سئو به عنوان بطن موفقیت یک وبسایت در دنیای امروزی دارای انواعی است. یکی از انواع سئو، سئو فنی یا سئو تکنیکال است که در واقع به بهینهسازی وبسایت و سرور اشاره دارد که به موتورهای جستجو کمک میکند تا در سایت شما را به طور مؤثرتری بخزند و فهرست کنند (برای کمک به بهبود رتبهبندی ارگانیک). شاید در قدم اول سئو تکنیکال و ویژگیهای آن چندان ساده به نظر نرسند، اما ما در این مطلب از دوره آموزش سئو توسط seoedu به زبان ساده توضیح خواهیم داد که هنگام کار بر روی جنبههای فنی یا به عبارتی سئو تکنیکال وب سایت خود باید به چه چیزهایی توجه کنید. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا سئو تکنیکال را به طور کامل برایتان شرح دهیم و مراحل سئو تکنیکال به همراه چک لیست آن را ارائه دهیم.
در پاسخ به این سوال که سئو تکنیکال چیست باید بگوییم، سئو فنی یا سئو تکنیکال به بهبود جنبههای فنی یک وب سایت به منظور افزایش رتبه صفحات آن در موتورهای جستجو اشاره دارد. در واقع سئو تکنیکال فرآیند بهینه سازی وب سایت شما برای کمک به موتورهای جستجو مانند گوگل است که صفحات شما را پیدا کرده، بخزند، درک کنند و فهرست کنند. باید بدانید که هدف یافتن و بهبود رتبه برتر است. پس از آموزش سئو داخلی و یادگیری موارد لازم باید گفت، سئو تکنیکال بخشی از سئو داخلی یا سئو درون صفحه است که بر بهبود المانهای وب سایت شما برای کسب رتبه های بالاتر در نتایج موتورهای جستجو و بهبود درک موتورهای جستجو نسبت به وب سایت شما تمرکز دارد.
Technical SEO زیرمجموعهای از سئو است که شامل بهینهسازی زیرساخت وبسایت شما میشود تا بتوان آن را به راحتی توسط موتورهای جستجو، جستجو و فهرست کرد. همچنین با اجزای فنی وب سایت شما مانند نقشه سایت، سرعت صفحه، ساختار URL، طرحواره، ناوبری سایت و موارد دیگر سروکار دارد. اگر میخواهید ترافیک ارگانیک را از موتورهای جستجو جذب کنید، داشتن یک وبسایت بهینهسازی شده ضروری است، زیرا اگر کاربران نتوانند به سایت شما دسترسی داشته باشند، طراحی و محتوای با کیفیت برای سایت، علیرغم تلاش فراوان بیفایده میشود.
هدف اصلی گوگل و سایر موتورهای جستجو این است که آنها میخواهند بهترین نتایج ممکن و جذابترین پاسخها را به کاربران و مخاطبان مربوطه به نمایش قرار دهند. بنابراین رباتهای گوگل یا به عبارتی گوگل اسپایدرها صفحات وبسایتها را بر اساس عوامل متعدد و فاکتورهای رتبه دهی خزیده و ارزیابی و تجزیه و تحلیل میکنند. برخی از عوامل همانند سرعت بارگذاری صفحه و یا میزان سازگاری وب سایت با گوشی همراه، بر اساس تجربه کاربر است. سایر عوامل و فاکتورهای رتبه دهی به رباتهای موتورهای جستجو کمک می کند تا درک کنند که صفحات شما در مورد چه موضوعی است و چه ساختاری دارد. این همان کاری است که دادههای ساختار یافته انجام میدهند. بنابراین سئو تکنیکال به عنوان یکی از انواع سئو، به موتورهای جستجو کمک میکند تا بهتر در سایت شما بخزند و موضوع آن را درک کنند و برحسب فاکتورهای رتبه دهی و میزان بهینه بودن به وبسایت شما رتبه دهند و در نهایت بتوانید رنکینگ برتر گوگل را کسب کنید .
اما در مقابل اگر در سایت خود اشتباهات فنی جدی مرتکب شوید و از سئو تکنیکال استفاده نکنید، ممکن است برای شما گران تمام شود. بطور کلی، سئو فنی یا سئو تکنیکال مهم است؛ زیرا اساساً تضمین میکند که وب سایت شما به راحتی قابل پیمایش است و عاری از هرگونه مشکل فنی است که مانع از درک و رتبه بندی آن توسط موتورهای جستجو میشود. برای جذب ترافیک ارگانیک و تبدیل آن ترافیک به مشتری باید سئو فنی را پیاده سازی کنید.
بسیاری از صاحبان وب سایت اهمیت سئو و محتوا را در صفحه میدانند و همواره آموزش سئو را فرا میگیرند؛ اما سئو تکنیکال را نادیده میگیرند؛ زیرا به نظر “پیچیده” میرسد. اما، در واقع، سئو تکنیکال و آموزش سئو تکنیکال بسیار مهم است. سئو تکنیکال شامل تمام اجزایی است که وب سایت شما را سریع، موبایل پسند، آسان برای ناوبری، کاربر پسند و کاربردی میکند. بدون آن، ممکن است سایت جذابی داشته باشید که به کندی بارگیری میشود، قابل استفاده در دستگاههای تلفن همراه نیست، کاربران را به اطلاعاتی که نیاز دارند هدایت نمیکند، یا هنگامی که کاربران سعی میکنند با شما تماس بگیرند یا محصولات شما را بخرند، دچار مشکل میشوند.
مزیت نهایی سئو تکنیکال این است که اگر یک سایت کاملاً بهینه داشته باشید، احتمالاً ترافیک ارگانیک بیشتری ایجاد میکنید، اما مزایای فردی بی شماری برای پیاده سازی سئو فنی وجود دارد. همهی این مزایا مربوط به آسانتر کردن خزیدن، فهرستبندی و پیمایش وبسایت شما است تا بتوانید بازدیدکنندگان بیشتری از وبسایت را از موتورهای جستجو دریافت کنید.
بهبود سئوی فنی وب سایت شما باعث میشود محتوای با کیفیت شما در کانون توجه صفحات وب باقی بماند و میتواند درک ارزش سایت شما را افزایش دهد. اگر استراتژی سئوی کلمات کلیدی استثنایی را اجرا کردهاید، بهینه سازی سایت برای سئو فنی میتواند اطمینان حاصل کند که محتوای ارزشمند شما به مخاطبان مورد نظر شما میرسد و رتبه بندی نتایج جستجو را حفظ میکند. بهینه سازی سایت شما برای سئوی فنی میتواند رتبه شما را به دو روش کلیدی بهبود بخشد: جذب و حفظ بازدیدکنندگان و اجازه دادن به خزندهها برای اسکن آسان محتوای شما.
سایتهایی که با موفقیت برای SEO فنی بهینه شدهاند، تجربه کاربری دلپذیری را با زمان بارگذاری سریع و لینکهای قابل اعتماد و حاصل از یک آموزش سئو خارجی اصولی را ارائه میدهند. Seoedu هم از این قائده مستثنی نیست. ضمن ارائه خدمات سئو، طراحی سایت فروشگاهی و خدمات طراحی سایت، شما را در زمینه سئو تکنیکال و اصول آن راهنمایی میکند. این مسئله تضمین میکند که بازدیدکنندگان سایت شما ممکن است با صفحات شما تعامل داشته باشند و رتبه بندی نتایج جستجوی شما را افزایش دهد. سایتهایی که برای عنکبوتها و خزندهها بهینهسازی شدهاند نیز شانس بیشتری برای رتبهبندی چشمگیر در نتایج موتورهای جستجوی اصلی دارند.
چند ویژگی کلیدی برای یک وب سایت بهینه شده فنی یا سایت پیرو سئو تکنیکال وجود دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد هر یک چه ویژگیهایی را شامل میشوند.
برای بهبود سئو تکنیکال، این چک لیست سئو تکنیکال را دنبال کنید:
لایه سوکتهای امن یا (SSL) یک پروتکل امنیتی است که برای ایجاد پیوندهای رمزگذاری شده بین وب سرور و مرورگر ایجاد شدهاست. SSLها اغلب در سایت هایی وجود دارند که شامل دریافت و ذخیره اطلاعات شخصی شما مانند خرید کارت اعتباری است. موتورهای جستجوی بزرگ اخیراً یک سیستم اطلاع رسانی را برای هشدار به کاربران در مورد ورود به سایتهای بدون SSL پیاده سازی کردهاند. استفاده از SSL سایت میتواند اطمینان حاصل کند که موتورهای جستجو کاربران را از صفحه وب شما هدایت نمیکنند و میتواند به حفظ رتبه بندی نتایج جستجوی شما کمک کند. به منظور اعمال SSL در صفحات وب خود، میتوانید یک گواهی امنیتی در دامنه وب سایت خود نصب کنید و وب سایت خود را به HTTPS منتقل کنید.
کاربران احتمالاً، وب سایتی را که بارگذاری آن خیلی طول میکشد، رها می کنند. اطمینان از اینکه زمان بارگذاری وب سایت شما برای کاربران شما مناسب است، ممکن است زمان صرف تعامل با محتوای شما را افزایش دهد و رتبه نتایج جستجوی شما را بهبود بخشد. علاوه بر این، موتورهای جستجوی اصلی اکنون سرعت بارگذاری را به عنوان معیاری برای رتبه بندی نتایج تجزیه و تحلیل می کنند. برای کاهش زمان بارگذاری سایت خود، فشرده سازی تصاویر بزرگ و فایلهای غنی را به محتوای کوچکتر و قابل مدیریتتر در نظر بگیرید. همچنین میتوانید کش مرورگر، پیادهسازی یک شبکه تحویل محتوا و حذف اسکریپتها و فایلهای استفاده نشده را برای بهبود زمان بارگذاری سایت و افزایش سرعت سایت خود در نظر بگیرید.
صفحات 404 صفحاتی هستند که دیگر وجود ندارند، اگرچه پیوندهای آنها هنوز در صفحه وب شما وجود دارد. حذف این صفحات یک راه عالی دیگر برای بهبود سئوی فنی یا سئو تکنیکال سایت شما است. محتملترین دلیل 404ها و لینکهای شکسته این است که شما صفحهای داشتید که در ابتدا در یک URL خاص زندگی میکرد، اما URL را تغییر دادید یا به صفحه نیاز نداشتید، بنابراین آن را حذف کردید. هنگامی که هر یک از این موارد رخ میدهد، مطمئن شوید که یک تغییر مسیر 301 را تنظیم کنید تا به کاربران خود اجازه دهید به صفحات جدید ارسال شوند. وقتی صفحهای خراب میشود، رباتهای اسکن کننده مانند عنکبوتها و خزندههای موتور جستجو نمیتوانند با موفقیت در سایت شما حرکت کنند. اطمینان از اینکه وب سایت شما عاری از کد 404 و لینکهای شکسته است میتواند تجربه کاربر را بهبود بخشد و رتبه نتایج جستجو را در راستای تکنیکال سئو بهبود بخشد.
محتوای تکراری محتوایی است که در بیش از یکی از صفحات وب شما ظاهر میشود. محتوای تکراری میتواند رباتهای خزنده و عنکبوتی را گیج کند و ممکن است برای کاربران شما اضافی به نظر برسد. برای جلوگیری از این امر و بهینه سازی سایت خود برای سئوی فنی یا سئو تکنیکال، حتماً محتوای تکراری را از وب سایت خود حذف کنید. محتوای تکراری ممکن است یکسان یا مشابه باشد. در هر صورت، به دقت صفحات وب خود را برای این نوع اطلاعات اسکن کنید و هر گونه محتوای اضافی را حذف کنید.
یکی از روشهای پیروی از seo تکنیکال، استفاده از سایت مپ یا نقشه سایت است. نقشه سایت XML پروتکلی است که به مدیر وب سایت اجازه می دهد تا موتورهای جستجوی اصلی را از URLهای موجود برای خزیدن مطلع کند. این یک راه عالی برای اطمینان از دیده شدن سایت شما و افزایش توجه عنکبوتها و خزندههای موتور جستجو است.
در زیر لیستی از بهترین شیوههای رایج سئو فنی یا سئو تکنیکال آورده شدهاست که خدمتتان شرح میدهیم.
دامنه ترجیحی یک نکته ساده SEO است که میتواند سازگاری سایت شما با خزندههای موتور جستجو را تا حد زیادی افزایش دهد. بهروزرسانی تنظیمات دامنه دلخواه شما میتواند به Google کمک کند تا بفهمد کدام یک از صفحات وب شما برای خزیدن مناسبتر است. به عنوان مثال، گوگل، www.wesbite.com و website.com را به عنوان دو سایت متفاوت تفسیر میکند و میتواند آنها را به عنوان محتوای تکراری اشتباه بگیرد. برای بهبود بهینه سازی فنی وب سایت خود، حتما تنظیمات دامنه دلخواه خود را در گوگل به روز کنید.
فایل robot.txt پسوند فایلی است که به رباتهای موتورهای جستجو می گوید کدام صفحات سایت شما را بخزند. بهینهسازی فایل robots.txt برای هدایت خزندهها به بهترین و مرتبطترین اطلاعات شما، راهی عالی برای بهبود رتبهبندی نتایج موتور جستجو و افزایش ترافیک به سایت شما است.
بهینه سازی ساختار URL برای تشخیص آسان توسط کاربران و ربات موتور جستجو، گام مهمی در بهینه سازی فنی وب سایت شما است. برای اطمینان از اینکه URL شما برای موفقیت بهینه شده است، چک لیست زیر را در نظر بگیرید:
در خصوص ناوبری و ساختار سایت باید گفت، یک وب سایت منسجم و به راحتی قابل پیمایش، ممکن است به جذب کاربران و افزایش سازگاری وب سایت شما با رباتهای خزنده کمک کند. این مراحل را برای سادهسازی و بهینهسازی ناوبری و ساختار وبسایت خود دنبال کنید:
منوهای بردکرامب سیستمهای ناوبری هستند که اطلاعاتی در مورد موقعیت مکانی کاربر در یک وب سایت ارائه میدهند. این نوار پیمایش ثانویه یک راه عالی برای افزودن راحتی به تجربه کاربری شما با فراهم کردن زمینهای برای تعامل کاربر با محتوای شما است. منوهای Breadcrumb یک گزینه ناوبری اضافی هستند که ممکن است به افزایش قابلیت استفاده سایت شما و ارتقای رتبه شما در نتایج موتورهای جستجو کمک کنند.
بهترین راه برای بهینه سازی صفحات 404 در وب سایت شما این است که اطمینان حاصل کنید که کاربران لینکهای شکسته را دنبال نمیکنند. راههای مختلفی برای نظارت و بهینه سازی صفحات ارور 404 وجود دارد، شما میتوانید از ابزارهایی برای این کار استفاده کنید. از جمله کنسول جستجوی گوگل (ابزارهای وب مستر سابق گوگل) و گوگل آنالیتیکس. همچنین جهت رفع ارورهای سرچ کنسول روی URL INSPECT کلیک کنید، جزئیات بیشتری در مورد خطاها دریافت کنید، روی URL TEST LIVE کلیک کنید، خطا را برطرف کنید و درخواست ایندکس کنید، در نهایت به عقب برگردید و روی VALIDATE FIX کلیک کنید
بهینه سازی نقشه سایت XML ممکن است به موفقیت سئوی فنی شما کمک کند. ابزارها و پلاگینهای مختلفی برای نظارت و بهینه سازی نقشه سایت شما به صورت خودکار وجود دارد. همچنین میتوانید نقشه سایت خود را به صورت دستی بهینه کنید و آن را برای بررسی به گوگل ارسال کنید. هنگام بهینه سازی نقشه سایت خود، مطمئن شوید که صفحات با بالاترین کیفیت خود را در اولویت قرار دهید تا بهترین محتوای خود را در معرض دید قرار دهید.
سرعت وب سایت برای یک وب سایت بهینه شده فنی بسیار مهم است. چند راه مختلف وجود دارد که میتوانید سرعت وب سایت خود را افزایش دهید، از جمله:
در ادامه به توضیح روش های افزایش سرعت سایت میپردازیم
اطمینان از سازگاری وبسایت شما با گوشیهای هوشمند و فناوریهای قابل حمل، یک عمل مهم در یک سایت بهینهسازی فنی است. شما میتوانید سازگاری تلفن همراه خود را با موارد زیر بهینه کنید:
نشانه گذاری اسکیما یک استراتژی جدید و کمتر شناخته شده سئو است. در حالی که کمتر از آن استفاده میشود، یکی از تاثیرگذارترین پیاده سازیهایی است که میتوانید برای وب سایت خود انجام دهید. به بیان ساده، کدی است که به موتورهای جستجو در نمایش اطلاعات مرتبط کمک میکند.
در پاسخ به این سوال که ریدایرکت چیست باید گفت ریدایرکت زمانی اتفاق میافتد که شخصی صفحه خاصی را درخواست کند اما به صفحه دیگری ارسال شود. اغلب، صاحب سایت، صفحه را حذف میکند و یک تغییر مسیر یا ریدایرکت برای ارسال بازدیدکنندگان و خزندههای موتور جستجو به صفحه مربوطه تنظیم میکند. رویکردی بسیار بهتر از ارائه یک پیام آزاردهنده و کاربر برای شکستن پیام 404. ریدایرکتها نقش مهمی در زندگی صاحبان سایت، توسعه دهندگان و سئوکاران دارند.
همانطور که در بخش قبل راجع به اینکه سئو فنی یا سئو تکنیکال چیست توضیح دادیم، به مجموعه اقداماتی که برای بهینه سازی سایت و سرور جهت دسترسی سریع تر، ایندکس بهتر و افزایش رنکینگ توسط موتور جستجو انجام می شوند، سئو فنی گفته می شود. با این حال ممکن است برای شما این پرسش مطرح شود که هدف ما از بهینه سازی تکنیکال یک سایت چیست؟ در این خصوص می توان به چند مورد دیگر اشاره کرد که عبارتند از:
یکی از فاکتورهای مستقیم در رتبه بندی سایت شما توسط گوگل، سرعت بارگذاری آن است. از سوی دیگر، برای آنکه نرخ فرار (Bounce Rate) کاربران را کاهش داده و افراد بیشتری را برای سایت خود جذب کنید، می بایست سرعت سایت را بیشتر نمایید. سایت های سریع، تجربه کاربری بسیار خوبی را برای کاربر ایجاد می کنند که به ایجاد یک ذهنیت مثبت از سایت و برند شما و افزایش اعتماد وی کمک خواهد کرد.
گوگل همواره تلاش می کند وب سایت هایی که برای کاربران خوشایند باشد را پروموت نماید. سئو تکنیکال با یکسری اقدامات نظیر حذف ریدایرکت ها، لینک های شکسته، محتواهای کپی، موبایل فرندلی کردن و افزایش سرعت سایت در راستای این هدف گام برمی دارد.
یکی دیگر از اهدافی که می بایست برای سئو تکنیکال درنظر گرفت، اصلاح کردن ساختار وب سایت شما است. بهبود سئو فنی سایت با تصحیح اجزای مختلف آن اعم از ساختار لینک ها، توضیحات متا، عناوین، تگ های هدر، اضافه کردن سایت مپ و غیره انجام می شود. اگر نمیدانید سایت مپ چیست؟ پیشنهاد می کنیم مقاله آن را در سایت ما مطالعه کنید.
ممکن است شما هم از تعاریفی که در بخش های قبل بیان کردیم، ساختار درستی در مورد سئو تکنیکال در ذهن خود مجسم نکرده باشید. در این حالت می توان این نوع سئو را به چند دسته زیر تقسیم کرد که عبارتند از:
هر کدام از این موارد، نیازمند تکنیک های سئو فنی و تکنیکال هستند که می توانید آنها را به صورت تجربی در دوره منتورینگ سئو بیاموزید. ترتیب اهمیت این بخش ها را می توان در تصویر زیر در قالب یک هرم مشاهده کرد که به شکل زیر می باشند:
عواقب دست کم گرفتن و عدم اهمیت سئو تکنیکال در سایت ها چیست؟ به صورت خلاصه در این خصوص می توان به 4 مورد مهم اشاره کرد که عبارتند از:
در صورتی که اصول سئو تکنیکال در سایت شما رعایت نشود، رتبه بندی مقالات و صفحات سایت به شدت افت کرده و حتی ممکن است ایندکس نشوند. بسیار مهم است تا اقداماتی از جمله ایجاد نقشه سایت، بهینه سازی فایل txt، اضافه کردن بردکرامپ و ناوبری سایت یا اصلاح ساختار آن به درستی انجام شوند.
به طور قطع وب سایتی که سئو تکنیکال را دست کم می گیرد، برای افزایش سرعت سایت، ریسپانسیو بودن، بهینه سازی ساختار URLها و موارد مختلف اقدامی نکرده است. در نتیجه، این کار باعث می شود تا تعامل کاربر با سایت شما کمتر شده که در نهایت با افت رتبه و تنبیه آن توسط گوگل همراه می گردد.
وب سایت، جلوهی کامل برند شما در فضای مجازی است و تجربه کاربری، عاملی برای قضاوت آن می باشد. پارامترهایی نظیر دیزاین جذاب، سرعت، Responsive بودن و مواردی از این قبیل که در سئو تکنیکال اهمیت دارند، فاکتورهایی برای بهبود تجربه کاربری هستند و در صورتی که نادیده گرفته شوند، منجر به افت آن می شوند. پایمال شدن تجربه کاربری به معنای عدم اعتماد مشتری به برند شما و کاهش ارزش آن می باشد.
اگر می خواهید به بهینه بودن سایت خود از نظر سئو تکنیکال پی ببرید، باید نشانه های زیر را بررسی کنید که عبارتند از:
وب سایتی که به صورت صحیح سئو تکنیکال را انجام داده باشد، مشکلی در روند خزش سایت خود مشاهده نخواهد کرد. تمام صفحات سایت به صورت پیوسته و در مدت زمان چند ساعت تا چند روز ایندکس شده و در گوگل نمایش داده می شوند. ثبات در خزیدن و ایندکس مهم ترین نشانه خواهد بود.
برای این نشانه باید چند ساعت را در سایت بچرخید. هرچقدر به صفحات ریدایرکت، بن بست (صفحات 404) کمتری برسید، این موارد نشانه ای از بهینه بودن تکنیکال سایت شما خواهند بود. اگر نمیدانید ارور 404 چیست، پیشنهاد می کنیم مقاله ارور 404 چیست؟ را در سایت ما مطالعه کنید.
تمام داده ها و کش وب سایت خود را در مرورگر پاک کرده و یا از یک کامپیوتر دیگر وارد سایت خود شوید. در صورتی که سایت در مدت زمان کمتری (توصیه ما زیر 3-4 ثانیه است) لود شود، این مورد نشانه ای از خوب بودن وضعیت سئو تکنیکال سایت شما است.
برخی دیگر از نشانه های یک وب سایت با سئو تکنیکال خوب عبارتند از: قابل خزش بودن برای تمام موتورهای جستجو، عدم وجود لینک های مرده، عدم مشاهده صفحات مشابه و کپی برای موضوعات یکسان در گوگل، عدم سردرگم شدن گوگل برای بالا آوردن یک صفحه از سایت شما برای یک کلمه کلیدی خاص، ایمن بودن، وجود سایت مپ، hreflang و طرحواره (structured data) در سایت. شما می توانید در مقاله اسکیما چیست؟، به صورت اجمالی با این داده های ساختار یافته آشنا شوید.
جالب است بدانید امنیت، یکی از ارکان های مهم در سئو تکنیکال سایت است که در حفظ داده های آن و از همه مهم تر، تضمین ایندکس صحیح آن موثر خواهد بود. همانطور که می دانید، با گسترش کلاهبرداری های اینترنتی، گوگل موضوع امنیت سایت شما را به شدت مهم تلقی می کند که به طور طبیعی در سئو و رتبه بندی آن نیز موثر خواهد بود. وجود فیشینگ، نقض حریم خصوصی کاربران و هر نوع تهدیدی که به کاربر آسیب وارد کند، شما را از رتبه بندی گوگل حذف خواهد کرد.
برخی از اقداماتی که در سئو تکنیکال برای امنیت سایت درنظر گرفته می شوند، عبارتند از: دریافت گواهی SSL برای سایت، پیکربندی صحیح سایت و محافظت در برابر بدافزارها و کدهای مخرب، اصلاح کد های اسکریپت های XSS، بلاک کردن ربات های خاص و مسدود کردن دسترسی به برخی آدرس ها در فایل Robots.txt. شما می توانید آموزش فعال کردن ssl در سایت را به عنوان اولین قدم برای بهینه سازی امنیت سایت خود در سایت ما مشاهده کنید.
از آنجایی که سرعت سایت یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که باید در سئو تکنیکال بهینه سازی شود، روش هایی را به صورت تیتروار و کامل برای شما اشاره می کنیم که عبارتند از:
بهتر است هر نوع فایلی که در وب بارگذاری می کنید، فشرده سازی شود. از کدهای قالب گرفته تا تصاویر، ویدیوها و فایل کدهایی که در وب سایت شما قرار دارند. این کار باعث می شود تا سرعت بارگذاری سایت به شدت افزایش یابد.
جالب است بدانید که هر ریدایرکت از نوع 301 می تواند تا چند ثانیه طول بکشد. این مورد در ریدایرکت های چندلایه ممکن است زمان بیشتری گرفته و کاربر را معطل کند؛ بنابراین لازم است برای رفع مشکل ریدایرکت ها و جلوگیری از کند شدن سرعت سایت خود حتما اقدام کنید. شما کاربران می توانید از مقاله معرفی انواع ریدایرکت برای آشنایی بیشتر با عملکردهای آن بهره ببرید.
CDN به معنای شبکه تحویل محتوا است که به زبان ساده، چند نسخه کپی شده از سایت شما را در سرورهایی که در کشورهای مختلف قرار دارند، ذخیره می کند. در نتیجه، کاربران از سراسر نقاط جهان قادر خواهند بود به سرعت به سایت شما دسترسی داشته باشند و سرعت لود سایت کمتر خواهد شد.
کلیه فایل هایی که اضافه هستند، می بایست از سایت شما حذف شوند. از افزونه های اضافی گرفته تا فونت هایی که به صورت پیش فرض در قالب قرار گرفته اند، کدهای اضافی، فیچرها، انیمیشن ها، کدهای CSS و غیره. این موارد همگی باعث کاهش درخواست های HTTP برای لود سایت می شوند.
شاید بتوان گفت بهینه سازی فونت در سئو تکنیکال و افزایش سرعت سایت به شدت مهم است. روش های انجام این کار عبارتند از: به حداقل رساندن وب فونت ها، محدود کردن تعداد وزن و استایل آنها، کش کردن فونت در مرورگر و غیره.
نکته: اگر بیشتر مخاطبین شما از مرورگرهای مدرن استفاده می کنند، استفاده از فونت بهینه و فشرده سازی شده با فرمت WOFF2 پیشنهاد می شود. شما می توانید ترفندهای بیشتر و طراحی استاندارد سایت خود را با دوره های آموزش طراحی سایت با وردپرس و آموزش افزایش سرعت سایت در سایت SEOEDU بیاموزید.
در ادامه چند چک لیست برای بخش های مختلف سئو تکنیکال به شما معرفی می کنیم. این موارد می توانند یک راهنمای اجمالی برای بررسی وضعیت تکنیکال سایت شما باشند. اولین مورد برای بررسی Crawlability به شرح زیر می باشد:
نکته: اکیدا توصیه می کنیم برای بهینه سازی ساختار URL سایت، ایجاد سایت مپ و ویرایش فایل Robots.txt، از خدمات سئو سایت توسط یک سئوکار متخصص کمک گرفته و پیش از آن نیز یک بکاپ از سایت خود داشته باشید. چراکه اشتباه در این بخش صدمه زیادی به سایت شما می زند.
همچنین در مورد چک لیست بررسی Indexability سایت می توان گفت:
همچنین در مورد چک لیست بررسی Accessibility سایت می توان گفت:
همچنین در مورد چک لیست بررسی Rankability سایت می توان گفت:
همچنین در مورد چک لیست بررسی Clickability سایت می توان گفت:
تگ hreflang یک تگ HTML است که از آن برای بهینه سازی سئو تکنیکال استفاده می شود. اثر این تگ با مشخص کردن زبان مناسب صفحه سایت شما به موتور جستجو معلوم شده و می تواند در سایت های چند زبانه، تعیین کننده زبان هر صفحه باشد. اگر قصد استفاده از این تگ را دارید، می بایست کد زیر را با ویرایش مقدار زبان و لینک URL در صفحه سایت وارد کنید:
<link rel=”alternate” hreflang=”fa” href=”https://example.com/” />
اگر می خواهید بیشترین تاثیر را در سئو با این تگ ایجاد کنید، می بایست کد آن را برای هر صفحه از سایت خود به کار ببرید. مزیت استفاده از این تگ در سئو تکنیکال، با بهینه کردن دسترسی به صفحات، ارائه اطلاعات بیشتر به موتور جستجو و فهم سایت شما در سطح بین المللی برای کاربران مختلف می باشد.
یکی از فرضیات نادرست بسیاری از وبمسترها، اشتباه گرفتن سئو داخلی، سئو تکنیکال و سئو خارجی با یکدیگر است. در این خصوص سه تعریف زیر را با مثال ارائه می کنیم که می تواند فرق این موارد با یکدیگر را واضح تر بسازد:
این نوع سئو، مجموعه کارهایی است که برای بهینه سازی وب سایت جهت بهبود رتبه در موتورهای جستجو انجام می شود. از جمله می توان به بهبود سرعت سایت، اصلاح ساختار سایت و لینک ها و غیره اشاره کرد.
سئو خارجی که به آن Off-Page نیز گفته می شود، مجموعه کارهایی است که در خارج از سایت شما انجام می شود. هدف این مدل سئو، ارتقای برند و محبوبیت سایت شما در سراسر وب و محیط خارج از آن است.
به مجموعه تکنیک هایی که درون سایت شما برای بهینه سازی جنبه های مختلف آن انجام می شود، سئو داخلی می گویند. از جمله تولید محتوا، کیورد ریسرچ، غنی کردن محتوا و غیره. از آنجایی که بخش عمده سئو داخلی مربوط به محتوا است، پیشنهاد می کنیم حتما آموزش تولید محتوا و روش های بهینه سازی آن را یکبار برای همیشه بیاموزید. شما کاربران می توانید برای تقویت سئو داخلی سایت خود، علاوه بر خدمات سئو مجموعه ما، از خدمات سفارش تولید محتوا به صورت کاملا بهینه سازی شده استفاده کنید.
اگرچه سئو تکنیکال جزوی از سئو داخلی به شما می آید اما جنس این دو با یکدیگر فرق می کنند و به همین خاطر جدا از هم درنظر گرفته می شوند. در سئو تکنیکال، اقدامات ما بیشتر با تکیه بر مهارت های کدنویسی برای تمیز و موثر بودن عملکرد کدهای سایت انجام شده اما در سئو داخلی، قالب بندی سایت و اجزای صفحات مورد بررسی قرار می گیرند.
شما کاربران می توانید برای دنبال کردن آموزش تکنیکال سئو، از وبلاگ سایت SEOEDU بازدید نموده و محتواهای مختلف آن را بررسی کنید. همچنین کاربران یزدی می توانند خدمات سئو در یزد را به صورت حضوری و آنلاین از مجموعه SEOEDU دریافت کنند.
در یک جمع بندی کلی باید گفت سئو تکنیکال مجموعه ای از تکنیک هایی است که بیشتر بر روی کدنویسی و بهینه سازی سایت در این بخش متمرکز بوده و هدف آن، سهولت دسترسی به سایت، کراول و ایندکس شدن راحت صفحات سایت توسط ربات های گوگل و نیز افزایش رضایت و بهبود تجربه کاربری می باشد. در این بخش تلاش کردیم به صورت اجمالی با روش هایی که می توانید از طریق آنها برای بهبود سئو سایت خود اقدام کنید بپردازیم و شما را با مفهوم دقیق تر این نوع سئو آشنا کنیم. شما کاربران اکنون می توانید با دریافت مشاوره سئو از سایت SEOEDU، با بیش از 5 سال سابقه فعالیت در بهینه سازی سایت، از خدمات مجموعه ما برای ارتقا عملکرد فنی سایت خود استفاده کنید.
سئو فنی به بهبود عناصر فنی در تلاش برای بهبود رتبه بندی موتورهای جستجو اشاره دارد. این شامل اتصال به سرور، طراحی واکنشگرا، سرعت سایت سریع، امنیت، تغییر مسیرها و معماری سایت است. تمرکز روی این عناصر روی صفحه به بهبود میزان خوبی که موتورهای جستجو می توانند وب سایت شما را برای فهرست بندی محتوا بخزند کمک می کند.
نقشه تصویر معمولاً در وب سایتها برای ناوبری استفاده میشود. این تصویر دارای مناطق قابل کلیکی است که به مقصد دیگری پیوند دارند. این نقشهها عمدتاً زمانی استفاده میشوند که انتقال اطلاعات با استفاده از محتوای متنی آسانتر باشد. با وجود محبوبیت آنها در گذشته، نقشههای تصویری دیگر نباید در طراحی وب استفاده شوند. نقشههای تصویر نه تنها بی جهت پیچیده هستند، بلکه میتوانند زمان بارگذاری صفحه را افزایش دهند و کاربران را گیج کنند.
دادههای ساختاریافته یک روش استاندارد برای ارائه اطلاعات در مورد یک صفحه است که به موتورهای جستجو اجازه میدهد تا محتوای صفحه را بهتر درک کنند. استفاده از دادههای ساختاریافته در وبسایت شما، ویژگیهای ویژه نتایج جستجو را فعال میکند، مانند دورهها، رویدادها، سؤالات متداول، تصاویر و سایر نتایج غنی.
جهت واجد شرایط بودن برای نتایج غنی در جستجوی Google، وبسایتها باید از دستورالعملهای دادههای ساختاریافته تنظیمشده توسط Google پیروی کنند. دادههای ساختاریافته باید با استفاده از یکی از سه فرمت مختلف پشتیبانی شده کدگذاری شوند: JSON-LD، Microdata و .RDFaمحتوای دادههای ساختاریافته باید مرتبط، اصلی، کامل باشند و نمیتوانند شامل هرزنامه باشد.
در حالی که اغلب به جای یکدیگر استفاده میشود، سئو داخلی و سئو فنی یکسان نیستند. در حقیقت، سئوی درون صفحه یا سئو داخلی، متا تگ ها، تصاویر، لینک داخلی و موارد مشابه را پوشش میدهد. به اینها به عنوان عناصر صفحهای که برای کاربران قابل مشاهده است فکر کنید. از سوی دیگر، سئو تکنیکال به این موضوع میپردازد که چگونه گوگل سایت شما را برای رباتهای موتور جستجو قابل درک میکند و ایندکس سایت را بهبود میبخشد. همچنین در سئو تکنیکال به مواردی مانند سرعت سایت، دادههای ساختاریافته، متعارف سازی، نقشههای سایت XML، hreflang و موارد دیگر فکر کنید.