طراحی سایت املاک چیست و چه نکاتی دارد؟ + بهترین قالب های آن

- 1 سایت املاک چیست و چه کارکردی دارد؟
- 3 آشنایی با طراحی سایت املاک
- 4 مزیت های طراحی سایت املاک شامل چه مواردی است؟
- 9 طراحی سایت املاک چه امکاناتی باید داشته باشد؟
- 18 چه نکاتی را در طراحی سایت املاک درنظر داشته باشیم؟
- 22 بهترین قالب های وردپرس برای طراحی سایت املاک چیست؟
- 26 بهترین سایت های املاک کدامند؟

طراحی سایت املاک چیست و چگونه باید برای دیزاین آنها اقدام کرد؟ چه مهارت ها و نکاتی در این بخش ضروری هستند تا آنها را بیاموزیم؟ چه قالب هایی برای این نوع سایت ها درنظر گرفته شده اند؟ اگر شما هم این چنین سوالاتی دارید و می خواهید آنها را پاسخ دهید، با ما باشید تا در این مقاله به صورت مفصل راجع به طراحی سایت املاک صحبت کنیم و جزئیات کامل طراحی این نوع سایت ها و ویژگی ها یا امکاناتی که باید داشته باشند را بیان نماییم.
سایت املاک چیست و چه کارکردی دارد؟
مسکن جزوی از اصلی ترین هزینه های زندگی انسان ها بوده است و نمی توان آن را نادیده گرفت. به همین خاطر مشاغلی در این بخش پدید آمده اند که شامل املاکی ها، وکلای امور ملک و غیره هستند. یکی از مشاغلی که مستقیما با جامعه در ارتباط است، املاکی ها هستند که به تدریج به سمت آنلاین شدن پیش می روند. هرچند اقداماتی در زمینه الکترونیکی شدن فرآیندهای مرتبط به این مشاغل انجام شده اما وجود املاکی ها برای جامعه به صورت سنتی نیز ضروری هستند تا بتوانند به عنوان یک کارشناس برای خرید و فروش املاک یا اجاره آنها به عنوان یک فرد بی طرف اقدام کنند.
املاکی ها در زمینه عقد قرارداد، مشاوره در خصوص خرید و فروش ملک، انتشار آگهی های فروش یا اجاره خانه و حل اختلاف میان مستاجر و موجر نقش مهمی دارند.
یکی از اقداماتی که در راستای به روز شدن مشاغل املاکی انجام شده است، به وجود آمدن سایت املاک می باشد. همانطور که با آمدن خدمات طراحی سایت خودرو، شاهد الکترونیکی شدن معاملات در زمینه خودرو هم هستیم. منظور از سایت های املاکی، پلتفرم هایی هستند که می توانید با وارد کردن یک آدرس یا لینک از طریق مرورگر، به آن دسترسی داشته باشید. سایت های املاک می توانند تا حدی عملکرد یک فرد با شغل املاکی را انجام دهند اما کاملا جایگزین آنها نمی شوند.
کارکردهای سایت املاک
شما می توانید با تاسیس یک سایت املاکی، کارکردهای زیر را از آن انتظار داشته باشید:
- معرفی اماکن تجاری و مسکونی برای خرید و فروش: اولین مورد از کارکردهایی که می توان راجع به این نوع سایت ها بیان کرد، معرفی اماکن تجاری و مسکونی است. شما به عنوان یک املاکی می توانید خانه هایی که برای فروش گذاشته شده اند را با درج تصاویر و یکسری توضیحات راجع به آنها، در معرض نمایش بگذارید.
- درج اطلاعات خانه ها: وب سایت های املاکی این امکان را به شما می دهند تا بتوانید اطلاعات را به صورت طبقه بندی شده برای آنها درج کنید. مثلا می توانید مساحت خانه، مساحت محل قابل سکونت، ویژگی های خانه اعم از وسایل گرمایشی یا سرمایشی، بالکن، نوع سرویس بهداشتی و غیره را در سایت خود برای هر خانه درج کنید.
- معرفی اماکن برای اجاره و رهن: یکی دیگر از مهم ترین کارکردهایی که می توان برای سایت املاکی بیان کرد، معرفی اماکن برای اجاره و رهن است. در این حالت شما می توانید آگهی هایی که صاحبین املاک برای خانه ها ارسال می کنند را در وب سایت خود درج کرده و آنها را اطلاع رسانی کنید.
- راه اندازی سیستم کسب درآمد: ایجاد یک سایت املاک تنها مربوط به املاکی ها نمی شود. بلکه شما می توانید بستری را فراهم کنید که موجران می توانند با پرداخت پول به ازای انتشار هر آگهی، برای فروش و اجاره ملک خود اقدام کنند.
مهم است که همواره بسته به کارکرد سایت ها، امکاناتی را در طراحی درنظر بگیرید. مثلا در طراحی سایت پزشکی استفاده از رنگ های روشن و آرام در کنار امکاناتی مانند رزرو نوبت ضروری است.
همچنین یکی دیگر از کارکردهایی که می تواند به برندسازی و محبوبیت شما نیز بیفزاید، تولید محتوای تخصصی است. شما می توانید با نگارش مقالات در حوزه کاری خود، مخاطبان را به مطالعه در پلتفرم تان واداشته و از این طریق سئو سایت را نیز بهبود بخشید. این محتواها خود نشان دهنده تخصص و اطلاعات شما هستند که کمک می کنند تا بتوانید اعتماد دیگران را به خود جلب کنید.
آشنایی با طراحی سایت املاک
حال می خواهیم راجع به طراحی سایت املاک توضیحاتی را به شما ارائه کنیم که پروژه های خاصی را در زمینه طراحی سایت به خود اختصاص داده و یادگیری آن می تواند شما را با ساخت انواع سایت های آگهی آشنا کند. طراحی سایت املاک به فرآیندی می گویند که می توانید از طریق آن برای راه اندازی سایت هایی با کاربری هایی که در قسمت قبل بیان کردیم، اقدام کنید. این نوع سایت ها می توانند برای درج آگهی های املاک به کار بروند. بدین معنا که شما می توانید با تعریف یکسری پارامترها، درج توضیحات و پیوست تصاویری از ملک، آگهی هایی را در سایت خود ایجاد کنید که در قالب یک کارت مربعی شکل نمایش داده می شوند.
در طراحی سایت املاک، تلاش می شود تا فضایی را فراهم کنید که هم مستاجران و کسانی که به دنبال خرید خانه و ملک هستند و هم موجران که به دنبال قرار دادن املاک خود هستند با یکدیگر تعامل نمایند. در طراحی سایت املاک با حفظ امنیت اطلاعات هردوطرف، آگهی هایی را به طرفین نمایش می دهند. دیزاین سایت املاک به گونه است که شما باید یک نوع پست تایپ ایجاد کنید و برای آن شرایط مختلفی را تعریف نمایید تا انواع داده های مرتبط توسط املاکی برای خانه وارد شود.
دیزاین سایت املاک و طراحی آن نیاز به فراگیری یکسری مهارت ها دارد. از جمله می توان به تعریف فیلدهای پویا و مواردی از این قبیل اشاره کرد. همچنین طراحی شما باید UI/UX و رنگ بندی جذابی داشته باشد. اگر قصد دارید کاربران بیشتری را به پلتفرم خود بکشانید و اعتماد آنها را جلب کنید رعایت این نکته ضروری است.
اگر قصد دارید طراحی سایت املاک را بیاموزید، بهتر است حتما دوره های آموزشی را شرکت کرده تا راهکارهای ساخت چنین پلتفرم هایی را درک کنید. شما می توانید سری به دوره آموزش طراحی سایت سایت SEOEDU بزنید.
مزیت های طراحی سایت املاک شامل چه مواردی است؟
طراحی سایت املاک می تواند چندین مزیت را برای طرف های مقابل هم مستاجران و نیز موجران و حتی برای خود املاکی ها به ارمغان بیاورد. در این خصوص می توان به چند مورد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
امکان تعامل مستقیم با موجران و مستاجران
شما می توانید با طراحی سایت املاک، امکان تعامل مستقیم میان موجران و مستاجران را فراهم کنید. البته این کار معمولا در سایت های املاکی صورت نمی گیرد. چراکه مشتری باید با املاکی طرف حساب شده و اطلاعات خانه را برای بازدید دریافت کند. سپس در صورت پسند ملک، در املاکی حضور پیدا کرده و برای عقد قرارداد اقدام کند. شما می توانید در سایت های املاکی، اطلاعات تماس خود را با مشتریان نهایی در میان بگذارید.
کاهش دفعات مراجعات مستاجران
زمانی که مستاجران به سایت شما مراجعه کنند، تمام آگهی های تان را از طریق آن مشاهده می کنند. بسته به رویه کاری که درنظر دارید، این کار می تواند تعداد مراجعات آنها را برای دریافت آدرس جهت مشاهده خانه های اجاره ای کاهش دهد.
همچنین قرار دادن عکس ها و جزئیات دقیق املاک منجر به افزایش شفافیت مبادله ملک و نیز کاهش مراجعات اضافی توسط مستاجرانی که به خانه های خاصی علاقمند هستند و تصاویر ملک را مشاهده می کنند می شود.
دریافت مشخصات مستاجران و موجران
شما می توانید این امکان را در طراحی سایت املاک فراهم کنید که مشخصات ارتباطی و هویتی طرف مقابل خود را دریافت کرده و سپس آگهی ها را به وی نشان دهید. این کار دسترسی شما را به یک جامعه آماری از مستاجران و اطلاعات آنها ممکن می سازد.
تسریع در روند انجام مبادلات و امور املاکی
طراحی سایت و ایجاد پلتفرم هایی که بسترهای واسط را فراهم می کنند، در کل اثرات مثبتی را ایجاد کرده و باعث می شوند تا روند رسیدگی به امور املاکی ها افزایش یابد. مثلا به محض قراردادن خانه های جدید، مستاجران به سرعت آن را مشاهده کرده، از ان بازدید نموده و آن را اجاره می کنند. این خود باعث می شود تا هم خیال شما به عنوان املاک و فرد واسط راحت تر شود و هم موجر.
طراحی سایت املاک چه امکاناتی باید داشته باشد؟
به یکی از بخش های فنی در طراحی سایت املاک می رسیم که بسیار مهم است تا طراحان آن را مدنظر قرار دهند. هر سایتی بسته به کاربری که دارد، دارای یکسری امکانات می باشد که باید نیازسنجی صورت گرفته و در طراحی اعمال شوند. در خصوص این امکانات راجع به سایت های املاکی می توان گفت:
اسلایدر و فیلد جستجو
که معمولا در بخش ابتدایی صفحه اصلی قرار می گیرد و شما باید دیزاین آن را تا می توانید جذاب تر و تمیزتر انجام دهید. برخی از املاکی ها، در همان فیلد جستجو یک سری فیلتر هم اضافه می کنند.
دسته بندی های املاک
که شما باید چند دسته بندی را براساس اینکه ملک فروشی است، برای اجاره اختصاص یافته یا رهن، آپارتمان است یا خانه و ویلایی یا پنت هاوس.
پست تایپ آگهی ملک
در سایت های فروشگاهی، یک پست تایپ جداگانه برای نمایش و فروش محصولات داریم. شما باید چنین پست تایپی را برای آگهی های املاکی نیز تعریف کنید که کاربر بتواند در آن، عکس هایی از ملک را مشاهده کرده و جزئیات بیشتری را داشته باشد.
طراحی استایل پست تایپ آگهی ملک
زمانی که پست تایپ آگهی ملک را تعریف کردید، باید به صورت اختصاصی دیزاینی را برای این نوع پست ها درنظر بگیرید. بدیهی است که شما نیاز به دکمه خرید یا شگفت انگیز روی چنین آگهی هایی ندارید. یکسری تفاوت ها با صفحات محصول وجود دارند. بنابراین باید استایل پست تایپ آگهی ملک را به صورت جداگانه طراحی کنید.
اسلایدرها و شبکه املاک مورد معامله
شما باید برای نمایش خانه هایی که برای معامله قرار داده شده اند، یک اسلایدر را طراحی و ارائه کنید. این اسلایدرها به صورت شبکه ای نیز قابل ارائه می باشند که بسته به سلیقه مشتری نوع آن را انتخاب خواهید کرد.
سیستم علاقمندی و ذخیره سازی (بوکمارک)
همچنین شما می توانید فیچرهای تخصصی تر دیگری مانند افزودن به لیست علاقمندی یا پایش (بوکمارک) را نیز برای آگهی ها تعریف کنید. در این حالت کاربر می تواند املاکی را که به سلیقه او نزدیک تر هستند را شناسایی کرده و آن را ذخیره نگه دارد. معمولا ایجاد چنین سیستمی نیاز به افزونه های خاصی دارد که در ادامه مطلب آن را ذکر می کنیم.
متادیتاها
یکی دیگر از مهم ترین فیچرهایی که باید برای سایت املاک تعریف شوند، متادیتاها هستند. شما باید ریز داده هایی را برای املاک تعریف کنید. متادیتاها، اطلاعاتی طبقه بندی شده هستند که می توانند وضعیت ملک شما را مشخص کنند. مثلا یک نمونه جدول متادیتا را در زیر مشاهده می کنید:
متادیتا | مقدار |
نوع ملک | تجاری |
وسعت ملک | 120 متر مربع |
سال تاسیس | 1398 |
زمانی که متادیتاها تعریف شوند، امکان آن وجود دارد که آنها را روی اسلایدرها و آگهی هایی که در صفحه اصلی سایت نمایش می دهید، درج کنید.
بخش بلاگ
یکی دیگر از قسمت هایی است که باید برای طراحی سایت املاک حتما به آن توجه کنید. این قسمت از نظر سئو نیز بسیار مهم است؛ چراکه می تواند سایت شما را زنده نگهدارد. شما می توانید با مقاله نویسی و تولید محتوا در این بخش، ترافیک ورودی از فضای مجازی دریافت کرده و دانش و مهارت خود در حوزه املاک را نیز به مخاطب نشان دهید. در کل برندسازی و جلب اعتماد کاربران با کمک بخش بلاگ تا حد خوبی قابل انجام است.
مجموعه SEOEDU به عنوان مجری طراحی سایت در یزد، تمام پروژه های دیزاین و راه اندازی سایت را با توجه به نیازهای کارفرما و ارائه کامل امکانات سایت انجام می دهد. شما کاربران می توانید برای طراحی سایت خود، با پشتیبانی مجموعه در تماس باشید.
حال که با امکانات طراحی سایت املاک آشنا شدیم، لازم است ریز جزئیات و نکات آن را نیز بیان نماییم.
چه نکاتی را در طراحی سایت املاک درنظر داشته باشیم؟
نکاتی که برای طراحی سایت املاک درنظر گرفته می شوند چیست؟ چه چیزهایی را باید برای دیزاین چنین سایت هایی درنظر بگیریم؟ در این خصوص می توان به چند مورد مهم اشاره نمود که عبارتند از:
طراحی اختصاصی صفحه آگهی ملک
اولین نکته ای که باید در طراحی سایت املاک درنظر بگیرید، دیزاین متفاوت و انحصاری برای صفحه آگهی ملک است. این صفحات باید دارای امکانات زیر باشند:
- گالری تصاویر ملک.
- خلاصه ای از مهم ترین مشخصات ملک.
- توضیحات اجمالی راجع به ملک.
- ویدیو از ملک.
- دکمه برای تماس با صاحب ملک.
- پیغام هشدار که معمولا حاوی چند خط برای تذکر به مستاجر است.
- متادیتای زمان انتشار آگهی.
- دکمه های علاقمندی و ذخیره ملک.
- آیکون هایی در مورد ویژگی های ملک. مثلا آیکون تخت خوان که نشان دهنده تعداد اتاق های ملک است.
- نقشه ملک.
- قسمت نظرات.
دیزاین مینیمال با UI/UX بهینه
یکی دیگر از نکاتی که باید در زمینه طراحی سایت املاک به آن توجه کنید، دیزاین مینیمال این نوع پلتفرم ها می باشد. امروزه سایت ها به سرعت در حال رفتن به سمت دیزاین های ساده تر هستند که هم سرعت بالاتری را ارائه می دهند و هم شفافیت بالایی دارند. بدین معنا که کاربر را دچار سردرگمی نمی کنند.
کاربران امروزی قصد دارند به سرعت به آنچیزی که مدنظرشان است برسند. شما باید در طراحی سایت املاک، به دنبال طرح های UI/UX جذاب باشید که در عین حال پیچیدگی کمتری دارند. نمایش یک آگهی، تصاویر و آدرس مهم ترین اطلاعاتی است که یک کاربر به دنبال آن خواهد بود.
نکته: مسیر دسترسی به چنین آگهی هایی نیز کمتر از 3 مرحله باشد.
ارائه فیلترهای جستجو
یکی از نکات بسیار مهم که حتما در طراحی سایت املاک درنظر گرفته می شود، تعریف فیلترهایی برای جستجوی سریع تر خانه ها است. این فیلترها باید براساس پارامترهای مختلفی ارائه شوند. مهم ترین فاکتورها در این بخش عبارتند از:
- آدرس: شما باید هر شهر را به محله های مختلفی تقسیم کرده و خانه ها را براساس آن فیلتر کنید. این مورد بسیار مهم است چراکه بسیاری از افراد به دنبال یافتن خانه در محله های خاصی هستند.
- نوع آگهی: اینکه آگهی برای خرید یا فروش ملک است یا خیر.
- قیمت: شما باید قیمت خرید یا فروش ملک، ودیعه و اجاره را به تفکیک در فیلترها اضافه کنید.
- متراژ بنا: یکی دیگر از پارامترهایی که باید در این بخش اضافه شوند، متراژ بنا است. از آنجایی که وسعت ساختمان ها در خرید یا اجاره درنظر گرفته می شوند، وجود این فیلتر ضروری است.
دیگر مواردی که می توانید در بخش فیلترها درنظر بگیرید عبارتند از: ویژگی ها و امکانات ملک، سال ساخت، تعداد اتاق های خواب و سرویس ها و غیره.
بهترین قالب های وردپرس برای طراحی سایت املاک چیست؟
اگر در زمینه طراحی سایت املاک ورود می کنید، توصیه ما این است که ابتدا با مقدمات طراحی سایت آشنا شوید. چراکه این نوع سرویس کمی پیشرفته تر است. یک راه حل دیگر آن است که از قالب های آماده استفاده کنید که فیچرهای پیشرفته این نوع سایت ها را به صورت پیش فرض ارائه می دهند.
در خصوص بهترین قالب ها برای طراحی سایت املاک می توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
قالب هومیو
این مورد را می توان از جمله قالب های پرفروش در ایران دانست که تاکنون بیش از +990 بار به فروش رفته است. این تعداد فروش خود نشان می دهد که طراحی سایت املاک بسیار پرطرفدار بوده و املاکی های بسیاری در سراسر کشور به سراغ آنلاین کردن وب سایت خود رفته اند.
قالب هومیو امکان آن را دارد که آگهی های املاک و مستغلات خود را در آن قرار دهید. این نوع تم وردپرسی دارای پنل کاربری اختصاصی مربوط به خود است و شما می توانید برای شارژ اعتبار و کسب درآمد از طریق آن اقدام کنید. قابل ذکر است که این قالب بر پایه صفحه ساز المنتور طراحی شده است و انعطاف پذیری بالایی در تغییر بخش های مختلف آن دارد.
قالب ایران املاک
یکی دیگر از کامل ترین قالب های وردپرسی که می توانید برای طراحی املاک درنظر بگیرید، قالب ایران املاک نام دارد. این تم وردپرسی، کاملا توسط یک تیم برنامه نویس ایرانی طراحی شده و دارای فیچرهای خاص اعم از کارشناسی ملک، آمار بازدید اختصاصی آگهی، ایجاد کد انحصاری QR Code، درج کد، امکان اضافه کردن امکانات ملک مانند استخر و غیره است.
شما می توانید با توجه به سیستم پرداخت هزینه ای که این سایت دارد، برای درج آگهی، فوری کردن آن، تمدید آگهی یا نردبان آن آگهی (نمایش با یک مارک ویژه) اقدام کنید که کسب درآمد را بیشتر می کند.
قالب هوزیز
یکی دیگر از قالب هایی که پیشنهاد می کنیم حتما سری به آن بزنید، هوزیز نام دارد که کاملا منعطف بوده و می توانید از سرویس Open Street Map هم در آن استفاده کنید. این قالب توانسته است فروش بیش از 2 هزارتایی را در تم فارست داشته باشد. شما می توانید به ازای ثبت هر ملک، امکان پرداخت داشته باشید. همچنین امکان پرداخت به ازای حق عضویت نیز به آن اضافه شده است.
قالب هوزیز برای طراحی سایت املاک بهینه و فارسی شده و فیلترهایی نظیر جستجو براساس شهر را دارد. البته دیزاین نسبتا ساده است ولی منجر به سردرگمی مخاطب نمی شود.
بهترین سایت های املاک کدامند؟
برای آنکه بتوانید طراحی سایت املاک را با توجه به آنچه در واقعیت نیاز است انجام دهید، نمونه های واقعی از دیزاین این سایت ها را برای شما معرفی می کنیم. شما می توانید با الگوگیری از طرح ها، امکانات و قابلیت هایی که این سایت ها دارند، از روی آنها ایده بگیرید.
کیلید – Kilid
یکی از سایت های مطرح که دیزاین بسیار ساده ای دارد، کیلید است. این سایت توسط کدنویسی اختصاصی طراحی شده است و کدها به صورت کاملا استاندارد و در کمترین حالت خود ارائه شده اند که سبب شده است تا سایت سرعت لود بسیار بالایی داشته باشد. امکانات ضروری برای نمایش مشخصات خانه در این سایت وجود دارد و شما می توانید برای ذخیره کردن آگهی ها و یا مشاهده شماره تلفن فروشنده اقدام کنید. همچنین امکان ارزیابی ملک شما با قابلیت تخمین هوشمند قیمت خانه نیز به این سایت اضافه شده است.
شیپور
یکی دیگر از پلتفرم هایی که کاملا برای فروش لوازم دست دوم ساخته شده است، شیپور نام دارد. این پلتفرم دارای سیستم نمایش آگهی با فیلترهای مختلف است و جزو پلتفرم های معتبر شناخته می شود که برنامه نویسی اختصاصی دارد.
دیوار
در نهایت نیز می توان به سایت آگهی معروف در ایران به نام دیوار اشاره کرد. شما می توانید در بخش طراحی آگهی ها و صفحات آرشیو، از این پلتفرم الگو بگیرید. فیلترها به خوبی در سمت راست نمایش داده می شوند و شما می توانید با تنظیم دقیق آنها، به سرعت ملک موردنظر خود را پیدا کنید. طراحی سایت املاک در این مورد سایت بسیار ساده است و به همین خاطر سرعت بالایی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید