ارورهای سرچ کنسول + آموزش رفع ارورهای سرچ کنسول
- 1 ارورهای سرچ کنسول و بازی با اعصاب سئوکارها!
- 2 سئو
- 3 آشنایی با برخی از اصطلاحات پر کاربرد
- 9 ارورهای رایج در سرچ کنسول
- 12 روش های رفع ارور 5xx
- 17 ارور too many redirects
- 18 روش های رفع ارور too many redirects
- 24 ارور Submitted URL blocked by robots.txt
- 28 روش های رفع ارور Soft 404
- 33 ارور (401) Submitted URL returns unauthorized request
- 34 روش رفع ارور 401
- 35 ارور Submitted URL has crawl issue
- 36 ارور 404
- 37 روش رفع ارور 404
ارورهای سرچ کنسول و بازی با اعصاب سئوکارها!
احتمالا شما هم به عنوان یک کارشناس سئو از دست ارورهای سرچ کنسول خسته شده اید، امروز در این مقاله قصد داریم تمامی ارورهای سرچ کنسول را بررسی و راه حل رفع ارور ها را پیدا کنیم. همانطور که می دانید داستان این ارورها سر دراز دارد پس اگر به دنبال یک ارور خاص می گردید و الان در جو آموزش قرار ندارید با ctrl+f5 ارور مد نظرتان را در صفحه پیدا کنید و در نهایت بعد از رفع ارور به ابتدای مقاله برگردید زیرا در اینجا قرار است تمامی روش های نوین بر طرف کردن ارور ها را به شما آموزش دهیم پس همراه ما باشید.
سئو
در ابتدا قصد داریم یک سری به مفهوم اصلی سئو بزنیم. سئو چیست و چرا اهمیت دارد، اصلا به چه دلیل وقتی یک ارور بر روی سئو سایت تاثیر منفی دارد باید سریعا آن را رفع کنیم؟ سئو (SEO) همان بهینه سازی برای موتورهای جستجو گوگل است تا بازدیدکنندگان بیشتری را بتوانید به طرف سایت جذب کنید و از این طریق ترافیک سایت را افزایش دهید. فاکتورهای بسیاری هستند که در سئو سایت تاثیرگذارند مثل محتوای اصولی، لینکهای ورودی به سایت از سایتهای دیگر (می تواند همان رپورتاژ اگهی باشد که در مقاله آموزش رپورتاژ آگهی به صورت کامل توضیح داده ایم) و … که به مرور زمان در سایت seoedu به آموزش این موارد می پردازیم.
آشنایی با برخی از اصطلاحات پر کاربرد
قبل از پرداختن به ارورها، به دلیل این که این یک مقاله صفر تا صد آموزشی است در ابتدا یک سری از اصطلاحات مهم آموزشی را در اینجا به شما یاد می دهیم. اگر یک سئوکار حرفه ای هستید مرور دوباره این اصطلاحات ضرری ندارد.
خزنده وب (crawler)
گوگل برای بررسی و بازدید روزانه از وب سایت ها، ربات هایی را به آن ها می فرستد که با بررسی سایت ها مطالب را جمع آوری و دسته بندی کنند تا در زمان سرچ کاربران، بهترین نتیجه را به کاربر نشان دهند. در واقع از یک نرم افزار و یا اسکریپت اتوماتیک که الگوریتم های مشخص و هدفمند انواع موتورهای جستجو را دنبال می کند استفاده می شود تا با گردش در سایت ها، محتوای آن ها را در دیتابیس موتور جستجو ذخیره کند و همچون دسته بندی مطالب قسمت نمایه کتاب ها (Index)، مطالب را دسته بندی و لینک های مطابق با نیاز کاربر را به او نشان دهد که در بعضی مواقع با یک سری از خطاها که مربوط به ارورهای سرچ کنسول است باز می گردد در اینجا قصد داریم راه حل تمامی این ارورها را بررسی کنیم.
ایندکس
به سیو شدن سایت توسط گوگل ایندکس گفته می شود. زیرا گوگل پس از بررسی سایت آن را سیو می کند و در نتایج جستجو به کاربران نمایش می دهد. برای ایندکس کردن نیاز به اضافه کردن کد یا افزونه با وب سایتتان ندارید.
نوایندکس
نوایندکس برعکس ایندکس است و ما به گوگل اجازه بررسی سایت را نمی دهیم و نمی گذاریم در نتایج سرچ گوگل نمایش داده شوند. برای نوایندکس کردن نیاز به کد، افزونه و یا روش های دیگری داریم که در مقالات آینده به این موضوع می پردازیم.
