ارورهای سرچ کنسول + آموزش رفع ارورهای سرچ کنسول

- 1 ارورهای سرچ کنسول و بازی با اعصاب سئوکارها!
- 2 سئو
- 3 آشنایی با برخی از اصطلاحات پر کاربرد
- 9 سرچ کنسول گوگل چیست؟
- 10 ارورهای رایج در سرچ کنسول
- 13 روش های رفع ارور 5xx
- 18 ارور too many redirects
- 19 روش های رفع ارور too many redirects
- 25 ارور Submitted URL blocked by robots.txt
- 29 روش های رفع ارور Soft 404
- 34 ارور (401) Submitted URL returns unauthorized request
- 35 روش رفع ارور 401
- 36 ارور Submitted URL has crawl issue
- 37 ارور 404
- 38 روش رفع ارور 404
- 39 علت خطای Duplicate, Google Choose different canonical than user در سرچ کنسول و راه رفع آن
- 41 علت خطای Duplicate, submitted URL not selected as canonical در سرچ کنسول و رفع آن
- 42 علت خطای Discovered – currently not indexed در سرچ کنسول و رفع آن
- 44 علت خطای Alternate page with proper canonical tag در سرچ کنسول و رفع آن
- 47 علت خطای Crawled – currently not indexed در سرچ کنسول و راه رفع آن
- 50 علت خطای Page with redirect در سرچ کنسول و راه رفع آن
- 53 علت خطای Excluded by ‘noindex’ tag در سرچ کنسول و رفع آن
- 56 خطای indexed though blocked by robots.txt چطوری حل کنم؟
- 58 علت خطای Submitted URL has crawl issue در سرچ کنسول و رفع آن
- 60 علت خطای Server error 5xx در سرچ کنسول و راه رفع آن
- 62 علت خطای Submitted URL seems to be a Soft 404 در سرچ کنسول و راه رفع آن
- 64 علت خطای Redirect error در سرچ کنسول و راه رفع آن
- 67 علت خطای Submitted URL not found 404 در سرچ کنسول و راه رفع آن
- 70 علت خطای Submitted URL marked noindex در سرچ کنسول و راه رفع آن
- 72 علت خطای URL not in property در سرچ کنسول و راه رفع آن
- 75 علت خطای URL will be indexed only if certain conditions are met در سرچ کنسول و رفع آن
- 78 علت خطای URL is available to Google, but has issues در سرچ کنسول و راه حل رفع آن
- 80 علت خطای indexing request rejected و رفع آن در سرچ کنسول

ارورهای سرچ کنسول و بازی با اعصاب سئوکارها!
احتمالا شما هم به عنوان یک کارشناس سئو از دست ارورهای سرچ کنسول خسته شده اید، امروز در این مقاله قصد داریم تمامی ارورهای سرچ کنسول را بررسی و راه حل رفع ارور ها را پیدا کنیم. همانطور که می دانید داستان این ارورها سر دراز دارد پس اگر به دنبال یک ارور خاص می گردید و الان در جو آموزش قرار ندارید با ctrl+f5 ارور مد نظرتان را در صفحه پیدا کنید و در نهایت بعد از رفع ارور به ابتدای مقاله برگردید زیرا در اینجا قرار است تمامی روش های نوین بر طرف کردن ارور ها را به شما آموزش دهیم پس همراه ما باشید.
سئو
در ابتدا قصد داریم یک سری به مفهوم اصلی سئو بزنیم. سئو چیست و چرا اهمیت دارد، اصلا به چه دلیل وقتی یک ارور بر روی سئو سایت تاثیر منفی دارد باید سریعا آن را رفع کنیم؟ سئو (SEO) همان بهینه سازی برای موتورهای جستجو گوگل است تا بازدیدکنندگان بیشتری را بتوانید به طرف سایت جذب کنید و از این طریق ترافیک سایت را افزایش دهید. فاکتورهای بسیاری هستند که در سئو سایت تاثیرگذارند مثل محتوای اصولی، لینکهای ورودی به سایت از سایتهای دیگر (می تواند همان رپورتاژ اگهی باشد که در مقاله آموزش رپورتاژ آگهی به صورت کامل توضیح داده ایم) و … که به مرور زمان در سایت seoedu به آموزش این موارد می پردازیم.
آشنایی با برخی از اصطلاحات پر کاربرد
قبل از پرداختن به ارورها، به دلیل این که این یک مقاله صفر تا صد آموزشی است در ابتدا یک سری از اصطلاحات مهم آموزشی را در اینجا به شما یاد می دهیم. اگر یک سئوکار حرفه ای هستید مرور دوباره این اصطلاحات ضرری ندارد.
خزنده وب (crawler)
گوگل برای بررسی و بازدید روزانه از وب سایت ها، ربات هایی را به آن ها می فرستد که با بررسی سایت ها مطالب را جمع آوری و دسته بندی کنند تا در زمان سرچ کاربران، بهترین نتیجه را به کاربر نشان دهند. در واقع از یک نرم افزار و یا اسکریپت اتوماتیک که الگوریتم های مشخص و هدفمند انواع موتورهای جستجو را دنبال می کند استفاده می شود تا با گردش در سایت ها، محتوای آن ها را در دیتابیس موتور جستجو ذخیره کند و همچون دسته بندی مطالب قسمت نمایه کتاب ها (Index)، مطالب را دسته بندی و لینک های مطابق با نیاز کاربر را به او نشان دهد که در بعضی مواقع با یک سری از خطاها که مربوط به ارورهای سرچ کنسول است باز می گردد در اینجا قصد داریم راه حل تمامی این ارورها را بررسی کنیم.
ایندکس
به سیو شدن سایت توسط گوگل ایندکس گفته می شود. زیرا گوگل پس از بررسی سایت آن را سیو می کند و در نتایج جستجو به کاربران نمایش می دهد. برای ایندکس کردن نیاز به اضافه کردن کد یا افزونه با وب سایتتان ندارید.
نوایندکس
نوایندکس برعکس ایندکس است و ما به گوگل اجازه بررسی سایت را نمی دهیم و نمی گذاریم در نتایج سرچ گوگل نمایش داده شوند. برای نوایندکس کردن نیاز به کد، افزونه و یا روش های دیگری داریم که در مقالات آینده به این موضوع می پردازیم.
کنونیکال
اگر در وب سایت محتوای تکراری داشته باشیم با این تگ می توانیم لینک اصلی را مشخص کنیم. البته لازم به ذکر است که مشخص کردن این صفحه خوشایند گوگل است زیرا در صورتی که شما این صفحه را مشخص نکنید گوگل مجبور به طرح سوالاتی از خود می شود و کمی کار دشوار انجام می دهد که امکان دارد عواقب خوبی برای سایت نداشته باشد و صفحه ای که از نظر شما یک صفحه کامل نیست را به عنوان لینک اصلی تشخیص دهد.
البته! گوگل آنچنان هم به تگ کنونیکال ما توجه ای نمی کند و اگر صفحه مد نظر ما توجه اش را جلب نکند به سراغ صفحه دیگری می رود.
ریدایرکت
انتقال بازدید کننده به مکان جدید، در واقع زمانی که بازدید کننده به لینکی وارد می شود که ما نمی خواهیم، به کمک این آپشن بازدید کننده را به صفحه مورد نظرمان لینک می کنیم. ریدایرکت 3 نوع مختلف دارد که بر اساس نیاز از آن ها استفاده می شود.
1. ریدایرکت 301: ریدایرکت صفحه، به طور دائمی به مکان جدید، که برای سئو گزینه بسیار مناسبی است.
2. ریدایرکت 302: ریدایرکت صفحه، به صورت موقت
3. Meta Refresh: این گزینه برای سئو اصلا پیشنهاد نمی شود و همان پیام “در صورتی که تا چند ثانیه دیگر به صفحه مورد نظر منتقل نشدید، اینجا را کلیک کنید” که در بسیاری از سایت ها دیده اید است.
سرچ کنسول گوگل چیست؟
پیش از آنکه در آموزش سرچ کنسول به بررسی خطاهای متداول در این پلتفرم بپردازیم، لازم است به صورت اختصاری با این سامانه آشنا شوید. در واقع سرچ کنسول که با نام کامل Google Search Console نیز شناخته میشود، یک ابزار از سوی خود موتور جستجوی گوگل است که گزارشها و دادههای کاملا دقیقی را در مورد وضعیت سایت شما ارائه میکند. این ابزار رایگان بوده و از سال 2006 ارائه و در سال 2015 به نام Google Webmaster Tools تغییر نام داده است.
از جمله دادهها و گزارشهای ارائه شده در این پلتفرم میتوان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
- تعداد ایمپرشنها و کلیکها که به صورت روزانه در طول 3 ماه اخیر و از ابتدای اتصال سرچ کنسول قابل مشاهده است.
- متوسط نرخ کلیک و رتبه صفحات سایت شما.
همچنین شما میتوانید این پارامترها را به تفکیک کوئریها و کلمات کلیدی مشاهده کنید.
- وضعیت ایندکس صفحات به همراه تعداد صفحات ایندکس شده و نشده.
- وضعیت سایت مپ.
- وضعیت تجربه کاربری، سرعت و پارامترهای Core Web Vitals.
- وضعیت دادههای ساختار یافته.
- و غیره.
یکی از مهمترین بخشها در این ابزار، نمایش ارورهای سرچ کنسول است که مشکلات سایت شما از دید موتور جستجو گوگل را نشان میدهد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا غالب ارورهای سرچ کنسول را به همراه راه حل آنها معرفی کنیم.
ارورهای رایج در سرچ کنسول
ارور Server error (5xx)
sever error یکی از ارورهای سرچ کنسول است که در قسمت coverage نمایش داده می شود. منظور از کلمات xx، اعداد متغیری است که در هر کدام از ارورها متفاوت است. این ارور خود یک مشکل دیگر هم به همراه دارد! در زمان رخ دادن این ارور نمی شود دقیق متوجه شد که مشکل از کجای سایت است تا بتوان مشکل را رفع کرد. این خطا سایت را از دسترس موتورهای جستجو خارج می کند و خب طبیعتا این موضوع بر سئو سایت تاثیر منفی دارد پس سریعا برای رفع این ارور باید اقدام کنید.
رفع ارور 5xx
در اکثر موارد بعد از نصب یک پلاگین که با سایر پلاگین ها و یا قالب سایت سازگاری ندارد و یا اضافه کردن یه قطعه کد خاص به پروژه اصلی این اتفاق رخ می دهد.
روش های رفع ارور 5xx
1. چک کردن فایل .htaccess
وارد تنظیمات هاست شوید، طبق عکس به دنبال File Manager در Public_html بگردید. در File manager به دنبال یک فایل با نام htaccess. بگردید (نکته: در فایل منیجر، فایل هایی که با نقطه آغاز می شوند نمایش داده نمی شوند، برای نمایش این فایل ها در قسمت Settings در بالای سایت تیک گزینه Show Hidden Files را فعال کنید و سپس گزینه سیو را بزنید). حال که فایل htaccess. را پیدا کرده اید کافی است که فقط نام فایل را به 1 htaccess. تغییر دهید بعد از تغییر نام، صفحه مورد نظر را باز کرده و رفرش کنید. در صورتی که ارور مد نظر برطرف شده بود، به تنظیمات پیوندهای یکتا در پیشخوان وردپرس وارد شوید و روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید تا فایل htaccess. جدید ساخته شود. (می توانید مراحل را به صورت تصویری در عکس زیر نیز دنبال کنید)
2. غیر فعال کردن افزونه های وردپرس
اگر خطا بعد از فعال کردن یا آپدیت افزونه خاصی رخ داده است، با غیر فعال کردن این افزونه می توانید به راحتی ارور را رفع کنید اما اگر اینطور نبود باید در ابتدا کلیه افزونه های نصبی را غیرفعال کنید و تک به تک افزونه ها را مجدد نصب و سایت را بررسی کنید.
3. بهترین راه های رفع ارور 503
در صورتی که از سیستم های وردپرس یا جوملا استفاده می کنید، در ابتدا افزونه های بی استفاده را غیرفعال کنید و سپس با رفرش کردن سایت رفع شدن ارور را چک کنید. در ارور 503 باید مواردی اعم از محدودیت های اتصال، منابع سیستم کلی، کنترل گر پهنای باند، خرابی و ایمنی هایی که ممکن است شروع شده باشد را بررسی کنید. البته در اغلب موارد با دریافت ترافیک بیشتر از سایت، می توانید خطاهای 503 رفع و یا کنترل کنید.
نکته کاربردی: برای دریافت عملکرد بهتر سعی کنید همیشه اطلاعات روی سایت را کش کنید تا فشار روی سرورها کاهش بیابد.
4. بهترین راه های رفع ارور 504
در ارور 504 ها هم در ابتدا روش غیرفعال کردن افرونه ها تست کنید در صورتی که مشکل حل نشد، تنظیمات کلودفر و هاست سایت را به صورت دقیق بررسی کنید زیرا اگر سرور با کلودفر ارتباط ایجاد نکند، ارور 504 رخ می دهد. در بسیار از موارد هم این ارور با حجم ترافیک بالا به وجود می آید، بهتر است در ابتدا سایت را با ابزار مربوطه چک کنید و در صورت نیاز با پشتیبانی شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید.
ارور too many redirects
ارور too many redirects یکی دیگر از ارورهای سرچ کنسول است. در زمانی که یک مرورگر نتواند به سرور وب سایت مد نظر وصل شود نمایش داده می شود و وب سایت وارد یک حلقه ریدایرکت می شود. در رابطه با رفع این ارور می توان احتمال های بسیاری را در نظر گرفت که هیچ کدام 100% نیستند و نیاز است که دلایل مختلف را تک به تک بررسی کنید تا ریشه مشکل را پیدا کنید.
روش های رفع ارور too many redirects
1. حذف کش مرورگر
در مرورگر chrome از مسیر Clear Browsing Date<Advanced در مرورگر Mozilla از مسیر Clear Data در مرورگر Safari نیز از مسیر Clear History
2. بررسی تنظیمات پیوند یکتا
در ابتدا وارد پنل مدیریتی هاست شوید، از بخش «System Info & Files» وارد «File Manager» شوید و داخل پوشه ی «public_html» به دنبال فایلی با نام «wp-config.php» بگردید. فایل «wp-config.php» را edit کنید و کد های زیر را به این فایل اضافه و سپس سیو کنید.
define(‘WP_HOME’,’http://example.com’);
define(‘WP_SITEURL’,’http://example.com’);
*توجه*: قبل از ذخیره تغییرات فایل «example.com» را با نام دامنه سایت جایگزین کنید و سپس فایل «wp-config.php» را ذخیره کنید.
3. غیرفعال سازی افزونه های ناسازگار
در اینجا هم مانند روش های توضیح داده شده برای بر طرف کردن ارورهای سرچ کنسول افزونه در ارور 5xx استفاده کنید. اما اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید از روش زیر عمل کنید.
i. وارد پیشخوان پنل مدیریتی هاست سایت شوید.
ii. از طریق گزینه «System Info & Files» منو «File Manager» را انتخاب کنید.
iii. وارد بخش «public_html» شده و از میان فایل ها قرار گرفته در آن «wp_content» را انتخاب نمایید.
iv. نام پوشه «Plugins» را تغییر دهید.
اگر همچنان ارور وجود داشت و بر طرف نشده بود دوباره از همین مسیر به جهت فعال سازی دوباره پلاگین ها اقدام کنید.
4. غیرفعالسازی فایل htaccess
هم مانند روش های توضیح داده شده در قبل وارد پنل مدیریت هاست شوید و در پوشه «public_html» به دنبال فایل htaccess. بگردید و نام این فایل را تغییر دهید.
i. وارد پیشخوان پنل مدیریتی هاست سایت شوید.
ii. از طریق گزینه «System Info & Files» منو «File Manager» را انتخاب کنید.
iii. نام فایل «htaccess.» را تغییر دهید.
5. بررسی پیکربندی وردپرس شبکه
در صورتی که با ایجاد وب سایت جدید در وردپرس شبکه خود با این ارور مواجه شده اید برای رفع آن می توانید وب سایت جدید را حذف کنید اما در صورت عدم نیاز به لینک قبلی مشابه، آن را حذف کنید و با لینک جدید جایگزین نمایید. ولی اگر در روند ایجاد نام فایلی را تغییر داده اید و مشابه فایل موجود دیگری شده است، تنظیمات شبکه را به حالت قبل برگردانید.
ارور Submitted URL blocked by robots.txt
فایل robot.txt یکی از روش هایی است که برای نوایندکس کردن صفحات وب مورد استفاده قرار می گیرد و زمانی که این خطا در ارورهای سرچ کنسول در سایت به وجود می آید به معنای محدود شدن صفحه ای که قبلا ایندکس شده است توسط این فایل است و به این معناست که گوگل قادر به ایندکس کردن صفحه نمی باشد.
روش رفع ارور
1. برای رفع این و ایندکس شدن صفحه سایت، بر روی دکمه Validate Fix کلیک کنید.
2. حذف دستورات اضافه ای که در فایل robots.txt باعث بسته شدن دسترسی گوگل به سایت می شود.
3. ایندکس کردن مجدد سایت
ارور Excluded by ‘noindex’ tag
اگر از گوگل بخواهید سایت شما را ایندکس کند و از طرفی در کدهای سایت تگ نوایندکس را قرار دهید با این ارور برخورد می کنید که برای رفع آن کافی است که این تگ را حذف کنید و مجدد درخواست ایندکس بدهید.
ارور Submitted URL seems to be a Soft 404
اگر صفحه ای که توسط کاریر وب سایت درخواست می شود نا معتبر باشد، سرور این ارور را نشان می دهد. با وجود نامعتبر بودن صفحه، سرور یک کد 200 یعنی کد تأیید را به جای اینکه کد خطای صحیح را به موتورهای جستجو بدهد تا آن ها آن را نادیده بگیرند به صفحه بر می گرداند. این عمل باعث می شود خزش موتورهای جستجو در صفحات وب سایت ادامه داشته باشد و صفحه مد نظر را سیو کنند و برای لیست جستجو به کاربران نمایش دهند.
معمولا این خطا در زمانی که صفحاتی با محتوای کم یا بدون محتوا داشته باشیم (مثل صفحات خالی همراه با یک تگ بوده که هیچ محتوایی را نمایش نمی دهد.) پیش می آید. گوگل در این مواقع تصور می کند که برای این صفحه باید یک کد 404/410 نباید برگرداند به همین دلیل یک کد 200 خوب برمی گرداند. زیرا وقتی گوگل سعی می کند صفحه ای را مورد خزش قرار دهد، برخی از منابع صفحه (CSS ، JS) لود نمی شوند و صفحه بدون محتوای سایت به نمایش گذاشته می شوند که باعث می شود گوگل تصور کند خطای 404 پیش آمده است و برای این که از کار خود مشکلی به جای نگذارد به دروغ یک صفحه را به عنوان “به نظر می رسد خطای 404 رخ داده باشد” علامت گذاری می کند در حالی که هیچ مشکلی در سایت وجود ندارد.
روش های رفع ارور Soft 404
1. محتوای نازک (Thin Content)
محتوای نازک به عملکرد SEO سایت آسیب می رساند. حذف محتوای نازک سایت تاثیر فوق العاده ای بر روی نتایج SEO دارد. در گذشته وب سایت های بی کیفیت با صفحات بی مورد و پر از کلمات کلیدی به راحتی می توانستند به بالای صفحات نتایج جستجو برسند اما این ترفند دیگر پاسخگو نیست به همین منظور باید برای سایت مد نظر یک محتوای اصولی داشته باشد تا بتواند در دسته 10 سایت برتر گوگل حرفی برای گفتن داشته باشد. برای محتوا می توانید بر روی تولید محتوا کلیک کنید و نحوه نوشتن یک محتوای اصولی را آموزش ببنید.
2. محتوای تکراری (Duplicate Content)
این ارور در ارورهای سرچ کنسول گاهی به دلیل محتوای تکراری که استفاده کرده اید نیز پیش می آید باید بدانید برخی از ربات های گوگل به قدری باهوش هستند که این موارد را تشخیص می دهند به همین دلیل باید به این صفحات مراجعه کنید و دلیل خود را از محتوای تکراری در وب سایت مشخص کنید. در اکثر مواقع ، استفاده از راه حل ساده مثل جایگزینی صفحات با محتوای نازک یا جایگزینی محتوای تکراری با محتوای جدید و یونیک مشکل را به راحتی حل می کند. یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر روی سئو سایت محتوای اصولی است، در واقع اگر یک محتوای اصولی نداشته باشید نمی توانید ترافیک زیادی هم به سمت وب سایت خود جذب کنید برای اینکه بدانید محتوای اصولی به چه میزان در سئو سایتتان تاثیر دارد می توانید بر روی لینک مقاله آموزش بازاریابی محتوا کلیک کنید و به صورت کامل با بازاریابی محتوا آشنا شوید.
3. تلفیق صفحات (Consolidate Pages)
این روش، یک راه حل عالی برای حل چندین مشکل است با تلفیق صفحات دیگر نه محتوای نازک و نه محتوای تکراری در سایت وجود ندارد. به عنوان مثال، یک سایت خرید و فروش، کالاهای مشابه ای دارد که برای هر اندازه و ترکیب رنگی URL متفاوت در نظر گرفته است در اینجا با تعداد زیادی صفحه با محتوای نازک و نسبتاً یکسان روبرو هستیم. بهترین ورش این است که همه این ها را در یک صفحه قرار دهید و به عبارتی صفحات را تلفیق کنید. این روش برای وب سایت های فروشگاهی یک روش عالی است اگر شما هم یک وب سایت دارید و نیازمند یک چنین ترفندهای فوق العاده هستید که هم ارورهای موجود را رفع کنید و هم از ارورهای جدید جلوگیری کنید بر روی لینک مقاله آموزش سئو کلیک کنید و سئو را به صورت اصولی یاد بگیرید.
4. موارد فنی را که باعث تکرار محتوا می شوند را بررسی کنید
با استفاده از ابزارهای ساده نظیر خزنده وب Xenu که فقط به آدرس های اینترنتی توجه می کند و به کدهای پاسخ، برچسب های عنوان و حتی محتوا نگاه هم نمی کند، با مشاهده URL ها می توانید محتواهای تکراری را پیدا کنید.
ارور (401) Submitted URL returns unauthorized request
در زمانی که مدیر سایت برای دسترسی به سایت محدودیتی مثل رمز عبور تعیین کند و شما درخواست ایندکس سایت را داشته باشید گوگل در ارورهای سرچ کنسول خطای 401 یا همان خطای مجوز را نشان می دهد.
روش رفع ارور 401
برای رفع این ارور محدودیت هایی که برای سایت اعلام کرده اید را باید حذف کنید و یا این که سایت را به حالت نوایندکس منتقل کنید.
ارور Submitted URL has crawl issue
این ارور به دلیل، کدنویسی ضعیف سایت یا حتی کدهای js رخ می دهد و رفع این ارور نیاز به تخصص دارد. باید لینک را در صفحه URL inspection قرار دهید تا گوگل به شکل دقیق در یک صفحه جدید مشکلات صفحه را برای تان توضیح دهد. این ارور، یک ارور تخصصی است که برای رفع آن می توانید از طریق لینک خدمات سئو سایت به سایت seoedu درخواست بررسی و رفع ارور را بدهید.
ارور 404
ارور 404 هم که فکر می کنم همه افراد چه سئو کارها و چه کاربران صفحات وب با آن آشنایی دارند و حداقل یک بار با این ارور مواجه شده اند، این ارورهای سرچ کنسول در بیشتر مواقع برای زمانی است که یک صفحه حذف شده باشد و یا اینکه کاربر وارد یک url اشتباه شده باشد. در واقع در زمانی که URL سایت را تغییر می دهید کاربر نمی تواند به مطلب آن صفحه دسترسی پیدا کند و با خطای 404 مواجه میشود که این مسئله اثرات منفی بر روی سئو سایت دارد.
روش رفع ارور 404
برای رفع این ارور در وردپرس وارد بخش تنظیمات شوید و به بخش پیوندهای یکتا بروید و بدون ایجاد تغییر در تنظیمات این صفحه، یک بار صفحه را ذخیره کنید و سپس بلافاصله به سایت برگشته و صفحه را رفرش کنید.
*نکته*: اگر از پست تایپ های سفارشی (custom post types) در وردپرس استفاده می کنید بعد از ساخت پست تایپ های سفارشی حتماً یک بار پیوندهای یکتا را سیو کنید.
اگر مشکل حل نشد، مطمئن شوید که URL مهمی در میان آدرس های ذکر شده در ایندکس کلی وجود نداشته باشد. اگر URL های مهمی پیدا شد، آن را با ریدایرکت 301 به مهمترین صفحه مشابه هدایت و URL ها را بازیابی کنید. اگر مشکل حل نشد احتمالاً این URL تحت عنوان ارور سافت 404 رخ داده است که روش های برطرف کردن این ارورها را در بالا به صورت کامل توضیح داده ایم.
ما در این مقاله سعی کردیم که ارورهای سرچ کنسول را به صورت جامع بررسی کنیم اما محدودیت هایی هم از بابت خستگی کاربران از خواندن مطالب طولانی داشتیم. سعی تیم SEOEDU بیشتر بر این است که محتوای با کیفیتی برای شما ارائه کند تا بتوانید سئو را به صورت اصولی آموزش ببینید.
تیم SEOEDU خدمات سئو با مناسبترین قیمت و بهترین کیفیت در تهران و سراسر کشور فعال است، اگر به دنبال تیمی برای سئو سایت در تهران هستید می توانید بر روی لینک کلیک کنید و فرم مورد نظر را پر کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
علت خطای Duplicate, Google Choose different canonical than user در سرچ کنسول و راه رفع آن
زمانی که با ارور Duplicate, Google Choose Different Canonical than User در سرچ کنسول روبرو میشوید، بدان معناست که محتوای تکراری در سایت خود داشته و در نتیجه باید برای رفع این مشکل اقدام گردد. گوگل با ارسال این پیام هشدار میدهد که صفحه تکراری را ایندکس نکرده و از سوی دیگر به جای انتخاب URLای که کاربر به عنوان صفحه کنونیکال اعلام کرده، نشانی اینترنتی دیگری را انتخاب میکند.
برای مشاهده ارورهای این بخش باید از بخش “Indexing”، بر روی گزینه “Pages” کلیک کرده و از لیست “Why pages aren’t indexed”، ارور مربوطه را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه، لیستی از excluded URLs را مشاهده میکنید.
دلیل رخ دادن ارور Duplicate, Google Choose Different Canonical than User
در خصوص دلایلی که میتوانند منجر به این ارور شوند باید گفت:
- در صورتی که چندین صفحه با محتوای یکسان اما پارامترها و کوئریهای متفاوت داشته باشید. مثلا پیش میآید که در فروشگاهی، هم صفحه دسته بندی “Bags” و “Bags?type=woman” داشته باشید.
- در صورتی که تگ کنونیکال شما به اشتباه به صفحهای که نامتعارف باشد، اشاره میکند. در این حالت گوگل برای تگ کنونیکال شما، صفحه دیگری درنظر میگیرد.
- در صورتی که صفحهای دارید که به پیج دیگری ریدایرکت میشود، آن صفحه ایندکس نشده و تگ کنونیکال آن درنظر گرفته نمیشود.
- در صورتی که اسلاگ صفحه را تغییر داده اما نشانی قبلی را به URL جدید ریدایرکت نکرده باشید.
- در صورتی که شما چند صفحه با محتوای یکسان داشته ولی صفحه اصلی قبل از خزیدن دیگر صفحات، ایندکس شده باشد. در این حالت گوگل دیگر صفحات را تکراری درنظر میگیرد.
روش رفع ارور Duplicate, Google Choose Different Canonical than User
حال برای رفع این مورد از ارورهای سرچ کنسول میتوان به روش زیر اشاره نمود:
- ابتدا لازم است تا صفحهای را که گوگل به عنوان کنونیکال برای URL انتخاب کرده مشاهده کنید. برای این کار با انتخاب صفحهای که این ارور را دارد، در تب Page indexing، User-declared canonical و Google-selected canonical را مقایسه کنید.
استفاده از self-referencing canonicals
شما میتوانید از قابلیت self-referencing canonicals برای صفحات استفاده کنید. در ین حالت تگ کنونیکال به خود صفحه درج میشود تا از وقوع این مشکل جلوگیری شود.
در این راهکار باید به هر صفحه یک تگ کنونیکال اضافه نمایید.
تغییر و انتخاب URL مرتبط
نکته: مهم است که تگ کنونیکال به صفحه مرتبط درج شده باشد. در این حالت یکبار تمام تگهای کنونیکال و URLهای آن را بررسی کنید.
کاری کنید تا گوگل از تگ کنونیکال شما پیروی کند
در صورتی که گوگل با انجام روشهای بالا برای رفع ارورهای سرچ کنسول، همچنان تگ کنونیکال شما را نادیده بگیرد، باید از این روش استفاده کنید. در این حالت با یکسری ترفندها مانند افزودن محتوای بیشتر و متفاوت، ویرایش و آپدیت محتوا، گنجاندن کلمه کلیدی، اضافه کردن عناوین و غیره از یکسان نبودن صفحات جلوگیری کنید.
همچنین با لینکسازی داخلی از صفحات دیگر، جهت منحصر به فردتر و مستقل کردن صفحه اقدام کنید.
ریدایرکت کردن
آدرسهای URL قدیمی را به آدرسهای جدید آن ریدایرکت کنید.
حذف محتواهای تکراری
همچنین شما میتوانید برای حذف محتواهایی که تکراری هستند اقدام نمایید. در این حالت از اینکه گوگل فکر میکند محتوا تکراری است و صفحهای دیگر را درنظر بگیرد، پرهیز میشود.
اطمینان از وجود پروتکل HTTPS
از وجود پروتکل HTTPS برای صفحهای که چنین مشکلی را دارد اطمینان حاصل کرده و کاری کنید تا دسترسی گوگل فقط به این نوع URLها باشد. سعی کنید سایت شما تنها از طریق یک ورودی یعنی با HTTPS و با یا بدون www در دسترس و ایندکس شده باشد.
علت خطای Duplicate, submitted URL not selected as canonical در سرچ کنسول و رفع آن
این ارور مشابه مدل قبلی بوده و تنها تفاوت آن است که شما مستقیما URL صفحهای را برای ایندکس درخواست کردهاید. این کار را از طریق بخش Inspecting this URL انجام داده و یک URL برای بخش کنونیکال مشخص نکردهاید.
وقتی شما صفحهای را که گوگل فکر میکند آن صفحه کپی بوده و یک URL دیگر جایگزین بهتری به عنوان کنونیکال برای آن است وارد میکنید، این ارور نمایش داده میشود. گوگل در این حالت به جای ایندکس صفحه مورد نظر، آن چیزی که خودش تعیین کرده (نسخه کنونیکال) را ایندکس میکند.
دلیل رخ دادن Duplicate, submitted URL not selected as canonical
دلیل رخ دادن این اتفاق را میتوان همانند ارور قبلی درنظر گرفت.
روش رفع ارور Duplicate, submitted URL not selected as canonical
راه حلی که میتوان برای رفع این مدل ارورهای سرچ کنسول بیان کرد نیز مانند ارور قبلی است. به عنوان مثال میتوانید:
- در صورتی که لینک ریدایرکت شده توسط گوگل درست است، برای ریدایرکت کردن اقدام کنید. این کار انجام میشود تا برای انتقال تمام ترافیک از نسخه بدون کنونیکال به نسخه کنونیکال شده سایتتان (با ریدایرکت نوع 301) انجام میشود.
- URL دیگری را به عنوان کنونیکال انتخاب کنید.
- در صورتی که با کنونیکال گوگل موافق نیستید، از روشهایی که در بخش قبل گفته شده نظیر بهینه سازی محتوا و ایجاد تفاوت در آن، درج Self Canonical و اضافه کردن لینکهای داخلی به این صفحه استفاده نمایید.
علت خطای Discovered – currently not indexed در سرچ کنسول و رفع آن
ارور Discovered – currently not indexed زمانی قابل مشاهده است که URL صفحهای را در بخش Inspecting this URL وارد میکنید. در این حالت وضعیتهای مختلفی در مورد ایندکس صفحه قابل مشاهده است که یک مورد آن Discovered – currently not indexed میباشد.
دلیل رخ دادن Discovered – currently not indexed
با مشاهده این ارور میفهمیم که گوگل هم صفحه را خزش نکرده و هم آن را ایندکس نکرده است. زمانی که در قسمت Help علت این مشکل را بررسی میکنیم به جواب زیر خواهیم رسید:
“گوگل میخواهد این URL را بخزد اما این کار به دلیل بارگیری بیش از حد سایت – یا پر شدن کراول بادجت – به زمان بندی دیگری موکول شده است.”
به همین خاطر است که شاهد آن هستیم آخرین تاریخ خزیدن برای صفحه خالی خواهد بود.
روش رفع ارور Discovered – currently not indexed
مشاهده این ارور جای نگرانی نداشته و میتواند بعد از مدتی برطرف شود. با این حال مهم است دلیل رخ دادن آن را بررسی کرده و ریشه یابی کنید.
برای رفع این مورد از ارورهای سرچ کنسول میتوانید از متدهای زیر استفاده کنید:
رفع مشکل کراول بادجت
این مورد بیشتر برای سایتهایی با صفحات بسیار زیاد مهم است. از آنجایی که گوگل منابع محدودی دارد، نمیتواند همه صفحات شما را بخزد و صفحات ارزشمند را در اولویت قرار میدهد. در این حالت راه حلی که میتوان استفاده کرد، فوکوس کردن روی سئو داخلی و تکنیکال است. مانند عدم درج تگ فالو، رفع صفحات با ارورهای 404 که منجر به تلف شدن کراول بادجت میشوند، رفع بلوکه بودن صفحات از کراول و غیره.
بهبود کیفیت محتوا
ممکن است علت عدم خزش و ایندکس صفحه شما، کیفیت پایین و بی ارزش بودن آن باشد. بنابر گفته جان مولر این ارور میتواند ناشی از یک مشکل کیفیتی در محتوای سایت باشد.
رفع سنگینی سرور و Overload آن
زمانی که سرور سایت شما بیش از حد مشغول یا با بار پردازشی باشد، در خزش صفحات سایت توسط گوگل مشکلاتی رخ خواهند داد. پس بهتر است کیفیت سایت خود را افزایش دهید.
رفع محتوای بیش از حد
زمانی که سایت دارای محتوایی بیش از آن چیزی باشد که گوگل تمایل به خزیدن آن را دارد، این ارور را مشاهده میکنید. در این حالت راهکار آن است که محتواهای بیهوده سایت خود را هرس کنید. همچنین میتوانید از طریق فایل Robots.txt، دسترسی به صفحات اضافی که نمیخواهید خزیده شوند تا از کراول بادجت شما کاسته شود را برای گوگل ممنوع کنید.
بهینه سازی لینکسازی داخلی
یکی دیگر از بهترین راهکارها برای رفع ارور Discovered – currently not indexed لینکسازی داخلی است. شما میتوانید از صفحات قدرتمند خود برای لینکسازی به این صفحه اقدام کرده تا رباتهای گوگل از طریق لینکهای داخلی وارد صفحه شوند.
همچنین با تشخیص صفحات یتیم، آنها را از نظر لینکسازی تقویت کنید.
رفع مشکل داپلیکیت صفحه
در صورتی که صفحه به عنوان کپی شناخته شوند، شاهد این ارور هستیم. در این حالت توصیه ما آن است که صفحات داپلیکیت شده را شناسایی کرده و گوگل را با تگ کنونیکال به صفحه اصلی که میخواهید ایندکس شوند هدایت کنید.
دیگر راهکارها:
- اگر سایت خود را با جستجو در سطح وب نمیبینید، احتمال پنالت شدهاید و باید سایت خود را از بلاک گوگل در بیاورید.
- اگر سایت شما تازه کار است (کمتر از چند ماه قدمت دارد)، بهتر است برای مدتی فرصت دهید و با تقویت سئو داخلی، مشکلات احتمالی را رفع و سایت خود را آماده کنید. معمولا ارورهای سرچ کنسول نیز میتوانند به دلیل تازگی سایت مشاهده شوند.
علت خطای Alternate page with proper canonical tag در سرچ کنسول و رفع آن
ارور Alternate page with proper canonical tag به معنای “صفحه جایگزین با کنونیکال تگ مناسب” است. این ارور نشان میدهد که گوگل صفحهای تکراری را پیدا کرده که کنونیکال تگ درستی برای آن تعریف شده است.
هرچند این ارور چندان مهم نیست و بسیاری از افراد از آن گذر میکنند اما ممکن است در لابلای این لیست، صفحاتی وجود داشته باشند که بخواهید آنها را ایندکس نمایید. با این حال بد نیست در کنار این موضوع، علل رخ دادن این مشکل را نیز درنظر بگیرید.
دلیل رخ دادن Alternate page with proper canonical tag
در حالت عادی مشاهده این ارور دلیل عجیبی ندارد و علت تگ کنونیکالی است که تعریف کردهاید. با این حال زمانی که تعداد آن بیش از حد میشود، میتوان 2 مورد را درنظر گرفت:
- ساختار پیوند داخلی ضعیف است.
- مشکلات مربوط به خزیدن وجود دارند.
- سایت شما محتوای تکراری دارد.
روش رفع ارور Alternate page with proper canonical tag
برای رفع این مورد از ارورهای سرچ کنسول چند راهکار وجود دارند که عبارتند از:
- در صورتی که صفحه کنونیکال شده صحیح است، نیازی نیست کاری انجام دهید.
- در صورتی که نمیخواهید صفحه ایندکس شود، کافیست متاتگ کنونیکال را برداشته و تگ noindex را اضافه کنید.
- در صورتی که میخواهید صفحه موردنظر ایندکس شده و جداگانه تلقی شود، محتوا را به روزرسانی کرده و میتوانید از self canonical استفاده کنید.
نکته: شما میتوانید برای صرفه جویی و افزایش کراول بادجت خود، از فایل Robots.txt استفاده کرده تا از خزش این صفحات جلوگیری نمایید.
علت خطای Crawled – currently not indexed در سرچ کنسول و راه رفع آن
وضعیت دیگری که با وارد کردن URL در Discovery سرچ کنسول مشاهده خواهید کرد، Crawled – Currently not indexed است. این خطا به معنای مشاهده و خزش صفحه است اما مرحله نهایی یعنی ایندکس صورت نگرفته است.
دلیل رخ دادن Crawled – currently not indexed
دلایل متعددی را میتوان برای مشاهده این خطا معرفی کرد که عبارتند از:
- ضعیف بودن محتوا.
- ضعیف بودن لینکسازی داخلی.
- کپی بودن.
- پایین بودن ارزش دامنه یا DA.
روش رفع ارور Crawled – currently not indexed
شما میتوانید با برطرف کردن عللی که در قسمت قبل گفتیم مثلا افزایش کیفیت و ارزش محتوا نسبت به رقبا، افزایش ارزش دامنه، ایجاد چند لینک داخلی به صفحه از سوی URLهای معتبر این مشکل را برطرف کنید.
علت خطای Page with redirect در سرچ کنسول و راه رفع آن
یک وضعیت در سرچ کنسول، Page with redirect است که با نمایش آن، صفحه ایندکس نمیشود. در این حالت کاربر با وارد شدن به URL، به صفحه دیگری هدایت شده و همان صفحه هم ایندکس میشود.
قابل ذکر است که شما میتوانید برای مشاهده صفحات با این ارورهای سرچ کنسول، از بخش Index گزینه Pages را انتخاب نموده و ارور مربوطه را از لیست “Why Pages aren’t indexed” انتخاب کنید.
دلیل رخ دادن Page with redirect
این ارور نشانه مشکل خاصی نیست مگر اینکه برخلاف میل شما باشد. دلیل ایجاد این ارور، ریدایرکتی است که برای آن صفحه تعریف کردهاید.
روش رفع ارور Page with redirec
شما میتوانید با ورود به تنظیمات صفحه مدنظر خود، ریدایرکتی را که از طریق افزونه یا کد خاصی تعریف کردهاید را غیر فعال کنید. به عنوان مثال شما میتوانید با فعال کردن قابلیت Debug Redirections، مشاهده کنید که این صفحه از چه لینکی به کدام لینک هدایت میشود. سپس گزینه “Manage this redirection” را انتخاب نموده و آن را حذف یا تغییر دهید.
علت خطای Excluded by ‘noindex’ tag در سرچ کنسول و رفع آن
یکی دیگر از وضعیتهایی که برای بررسی وضعیت ایندکس صفحه مشاهده میکنید، Excluded by ‘noindex’ tag است. بدین معنا که صفحه به واسطه تگ نوایندکس ایندکس نشده است.
دلیل رخ دادن Excluded by ‘noindex’ tag
این ارور زمانی رخ میدهد که:
- یک قانون برای بلاک کردن یا عدم ایندکس صفحاتی در فایل txt تعریف شده باشد.
- تگ نو ایندکس به صورت دستی یا از طریق پلاگین به صفحه اضافه شده باشد.
- ممکن است از تنظیمات سایت، ایندکس تمام صفحات آن را غیرفعال کرده باشید.
روش رفع ارور Excluded by ‘noindex’ tag
راهکاری که برای رفع این ارور وجود دارد آن است که ابتدا تمام صفحات با این وضعیت را مشاهده کرده و تک به تک به سراغ آنها بروید. حال در هرصفحه، عبارت noindex را به index تغییر دهید:
<meta name=”robots” content=”noindex”>
همچنین لازم است تنظیمات سایت، پلاگینها و نیز فایل Robots.txt را برای رفع این مورد از ارورهای سرچ کنسول بررسی کرده تا مانعی برای ایندکس صفحات تعریف نشده باشد.
خطای indexed though blocked by robots.txt چطوری حل کنم؟
زمانی که با indexed though blocked by robots.txt روبرو میشوید نشان میدهد که صفحه موردنظر توسط قوانین تعریف شده در فایل Robots.txt مسدود شده اما صفحه ایندکس شده است. شما میتوانید با ورود به ابزار بررسی فایل ربات سایت خود در سرچ کنسول به آدرس این لینک، مشاهده کنید که آیا کدهای درج شده در فایل معتبر هستند یا خیر.
روش حل ارور indexed though blocked by robots.txt
برای رفع این ارور میتوانید از راهکار زیر استفاده کنید:
- ابتدا یک خروجی از تمام لینکهایی که این مشکل را دارند بگیرید. میتوانید با کلیک روی ارور در بخش Pages و انتخاب گزینه “Export” این کار را انجام دهید.
- حال نوبت آن است که امکان ایندکس صفحات مذکور را در سرچ کنسول بررسی کنید.
- در صورتی که با این ارور مواجه شدید مستقیم به سراغ فایل txt بروید و برای ویرایش آن اقدام نمایید.
ممکن است به دلیل تنظیمات پلاگینهای سایت خود به خصوص افزونههای سئو، قوانینی در فایل ربات سایت تعریف شده باشند که مانع از ایندکس یا کراول آن صفحات شوند.
- پس لازم است یکبار مجددا تنظیمات پلاگینها را نیز بررسی کنید تا این مورد از ارورهای سرچ کنسول رفع شوند.
علت خطای Submitted URL has crawl issue در سرچ کنسول و رفع آن
Submitted URL has crawl issue از ارورهای سرچ کنسول به معنای آن است که یک مشکل نامشخص در URL ارائه شده وجود دارد که مانع از خزیدن آن صفحه میشود.
دلایل و روشهای رفع خطا Submitted URL has crawl issue
دلیلی که برای این خطا میتوان بیان کرد متفاوت است. به عنوان مثال میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- بلاک شدن درخواست گوگل: در این حالت درخواست گوگل توسط قوانین درج شده در فایل txt بلاک خواهد شد. شما باید نسبت به رفع این قوانین اقدام کنید.
- وجود ارور 404: یکی از دلایلی که منجر به ارائه این خطا میشود، نمایش ارور 404 است.
- اگر محتواهایی از جمله ویدیو، عکس، تصاویر، فایلهای PDF و غیره را در سایت مپ خود دارید، میبایست آنها را حذف نمایید.
- زمانی که صفحهای را حذف میکنید، تاخیری بین کراول توسط گوگل و بخش Removal آن وجود دارد که در این حین این ارور را مشاهده میکنید.
- صفحاتی در سایت مپ وجود دارند که به تصاویر ریدایرکت میشوند. شما باید آنها را حذف کنید.
همچنین زمانی که صفحه اصلاح شده اما گزارش Coverage هنوز آپدیت نشده باشد، این ارور نمایش داده میشود.
علت خطای Server error 5xx در سرچ کنسول و راه رفع آن
خطاهای 5xx مربوط به سرور هستند که نمیتوانند درخواست کاربر را اجرا کنند. این مورد از ارورهای سرچ کنسول نشان میدهد که ربات گوگل نتوانسته صفحه شما را بخزد و دسترسی به صفحه یا کل سایت وجود ندارد.
علت ایجاد این خطا معمولا موارد زیر هستند:
- خرابی سرور.
- مشکلات فنی در بخش سرور.
- عدم توانایی سرور به دلیل شرایط غیر منتظره (500).
- نقص فایروال، ارتباط ضعیف میان IPهای بین رایانهای پشتیبان و اشتباه در پیکربندی سرور پراکسی (502).
- پردازش بار بیش از حد از سوی سرور یا بسته شدن برای نگهداری موقت (503).
روش حل خطا Server error 5xx
ابتدا با مراجعه به بخش Pages، ردیف ارور مربوطه یعنی Server error 5xx را انتخاب کنید.
- ارتقا هاست: در صورتی که با مراجعه شما به سایت، مشکل خاصی وجود ندارد اما گوگل سرچ کنسول همچنان این ارور را میبیند، احتمالا با ارور 503 روبرو شده و این نشان از پردازش بار بیش از حد درخواستها میباشد. در این حالت باید برای افزایش قدرت و ظرفیت هاست اقدام کنید.
- غیرفعال کردن افزونههای معیوب: شما میتوانید دانه به دانه افزونهها را غیر فعال کرده و بررسی کنید که آیا مشکل رفع شده است یا خیر.
- بازگشت دادن آپدیت اخیر سرور.
- رفع ارورهای احتمالی مربوط به فایل .htaccess .
- ارتباط با پشتیبانی هاست.
علت خطای Submitted URL seems to be a Soft 404 در سرچ کنسول و راه رفع آن
زمانی که با این مورد از ارورهای سرچ کنسول مواجه میشوید نشان میدهد که صفحه کد با وضعیت http 200 را نشان میدهد که یعنی صفحه قابل خزش است. با این حال مشکلی که وجود دارد، خالی بودن صفحه، کم بودن محتوا یا مطابقت نداشتن با آن چیزی است که کاربر انتظار آن را دارد.
دلایلی که میتوانند منجر به ایجاد این ارور شوند عبارتند از:
- ریدایرکت کردن به یک صفحه با محتوایی که ارتباط کافی را ندارد.
- صفحه محتوای کمی داشته یا اصلا ندارد.
- صفحه موردنظر دارای جملاتی شبیه خطای 404 است مثلا: no longer available، does not exist و غیره.
- همچنین ممکن است شما گوگل را از دسترسی به کدها و فایلهای برنامه نویسی سایت منع کرده باشید. در این حالت گوگل نمیتواند رندر کاملی از صفحه داشته باشد.
روش رفع خطای Submitted URL seems to be a Soft 404
برای رفع این خطا میتوانید چند راه حل زیر را درنظر بگیرید:
- ریدایرکتها را به پستهایی که مرتبطتر هستند ارجاع دهید.
- اگر صفحات وجود نداشته یا با داشتن محتوای کم برای شما مهم نیستند، آنها را در پروسه Remove قرار دهید.
- محتوای صفحه را پربارتر و تقویت کنید.
- بررسی کنید که چگونه گوگل را بلاک کرده و راههای بلوکه شدن رباتهای آن را رفع نمایید.
علت خطای Redirect error در سرچ کنسول و راه رفع آن
همانطور که در طول این مقاله مشاهده کردید، ریدایرکتها یکی از معضلات ایجاد مشکلات و ارورهای سرچ کنسول هستند. موردی که به طور مجزا به آنها اختصاص دارد، Redirect error است. این ارور زمانی مشاهده میشود که رباتهای خزنده گوگل به مقصدی که برای ریدایرکت تعریف شدهاند، نمیرسند. این خطا میتواند به دلایل مختلفی باشد که عبارتند از:
دلیل رخ دادن Redirect error
بیشترین دلیل این خطا ناشی از مشکلات داخلی سایت است. از جمله دلایل ایجاد این مورد از ارورهای سرچ کنسول عبارتند از:
- زنجیره ریدایرکتهای بیش از حد که منظور ریدایرکتهایی است که بین صفحه مبدا و مقصد وجود دارند. در این حالت معمولا خطای ERR_TOO_MANY_REDIRECTS به کاربران نمایش داده میشود.
نکته: بنابر گفته جان مولر، تا حداکثر 5 تغییر مسیر توسط گوگل پشتیبانی میشود. البته داکیومنتهای گوگل این عدد را تا حداکثر 10 مورد میدانند.
- گرفتار شدن در یک ریدایرکت ناتمام (Redirect Loop).
- درج URLهای نادرست در ریدایرکتها.
روش رفع ارور Redirect error
برای رفع این ارور میتوان گفت:
- اگر چند ریدایرکت بین صفحه مبدا و مقصد وجود دارند، تلاش کنید هر ریدایرکت صفحه را دانه به دانه ایجاد کنید. مثلا از صفحه A به B و سپس B به C و در نهایت C به D که صفحه نهایی شما است.
- از صحیح بودن URLها اطمینان حاصل کنید.
- از صفحات میان ریدایرکتی و سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
- ریدایرکتهای حلقهای و ناتمام را اصلاح یا حذف کنید.
- ریدایرکت به صفحاتی که حذف شده یا ارور دارند را بردارید.
علت خطای Submitted URL not found 404 در سرچ کنسول و راه رفع آن
ارور Submitted URL not found 404 زمانی رخ میدهد که کاربر برای یافتن صفحهای درخواست داده اما آن درخواست در سرور یافت نمیشود.
دلیل رخ دادن Submitted URL not found 404
این مورد از ارورهای سرچ کنسول زمانی رخ میدهد که:
- صفحه به صورت کامل حذف شده است.
- صفحه به مکان دیگری منتقل شده است.
- تغییر URL در نشانی صفحات رخ داده است.
- همچنین در حالتی که فایل سایت مپ سایت شما به درستی به روزرسانی نشده باشد، شاهد آن هستیم که این ارور رخ میدهد. زمانی که صفحهای از سایت خود را حذف میکنید، URL آن نیز باید از سایت مپ حذف گردد.
روش رفع ارور Submitted URL not found 404
در صورتی که صفحه موردنظر برای شما مهم نیست، میتوانید آن را از سایت مپ حذف کرده و پروسه Remove کردن آن را ادامه دهید. در صورتی که صفحه مهم است، میتوانید آن صفحه را مجددا به روزرسانی کرده و با ریدایرکت کردن یا اصلاح URL، اجازه دهید تا گوگل مجددا آن را بخزد. شما میتوانید از ریدایرکت 301 برای تغییر مسیر کامل یا 302 برای تغییر مسیر موقت استفاده کنید.
علت خطای Submitted URL marked noindex در سرچ کنسول و راه رفع آن
این ارور زمانی مشاهده میشود که صفحه موردنظر دارای تگ Noindex بوده و یا گوگل تشخیص داده است که نباید ایندکس شود.
روش رفع ارور Submitted URL marked noindex
برای برطرف کردن این مشکل کافیست علت نو ایندکس بودن صفحه را حذف کنید. مثلا تگ noindex را به index تبدیل کنید. X-Robots-Tagها را در هدرهای صفحه بررسی کنید.
همچنین 2 بخش دیگر یعنی فایل Robots.txt و تنظیمات پلاگینهای سئویی سایت خود را بررسی کنید.
علت خطای URL not in property در سرچ کنسول و راه رفع آن
ارور URL not in property نشان دهنده آن است که لینکی که شما در سرچ کنسول وارد کردهاید، به عنوان بخشی از پراپرتی یا دامنهای که گزارش سرچ کنسول متعلق به آن است نمیباشد.
دلیل رخ دادن URL not in property
زمانی که لینکی غیر سایتی که سرچ کنسول به آن متصل است را وارد کنید، این ارور را مشاهده میکنید. همچنین دلیل دیگر آن است که در هنگام ثبت سایت در سرچ کنسول، تمام دامنهها، پروتکلها و زیر دامنهها را در این پلتفرم ثبت نکرده باشید.
روش رفع ارور URL not in property
برای رفع خطا URL not in property از ارورهای سرچ کنسول باید:
- ابتدا Property سرچ کنسول را بررسی کرده و از انتخاب صحیح آن اطمینان حاصل کنید.
- در صورتی که لینک متعلق به دامنه مدنظر شما است، ممکن است پراپرتی سایت را در سرچ کنسول به درستی ثبت نکرده باشید. توجه کنید که روش ثبت دامنه در سرچ کنسول به 2 طریق مختلف یعنی URL-prefix و domain است.
- همچنین لینکی که در سرچ کنسول وارد میکنید باید مطابق با فرمت پراپرتی باشد. بدین معنا که بدون یا با ، تحت پروتکل یا بدون پروتکل https باشد.
علت خطای URL will be indexed only if certain conditions are met در سرچ کنسول و رفع آن
زمانی که از بخش Discover سرچ کنسول یک URL را چک میکنید، این هشدار نمایش داده میشود. این موضوع بدان معنا است که گوگل با برقرار بودن یکسری شرایط خاص میتواند URL را ایندکس کند.
شرایط در URL will be indexed only if certain conditions are met چیست؟
در واقع این عبارت از ارورهای سرچ کنسول نوعی هشدار یا اطلاع رسانی است که گوگل با آن یادآوری میکند. اینکه شرایط را برای ایندکس شدن صفحات خود درنظر بگیرید. این شرایط با انتخاب عبارت “Certain Conditions” قابل مشاهده هستند. مثلا:
- داده ساختار یافته مطابق با دستورالعمل گوگل باشد.
- تست دستی قادر به اثر گذاری بر ارزیابی انسانی صفحه یا ایندکس آن نیست.
- صفحه میتواند به دلیل وجود مشکلات امنیتی ایندکس نشود.
- تست زنده URL نشان دهنده صفحاتی که در پروسه Removal هستند نمیباشد.
روش رفع ارور URL will be indexed only if certain conditions are met
برای برطرف کردن این مشکل میتوانید به شرایطی که درج شده است عمل کنید. همچنین نکات زیر را درنظر بگیرید:
- بررسی و رفع خطاها: مشکلاتی که ممکن است در خزش و ایندکس مانع شوند را در لینک مربوطه بررسی و رفع کنید. مثلا خطای سرور، نقشه سایت و دیگر مشکلات فنی در سایت.
- بهینه سازی: محتوای صفحه را بهینه سازی کرده و از کلمات کلیدی مرتبط در آن استفاده نمایید.
- لینکسازی: یکی دیگر از بهترین راهکارها آن است که لینکسازی داخلی و خارجی را برای صفحه موردنظر داشته باشید.
در نهایت برای Re-index کردن صفحه مجددا درخواست خود را ارسال کنید.
علت خطای URL is available to Google, but has issues در سرچ کنسول و راه حل رفع آن
این ارور نشان دهنده آن است که صفحه موردنظر شما خزش و ایندکس شده است. شما میتوانید آن را در گوگل مشاهده کنید. با این حال یکسری مشکل در صفحه وجود دارند.
مشکلات در ارور URL is available to Google, but has issues چیست؟
شما میتوانید با مشاهده بخش “Enhancements” در ادامه این مورد از ارورهای سرچ کنسول، مشکلاتی که گوگل ذکر کرده است را ببینید. این مشکلات علل ایجاد این ارور هستند و غالبا ناشی از ارورهای مربوط به دادههای ساختار یافته، ریسپانسیو بودن یا تجربه کاربری میباشند.
برای برطرف کردن این مشکل، کافیست هر ارور را بررسی کرده و آن را رفع کنید. مثلا اگر داده ساختار یافته در کدنویسی به درستی درج نشده است، تلاش کنید استاندارد و قالب کد را مانند مثالهای گوگل اصلاح کنید. ما مقالات متعددی را در بخش رفع ارورهای مربوط به دادههای ساختار یافته در بلاگ داریم که میتوانید از آنها استفاده کنید.
علت خطای indexing request rejected و رفع آن در سرچ کنسول
این ارور نشان میدهد که درخواست شما برای ایندکس کردن صفحه رد شده است.
دلیل رخ دادن indexing request rejected
در بررسی دلیل ایجاد مشکل indexing request rejected از ارورهای سرچ کنسول میتوان گفت:
- نوپا بودن سایت.
- کپی بودن محتوا.
- مشکلات دسترسی کراول و ایندکس صفحه.
- مسدود شدن توسط فایل txt.
- محدود شدن رباتهای گوگل در فایل ربات سایت.
- وجود تگ نو ایندکس.
- مشکلات مربوط به کنونیکال تگ که ممکن است به درستی تنظیم نشده باشند.
- محتوا تکراری بوده یا کیفیت پایینی دارد.
- مشکلات امنیتی که سایت شما را به خود آلوده کردهاند.
روش رفع ارور indexing request rejected
برخی کارهایی که میتوانید در رفع مشکل indexing request rejected در سرچ کنسول انجام دهید عبارتند از:
- ابتدا فایل ربات و تنظیمات سایت خود را برای index شدن یا نشدن سایت بررسی کنید. معمولا قوانین فایل ربات سایت منجر به این مشکل میشوند.
- فایل نقشه سایت را به درستی در سرچ کنسول آپلود کنید.
- کیفیت محتوا را افزایش داده و سعی کنید با لینکسازی داخلی شانس ایندکس شدن صفحه را افزایش دهید.
- در صورتی که ارور تکنیکال خاصی روی صفحه وجود دارد مانند ارورهای 4xx یا 5xx، آنها را برطرف کنید.
در ادامه با مقالات سایت SEOEDU همراه باشید تا ارورهای سرچ کنسول بیشتری را در این صفحه در آپدیتهای بعدی به شما ارائه کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید