) بوده است. با این حال، سهم خرده فروشی آنلاین در ایران همچنان زیر 5 درصد بوده که نشان دهنده فرصت بسیار بالا برای رشد کسب و کارهای اینترنتی می‌باشد. پس اگر تاکنون کسب و کار اینترنتی و آنلاین خود را راه اندازی نکرده‌اید، حتما تا انتهای این مقاله با ما باشید تا به بررسی این نوع مشاغل بپردازیم.

کسب و کار اینترنتی چیست؟

آشنایی با کسب و کار اینترنتی و سهم آن در ایران

امروزه رشد فضای مجازی سبب شده است تا بسیاری از افراد به این دنیای غیرحقیقی دسترسی داشته باشند. آمارها نشان می‌دهند بیش از 80 درصد مردم ایران به اینترنت دسترسی دارند. رقم کاربران اینترنت در جهان نیز در حدود ۵.۳۲ میلیارد نفر از 8 میلیارد می‌باشد. با توجه به این آمارها به راحتی می‌توان درک کرد که چرا امروزه کسب و کارهای اینترنتی مورد توجه قرار گرفته‌اند و علاقمندی به فعالیت در این بازارها گسترش یافته است. در واقع دسترسی بالای مردم به اینترنت و علاقمندی آنها به این فضا سبب شده است تا کسب و کارهای مجازی رشد خوبی را در سال‌های اخیر تجربه کنند که وقوع پاندمی کرونا نیز مزید بر علت شده است.

کسب و کار اینترنتی مدلی از مشاغلی هستند که تمام یا بخشی از فرآیند خرید و فروش کالا و یا ارائه خدمات، انتقال پول و غیره در آنها از طریق اینترنت انجام می‌شوند. این نوع مشاغل اولین بار در ساده‌ترین حالت خود از سال 1969 با تاسیس شرکت تجارت الکترونیک CompuServe به وجود آمدند. سپس آمدن کامپیوترها، گوشی‌های هوشمند و رشد سایت‌ها که اکنون می‌توانید به راحتی آنها را ایجاد کنید، زمینه را برای ایجاد و استفاده از این کسب‌و‌کارها تسهیل کرد.

در این بخش، تصویری از سهم خرده فروشی کشورهای مختلف و ایران را نشان می‌دهیم که می‌توانید مشاهده کنید که همچنان پتانسیل این نوع کسب‌و‌کارها و رشد آنها در ایران وجود دارند. این تصویر نشان می‌دهد که سهم خرده فروشی اینترنتی در ایران تنها 4 درصد از کل خرده فروشی بوده است. این در حالی است که این رقم در کشورهای توسعه یافته بالای 10 درصد بوده و حتی کشور ترکیه 5 برابر ایران سهم بالاتری دارد. از رقم 4 درصدی، 2 درصد مربوط به تجارت الکترونیک بوده و 2 درصد دیگر مربوط به تجارت اجتماعی از طریق اینستاگرام و تلگرام است. همچنین جالب است بدانید که 1 درصد از 4 درصد سهم خرده فروشی آنلاین ایران به فروش دیجی کالا اختصاص یافته است.

اجزای کسب و کار اینترنتی کدامند؟

حال که تا حدودی با کسب و کار اینترنتی آشنا شدیم، اجازه دهید به معرفی اجزای آن بپردازیم. این موارد جزوی از مولفه‌هایی هستند که باید در زمان ساخت کسب و کار خود درنظر بگیرید که عبارتند از:

فاکتورهای تعیین کننده در ساختار کسب و کار

برخی دیگر از پارامترهایی که باید در کنار اجزای کسب و کار اینترنتی به آنها توجه شود عبارتند از:

انواع مدل های کسب و کار اینترنتی چیست؟

روش کسب درآمد اینترنتی به شیوه‌های مختلفی قابل انجام است که در این خصوص می‌توان گفت:

نحوه کسب درآمد از طریق اینترنت چگونه است؟

عموما نحوه کسب درآمد از طریق اینترنت به صورت معامله یک کالا، خدمات یا محصول مجازی صورت می‌گیرد. در نتیجه شما می‌توانید در ازای ارائه یک ارزش به کاربران خود، قرارداد فروش را با دریافت وجه از مشتری منعقد کرده و با ارسال کالا و ارائه خدمات پس از فروش، به آن عمل کنید. در کنار این مورد می‌توان به شیوه‌های مختلف دیگر برای کسب درآمد از طریق کسب‌و‌کارهای مجازی نیز اشاره نمود که عبارتند از:

کسب‌و‌کارهای آموزشی، موسساتی هستند که دوره‌های آموزشی برگزار می‌کنند و یا آنها را به فروش می‌رسانند. این مدل کارها را می‌توان شغل اینترنتی پردرآمدی دانست که می‌تواند درآمد فوق العاده‌ای را نصیب مدرسین آن نماید. این مدل هم نوعی شغل به سبک آموزشی به حساب می‌آید که امروزه در اشکال مختلف آن را مشاهده می‌کنید. از جمله فروش دوره‌های آفلاین، آنلاین، برگزاری وبینار و غیره.

متد دیگری که می‌توان از طریق آن برای کسب درآمد در فضای مجازی اقدام کرد، فروش فایل است. این نوع روش درآمدزایی نیز به مدل‌های مختلفی قابل انجام است که می‌تواند هم به صورت فروش تکی فایل و هم خرید اشتراک باشد. کافیست در طراحی سایت، به سراغ سایت‌های فروش فایل بروید که قالب‌های آماده‌ای را برای طراحی چنین پلتفرم‌هایی ارائه می‌کنند.

در این مدل از ایده کسب و کار اینترنتی که می‌توان آن را یک متد مدرن درآمدزا برای کسب و کار اینترنتی شخصی یا گروهی دانست، شما می‌توانید براساس توانایی‌های که دارید، درخواست انجام پروژه را از کارفرمایان دریافت کنید. در این حالت شما قادر هستید با نمایش نمونه کارهای خود در وب سایت و ایجاد یک پلتفرم آنلاین برای درخواست پروژه، درآمدزایی خود را آغاز کنید. توجه کنید که چنین پلتفرم‌هایی می‌بایست در فضای مجازی دیده شوند. بنابراین حتما باید از سئو برای ارتقای وب سایت خود و بالا بردن آن به نتایج نخست SERP موتور جستجو کمک بگیرید.

مزیت های کسب و کارهای اینترنتی چیست؟

چند مورد از مزیت‌هایی که سبب شده است تا کسب و کار اینترنتی به محبوبیت خوبی دست یابد عبارتند از:

کسب و کارهای اینترنتی هزینه بسیار کمتری نسبت به مدل‌های حضوری خود دارند. به همین جهت استقبال مردم از این نوع مشاغل بسیار بیشتر است. در این حالت دیگر نیازی به پرداخت هزینه جداگانه آب، برق، اجاره و غیره برای واحد تجاری خود ندارید و می‌توانید آن را با واحد مسکونی خود یکسان درنظر بگیرید.

شما می‌توانید با طراحی سایت فروشگاهی، این پلتفرم را مانند یک ربات 24 ساعته درنظر بگیرید که مدام به مشتریان شما خدمات می‌دهد. در نتیجه می توانید یک کانال درآمدزایی 24 ساعته را برای خود ایجاد کنید.

برای بسیاری از کسب و کار اینترنتی که سرمایه اولیه‌ای ندارند، دریافت وجه از مشتری در قدم اول و تامین محصول بسیار مهم است. در نتیجه شما می‌توانید از طریق پلتفرم‌های آنلاین، وجه محصول را در همان ابتدای کار دریافت کرده و محصول را تامین کنید.

زمانی که کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید، دیگر بازار شما محدود به یک منطقه خاص نخواهد بود و می‌توانید به همه مشتریان در سراسر ایران یا دنیا محصول خود را بفروش برسانید. در این حالت مهم است که از نظر سئو، سایت خود را تقویت کرده و روی برندسازی کار کنید. این کارها باعث می‌شوند تا بیشتر دیده شده و اعتماد مشتریان را به راحتی جلب کنید.

ایده های کسب درآمد از اینترنت که باید بدانید

برخی از ایده‌هایی که می‌توانید برای کسب درآمد از اینترنت از آنها استفاده کنید عبارتند از:

بیشتر این ایده‌ها می‌توانند به عنوان کسب و کار اینترنتی در منزل نیز قابل راه اندازی باشند که هزینه بسیار کمتری برای آن صرف می‌شود.

مراحل قدم به قدم راه اندازی کسب و کار اینترنتی

حال می‌خواهیم به مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی بپردازیم که عبارتند از:

اولین و شاید مهم‌ترین مرحله‌ای که می‌تواند سهم بالایی در تضمین موفقیت کسب‌و‌کار شما داشته باشد، بررسی ایده راه اندازی چنین فعالیت‌هایی است. در این قسمت شما می‌بایست مدل کسب‌و‌کار خود را به گونه‌ای شکل دهید که بتواند متناسب با شرایط شما بوده و مشتریان را قانع کند تا از کسب‌و‌کار شما خرید کنند.

برای آنکه بتوانید بهترین مدل کسب‌ و کار اینترنتی را شکل دهید، لازم است با خصوصیات، ویژگی‌ها و مشخصات مشتریان خود آشنا شوید. مثلا اگر جامعه هدف شما بانوان جوانی است که لوازم آرایشی را تهیه می‌کنند، بهتر است به سراغ لوازم آرایشی برند با قیمت‌های نه چندان زیاد بروید که معمولا در بازار رایج هستند.

در هر مرحله‌ای که هستید، ارزیابی رقبا می‌تواند به شما کمک کند تا نکات خوبی را در زمینه ارتقا کسب‌و‌کار خود بیاموزید. این کار می‌تواند دیدگاه‌های جدیدی را برای شما هم روشن کرده و منجر به پیشرفت و ارتقا کسب‌و‌کار شما شود.

گام عملی مهم دیگری که باید آن را انجام دهید، طراحی سایت است. شما اکنون پلتفرم آنلاین خود را راه اندازی می‌کنید که می‌توانید محصولات و دستاوردهای خود را در آن نشان دهید و از این طریق کسب درآمد کنید. توجه نمایید که طراحی سایت باید به صورت حرفه‌ای انجام شود. به عنوان مثال، دیزاین آن جذاب بوده و با رنگ بندی برند شما هماهنگ باشد. از سوی دیگر، سایت با ریسپانسیو بوده و در دستگاه‌های مختلف به درستی نمایش داده شود.

قبل از اینکه بخواهید بیزینس خود را استارت بزنید، می‌بایست قوانین آن را تعیین کنید. این مورد شامل قوانین عودت وجه، عودت کالا، مرجوعی، ارتباط با ما، ثبت شکایت یا پیشنهاد، پروسه خرید و ارسال کالا می‌باشد. برخی از این قوانین یک الزام برای دریافت اینماد است.

اعتماد عامل مهمی است که مشتری را به خرید از پلتفرم شما وادار می‌کند. در نتیجه شما می‌بایست برای آن تلاش کنید. برای انجام این کار می‌توانید مجوزهای اینماد، ساماندهی، نماد کسب و کار اینترنتی را اخذ کنید. همچنین درج ویدیوهای رضایت از خرید مشتری نیز می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

حال که کسب‌و‌کار شما خدمات خود را ارائه می‌کند، لازم است مدام چرخه تامین و تولید کالا، فروش و پشتیبانی را ادامه دهید. علاوه بر این موارد شما باید برای ارتقا برند خود نیز اقدام کنید که شامل اقداماتی در زمینه برندینگ، سئو و بهینه سازی سایت، تبلیغات در فضای مجازی یا دیجیتال مارکتینگ و غیره می‌شود.

پرسش های متداول

برخی از پرسش‌های متداولی که ممکن است شما کاربران راجع به کسب و کار اینترنتی داشته باشید عبارتند از:

برخی از بهترین مشاغل اینترنتی پولساز در ایران عبارتند از: فروش لوازم جانبی، موبایل، قطعات کامپیوتری، ارائه خدمات و پرداخت ارزی، کسب‌وکارهای ارائه خدمات آنلاین مانند سئو، طراحی سایت و تولید محتوا. همچنین می‌توان به فروش لوازم آرایشی نیز اشاره کرد که به عنوان یک شغل اینترنتی برای بانوان و پرسود شناخته می‌شود.

برای آنکه بتوانید کسب‌و‌کار آنلاین خود را به سرعت رشد دهید، می‌توانید از سئو و بهینه سازی سایت در گوگل، کمپین‌های تبلیغات گوگل روی کیوردهای پولساز، تبلیغات در فضای مجازی، استفاده از چهره‌های معروف و تبلیغات، ترند کردن کسب‌و‌کار، برندسازی و تبلیغات در رسانه‌های مختلف و سایر روش‌ها استفاده کنید. بهتر است حتما برای Boost کردن کسب‌و‌کار آنلاین خود، حتما از یک متخصص دیجیتال مارکتینگ و متخصص سئو کمک بگیرید.

خروج از نسخه موبایل