دوره آموزش طراحی سایت با وردپرس
در چند سال گذشته برای ساخت و طراحی یک سایت باید زبان های برنامه نویسی مختلفی را می آموختید که زمان زیادی را از شما میگرفت و دشواری های خود را داشت. اما به مرور زمان وردپرس که اولین بار در تاریخ 27 می 2003 به صورت رسمی توسط مت مولنوگ منتشر شد این امکان را برای کاربران به وجود آورد که بتوانند به راحتی و بدون نوشتن کد های طولانی سایت مورد نظر خود را ایجاد کنند.
کاربرانی که پا به عرصه طراحی سایت می گذارند با سیستم های مدیریت محتوا آشنا می شوند که در واقع وردپرس هم شامل آنها می شود. وردپرس که در ابتدا یک سیستم مدیریت محتوا برای تولید وبلاگ های ساده بود و با گذشت سالها به مرور پیشرفت کرد و امکانات زیادی را در اختیار کاربران گذاشت تا به الان که با محبوبیت بسیار بالا توانسته میزبان سایت های بسیاری باشد. اما وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟ چطور روی هاست نصب می شود و اصلا آن را چگونه تهیه کنیم؟
در این مقاله شما را با طراحی سایت با استفاده از وردپرس آشنا خواهیم کرد.
وردپرس چیست؟
وردپرس به نوعی یک سیستم مدیریت محتوای سی ام اس و کاملا رایگان و متن باز است که همانطور که اشاره کردیم در گذشته یک سیستم مدیریت وبلاگ ساده بود اما هم اکنون پر استفاده ترین سیستم مدیریت محتوا نیز هست و میلیون ها سایت با استفاده از وردپرس، طراحی شده اند. کار با وردپرس بسیار ساده است و افراد مختلفی با سطوح مختلفی از دانش و اطلاعات کامپیوتری، توانسته اند وب سایت مخصوص به خودشان را با استفاده از آن بسازند. وردپرس به شما این امکان را می دهد که بدون نیاز به سرمایه ی و تخصص خاصی، درآمد کافی را کسب نمایید. برای این کار تنها لازم است که شناخت مناسبی از نیازهای مردم و کسب و کارهای اینترنتی داشته باشید. در فضای وردپرس شما دیگر نیازی به برنامه نویسی و هزینه های اضافی نخواهید داشت.
چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟
به جرات می توان گفت در حال حاضر یکی از مهم ترین فاکتورهای موفقیت هر کسب و کاری، داشتن یک وب سایت می باشد، زیرا وب سایت ها به راحتی نشان تجاری و محصولات شما را در معرض دید عموم قرار می دهند وو روند فروش شما را به طرز باورنکردنی افزایش خواهند داد.
چالش اصلی نحوه طراحی سایت است که هر فردی پس از درک نیاز به وب سایت با آن مواجه می شود. این چالش توسط سیستم مدیریت محتوای وردپرس کاملا مرتفع شد. خوب است بدانید که در حال حاضر طبق اطلاعات منتشر شده در ویکی پدیا بیش از 100 سیستم مدیریت محتوا وجود دارد!
با وجود تمامی این سیستم ها آمار ها حاکی از آن هستند که پرچم دار همه سیستمهای مدیریت محتوا، وردپرس است. به طوریکه 34 درصد از کل سایت های ساخته شده در سرتاسر جهان با وردپرس طراحی شده اند! یعنی حدودا از هر سه وب سایتی که شما بازدید می کنید، یک وب سایت با وردپرس طراحی شده است!
هاست و دامنه
برای اینکه وب سایت ما در کل اینترنت به صورت 24 ساعته قابل دسترس باشه نیاز به کامپیوتر هایی داریم که 24 ساعته روشن باشند به اینترنت وصل باشند و طبعا این به صورت عادی امکان پذیر نیست. برای همین شرکت هایی در این زمینه کامپیوتر هایی با این ویژگی در اختیار کاربر ها قرار میدهند که به این شرکت های میزبان، شرکت هاستینگ نیز گفته می شود.
نام دامنه همان آدرس وب سایت شماست، برای مثال دامنه وب سایت گوگل google.com هست.شما هم باید برای سایت خودتون یک دامنه انتخاب کنید. برای اینکه دامنه مختص خودتان را داشته باشید باید هزینه ای را پرداخت کنید و سالیانه دامنه مورد نظر رو تمدید کنید.
نصب وردپرس
برای نصب وردپرس بر روی هاست خریداری شده ابتدا باید آخرین نسخه سیستم مدیریت محتوای وردپرس رو دانلود کنید و در مراحل بعدی اون رو بر روی هاستتون آپلود کنید. سپس با استفاده از مرورگر خود آدرس یا دامنه خود را جستجو کنید تا صفحه خوش آمد گویی وردپرس برای شما باز شود در این صفحه مراحل خواسته شده را انجام داده و اطلاعات مورد نیاز را وارد نمایید تا به صفحه اصلی مدیریت سایت یعنی صفحه پیشخوان وردپرس منتقل بشید. اکنون همه چیز برای طراحی سایت با وردپرس در اختیار شماست.
قالب وردپرس
قالب ها در واقع نمایش دهنده شکل و ظاهر سایت شما هستند. صفحات سایت شما شامل المنت هایی میشود که قالب وردپرس امکان نظم دادن به آنها و پیشرفت طراحی و کیفیت ظاهر سایت را در اختیارتان می گذارند. برای کار با وردپرس شما حتما باید اطلاعاتی از پیش در مورد قالب ها و افزونه ها داشته باشید. نکته بسیار جالب در مورد قالب های وردپرس این است که هزاران قالب وردپرس در مخزن قالب های وردپرس به صورت رایگان موجود است که شما برای طراحی سایت خود می توانید از آن ها به صورت کاملا رایگان استفاده کنید، اگرچه بسیاری از طراحان سایت تم های غیر رایگان وردپرس یا تم سفارشی شده را برای سایت خود ترجیح می دهند.
افزونه وردپرس
افزونه های وردپرس، می توانند در اضافه کردن امکانات دلخواه تان به شما کمک کنند و مانند ابزارهای همه کاره راه شما را برای طراحی سایت با وردپرس هموار کنند. این افزونه ها دقیقاً همانند اپلیکیشن هایی که در تلفن های هوشمند خود استفاده می کنید کارایی دارند. درحال حاضر بیش از 48،000 افزونه ی رایگان در مخزن وردپرس موجود است که با جست و جو در این بخش می توانید به راحتی آن ها را دانلود و بر روی سایت خود نصب کنید. البته هزاران مورد دیگر در وب سایت های دست سوم مثل گیت هاب یافت می شوند و علاوه بر این، هزاران افزونه ی فروشی نیز وجود دارند که توسط تولید کنندگان انفرادی یا شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند ارائه می شوند. همان طور که پیش تر گفتیم در سال 2003، وردپرس کار خود را به عنوان ابزاری ساده جهت کمک به امر وبلاگ نویسی آغاز کرد اما به لطف افزونه ها و افزایش کارایی آن ها در طراحی سایت در طول این چند سال، به سیستمی قدرتمند جهت مدیریت محتوی و چهارچوب کاری اپلیکیشن ها، ارتقا یافت.
آشنایی با داشبورد وردپرس
برای کار با این سیستم مدیریت محتوای حرفه ای باید با ابزار های آن آشنا باشید که در این بخش به توصیف نوار داشبورد وردپرس می پردازیم:
1- نوشته ها (Posts): در این قسمت شما می توانید پست ها (محتوای متنی، عکس ها و ویدئو ها و…) مورد نظر خود را اضافه، حذف، ویرایش و در یک کلمه مدیریت نمایید. همچنین در این بخش می توانید مطالب خود را دسته بندی کنید و آن ها در شاخه های مادر دسته و زیر دسته طبقه بندی نمایید.
2- دیدگاه ها (Comments): در این بخش از پیشخوان وردپرس می توانید نظراتی که برای سایت شما ارسال می شود را مشاهده کنید و پاسخ بدهید که این امر در پیشرفت سایت شما موثر است.
3- نمایش (Appearance): این بخش مخصوص پوسته ها و یا همان قالب شماست که پیشتر آنرا معرفی کردیم که می توانید با آن به دل خواه یک پوسته تنظیم کنید و یا حتی آن را ویرایش کرده و شخصی سازی نمایید.
4- افزونه ها (Plugins): در اینجا شما همواره می توانید تنظیمات افزونه WordPress را اضافه، فعال، حذف و تغییر دهید. البته ناگفته نماند که با نصب برخی افزونه ها یک گزینه جدید برای تنظیمات افزونه نصب شده به داشبورد شما اضافه می شود.
5- کاربران (Users): اینجا مکانیست برای مدیریت تمامی کاربران در سایت شما؛ شما باید آن ها را عزل و نصب نمایید. همچنین می توانید سطح دسترسی آن ها به سایت و یا همان نقش آن ها را تعیین کنید و حتی گاها محدودیتهایی برای آن ها قائل شوید.
6- ابزارها (Tools): در این جا برخی ابزار های اضافی مورد استفاده در wordpress گنجانده شدهاند. حتی برخی از افزونه ها و پوسته ها ابزار هایی در این قسمت دارند که می توانید با استفاده از آن ها از تمامی امکانات بهره مند شوید.
7- تنظیمات (Settings): تمام تنظیمات در این جا، در یک مکان است. در این بخش از داشبورد وردپرس شما همچنین می توانید تنظیمات افزونه های نصب شده را مشاهده نمایید.
8- جمع کردن فهرست (Collapse menu): دکمه ایی برای کوچک کردن منوی مدیریت؛ از این قابلیت بیشتر می توانید در دستگاه هایی با صفحه نمایش های کوچک تر مانند گوشی های تلفن همراه و یا تبلت استفاده کنید.