SEOEDU

آموزش بخش Shopping در سرچ کنسول + قابلیت های جدید

معرفی قسمت Product Snippets در سرچ کنسول

امتیاز ۰ از ۵ – ۰ رای
در حال ثبت رای

آموزش بخش Shopping در سرچ کنسول به شما کمک می‌کند تا در ارزیابی عملکرد محصولات سایت خود که در گوگل پیشنهاد می‌شوند، بهتر عمل کنید. همانطور که می‌دانید سرویس Google Shopping یک ابزار مهم است که گوگل از طریق آن برای نمایش محصولات مرتبط به جستجوهای تجاری کمک می‌گیرد. در واقع گوگل با جمع آوری داده‌های محصولات از فروشگاه‌ها و نمایندگی‌های مختلف، آنها را در صفحه SERP خود لیست می‌کند (پیشنهاد می‌دهد) که آمار مربوط به انجام این کار، تعامل کاربر و ارورهایی که ممکن است در صفحات محصول سایت‌ها مشاهده کنید، در بخش Shopping سرچ کنسول قابل مشاهده است. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی این قسمت مهم بپردازیم.

 

منظور از Shopping Google چیست؟

آموزش بخش Shopping در سرچ کنسول

 

گوگل شاپینگ که در گذشته با عناوینی همچون Google Products  و  Froogleشناخته می‌شد، سرویسی از کمپانی گوگل است که توسط فردی به نام Craig Nevill-Manning راه اندازی شده است. هدف این قابلیت، نمایش محصولات مرتبط به جستجوی تراکنشی کاربر از آنلاین شاپ‌ها با امکان مقایسه اطلاعات آن از جمله قیمت‌ است. به عنوان مثال اگر شما آی پی خود را به کشور آلمان تغییر داده و عبارتی مانند ” Xiaomi note 12 Pro kaufen” به معنای خرید یک گوشی موبایل با مدل note 12 pro را جستجو کنید، قسمتی از صفحه SERP پیشنهادات خرید این محصول از فروشگاه‌های مختلف نشان داده می‌شود. شما می‌توانید آموزش بیشتر راجع به این مدل موضوعات را در صفحه آموزش سئو سایت SEOEDU و دوره سئو سایت فروشگاهی مشاهده کنید.

 

در آموزش بخش Shopping در سرچ کنسول و قسمت Merchant Listings باید بدانید گوگل برای نمایش محصولات پیشنهادی به کاربر از طریق این سرویس، به 2 بخش مراجعه می‌کند که عبارتند از:

آموزش بخش Shopping در سرچ کنسول

حال که به صورت اجمالی با سرویس Shopping گوگل آشنا شدیم، ممکن است بپرسید چگونه می‌توانیم داده‌ها و وضعیت عملکرد محصولات یا ارورهای مربوط به این صفحات را متوجه شویم. در این خصوص کافیست با آموزش بخش Shopping در سرچ کنسول در ادامه همراه باشید.

Product Snippets

 

زمانی که سایت شما به عنوان یک فروشگاه شناسایی شود، بخش Shopping در سرچ کنسول اضافه خواهد شد. این قسمت گزارش‌هایی را در مورد فیچر اسنیپت‌ها یا نتایج غنی پیرامون محصولات‌تان ارائه می‌کند. در این قسمت سه زبانه درنظر گرفته شده است که هرکدام را به صورت جداگانه در مقالات سایت SEOEDU معرفی کرده‌ایم. این موارد به شرح زیر می‌باشند:

در صورتی که از داده‌های ساختاریافته در صفحات محصول خود استفاده کرده باشید، لیستی از ارورها و هشدارهای مربوط به این ریچ ریزالت‌ها و وضعیت صفحات Valid یا Invalid را در این قسمت مشاهده می‌کنید. شما می‌توانید برای آشنایی کامل با جدول‌ها و بخش‌های این تب، مقاله آموزش بخش product snippet را مطالعه کنید.

نکته: در آموزش بخش Shopping در سرچ کنسول توجه کنید که قطعات غنی محصول (Product Snippets(، داده‌های اضافه‌تری مانند امتیاز کاربران، تعداد نظرات، قیمت و وضعیت موجودی است که در صفحه SERP مشاهده می‌کنید.

Merchant Listings

این قسمت گزارشی از صفحات محصول را ارائه می‌کند که گوگل آنها را در لیست کالاهای مرتبط به سرچ‌های تراکنشی کاربران نمایش می‌دهد. صاحبین این سایت‌ها می‌توانند محصولات خود را در Merchant Center ثبت کرده و بیزینس‌شان را در این پلتفرم از گوگل احراز هویت کنند. سپس محصولات آنها در لیست‌ کالاهای پیشنهادی صفحات SERP نمایش داده می‌شود.

Shopping tab listings

 

علاوه بر اسلایدر کالاهای مرتبط در صفحه SERP، گوگل در تب Shopping نیز لیستی از محصولات مرتبط با جستجوی کاربر را با ارائه یکسری فیلترها ارائه می‌کند. در این قسمت می‌توانید محصولات خود را که واجد شرایط برای لیست شدن هستند مشاهده کنید و اطلاعات مرتبط مانند ایمپرشن محصولات خود را مشاهده کنید.

در آموزش بخش Shopping در سرچ کنسول، وبمسترهای سایت‌ فارسی باید توجه کنند که تب سوم برای کشور ایران فعال نیست. همچنین Merchant Listings به دلیل عدم احراز هویت فروشگاه‌های ایران در نتایج جستجوی فارسی قابل مشاهده نمی‌باشد.

نکته: ممکن است برخی وبمسترها هیچ داده‌ای از ریچ ریزالت‌های Product snippet یا Merchant listing در تب سوم مشاهده نکنند. در این حالت باید بدانید گوگل داده‌های ساختار یافته‌ای را در روی سایت شما پیدا کرده است. با این حال، دیتای نمونه یافت شده توسط سرچ کنسول هیچ اطلاعاتی برای ارائه در این قسمت ندارد. بنابراین گوگل می‌تواند در این قسمت آیتم‌های فروشی شما را نشان دهد، در حالی که شما هیچ داده‌ای از نتایج غنی در مورد آنها را در گزارش نمی‌بینید.

چرا بخش Shopping در سرچ کنسول من وجود ندارد؟

یک سوال مهم در آموزش بخش Shopping در سرچ کنسول آن است که بخش Shopping هنوز در سرچ کنسول آنها اضافه نشده است. در این رابطه می‌توان به برخی از دلایل زیر اشاره کرد که به شرح زیر هستند:

عدم معتبر بودن سایت برای ویژگی Merchant Listings

این فیچر از گوگل به داده‌های خاصی از محصول مانند قیمت و موجود بودن کالا متکی است. تنها صفحاتی که محصول را به خریدار پرزنت کرده و امکان خرید مستقیم را می‌دهند، قابل نمایش در گزارش Shopping سرچ کنسول هستند. شما می‌توانید با ورود به این لینک، مشاهده کنید که آیا گوگل محصولی مورد تاییدی را یافته است یا خیر.

نکته: Merchant Listings با Product Snippets دو ویژگی جدا از گوگل است و با یکدیگر فرق دارند. توجه کنید که Merchant Listings خود در 3 حالت نمایش داده می‌شود که در شکل زیر مشاهده می‌کنید:

 

گوگل در این صفحه، یک راهنمای عملی را برای استفاده از این ویژگی‌ها قرار داده است که می‌توانید آن را مطالعه کنید. ما تلاش می‌کنیم در صفحه آموزش سرچ کنسول راهکارهای عملی برای دستیابی به چنین فیچرهایی که غالب سایت‌های فارسی آن را نادیده گرفته‌اند، به شما معرفی کنیم.

عدم تجاری بودن سایت شما

اگر سایت شما تجاری نیست، بدین معنا که محصولی برای فروش مستقیم به خریدار ندارد، نمی‌توانید این گزارش را مشاهده کنید.

عدم درج Product Snippetها

یکی دیگر از دلایل و راه‌هایی که می‌تواند منجر به نمایش این قسمت در سرچ کنسول شما شود، درج داده‌های ساختار یافته Product است. سپس شما می‌توانید با درخواست ایندکس مجدد صفحات محصول خود، گزارشی از این داده‌ها را در تب Products Snippets قسمت Shopping سرچ کنسول گوگل مشاهده کنید.

عدم درج صحیح داده‌های ساختار یافته

 

ممکن است ایراداتی در ثبت کدهای اسکیما مربوط به داده‌های ساختار یافته Product وجود داشته باشد. توصیه می‌کنیم این ایرادات را به کمک ابزار Schema Markup Validator یا Rich Results Testing Tool برطرف نمایید. در صورتی که ایرادات خاصی را مشاهده نکرده باشید، صفحه محصول شما به شکل بالا در می‌آید.

شما کاربران می‌توانید برای مطالعه گزارش‌های مربوط به دیگر داده‌های ساختار یافته اعم از آموزش sitelinks searchbox و آموزش بخش faq سرچ کنسول مقالات بلاگ ما را دنبال کنید.

خروج از نسخه موبایل