آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو + ترفندهای مهم

- 1 معرفی وبسایت ChatGPT
- 2 کاربردهای وبسایت ChatGPT چیست؟
- 3 نحوه کارکردن و ثبت نام در وب سایت چت جی پی تی
- 4 آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو – تولید محتوا
- 5 آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو – ساخت تقویم محتوایی
- 6 آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو – کیورد ریسرچ
- 7 دیگر ایده های کاربردی برای استفاده از چت جی پی تی در سئو

آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو به دلیل ظرفیت ها و امکانات بی نظیری که این ابزار هوش مصنوعی دارد، شامل موارد مختلفی می شود. از تولید محتوا گرفته تا ایجاد تقویم محتوایی، حل مشکلات مربوط به تکنیکال سایت، مشاوره و آنالیز پلتفرم شما و بسیاری موارد دیگر. از آنجایی که این نوع هوش مصنوعی با تکنولوژی های روز و با قابلیت پشتیبانی از بان های مختلف ساخته شده است، شما می توانید تمام کارکردهای این ابزار را به زبان فارسی نیز دریافت کنید.
در ادامه با ما همراه باشید تا آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو را به صورت کامل بررسی کنیم.
معرفی وبسایت ChatGPT
ChatGPT یکی از ربات های هوش مصنوعی است که از فناوری پردازش زبان طبیعی (NLP) استفاده می کند. این تکنولوژی کمک خواهد کرد تا بتوانید مکالمه های شبه انسانی را ایجاد نمایید. مثلا شما می توانید با وی همانند یک انسان صحبت کرده، دغدغه های خود را برای وی مطرح نموده و نیز به سوالات او پاسخ دهید.
اگر به وب سایت هایی که قسمت مکالمه آنلاین دارند رفته باشید، مشاهده خواهید کرد که سرویسی برای پرسش و پاسخ با هوش مصنوعی دارند. زمانی که مشکل خود را مطرح می کنید، به صورت خودکار به نزدیک ترین راهنمای ممکن هدایت می شوید. هوش مصنوعی چت جی پی تی نیز همانند این نوع چت بات ها عمل می کند اما مستقیما با شما تکلم کرده و با توجه به داده های خود، پاسخ تان را می دهد.
اگر می خواهید برای آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو اقدام کنید، بد نیست داده هایی را در مورد چگونگی ساخت و کارکرد این بات بدانید:
- این ابزار توانایی آن را دارد که اشتباهات خود را بپذیرد و برای اصلاح آنها اقدام کند.
- این ابزار توانایی درک جمله و مفاهیمی که مطرح می کنید را دارد.
- مدل چت جی پی تی با استفاده از یادگیری تقویتی از بازخورد انسانی (RLHF) و یکسری روش های مشابه InstructGPT آموزش داده شده است.
- جالب است بدانید که نسخه های ChatGPT و GPT-3.5 بر روی پلتفرم های ابر محاسباتی هوش مصنوعی Azure آموزش دیدند.
- چت بات ChatGPT، به تغییراتی که در عبارت ورودی ایجاد می کنید حساس می باشد. اگر چت بات سوال شما را متوجه نشود، به آن پاسخ نمی دهد. شما می توانید با ایجاد یکسری تغییرات، پاسخی از آن دریافت کنید.
آموزش مدل چت جی پی تی در سال 2022 به اتمام رسید. این ابزار در نوامبر سال 2022 منتشر شد و داده های آن تا سپتامبر سال 2023 به روزرسانی شده اند.
کاربردهای وبسایت ChatGPT چیست؟
قبل از اینکه به آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو بپردازیم، لازم است در مورد کاربردهای این پلتفرم، نمونه مثال هایی را بیان کنیم که به شرح زیر می باشند:
- سوال و راهنمایی خواستن: شما می توانید از چت جی پی تی در مورد نحوه کارکرد برنامه های مختلف سوالاتی را مطرح کنید. مثلا بپرسید که چگونه می توان تصویری را در نرم افزار ورد به داکیومنت اضافه کرد. سپس راه حل های انجام این کار برای شما ارائه می شوند. این برنامه براساس داده های ثبت شده در اینترنت، پاسخ شما را می دهد.
- نوشتن مطالب مختلف: با توجه به داده های غنی که هوش مصنوعی چت جی پی تی دارد و با تکیه بر تکنولوژی NLP، شما می توانید اقدام به نوشتن مطالب مختلفی نمایید. از نگارش یک انشاء برای معلم خود گرفته تا اشعار و یا پیدا کردن نمونه مثال ها، کلمات مترادف و غیره. همچنین شما می توانید از این ابزار برای جمع آوری داده ها در یک زمینه خاص نیز کمک بگیرید. با این حال توصیه می شود همیشه صحت داده های ارائه شده را بررسی کنید.
- خلاصه کردن: اگر متن یک مقاله یا وب سایت برای شما طولانی است و می خواهید محتوای مفید آن را مطالعه کنید، می توانید برای خلاصه سازی آن از طریق این هوش مصنوعی اقدام کنید. این مورد در بخش ایده های آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو نیز قابل استفاده است.
- گفتگو زنده با هوش مصنوعی: شما می توانید از طریق اپلیکیشن هوش مصنوعی، نسبت به مکالمه زنده با وی اقدام نمایید. از او مشاوره بگیرید و تا مدت ها صحبت کنید.
نکته: نکات آموزش تولید محتوا را در مقالات بلاگ سایت و نیز دوره آموزشی داخل سایت برای شما آورده ایم.
- تقویت زبان: چت جی پی تی پتانسیل های بسیاری برای یادگیری زبان دارد. مثلا می توانید از او بخواهید متنی فارسی را به شما بدهد تا آن را به انگلیسی ترجمه کنید. سپس از او بخواهید غلط های املایی یا نگارشی که وجود دارند را اعلام کند. همچنین می توانید با مکالمه زنده، مهارت شنیداری و گفتاری خود را تقویت نمایید.
- جستجوی اماکن لوکال: در نسخه GPT 4، امکان سرچ نتایج وب برای این هوش مصنوعی وجود دارد. به عنوان مثال شما می توانید بهترین رستوران ها در شهر خود را با یک پرامپت ساده از طریق این چت بات پیدا کنید.
نحوه کارکردن و ثبت نام در وب سایت چت جی پی تی
اولین قدم در آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو، ثبت نام در این پلتفرم است. کافیست طبق مراحل زیر اقدام کنید. توجه نمایید که برای انجام مراحل، باید به یک برنامه تغییر دهنده آی پی متصل باشید. اگر چنین برنامه ای ندارید، می توانید از ابزارهای واسط ایرانی مانند شکن یا الکترو استفاده نمایید که دی ان اس های دور زدن تحریم ها را دارد.
- در قدم اول برای ایجاد یک جیمیل اقدام کنید. اگر این مورد را دارید، از این مرحله رد شوید.
- حال عبارت “ChatGPT” را جستجو کرده و اولین لینک را کلیک کنید.
- سپس بر روی گزینه Sign in کلیک نمایید.
- حال ایمیل خود را وارد کرده و پسوردی را تعیین کنید.
- نسبت به وریفای کردن ایمیل خود اقدام نمایید.
نکته: ثبت نام با ایمیل انجام می شود. با این حال اگر نیاز به شماره تلفن داشتید، می توانید از سایت های معتبر واسط، برای اجاره شماره تلفن استفاده کنید.
- کار تمام است و می توانید از نسخه GPT 3.5 و نسخه محدود GPT 40 به صورت رایگان استفاده نمایید.
همچنین شما می توانید با پرداخت 20 دلار در ماه، نسبت به ارتقا اکانت خود به سطح Plus اقدام کنید. آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو با اکانت های پلاس، کارآمدتر خواهد بود و مزیت های زیر را ارائه می کند:
- دسترسی سریع به فیچرهای جدید.
- دسترسی به نسخه های GPT 40 و GPT 4.
- دسترسی به فیچرهای پیشرفته برای آنالیز داده ها، آپلود فایل.
- امکان سرچ در اینترنت به صورت زنده.
- استفاده از فناوری تولید عکس دال ای.
- امکان استفاده و ساخت GPTهای کاستوم.
برای استفاده از این ابزار کافیست پس از ثبت نام، در چت بات مربوطه نسبت به نوشتن پرامپت اقدام کنید. منظور از پرامپت، همان درخواست شما است که با یکسری عبارات و کلمات خاص ارائه می شود. مثلا اگر قصد دارید یک پاسخ به سوالی را بدست آورید، کافیست سوال را مطرح کرده و از چت بات بخواهید به عنوان یک فرد متخصص در آن حوزه، جواب شما را بدهد.
آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو – تولید محتوا
حال می خواهیم فرآیندهای آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو را به صورت عملی به شما آموزش دهیم. در ابتدا به سراغ تولید محتوا با این ابزار می رویم.
تولید محتوا با هوش مصنوعی به دلیل استفاده از تکنولوژی NLP به خوبی با زبان انسان ها نزدیک بوده و به همین خاطر برخی از سئوکارها از هوش مصنوعی نیز استفاده می کنند. شما می توانید برای تولید محتوای بلاگ، پست ها در رسانه های اجتماعی، توضیحات محصول، مقالات و ایمیل ها از این ابزار استفاده کنید.
با این حال تولید محتوا با این ابزار چند عیب بزرگ دارد. از نظر گوگل، تولید محتوایی با ارزش است که یونیک بوده و توسط یک نویسنده با تجربه و دانش نگارش شده باشد. تولید محتواهای ChatGPT که با ابزارهای AI قابل شناسایی هستند، برمبنای داده های از پیش نگارش شده ارائه می شوند. در نتیجه محتوای جدیدی ارائه نمی شود. به همین خاطر احتمال آن وجود دارد که گوگل، لینک صفحات با این نوع کانتنت ها را در عالی ترین پتانسیل شان رتبه بندی نکند. شما کاربران می توانید برای تولید محتوا با کیفیت بالا، از لینک سفارش تولید محتوا در سایت SEOEDU استفاده کنید که این خدمات به کسب و کارها ارائه می شوند.
نکته: با توجه به این نکات، شما باید تولید محتوا با ChatGPT را به صورت محدود و یا با ویرایش قابل توجه محتوای آن انجام دهید.
در مورد آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو در بخش تولید محتوا، از نکات و توضیحات زیر استفاده کنید:
- قبل از اینکه درخواست خود را برای تولید محتوا ثبت کنید، لازم است یک نقش را برای این چت بات تعریف نمایید. مثلا اگر محتوا راجع به روش های بازاریابی برای شرکت های کوچک است، ابتدا به این چت بات بگویید که او یک متخصص تبلیغات است. این کار کمک می کند تا پاسخ های ارائه شده به درخواست های شما، دقیق تر و تخصصی تر شود.
- نوع نگارش پرامپت خود را به صورت دستوری و با جزئیات کامل بنویسید. مثلا بگویید که من مقاله ای در مورد بهترین روش های بازاریابی برای شرکت های کوچک می خواهم که در حدود 2000 کلمه بوده و شامل مثال های واقعی نیز باشد.
- محتوای خود را با ارائه یکسری داده ها، غنی تر کنید. به عنوان مثال از ChatGPT بخواهید تا آمارهایی را در داخل محتوا اضافه کند، اگر محتوای آموزشی می نویسید، مرحله به مرحله محتوا را ارائه نمایید.
- به افزودن جزئیات بیشتر در محتوای خود ادامه دهید. اگر فکر می کنید محتوای شما تخصصی است، بهتر است یکسری توضیحات پیش زمینه ای را به پرامپت خود اضافه کنید. همچنین می توانید برای ChatGPT توضیح دهید که قصد شما از نوشتن محتوا چیست. در این حالت می توانید لحن محتوا را نیز تنظیم کنید. مثلا به چت بات بگویید که مخاطب شما یک فرد بسیار عادی با دانش حداقلی است. بنابراین محتوا را با زبان ساده یا ارائه مثال هایی نگارش کرده و توضیح دهد.
- در نهایت یکی دیگر از نکاتی که باید برای آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو جهت تولید محتوا توجه کنید، تعیین کلمات کلیدی است. پیشنهاد می کنیم کلمات کلیدی را داخل دابل کوتیشن “” بنویسید تا مشخص و واضح باشند.
- در صورتی که محتوای شما طولانی است، پیشنهاد می کنیم بخش به بخش تولید محتوا را انجام دهید. مثلا یک قسمت برای تولید مقدمه، توضیحات اولیه، توضیحات تخصصی، نکات و بخش پایانی، سوالات متداول را جدا بنویسید.
- توصیه می کنیم در نگارش محتواهای طولانی و یا مطالبی که می خواهید دقیقا مطابق با آنچه مدنظر شما است باشد، هدینگ های h2, h3 را خودتان تعیین کنید. این موضوع می تواند در منحصر به فردتر کردن محتوا و عدم ایجاد محتواها مشابه با دیگر سایت ها نیز موثر باشد.
آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو – ساخت تقویم محتوایی
یکی دیگر از کارکردهایی که می توان در آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو پرداخت، ساخت تقویم محتوایی می باشد. تقویم محتوایی را می توان یک برنامه دانست. همانطور که شما برای تک تک روزهای هفته خود پلنی دارید، چنین چیزی برای محتوا نیز صورت می گیرد.
یکی از عواملی که می تواند توجه گوگل را به سایت شما جذب کند، تولید محتوای مستمر و پویایی سایت می باشد. برای آنکه بتوانید تولید محتوای خود را کمی هوشمندانه تر و منظم تر کنید، تقویمی را تدوین می کنید. این تقویم محتوایی چند کارکرد دارد:
- اولا تولید محتوای روزهای ماه را برای شما مشخص می کند.
- در ثانی، شما می توانید نوع مخاطب محتوا را به همراه هدف و ویژگی های او مشخص کنید. مثلا دانشجو است و به دنبال یک لپ تاپ اقتصادی می باشد. نوع محتوا باید جوری نگارش شود که شما وی را به بخش فروش لپ تاپ های ارزان هدایت کنید.
- ثالثا، این جدول های تقویم محتوایی موارد دیگری را نیز مشخص می کنند. مثلا کلمات کلیدی، هدینگ ها، تعداد کلمات، لینکسازی ها، کال تو اکشن و توضیحات.
حال این پرسش مطرح می شود که در آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو، چگونه می توانیم یک تقویم محتوایی ایجاد کنیم. در این حالت شما می توانید از 2 طریق اقدام کنید:
- در روش اول شما می توانید یک نمونه فایل اکسل تقویم محتوایی را به عنوان نمونه به ChatGPT ارسال کنید. سپس از این هوش مصنوعی تقاضا می کنید تا یک تقویم محتوایی را مشابه با فایل نمونه پیرامون یک موضوع خاص یا برای یک سایت در حوزه کاری خاص بنویسد. در نهایت از او بخواهید تا خروجی را در قالب فایل اکسل بدهد.
- در روش دوم، شما می توانید خواسته خود را در قالب پرامپت در ChatGPT مطرح کنید. در این روش لازم است کمی به زبان انگلیسی مسلط بوده و ساختاری را برای خروجی تعیین کنید. مثلا از چت جی پی تی بخواهید تا در قالب یک جدول با x ستون، تقویم محتوایی را ارائه کند. سپس تایتل های هر ستون را مشخص کنید. مثلا از چت جی پی تی بخواهید یک تقویم محتوایی برای سایت فروش موبایل سامسونگ با 30 موضوع نگارش کند که دارای 6 ستون است. تاریخ انتشار، کلمه کلیدی اصلی، هدینگ ها، کلمات کلیدی فرعی و نوع مخاطب و Intent (هدف) جستجوی کاربر.
نمونه ای از جدول محتوایی را در تصویر بالا مشاهده می کنید. مهم است که در آموزش سئو، با پرامپت نویسی بیشتر آشنا شوید. شما می توانید همین جدول را در ستون های بیشتر با دستورات کامل تر و با خروجی اکسل نیز دریافت کنید.
آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو – کیورد ریسرچ
مورد دیگر از آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو، به کار گرفتن این ابزار AI در بخش کیورد ریسرچ است. البته برای کیورد ریسرچ، ابزارهای خاصی به صورت مجزا وجود دارند که نتایج بهتری ارائه می دهند و توصیه می کنیم حتما نتایج آنها را درنظر داشته باشید. مثلا می توان به Kwfinder، کیورد تولز، کیورد پلنر و نیز سرچ های خود گوگل اشاره نمود.
نکته: ممکن است ChatGPT اشتباه کند و یا کلمات جدیدی را بیان نماید که قبلا جستجو نشده اند. این موارد باگ هایی هستند که باعث می شوند بگوییم از این ابزار به عنوان مکمل استفاده کنید.
در خصوص نحوه تحقیق کلمات کلیدی با هوش مصنوعی می توانید نکات و مراحل زیر را درنظر بگیرید:
- به این نکته توجه کنید که پرامپت نویسی شما تا حد بسیار بالایی بر روند تحقیق کلمات کلیدی و نتایج آن موثر است.
- بهتر است برای نوشتن پرامپت جهت یافتن کلمات کلیدی، موضوع و کلمه کلیدی اصلی را تعیین کنید. مثلا می توانید از پرامپت روبرو استفاده نمایید: What Are The {X} Most Popular Sub-topics Related To {Topic}? | 4 تا از تاپیک های زیرشاخه برای موضوع سئو سایت فروشگاهی را نام ببرید.
- List Without Description The Top {X} Most Popular Keywords For The Topic Of {X} | لیستی از X کلمات کلیدی محبوب برای موضوع X را بدون درج توضیحات ارائه کنید.
- در پرامپت بالا می توانید به جای عبارت “Most Popular Keywords”، کلمه Long-tail Keywords را قرار دهید.
- شما می توانید در این بخش از آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو هم ابتدا به چت جی پی تی، یک نقش بدهید. مثلا بگویید که شما یک expert at SEO هستید.
- برخی از کلید واژه های مهمی که برای یافتن کلمات کلیدی در پرامپت ها استفاده می شوند، عبارتند از: Long Tail Keywords (کلمات کلیدی طولانی)، TARGET KEYWORD (کلمه کلیدی مدنظر شما)، کلمه کلیدی اصلی (main keyword).
- شما می توانید برای درک بهتر کلمات کلیدی اصلی که برای مقاله درج شده اند، یک ستون اضافه کنید. سپس از ChatGPT بخواهید تا هدف کلمه کلیدی اصلی را درج کند.
در قسمت بالا، تصویری را برای آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو مشاهده می کنید که از این ابزار خواستیم تا کلمات کلیدی اصلی، فرعی و هدف کلمات کلیدی را بیان کند.
دیگر ایده های کاربردی برای استفاده از چت جی پی تی در سئو
در ادامه بررسی ترفندهای آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد که به شرح زیر هستند:
یافتن ایده برای تولید محتوا
اولین ایده ای که می توان در این بخش بیان کرد، ایجاد تاپیک های محتوایی حول یک کلمه کلیدی است. شما می توانید در استراتژی بازاریابی خود، ایده های محتوایی برای پست ها، بلاگ و موارد دیگر را از طریق ابزار ChatGPT بیابید.
یافتن کلمات کلیدی اضافه
این مورد بیشتر در زمان آپدیت محتوا بدرد می خورد. شما می توانید کلمات کلیدی اضافه را که در محتوای سایت شما قرار ندارند، از طریق این ابزار بیابید. در این حالت کافیست محتوای بلاگ را به این ابزار داده و از او بخواهید تا کلمات کلیدی که به کار نرفته اند و مرتبط به کلمه کلیدی اصلی X هستند را مشخص کند.
تولید سوالات متداول
یکی دیگر از کارهایی که می توانید در آموزش وبسایت chat gpt و استفاده آن در سئو انجام دهید، تولید سوالات متداول پیرامون مقاله تان است. در این مورد، چت جی پی تی می تواند عملکرد بسیار خوبی داشته باشد و با توجه به سرچ کاربران و جملات سوالی آنها، چند سوال FAQ را برای مقاله تان مشخص کند.
تولید محتواهای جزئی در دیسکریپشن یا پست کپشن
شما می توانید برای تولید محتواهای جزئی تر از این ابزار استفاده کنید. مثلا بخش کپشن ویدیو یا پست اینستاگرامی و یوتیوبی، متادیسکریشن سایت، بخش جمع بندی یا مقدمه.
تولید کدها برای طراحی و ویرایش سایت
استفاده از ChatGPT در مبحث آموزش طراحی سایت نیز قابل استفاده است. از آنجایی که سئوکارها به زبان های برنامه نویسی تسلطی ندارند، می توانند کدهای موردنیازشان را با این ابزار تولید کنند.
دیدگاهتان را بنویسید