کنونیکال
اگر در وب سایت محتوای تکراری داشته باشیم با این تگ می توانیم لینک اصلی را مشخص کنیم. البته لازم به ذکر است که مشخص کردن این صفحه خوشایند گوگل است زیرا در صورتی که شما این صفحه را مشخص نکنید گوگل مجبور به طرح سوالاتی از خود می شود و کمی کار دشوار انجام می دهد که امکان دارد عواقب خوبی برای سایت نداشته باشد و صفحه ای که از نظر شما یک صفحه کامل نیست را به عنوان لینک اصلی تشخیص دهد.
البته! گوگل آنچنان هم به تگ کنونیکال ما توجه ای نمی کند و اگر صفحه مد نظر ما توجه اش را جلب نکند به سراغ صفحه دیگری می رود.
ریدایرکت
انتقال بازدید کننده به مکان جدید، در واقع زمانی که بازدید کننده به لینکی وارد می شود که ما نمی خواهیم، به کمک این آپشن بازدید کننده را به صفحه مورد نظرمان لینک می کنیم. ریدایرکت 3 نوع مختلف دارد که بر اساس نیاز از آن ها استفاده می شود.
1. ریدایرکت 301: ریدایرکت صفحه، به طور دائمی به مکان جدید، که برای سئو گزینه بسیار مناسبی است.
2. ریدایرکت 302: ریدایرکت صفحه، به صورت موقت
3. Meta Refresh: این گزینه برای سئو اصلا پیشنهاد نمی شود و همان پیام “در صورتی که تا چند ثانیه دیگر به صفحه مورد نظر منتقل نشدید، اینجا را کلیک کنید” که در بسیاری از سایت ها دیده اید است.
ارورهای رایج در سرچ کنسول
ارور Server error (5xx)
sever error یکی از ارورهای سرچ کنسول است که در قسمت coverage نمایش داده می شود. منظور از کلمات xx، اعداد متغیری است که در هر کدام از ارورها متفاوت است. این ارور خود یک مشکل دیگر هم به همراه دارد! در زمان رخ دادن این ارور نمی شود دقیق متوجه شد که مشکل از کجای سایت است تا بتوان مشکل را رفع کرد. این خطا سایت را از دسترس موتورهای جستجو خارج می کند و خب طبیعتا این موضوع بر سئو سایت تاثیر منفی دارد پس سریعا برای رفع این ارور باید اقدام کنید.
رفع ارور 5xx
در اکثر موارد بعد از نصب یک پلاگین که با سایر پلاگین ها و یا قالب سایت سازگاری ندارد و یا اضافه کردن یه قطعه کد خاص به پروژه اصلی این اتفاق رخ می دهد.
روش های رفع ارور 5xx
1. چک کردن فایل .htaccess
وارد تنظیمات هاست شوید، طبق عکس به دنبال File Manager در Public_html بگردید. در File manager به دنبال یک فایل با نام htaccess. بگردید (نکته: در فایل منیجر، فایل هایی که با نقطه آغاز می شوند نمایش داده نمی شوند، برای نمایش این فایل ها در قسمت Settings در بالای سایت تیک گزینه Show Hidden Files را فعال کنید و سپس گزینه سیو را بزنید). حال که فایل htaccess. را پیدا کرده اید کافی است که فقط نام فایل را به 1 htaccess. تغییر دهید بعد از تغییر نام، صفحه مورد نظر را باز کرده و رفرش کنید. در صورتی که ارور مد نظر برطرف شده بود، به تنظیمات پیوندهای یکتا در پیشخوان وردپرس وارد شوید و روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید تا فایل htaccess. جدید ساخته شود. (می توانید مراحل را به صورت تصویری در عکس زیر نیز دنبال کنید)
2. غیر فعال کردن افزونه های وردپرس
اگر خطا بعد از فعال کردن یا آپدیت افزونه خاصی رخ داده است، با غیر فعال کردن این افزونه می توانید به راحتی ارور را رفع کنید اما اگر اینطور نبود باید در ابتدا کلیه افزونه های نصبی را غیرفعال کنید و تک به تک افزونه ها را مجدد نصب و سایت را بررسی کنید.
3. بهترین راه های رفع ارور 503
در صورتی که از سیستم های وردپرس یا جوملا استفاده می کنید، در ابتدا افزونه های بی استفاده را غیرفعال کنید و سپس با رفرش کردن سایت رفع شدن ارور را چک کنید. در ارور 503 باید مواردی اعم از محدودیت های اتصال، منابع سیستم کلی، کنترل گر پهنای باند، خرابی و ایمنی هایی که ممکن است شروع شده باشد را بررسی کنید. البته در اغلب موارد با دریافت ترافیک بیشتر از سایت، می توانید خطاهای 503 رفع و یا کنترل کنید.
نکته کاربردی: برای دریافت عملکرد بهتر سعی کنید همیشه اطلاعات روی سایت را کش کنید تا فشار روی سرورها کاهش بیابد.
4. بهترین راه های رفع ارور 504
در ارور 504 ها هم در ابتدا روش غیرفعال کردن افرونه ها تست کنید در صورتی که مشکل حل نشد، تنظیمات کلودفر و هاست سایت را به صورت دقیق بررسی کنید زیرا اگر سرور با کلودفر ارتباط ایجاد نکند، ارور 504 رخ می دهد. در بسیار از موارد هم این ارور با حجم ترافیک بالا به وجود می آید، بهتر است در ابتدا سایت را با ابزار مربوطه چک کنید و در صورت نیاز با پشتیبانی شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید.
ارور too many redirects
ارور too many redirects یکی دیگر از ارورهای سرچ کنسول است. در زمانی که یک مرورگر نتواند به سرور وب سایت مد نظر وصل شود نمایش داده می شود و وب سایت وارد یک حلقه ریدایرکت می شود. در رابطه با رفع این ارور می توان احتمال های بسیاری را در نظر گرفت که هیچ کدام 100% نیستند و نیاز است که دلایل مختلف را تک به تک بررسی کنید تا ریشه مشکل را پیدا کنید.
روش های رفع ارور too many redirects
1. حذف کش مرورگر
در مرورگر chrome از مسیر Clear Browsing Date<Advanced در مرورگر Mozilla از مسیر Clear Data در مرورگر Safari نیز از مسیر Clear History
2. بررسی تنظیمات پیوند یکتا
در ابتدا وارد پنل مدیریتی هاست شوید، از بخش «System Info & Files» وارد «File Manager» شوید و داخل پوشه ی «public_html» به دنبال فایلی با نام «wp-config.php» بگردید. فایل «wp-config.php» را edit کنید و کد های زیر را به این فایل اضافه و سپس سیو کنید.
define(‘WP_HOME’,’http://example.com’);
define(‘WP_SITEURL’,’http://example.com’);
*توجه*: قبل از ذخیره تغییرات فایل «example.com» را با نام دامنه سایت جایگزین کنید و سپس فایل «wp-config.php» را ذخیره کنید.
3. غیرفعال سازی افزونه های ناسازگار
در اینجا هم مانند روش های توضیح داده شده برای بر طرف کردن ارورهای سرچ کنسول افزونه در ارور 5xx استفاده کنید. اما اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید از روش زیر عمل کنید.
i. وارد پیشخوان پنل مدیریتی هاست سایت شوید.
ii. از طریق گزینه «System Info & Files» منو «File Manager» را انتخاب کنید.
iii. وارد بخش «public_html» شده و از میان فایل ها قرار گرفته در آن «wp_content» را انتخاب نمایید.
iv. نام پوشه «Plugins» را تغییر دهید.
اگر همچنان ارور وجود داشت و بر طرف نشده بود دوباره از همین مسیر به جهت فعال سازی دوباره پلاگین ها اقدام کنید.
4. غیرفعالسازی فایل htaccess
هم مانند روش های توضیح داده شده در قبل وارد پنل مدیریت هاست شوید و در پوشه «public_html» به دنبال فایل htaccess. بگردید و نام این فایل را تغییر دهید.
i. وارد پیشخوان پنل مدیریتی هاست سایت شوید.
ii. از طریق گزینه «System Info & Files» منو «File Manager» را انتخاب کنید.
iii. نام فایل «htaccess.» را تغییر دهید.
5. بررسی پیکربندی وردپرس شبکه
در صورتی که با ایجاد وب سایت جدید در وردپرس شبکه خود با این ارور مواجه شده اید برای رفع آن می توانید وب سایت جدید را حذف کنید اما در صورت عدم نیاز به لینک قبلی مشابه، آن را حذف کنید و با لینک جدید جایگزین نمایید. ولی اگر در روند ایجاد نام فایلی را تغییر داده اید و مشابه فایل موجود دیگری شده است، تنظیمات شبکه را به حالت قبل برگردانید.
ارور Submitted URL blocked by robots.txt
فایل robot.txt یکی از روش هایی است که برای نوایندکس کردن صفحات وب مورد استفاده قرار می گیرد و زمانی که این خطا در ارورهای سرچ کنسول در سایت به وجود می آید به معنای محدود شدن صفحه ای که قبلا ایندکس شده است توسط این فایل است و به این معناست که گوگل قادر به ایندکس کردن صفحه نمی باشد.
روش رفع ارور
1. برای رفع این و ایندکس شدن صفحه سایت، بر روی دکمه Validate Fix کلیک کنید.
2. حذف دستورات اضافه ای که در فایل robots.txt باعث بسته شدن دسترسی گوگل به سایت می شود.
3. ایندکس کردن مجدد سایت
ارور Excluded by ‘noindex’ tag
اگر از گوگل بخواهید سایت شما را ایندکس کند و از طرفی در کدهای سایت تگ نوایندکس را قرار دهید با این ارور برخورد می کنید که برای رفع آن کافی است که این تگ را حذف کنید و مجدد درخواست ایندکس بدهید.
ارور Submitted URL seems to be a Soft 404
اگر صفحه ای که توسط کاریر وب سایت درخواست می شود نا معتبر باشد، سرور این ارور را نشان می دهد. با وجود نامعتبر بودن صفحه، سرور یک کد 200 یعنی کد تأیید را به جای اینکه کد خطای صحیح را به موتورهای جستجو بدهد تا آن ها آن را نادیده بگیرند به صفحه بر می گرداند. این عمل باعث می شود خزش موتورهای جستجو در صفحات وب سایت ادامه داشته باشد و صفحه مد نظر را سیو کنند و برای لیست جستجو به کاربران نمایش دهند.
معمولا این خطا در زمانی که صفحاتی با محتوای کم یا بدون محتوا داشته باشیم (مثل صفحات خالی همراه با یک تگ بوده که هیچ محتوایی را نمایش نمی دهد.) پیش می آید. گوگل در این مواقع تصور می کند که برای این صفحه باید یک کد 404/410 نباید برگرداند به همین دلیل یک کد 200 خوب برمی گرداند. زیرا وقتی گوگل سعی می کند صفحه ای را مورد خزش قرار دهد، برخی از منابع صفحه (CSS ، JS) لود نمی شوند و صفحه بدون محتوای سایت به نمایش گذاشته می شوند که باعث می شود گوگل تصور کند خطای 404 پیش آمده است و برای این که از کار خود مشکلی به جای نگذارد به دروغ یک صفحه را به عنوان “به نظر می رسد خطای 404 رخ داده باشد” علامت گذاری می کند در حالی که هیچ مشکلی در سایت وجود ندارد.
روش های رفع ارور Soft 404
1. محتوای نازک (Thin Content)
محتوای نازک به عملکرد SEO سایت آسیب می رساند. حذف محتوای نازک سایت تاثیر فوق العاده ای بر روی نتایج SEO دارد. در گذشته وب سایت های بی کیفیت با صفحات بی مورد و پر از کلمات کلیدی به راحتی می توانستند به بالای صفحات نتایج جستجو برسند اما این ترفند دیگر پاسخگو نیست به همین منظور باید برای سایت مد نظر یک محتوای اصولی داشته باشد تا بتواند در دسته 10 سایت برتر گوگل حرفی برای گفتن داشته باشد. برای محتوا می توانید بر روی تولید محتوا کلیک کنید و نحوه نوشتن یک محتوای اصولی را آموزش ببنید.
2. محتوای تکراری (Duplicate Content)
این ارور در ارورهای سرچ کنسول گاهی به دلیل محتوای تکراری که استفاده کرده اید نیز پیش می آید باید بدانید برخی از ربات های گوگل به قدری باهوش هستند که این موارد را تشخیص می دهند به همین دلیل باید به این صفحات مراجعه کنید و دلیل خود را از محتوای تکراری در وب سایت مشخص کنید. در اکثر مواقع ، استفاده از راه حل ساده مثل جایگزینی صفحات با محتوای نازک یا جایگزینی محتوای تکراری با محتوای جدید و یونیک مشکل را به راحتی حل می کند. یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر روی سئو سایت محتوای اصولی است، در واقع اگر یک محتوای اصولی نداشته باشید نمی توانید ترافیک زیادی هم به سمت وب سایت خود جذب کنید برای اینکه بدانید محتوای اصولی به چه میزان در سئو سایتتان تاثیر دارد می توانید بر روی لینک مقاله آموزش بازاریابی محتوا کلیک کنید و به صورت کامل با بازاریابی محتوا آشنا شوید.
3. تلفیق صفحات (Consolidate Pages)
این روش، یک راه حل عالی برای حل چندین مشکل است با تلفیق صفحات دیگر نه محتوای نازک و نه محتوای تکراری در سایت وجود ندارد. به عنوان مثال، یک سایت خرید و فروش، کالاهای مشابه ای دارد که برای هر اندازه و ترکیب رنگی URL متفاوت در نظر گرفته است در اینجا با تعداد زیادی صفحه با محتوای نازک و نسبتاً یکسان روبرو هستیم. بهترین ورش این است که همه این ها را در یک صفحه قرار دهید و به عبارتی صفحات را تلفیق کنید. این روش برای وب سایت های فروشگاهی یک روش عالی است اگر شما هم یک وب سایت دارید و نیازمند یک چنین ترفندهای فوق العاده هستید که هم ارورهای موجود را رفع کنید و هم از ارورهای جدید جلوگیری کنید بر روی لینک مقاله آموزش سئو کلیک کنید و سئو را به صورت اصولی یاد بگیرید.
4. موارد فنی را که باعث تکرار محتوا می شوند را بررسی کنید
با استفاده از ابزارهای ساده نظیر خزنده وب Xenu که فقط به آدرس های اینترنتی توجه می کند و به کدهای پاسخ، برچسب های عنوان و حتی محتوا نگاه هم نمی کند، با مشاهده URL ها می توانید محتواهای تکراری را پیدا کنید.
ارور (401) Submitted URL returns unauthorized request
در زمانی که مدیر سایت برای دسترسی به سایت محدودیتی مثل رمز عبور تعیین کند و شما درخواست ایندکس سایت را داشته باشید گوگل در ارورهای سرچ کنسول خطای 401 یا همان خطای مجوز را نشان می دهد.
روش رفع ارور 401
برای رفع این ارور محدودیت هایی که برای سایت اعلام کرده اید را باید حذف کنید و یا این که سایت را به حالت نوایندکس منتقل کنید.
ارور Submitted URL has crawl issue
این ارور به دلیل، کدنویسی ضعیف سایت یا حتی کدهای js رخ می دهد و رفع این ارور نیاز به تخصص دارد. باید لینک را در صفحه URL inspection قرار دهید تا گوگل به شکل دقیق در یک صفحه جدید مشکلات صفحه را برای تان توضیح دهد. این ارور، یک ارور تخصصی است که برای رفع آن می توانید از طریق لینک خدمات سئو سایت به سایت seoedu درخواست بررسی و رفع ارور را بدهید.
ارور 404
ارور 404 هم که فکر می کنم همه افراد چه سئو کارها و چه کاربران صفحات وب با آن آشنایی دارند و حداقل یک بار با این ارور مواجه شده اند، این ارورهای سرچ کنسول در بیشتر مواقع برای زمانی است که یک صفحه حذف شده باشد و یا اینکه کاربر وارد یک url اشتباه شده باشد. در واقع در زمانی که URL سایت را تغییر می دهید کاربر نمی تواند به مطلب آن صفحه دسترسی پیدا کند و با خطای 404 مواجه میشود که این مسئله اثرات منفی بر روی سئو سایت دارد.
روش رفع ارور 404
برای رفع این ارور در وردپرس وارد بخش تنظیمات شوید و به بخش پیوندهای یکتا بروید و بدون ایجاد تغییر در تنظیمات این صفحه، یک بار صفحه را ذخیره کنید و سپس بلافاصله به سایت برگشته و صفحه را رفرش کنید.
*نکته*: اگر از پست تایپ های سفارشی (custom post types) در وردپرس استفاده می کنید بعد از ساخت پست تایپ های سفارشی حتماً یک بار پیوندهای یکتا را سیو کنید.
اگر مشکل حل نشد، مطمئن شوید که URL مهمی در میان آدرس های ذکر شده در ایندکس کلی وجود نداشته باشد. اگر URL های مهمی پیدا شد، آن را با ریدایرکت 301 به مهمترین صفحه مشابه هدایت و URL ها را بازیابی کنید. اگر مشکل حل نشد احتمالاً این URL تحت عنوان ارور سافت 404 رخ داده است که روش های برطرف کردن این ارورها را در بالا به صورت کامل توضیح داده ایم.
ما در این مقاله سعی کردیم که ارورهای سرچ کنسول را به صورت جامع بررسی کنیم اما محدودیت هایی هم از بابت خستگی کاربران از خواندن مطالب طولانی داشتیم. سعی تیم SEOEDU بیشتر بر این است که محتوای با کیفیتی برای شما ارائه کند تا بتوانید سئو را به صورت اصولی آموزش ببینید.
تیم SEOEDU خدمات سئو با مناسبترین قیمت و بهترین کیفیت در تهران و سراسر کشور فعال است، اگر به دنبال تیمی برای سئو سایت در تهران هستید می توانید بر روی لینک کلیک کنید و فرم مورد نظر را پر کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید