راهنما و آموزش ساخت QR Code + معرفی سایت و اپلیکیشن ایجاد آن
آموزش ساخت QR Code به شما کمک می کند تا بتوانید در سریع ترین حالت ممکن، داده های خود را به دیگران ارسال کنید. مثلا شما می توانید با ساخت QR Code حاوی لینک سایت، آن را به کاربر نمایش داده تا مستقیما با اسکن این بارکد، وارد سایت شما شود. همچنین می توانید شماره تلفن یا یک لینک خاص را به کمک این کدها به اشتراک بگذارید. حتی برخی از افراد، حساس ترین داده های خود را در آن ذخیره می کنند تا با اسکن این بارکدها، مجددا آن را مشاهده کنند. در ادامه با ما باشید تا به صورت کامل با QR Code و نحوه کارکرد آن نیز صحبت کنیم.
QR Code چیست؟
یکی از ترندهای این روزها که می توانید آن را در کارت های ویزیت، اعلامیه ها و بسیار جاهای دیگر هم مشاهده کنید، کیو آر کدها هستند که در ادامه به آموزش ساخت QR Code می پردازیم. قبل از اینکه بفهمیم کارکرد این کدها چیست باید بدانید که:
- QR Code یک نوع کد است که ظاهری بارکد مانند داشته و می توانید آن را به راحتی توسط یک دستگاه دیجیتالی مانند گوشی های هوشمند که دارای یک دوربین هستند، شناسایی کنید. این نوع بارکد می تواند اطلاعات را درون یک شبکه مربعی شکل ذخیره کرده و سپس با اسکن شدن، آنها را به شما نشان دهد.
کلمه QR از عبارتی به نام Quick Response گرفته شده است و اشاره به بارکدهای دو بعدی دارد که اطلاعات رمزنگاری شده را در خود قرار می دهند. زمانی که کاربر این کدها را اسکن کند، اطلاعات آن نمایش داده می شود.
بارکدهای معمولی که آنها را روی محصولات هم مشاهده می کنیم، در یک جهت (بالا به پایین) اطلاعات کمی را در خود ذخیره می کنند. در حالت 2 بعدی، می توان بارکدهایی را دید که از راست به چپ و از بالا به پایین خوانده می شوند. به همین خاطر داده های بیشتری را در خود ذخیره می نمایند.
کاربرد کیو آر کدها محدود به موضوع خاصی نیست و در ادامه تلاش می کنیم به صورت اجمالی برخی از مهم ترین آنها را بیان کنیم. اگر کسب و کاری دارید و یا می خواهید دسترسی به داده ها را در حوزه کاری خود سریع تر کنید، می توانید از این کدها استفاده نمایید. ایجاد این کدها با روش هایی که در ادامه بیان می کنیم کاملا رایگان بوده و شما می توانید آنها را به هر جایی که تمایل دارید نشان دهید. تنها پیش نیاز استفاده از این قابلیت، یک دستگاه مانند گوشی هوشمند است تا بتواند آن را رمزگشایی نماید.
QR Code چگونه ساخته شده و کار می کند؟
جالب است در آموزش ساخت QR Code این نکته را بدانید که این کدها اولین بار در سال 1994 توسط فردی به نام ماساهیرو هارا ساخته شد تا بتواند از آنها برای ردیابی قطعات خودرو زمانی که در پروسه ساخت هستند، استفاده کند. علت اینکه چنین چیزی اختراع شد، رشد اقتصادی بالا در ژاپن بود که سبب شد تا خرید مردم افزایش یافته و فشار فیزیکی بسیاری بر صندوق داران ایجاد گردد. در واقع ارسال مداوم اطلاعات محصول در صندوق منجر به این خستگی می شد.
با آمدن این بارکدها شاهد آن بودیم که صندوق داران می توانند در کسری از ثانیه با اسکن این کدها، اطلاعات محصول را رویت کنند و قیمت را ببینند. البته قابل ذکر است که پروسه شکل گیری این کدها شاهد یک فرآیند زمانبر بود که در آن زمان فقط 20 کاراکتر الفبایی ذخیره می شد. در آن زمان شرکتی به نام Denso Wave روی این بارکدها کار می کرد.
این بارکدهای دو بعدی بعد از آنکه اسکن شدند، توسط یک پردازنده دیکد شده و تجزیه و تحلیل می شوند. روند تجزیه و تحلیل کد به این شکل است که یک مربع کوچک یا چند مربع در نزدیکی گوشه چهارم قرار گرفته و تصویر را عادی سازی می کنند. سپس با تبدیل نقاط کوچک که در سراسر کد QR قرار گرفته اند، یک عدد باینری ایجاد شده و با ایجاد یک الگو و رفع خطا، پیام آشکار می شود.
ممکن است در پروسه آموزش ساخت QR Code این سوال برای شما مطرح شود که مقدار حجم داده هایی که در این کدها قرار می گیرند تا چه حد است؟ در این خصوص می توانید از تصویر زیر الگو بگیرید. همانطور که مشاهده می کنید، بسته به ورژن و نوع کیوآر کدها، حجم داده های مختلفی قابل ذخیره سازی هستند. حداقل این حجم 20 و حداکثر تا 1852 کاراکتر می باشد.
کاربردهای QR Code چیست؟
حال به یکی از مهم ترین بخش ها در این مقاله راجع به این کدها می رسیم که باید در مورد آموزش ساخت QR Code توضیحاتی را بیان کنیم. در خصوص ایده هایی که می توانید از کیوآر کد استفاده کنید تا از طریق آن بتوانید امور خود را انجام دهید می توان گفت:
- ارسال سریع لینک: یکی از مهم ترین کاربری ها در این زمینه، ارسال سریع لینک به مخاطبان است. در این حالت شما می توانید این کدها را برای باز شدن سریع لینک در گوشی کاربران خود قرار دهید و آنها دیگر نیازی نیست تا آدرس را کپی کرده و آن را در مرورگر باز کنند.
- ذخیره اطلاعات شخصی و حتی سازمانی: شما می توانید از این داده ها برای ذخیره اطلاعات مهم خود استفاده نمایید. فرض کنید شما کسی هستید که مدام رمز عبور کارت بانکی یا گاو صندوق تان را گم می کنید. در این حالت می توانید با ذخیره این کد در گوشی یا کامپیوتر خود و حتی چاپ کردن آن، QR Code را اسکن کرده و به اطلاعات دسترسی داشته باشید.
- درج موقعیت مکانی: یکی دیگر از کاربری های بسیار جذاب این کدها، امکان اشتراک گذاری آدرس شما است. در این حالت می توانید منطقه و جایی که قرار دارید را درون این کیوآر کدها قرار داده و آنها را برای مشتریان خود بفرستید تا مراجعه حضوری داشته باشند.
- ارائه لینک های دانلود: فرض کنید به یک مکان عمومی مانند بانک مراجعه می کنید. شما می توانید لینک های دانلود اپلیکیشن ها یا سایت های خود را روی یک QR Code درج کرده و در یک مکان قابل دید برای همه قرار دهید.
- معرفی صفحات شبکه اجتماعی یا سایت: یکی دیگر از مزیت های آموزش ساخت QR Code آن است که اگر مغازه یا کسب و کار شما دارای یک پایگاه مجازی است، می توانید آن را در قالب QR Code چاپ کرده و در روی دیوار نصب کنید. در این حالت مشتری به جای خرید حضوری، با داشتن آدرس وب سایت تان، آن را به صورت آنلاین تهیه می کند. شما هم از ازدحام مغازه ها خلاص می شوید.
شما می توانید در آموزش طراحی سایت نیز از این کد برای نمایش مکان جغرافیایی کسب و کار خود استفاده کنید. این کار می تواند بار پردازشی را روی سایت شما با عدم لود کامل نقشه کمتر کند.
آشنایی با انواع QR Code
قبل از اینکه به آموزش ساخت QR Code بپردازیم، ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که آیا مدل های مختلفی از این نوع کدها وجود دارند یا خیر؟ در این رابطه می توان گفت:
- QR Codeهای ثابت: این نوع کدها به صورت ثابت هستند. بدین معنا که یکبار ساخته می شوند و اطلاعات آنها قابل تغییر نیست. در چنین حالتی شما می توانید برای اطلاع رسانی یا انتشار برخی موارد ثابت مانند آدرس وب سایت و یا شبکه های اجتماعی یا شماره تلفن اقدام کنید.
- QR Code پویا: این کیو آر کدهای داینامیک قابل ویرایش می باشند. بدین معنا که شما می توانید بدون آنکه کد را تغییر دهید، تنظیمات آن را به روز رسانی کنید.
- QR Code وب سایت: شما می توانید با اسکن این کدها، فرد را بلافاصله به وب سایت تان منتقل کنید. این کدها می توانند برای تقویتی سئو داخلی با هدایت کاربر بیشتر موثر باشند.
- QR Code مستطیلی: این نوع کیو آر کدها به صورت مستطیلی هستند.
- IQR Code: مدلی از کیو آر کدها هستند که انعطاف پذیری بیشتری داشته و می توانند اندازه و ظرفیت بیشتری را ارائه دهند. این نوع کدها قادر خواهند بود برای کاربری هایی پیشرفته تر مانند تبلیغات و بازاریابی به کار گرفته شوند.
- SQR Code: این مدل کیو آر کدها امن هستند و برای کارهایی با سطح امنیت بالا مثلا ذخیره اطلاعات مهم شرکت یا داده های شخصی و مالی استفاده می شوند.
- FrameQR: مدلی از کدها می باشد که در آن یک بخش مرکزی به نام بوم یا Canvas وجود دارد. در این حالت شما می توانید لوگو یا متن تان را در این قسمت قرار داده و مشکلی را در کارایی کیوآر کد مشاهده نمی کنید.
درک انواع این کدها برای آموزش ساخت QR Code مهم می باشد. حال با ما همراه باشید تا به بررسی آموزش ساخت این کدها به صورت کامل بپردازیم. همچنین شما کاربران می توانید از این لینک (سئو تکنیکال) برای مشاهده مقالات سئو فنی و بهبود سایت خود اقدام کنید.
آموزش ساخت QR Code – معرفی سایت ها
حال می خواهیم روش هایی که می توانید از طریق آنها برای آموزش ساخت QR Code اقدام کنید را برای شما معرفی کنیم که در این خصوص می توان گفت:
استفاده از سایت QR Code
شما می توانید با ورود به وب سایت www.qr-code-generator.com از طریق هر مرورگری، نسبت به ایجاد این نوع کیوآرکدها اقدام کنید. در این حالت، کافیست وارد سایت شده و نوع QR Codeای که می خواهید ایجاد کنید را مشخص نمایید. سپس لینک یا متنی که می خواهید درج کنید را در باکس پایین درج نمایید.
این ابزار از انواع QR Codeها پشتیبانی می کند. مثلا می توانید برای ساخت کدی که مستقیما کاربر را به سایت یا یک لینک هدایت می کند از آن استفاده کنید. از جمله دیگر انواع کیو آر کد عبارتند از: URL, Vcard, Text, E-mail, SMS, Wifi, Bitcoin, Facebook, APP Store و غیره.
استفاده از وب سایت ادوبی
راه حل دیگر در آموزش ساخت QR Code، استفاده از وب سایت ادوبی است. در این حالت می توانید از تولید کننده کد کیوآر کد رایگانی که این سایت ارائه کرده است استفاده نمایید. برای این کار وارد این لینک شده و روی گزینه Create now کلیک کنید. سپس می توانید بدون آنکه هزینه ای را مصرف کرده و یا از کردیت شما در این سایت چیزی کسر شود، برای ساخت QR Code اقدام نمایید.
یکی از قابلیت های خوب این روش آن است که می توانید بارکدهای تولید شده را از نظر رنگ و استایلی که دارند، شخصی سازی نمایید تا به برند شما نزدیک تر شود. سپس در قالب یک تصویر آن را دریافت می کنید.
استفاده از سایت Canva
یکی دیگر از متدها در آموزش ساخت QR Code آن است که می توانید از سایت کانوا برای ایجاد چنین چیزی استفاده نمایید. در این حالت نیازی نیست هزینه ای کنید و تنها کافیست روی گزینه Generate a QR Code کلیک کرده و برای ساخت طرح مدنظرتان اقدام نمایید.
آموزش ساخت QR Code – معرفی اپلیکیشن ها و نرم افزارها
مدل دیگری از متدهایی آموزش ساخت QR Code که می توان به کار گرفت، استفاده از برنامه ها و نرم افزارهایی است که این نوع کدها را ایجاد می کنند. در این حالت می توانید از موارد زیر استفاده کنید که عبارتند از:
استفاده از مرورگر کروم
یکی از قابلیت هایی که مرورگر کروم دارد، آن است که می توانید از طریق آن برای ساخت QR Code برای صفحات سایت اقدام کنید. در این حالت، شما می توانید با ورود به یک صفحه از سایت، گزینه QR Code را از بالا در باکس لینک ها سمت راست مشاهده کنید. سپس با انتخاب آن، یک کیوآرکد را مشاهده می کنید. همچنان لینک ایجاد شده قابل ویرایش است. سپس می توانید با انتخاب گزینه Download، این کیوآر کد را پخش کنید.
این قابلیت در اپلیکیشن های اندرویدی و iOS نیز در دسترس است. یعنی شما می توانید با انتخاب گزینه تنظیمات، گزینه share، دکمه QR Code را مشاهده کرده و از آن استفاده نمایید.
اپلیکیشن اندرویدی QR Code Generator & QR Maker
یکی از برنامه هایی که در آموزش ساخت QR Code می توانید از طریق آن برای ساخت این نوع کدها کمک بگیرید، QR Code Generator است. این برنامه در حدود 1 میلیون بار دانلود شده است و تاکنون از میان 57 هزار نظر، امتیاز 4.8 را بدست آورده که قابل توجه می باشد. شما می توانید کیوآرکدهای یونیکی را به کمک این برنامه ایجاد کنید.
شما می توانید انواع متن، لینک، مخاطب و یا مشخصات وای فای خود را در این برنامه به یک کیوآر کد تبدیل کرده و آن را به اشتراک بگذارید.
اگر کاربر سیستم عامل iOS هستید، می توانید از برنامه QR-Code-Generator&QR Erstellen کمک بگیرید.
پرسش های متداول کاربران
برخی از پرسش های متداول شما کاربران راجع به آموزش ساخت QR Code عبارتند از:
آیا استفاده از QR Code در سئو خارجی هم موثر است؟
بله؛ شما می توانید با انتشار کدهایی از آدرس سایت خود در تصاویر در مقالات مرتبط به رپورتاژ که در حوزه سئو خارجی است، کاربران را به سایت تان هدایت کنید. به عنوان مثال ما در کاور این مقاله، یک نمونه کیوآر کد قرار داده ایم که می توانید آن را اسکن کنید.
نمونه های استفاده از QR Code در سئو را ذکر کنید؟
شما می توانید از این قابلیت در سئو لوکال به خوبی استفاده کنید. مثلا برای انتشار آن در تصاویر گوگل مپ استفاده نمایید تا کاربران را به سایت هدایت کنید.
شما کاربران می توانید برای مطالعه سایر مقالات در حوزه آموزش سئو، به بلاگ سایت ما سر بزنید.
دیدگاهتان را بنویسید