الگوریتم Page Layout
- 1 الگوریتم Page Layout گوگل
- 3 الگوریتم page layout چه سایتهایی را هدف قرار میدهد؟
- 4 تغییرات الگوریتم Page Layout و به روز رسانی های آن
- 6 آیا الگوریتم Page Layout در کاهش محتوای اسپم یا تبلیغات زیاد سایت ها عملکرد موثری داشته است؟
- 7 اثر الگوریتم page layout چه بود؟
- 8 چگونه برای کاهش اثر الگوریتم page layout اقدام کنیم؟
- 13 بهینه سازی تجربه کاربری یا UX
- 16 آیا بلوکهای تبلیغاتی بزرگ برای نمایش مضر هستند؟
- 17 بهترین راهکارها برای درج تبلیغات در بالای صفحه
- 22 پرسشهای متداول کاربران
الگوریتم page layout یکی از دستور العملهای گوگل با هدف افزایش تجربه کاربری است که بر رعایت تناسب تبلیغات و نمایش محتوا تمرکز دارد. این الگوریتم وب سایتهایی که محتوا در آنها به سختی در دسترس بوده و حجم بالایی تبلیغات به خصوص در قسمت بالای صفحه قرار دارد را جریمه میکند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر راجع به این الگوریتم، تاریخچه و روشهایی که میتوانید برای بهبود آن اقدام کنید صحبت کنیم.
الگوریتم Page Layout گوگل
الگوریتم Page Layout از الگوریتم های گوگل است که میزان تبلیغات در صفحات سایت ها را بررسی می کند. از زمان ظهور گوگل و ایجاد سایت ها و وب سایت ها، حجم نامحدودی از اطلاعات در اختیار کاربران اینترنتی قرار گرفته است که در هر لحظه و در سراسر جهان می توان به آن دسترسی داشت.
از سوی دیگر سایت ها هم فرصت بسیار مناسبی برای تبلیغات در گوگل با هزینه کم و بدون محدودیت های مکانی و زمانی را فراهم کرده اند.
همین امر موجب شد تا میزان بالایی از تبلیغات در صفحات سایت ها قرار بگیرند و کاربران در جستجوهای خود در گوگل برای رسیدن به محتوای اصلی اسکرول های متعددی را انجام بدهند.
الگوریتم Page Layout در سال 2012 در گوگل به طور رسمی اجرا شد و تبلیغات زیاد سایت ها را محدود کرد تا کاربران اینترنتی بتوانند راحت تر به نتایج جستجوی خود دست پیدا کنند.
الگوریتم های گوگل برای حذف اطلاعات اسپم، جلوگیری از میزان زیاد محتواهای تبلیغاتی، رتبه بندی بهتر محتواهای با کیفیت در گوگل و رعایت نکات سئو تنظیم و اجرا شده اند که هر کدام از آن ها هدف خاصی را در سایت ها دنبال می کنند.
معرفی الگوریتم Page Layout
در سال 2012 و بعد از الگوریتم پاندا با توجه به حجم بالای تبلیغات در سایت ها، گوگل برای این که بتواند جستجوی بهتری را برای کابران اینترنتی فراهم کند این الگوریتم را معرفی کرد.
وجود تعداد زیاد تبلیغات در بالای صفحات موجب خستگی کاربران برای رسیدن به محتوای مورد نظر شده و از آن خارج می شدند. نام های دیگر این الگوریتم مانند Top Heavy و above the fold است که در ابتدای راه اندازی سایت ها و قرار دادن تبلیغات در بالای صفحات می توانید آن ها به راحتی مشاهده کنید.
اگر تبلیغات در سایت مورد نظر بیش از حد معمول باشد، الگوریتم Page Layout با آن مقابله کرده و ممکن است سایت را در رتبه بندی پایین قرار بدهد که بر میزان بازدید کاربران از آن اثر منفی می گذارد.
البته قابل ذکر است که تبلیغات پاپ آپ در به روز رسانی های جدید این الگوریتم از تیررس فیلتر آن خارج شده اند. با اجرای این الگوریتم سایت ها برای این که بتوانند خود را در رتبه بندی بالاتر قرار بگیرند، مجبور شدند کیفیت سئو تبلیغاتی خود را ارتقا داده و تبلیغات را هدفمندانه تر انجام بدهند.
سئو و رعایت استانداردهای آن به طرز قابل توجهی کیفیت محتواهای سایت ها را بهبود می دهند که در نهایت نتایج دقیق تر و بهتری را در جستجوهای گوگل در اختیار کاربران قرار می دهند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سئو می توانید مقاله قیمت سئو سایت را مطالعه کنید.
الگوریتم page layout چه سایتهایی را هدف قرار میدهد؟
پیش بینی شده است که کمتر از 1% سایتهای دنیا پس از آپدیتها توسط این الگوریتم مورد تاثیر قرار گرفتند. در کل پلتفرمهایی که تبلیغات بیش از حدی را به خصوص در قسمت هدر و بالای صفحه سایت میگذارند، تحت تاثیر قرار میگیرند. بنابر گفته Matt Kates، صفحاتی که حجم تبلیغات آنها زیاد نیست، شامل فعال شدن این الگوریتم قرار نمیگیرند.
همچنین وب سایتهایی که یافتن محتوا از میان انبوه تبلیغات آن مشکل است نیز تحت تاثیر چنین الگوریتمی قرار میگیرند.
در کل اگر ساختار بندی سایت خود را به درستی رعایت و دیزاین نکنید، به احتمال بسیار زیاد شامل گروه دوم قرار میگیرید. چنین سایتهایی تجربه کاربری نامناسبی را برای کاربر نیز ارائه میکنند که باعث میشود تا نرخ تعامل، خوانش و رتبه بندی سایت نیز کاهش یابد.
تغییرات الگوریتم Page Layout و به روز رسانی های آن
از زمان نصب و اجرای این الگوریتم تا کنون به روز رسانی های متعددی توسط گوگل انجام شده است که بر دقت عمل آن افزوده است. اولین به روز رسانی در این الگوریتم به منظور فرصت مجدد برای سایت هایی بود که با اجرای اول آن جریمه شده و یا به اصطلاح گوگل دچار پنالتی شده بودند. سایت ها برای این که بتوانند رتبه خود را در صفحات اول گوگل حفظ کرده و بازدید کاربران خود را از دست ندهند، به سرعت وارد عمل شده و تغییراتی را در سایت های خود ایجاد کردند.
آشنایی با به روزرسانی Top Heavy
این به روزرسانی پس از 20امین آپدیت پاندا طی 2 هفته ارائه شد و مربوط به فیلتر صفحه بندی بود. در این آپدیت ما شاهد آن بودیم که سایتهایی با تبلیغات زیاد در بالای صفحه خود، کاهش رتبه را دریافت کردند. این آپدیت در ابتدا روی سایتهای انگلیسی زبان بود و سپس به سایر زبانها نیز گسترش یافت. این دومین به روزرسانی بود که در سال 2014 اعمال شد.
با توجه به اثرات مثبت این الگوریتم در میزان تبلیغات و بهبود محتوای آن ها ، گوگل در سال 2016 تصمیم گرفت که این الگوریتم را در آخرین به روز رسانی در حالت اتوماتیک قرار بدهد. این قابلیت جدید می توانست سایت هایی را که در برخورد با الگوریتم Page Layout جریمه شده بودند با برطرف کردن اشکالات، به صورت خودکار از پنالتی خارج کند. این قابلیت جدید در آخرین به روز رسانی الگوریتم لای اوت، سایت ها برای خارج شدن از جریمه گوگل دیگر نیاز به منتظر ماندن آپدیت های جدید این الگوریتم نیستند. اگر می خواهید درباره الگوریتم های گوگل بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مطالعه مقاله الگوریتم مرغ مگس خوار + چطوری باعث می شود ما رتبه بهتری بگیریم را از دست ندهید.
آیا الگوریتم Page Layout در کاهش محتوای اسپم یا تبلیغات زیاد سایت ها عملکرد موثری داشته است؟
تمام الگوریتم های گوگل به منظور بهبود سئو و کیفیت محتواهای سایت ها ایجاد شده اند تا کاربران اینترنتی بتوانند به نتایج بهتر و دقیق تری در جستجوی گوگل در سایت ها برسند. از سوی دیگر درآمد عمده گوگل از تبلیغات کلیکی و بازدید کاربران از سایت ها است.
از مزایای تبلیغات در سایت ها و در گوگل هزینه کم و فرصت بسیار عالی برای دیده شدن درسطح جهانی است که امروزه تمامی کسب و کارها و شرکت های بزرگ و کوچک تجاری در تجارت الکترونیک اقدام به تبلیغات کارآمد و گسترده از این طریق می کنند.
الگوریتم Page Layout بیشتر در مورد تبلیغات بالای صفحه های سایت ها اثر می گذارد که معمولا بیش تر از حد مجاز نشان داده می شوند و بیشترین فضای صفحه اول را به خود اختصاص می دهند.
علاوه بر این تبلیغات زیاد اثر مستقیم بر روی بازدید کمتر از سایت دارند، زیرا کاربران با رو به رو شدن با حجم بالایی از تبلیغات ترجیح می دهند که وارد آن سایت نشوند.
چون درآمد بسیاری از سایت ها از تبلیغ های گوناگون و بازدید کاربران از آن ها در نتیجه جستجوی از وب سایت ها است پس، مدیریت و کیفیت محتوای تبلیغاتی از مهم ترین و دشوارترین قسمت های وبمستران در طراحی، راه اندازی و رتبه بندی سایت ها است.
با توجه مزایای فوق العاده تبلیغات در گوگل، الگوریتم Page Layout برای تبلیغات هوشمندانه تر و در حد نرمال برنامه ریزی و اجرا شده است تا علاوه بر دیده شدن تبلیغات در صفحات سایت ها، کاربران بتوانند تجربه بهتری از بازدید و جستجو در گوگل داشته باشند.
رتبه بندی سایت ها عامل اصلی بیشترین بازدید کاربران از آن ها است که الگوریتم های گوگل در بهبود کیفیت محتوای سایت ها و برای مقابله با سایت های اسپم عمل می کنند.
اثر الگوریتم page layout چه بود؟
شاید این پرسش برای شما هم مطرح شده باشد که بپرسید اثر الگوریتم page layout چه بود؟ در این خصوص به گفتهای از Matt Cutts، متخصص بخش اسپم گوگل مراجعه میکنیم که میگوید:
این الگوریتم سایتهایی را تحت تاثیر قرار میدهد که یبش از حد در بالای صفحه خود تبلیغات را قرار میدهند. این کار باعث میشود تایافتن آگهی واقعی و محتوای صفحه دشوار شود.
نکته: هرچند که گوگل گفته است این تغییر الگوریتمی در حدود 1 درصد از سرچهای کاربران را در سطح جهان تحت تاثیر قرار میدهد.
زمانی که گوگل درک کند کاربر نمیتواند در زمان ورود به سایت شما، محتوا را به درستی تشخیص دهد، اقدام به جریمه کردن صفحه میکند. این کار با کاهش رتبه صفحه همراه خواهد بود.
چگونه برای کاهش اثر الگوریتم page layout اقدام کنیم؟
ممکن است سایت شما دچار اخطارها و تنبیهاتی توسط گوگل به دلیل عدم رعایت الگوریتم page layout شده باشد و بخواهید از آن رهایی یابید. در این خصوص میتوان برخی از راهکارها را معرفی کرد که عبارتند از:
نکته: 2 بخش مهم یعنی ریسپانسیو سایت و طراحی قسمت بالای صفحه سایت شما بسیار بسیار مهم میباشد.
نکته: با وجود دستورالعملهای الگوریتم MUM و پیشرفت هوش مصنوعی که میتوانند به راحتی محتوا را با زبان انسانی درک کنند میتوان گفت امروزه گوگل به راحتی میتواند هم محتوا و نیز استراکچر سایت شما را تحلیل کند. پس بهتر است حتما شما هم نسبت به انجام این کار و رفع مشکلات آن با کمک یک متخصص UI/UX و طراح سایت اقدام کنید.
توجه به وضوح صفحه نمایش کاربران
در قدم اول مهم است زمانی که کاربر وارد سایت میشود، بتواند وضوح کافی نسبت به مشاهده محتواهای درون صفحه داشته باشد. در این حالت شما میتوانید این موضوع را از دستگاههای مختلف بررسی کنید که چقدر از بالای صفحه را تبلیغات گرفته و تا چه حدی محتوا در صفحه نشان داده میشود.
رعایت ریسپانسیو سایتها
در قدم بعدی میبایست به ریسپانسیو بودن سایت خود توجه کنید. بدین معنا که صفحه سایت شما باید در دستگاههای مختلف با ابعاد صحیح نشان داده شود. همچنین در کنار این دو نکته، مهم است که جایگاههای تبلیغات در طراحی ریسپانسیو سایت به صورت صحیح انتخاب شوند تا مانعی برای نمایش محتوای سایت شما نشان ندهند.
نکته: مهم است که ریسپانسیو سایت خود به خصوص با دستگاههای موبایل را حتما رعایت کنید. ما اهمیت این موضوع را در مقاله الگوریتم موبایل گدون بررسی کردهایم و راهکارهایی را ارائه نمودهایم.
نکته: یک قاعده کلی میگوید کاربران تلفنهای هوشمند نباید به اندازه 5 – 6 برابر بیشتر از کاربران دسکتاپ صفحه را برای دیدن محتوا به پایین اسکرول کنند.
طراحی با اولویت نمایش محتوا
توصیه میشود که طراحی سایت شما به گونهای انجام شود تا در حداقل حالت 50% از سایت را باکس محتوا تشکیل دهند. این موضوع باعث خواهد شد تا کاربر از یافتن محتوا اطمینان داشته باشد.
نکته: عدد 50% یا هیچ مورد دقیقی بیان نشده است. با این حال توصیه ما آن است تا حداقل این مقدار را رعایت کنید. همچنین در Google AdSense بیان شده است که بیشتر از 3 بلاک تبلیغات در صفحه نمایش داده نشود.
قرار دادن باکس محتوا باید در جایی باشد که کاربر در همان نگاه اول و بدون نیاز به اسکرولهای مداوم آن را مشاهده کند. معمولا سایتهایی که نتوانستند محتوایی را در همان ابتدای صفحه به کاربر نشان دهند، مورد جریمه گوگل قرار گرفتهاند.
همچنین در طراحی قسمت بالای صفحه، مهم است که تناسب نمایش محتوا و تبلیغات را درنظر بگیرید. به طوریکه کاربر بتواند در همان لحظه نسبت به تشخیص محتوا اقدام نموده و چالشی در پیدا کردن آنچه به دنبال آن سرچ کرده است مشاهده نکند.
توجه به رزولوشنهای مختلف
مهم است محتوای شما در نمایشگرها با رزولوشنهای مختلف به درستی نمایش داده شود. در تصویر زیر ما یک نمونه طراحی با فوکوس بر محتوا را به شما نمایش میدهیم که در قسمت سمت چپ در مانیتوری با رزولوشن 1366×768 اصلا محتوا نمایش داده نمیشود. مهم است که وب سایت شما به درستی طراحی شده باشد.
شما کاربران میتوانید در صفحه جدیدترین الگوریتم های گوگل، محتواهایی که به صورت کلی الگوریتمهای گوگل را برای شما تعریف کردهاند مشاهده کنید. سپس برای آموزش جزئیتر مقالات مجزای هر الگوریتم را در بلاگ سایت سرچ نمایید.
بهینه سازی تجربه کاربری یا UX
توصیه میکنیم در کنار ریدیزاین سایت خود، بیشتر به پارامترها و توصیههای UI و UX توجه کنید. به عنوان مثال محل قرارگیری باکسهای محتوا، تبلیغات و سایدبار را تصحیح کنید. فضا، فونت و اندازه محتوا را استاندارد کنید. تلاش کنید تا نسبت به افزایش سرعت بارگذاری صفحه و به خصوص کدهای سایت و محتوا در اولویت اول اقدامات لازم را انجام دهید.
تغییر مکان تبلیغات
شما میتوانید نسبت به تغییر مکان تبلیغات در پایین صفحه اقدام کنید. در این حالت کاربر میتواند مستقیم با سایت و محتوا روبرو شده و احتمال جریمه شدن کاهش مییابد.
ابزار Screen Resolution Tester
یکی از ابزارهایی که میتوانید به کمک آن برای بررسی وضعیت نمایش سایت خود در بالای صفحه استفاده کنید، Screen Resolution Tester نام دارد. این افزونه میتواند وضعیت نمایش تبلیغات را در بالای صفحه خود نشان دهید.
آیا بلوکهای تبلیغاتی بزرگ برای نمایش مضر هستند؟
این پرسش یکی از مهمترین سوالاتی است که بسیاری از وبمستران و طراحان دارند. در کل استفاده از تبلیغات با سایز بزرگ تا حدی مشکل آفرین نیست که نسبت تبلیغات به محتوا رعایت شود. هرچند که امروزه هر سایتی با توجه به رزولوشن کاربران خود، محدودیتهایی را برای طراحی و بارگذاری آگهیها دارند. نسبت محتوا و تبلیغات باید به نفع پست و محتوای شما باشد.
بهترین راهکارها برای درج تبلیغات در بالای صفحه
فرض کنیم شما به عنوان یک وبمستر، با وجود الگوریتم page layout همچنان تمایل دارید تا تبلیغات را در بالای صفحه نشان دهید. در این صورت، چه راهکارهایی وجود دارند تا احتمال تنبیه شدن را کاهش داد؟ برای این پرسش میتوان به چند مورد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
اعتدال را رعایت کنید
تعداد تبلیغات را روی صفحه سایت خود محدود کرده و از زیاده روی آن جلوگیری کنید. در کل نباید حجم تبلیغات بیش از 30% در بالای صفحه در دسکتاب و 50% برای موبایل باشد.
طراحی را خلاقانه و منطبق بر UI/UX کنید
از افراد حرفهای کمک بگیرید و تلاش کنید تا طراحی را خلاقانهتر و منطبق بر اصول علم UI/UX انجام دهید. ایده گرفتن برای طراحی خلاقانه میتواند از نظر ظاهری نیز لطمهای به تجربه کاربری وارد نکند.
بهینه سازی زمان و اندازه تبلیغات
مورد مهم دیگری که باید در این بخش برای الگوریتم page layout بیان کرد، بهینه سازی اندازه تبلیغات شما است. معمولا سایز آگهیها در صفحات ابعاد مشخصی دارند که بهتر است آن را با توجه به عرض صفحه از یک متخصص UI/UX بپرسید.
همچنین برای بارگذاری این آگهیها و جلوگیری از افت تجربه کاربری که میتواند با کاهش سرعت سایت همراه باشد، میتوانید از تکنیکهای بارگذاری ناهمگام استفاده نمایید. شما میتوانید با کمک ابزارهای PageSpeed Insights Google نسبت به بررسی سرعت سایت و پارامترهای کدنویسی سایت خود یک گزارش اجمالی را دریافت کنید. این ابزار توسط خود گوگل ارائه شده است.
از نمایش مناسب محتوا اطمینان حاصل کنید
در نهایت مهم است که اطمینان حاصل کنید محتوای شما توسط مخاطب دیده میشود. دیدگاه شما برای نمایش تبلیغات باید به صورت مکمل باشد. مثلا در لابهلای محتوا و کنار آن. به صورتی که مانع از نمایش آن نگردد. با رعایت این نکته میتوانید تجربه کاربری را حفظ کنید.
نکته: توجه کنید که بنابر گفته Matt cutts، صفحات سایت شما مجددا خزیده میشوند. در این خزش، گوگل باتها همچنین طرح بندی سایتها را نیز بررسی و ثبت میکنند. البته مدت زمان خزش وابسته به سایت شما، میزان کارآمدی گوگل بات، نوع و حجم فعالیت و بودجه خزش آن است.
پرسشهای متداول کاربران
برخی از پرسشهای متداولی که ممکن است راجع به به روزرسانی الگوریتم page layout داشته باشید عبارتند از:
الگوریتم طرح بندی صفحه گوگل چیست؟
با دریافت شکایتهایی از سوی کاربران ناشی از مشاهده تبلیغات بیش از حد و عدم دسترسی به محتوا در صفحات، شاهد ایجاد به روزرسانی در سال 2012 (19 ژانویه) بودیم. این الگوریتم وب سایتها و صفحاتی که حجم بسیار زیادی از تبلیغات را در بالای صفحه خود نمایش میدهند، جریمه میکند. در کل الگوریتم page layout تلاش میکند تا تجربه کاربر را در نمایش سایتهایی با تبلیغات کمتر افزایش دهد.
پس از اعمال تغییرات تا چه مدت زمان بعد از آن شاهد اعمال آنها خواهیم بود؟
پس از اعمال تغییرات طرح بندی میتوانید نسبت به ایندکس مجدد سایت خود درخواست داده و یا صبر کنید تا تغییرات سایت توسط باتها و کراولرهای موتور جستجو مجددا خزیده شوند.
آیا الگوریتم page layout تمام سایتها با تبلیغات را تحت تاثیر قرار میدهد؟
خیر؛ بنابر اعلانهای بیان شده، وب سایتها با تبلیغات معمولی تحت تاثیر قرار نمیگیرند. تنها سایتهایی که تبلیغات بیش از حد در بالای صفحه دارند، بارگذاری تبلیغات و صفحه بیش از حد طولانی است و یا یافتن محتوا به سختی انجام میپذیرد جریمه میشوند.
چگونه متوجه شویم که نسبت محتوای ما به تبلیغات مناسب است؟
ابتدا به صفحات رقبای خود نگاه کنید و مشاهده نمایید که در صفحات کیورد مشابه، چقدر کلمه به کار بردند. مقدار رنج کلمات صنعت خود را متوجه شوید. قدم بعدی آن است که محتوای شما باید تا حد ممکن است توضیحات اجمالی و کاملی را راجع به موضوع ارائه کند. در غیر این صورت صفحاتی که محتوای لاغر (ضعیف و کم) را ارائه میکنند، توسط الگوریتمهای دیگر اعم از گوگل پاندا تنبیه میشوند.
نکته: بهتر است همواره، نسبت ثابت تبلیغات را در صفحات خود به کار بگیرید. همچنین از بزرگ بودن بیش از حد آن سایز تبلیغات به طوری که ابتدای صفحه و تمام هدر را فرابگیرد، اجتناب کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله با معرفی الگوریتم Page Layout و نحوه عملکرد آن آشنا شدید. گوگل برای مدیریت حجم تبلیغات در صفحات سایت ها این الگوریتم را در سال 2012 راه اندازی کرده است و از آن زمان تاکنون با چندین به روزرسانی بر قابلیت های این الگوریتم افزوده است. قابلیت خودکار عمل کردن این الگوریتم در به روز رسانی سال 2016، عملکرد آن را به صورت اتوماتیک ارتقا داده است که بعد از آن سایت های متخلف، از رفع اشکال به صورت خودکار می توانند از حالت جریمه خارج و مجدد به گوگل باز گردند. در جدیدترین به روز رسانی ها الگوریتم لای اوت تبلیغات پاپ آپ از جمله تبلیغات سایت ها هستند که تحت تاثیر عملکرد آن قرار ندارند. مدیریت و کیفیت تبلیغاتی در سایت ها از مهم ترین عوامل موفقیت در درآمد و بازدید کاربران از آن ها هستند که نتیجه عملکرد خوب الگوریتم Page Layout گوگل است.
شما کاربران میتوانید برای آگاهی از جدیدترین الگوریتم های گوگل این مقاله بلاگ سایت ما را دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید