طراحی سایت پزشکی + نکات و امکانات مهم آن


این روزها طراحی سایت پزشکی به دلیل امکانات گسترده آن برای برندسازی، رزرو نوبت و تسهیل امور مراجعه کنندگان با استقبال خوبی روبرو شده است. فرقی نمی کند به عنوان یک طراح هستید یا یک پزشک، در این مقاله می خواهیم کمی راجع به این پلتفرم ها و اهمیت راه اندازی آن ها صحبت کنیم. سپس نکاتی را برای طراحان این نوع سایت ها بیان می کنیم تا بتوانند بهترین عملکرد را در طراحی سایت پزشکی ارائه دهند. در انتها نیز برخی از بهترین قالب های وردپرسی برای راه اندازی این سایت ها به همراه سوالات متداول شما کاربران، مطرح شده اند.
آشنایی با مشاغل پزشکی در دنیای مدرن
فراگیر شدن سبک زندگی مدرن که در آن تحرک به حداقل حالت خود رسیده است، مشغول شدن در فضای مجازی که آسیب های روانی خاص خود را دارد، شیوع اپیدمی ها با تسهیل حمل و نقل بین المللی، آلودگی هوا با افزایش وسایل نقلیه و ده ها عامل دیگر سبب شده اند تا وضعیت بهداشت در دنیای مدرن نسبت به گذشته افت کند. به همین خاطر شاهد آن هستیم که پزشکی همچنان به عنوان یکی از رشته های موردنیاز جهان است که درآمد از آن نیز بسیار بالا می باشد. با توجه به این موضوع باید گفت رشته پزشکی در دنیای مدرن بسیار مهم است.
در کنار این موضوع، دسترسی مردم به اینترنت و افزایش آگاهی آنها، سبب شده است تا بیشتر مردم ترجیح دهند به سراغ پزشکان متخصص و حرفه ای بروند. افزایش تعداد پزشکان و امکان دسترسی به آنها در سراسر جهان نیز مزید بر این موضوع است. در حقیقت مشاغل پزشکی در دنیای مدرن رقابتی تر شده است و کسانی که در این حوزه لایق هستند، باید در زمینه دیجیتال مارکتینگ نیز فعالیت کنند تا بتوانند اعتماد افراد بیشتری را جلب نمایند.
یکی دیگر از نکاتی که باید قبل از طراحی سایت پزشکی بیان کرد، تخصصی تر شدن رشته پزشکی و جدا بودن شاخه های آن است. در نتیجه هر فرد باید به متخصص خاصی مراجعه کند.
توجه به این 3 موضوع هم برای طراح و نیز پزشک مهم است تا بتواند خدمات خود را به افراد بیشتری معرفی کرده و یک وب سایت مناسب با حوزه کاری فرد مقابل، طراحی نمایند. اگر به عنوان یک پزشک در حال مطالعه این مقاله هستید، با ما باشید تا اهمیت طراحی سایت برای این نوع مشاغل را بیان کنیم.
ضرورت ساخت و طراحی سایت پزشکی چیست؟
فرقی نمی کند در چه شاخه از پزشکی مشغول به فعالیت هستید، اهمیت داشتن یک وب سایت در شرایط کنونی، مقوله ای انکار ناپذیر است. دلایلی که می توانند بیانگر اهمیت طراحی سایت پزشکی برای این دسته از مشاغل باشند، عبارتند از:
معرفی خود و خدمات
یکی از مهم ترین دلایل ساخت یک سایت برای یک پزشک آن است که خود را در آن معرفی کند. وب سایت پلتفرمی رسمی است که بسیاری از افراد از طریق آن به معرفی خود، دستاوردها، تحصیلات و افتخارات شان می پردازند. این خود می تواند یک ابزار برای جلب اعتماد مخاطبان شما باشد.
همچنین شما می توانید خدماتی که از جانب شما به دیگر افراد ارائه می شوند را در وب سایت معرفی کنید. یک وب سایت تنها مرجع معتبری است که به صورت رسمی، مطالبی را منتشر می کند و امکان استناد به مطالب ارائه شده وجود دارد.
توجه کنید که وب سایت ها در یک سطح جدای از شبکه های اجتماعی مانند تلگرام یا اینستاگرام هستند و رسمی تر به حساب می آیند.
ارتباط با جامعه هدف
یکی دیگر از کارکردهایی که می توان از طراحی سایت پزشکی انتظار داشت، امکان ارتباط گرفتن با جامعه هدف است. در این حالت شما می توانید با انتشار محتواهای متنی و ویدیویی و آگاهی رسانی در حوزه کاری خود، کسانی که جامعه هدف شما هستند را به سمت وب سایت تان کشانیده و آنها را در صورت نیاز، به دریافت ویزیت حضوری ترغیب کنید. همچنین ارائه خدماتی در بخش مشاوره به صورت غیر حضوری نیز می توانند از جمله کارهایی باشند که از طریق وب سایت قابل ارائه هستند.
برندسازی و پرسونال برندینگ
پزشکان می توانند از طریق شبکه های اجتماعی برای پروموت کردن خود استفاده کنند. این کار از طریق وب سایت ها نیز قابل انجام است. البته شما باید برای انجام این کار چند نکته را درنظر بگیرید. اول اینکه شما باید با کمک سئو، در رتبه های نخست کلمات کلیدی حوزه کاری تان حضور داشته باشید. در این حالت است که می توانید توجه همکاران و جامعه هدفتان را جذب کرده و آن را نسبت به برتر بودن وب سایت و پلتفرم شما آگاه سازید.
همچنین وب سایت باید دیزاین بسیار جذاب و زیبایی داشته باشد. داشتن چنین پلتفرمی می تواند بر قضاوت کاربر در مورد شما بسیار تاثیر گذار باشد. بهتر است سایت طراحی مینمالی داشته و سرعت بالایی (زیر 3 ثانیه) در بارگذاری داشته باشد. همه اینها در طراحی سایت پزشکی انجام می شوند و مهم است که یک فرد متخصص و با تجربه این کار را انجام دهد.
نکته: از دیگر اقداماتی که منجر به برندسازی از طریق سایت می شوند، همچنین می توان به انتشار یک بیوگرافی، دستاوردها و افتخارات، تولید محتوای تخصصی و اطلاع رسانی در مورد موفقیت های فردی اشاره کرد.
طراحی سایت پزشکی باید چگونه باشد؟
یکی از سوالاتی که بسیاری از کاربران از ما می پرسند آن است که طراحی سایت پزشکی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ سبک و استایل طراحی سایت های پزشکی چگونه است؟ در این خصوص می توان به چند مورد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
رنگ بندی مناسب
یکی از ویژگی های مهمی که باید در طراحی سایت های پزشکی مدنظر قرار دهید آن است که رنگ وب سایت را به خوبی انتخاب نمایید. در این قسمت می بایست رنگ بندی سایت را با رنگ های آرام بخش انجام دهید که این نکته را در طراحی سایت های دندانپزشکی نیز بیان کردیم. رنگ های آرام بخش شامل موارد مختلفی هستند که پرکاربردترین آنها برای سایت های پزشکی، آبی و سبز است.
عدم پیچیدگی در طراحی
نکته مهم دیگری که بسیاری از طراحان سایت به آن بی توجه هستند، رعایت یک فاکتور مهم یعنی عدم پیچیده تر کردن طراحی سایت می باشد. در این حالت شما باید سایت خود را به گونه ای ایجاد نمایید که کاربر در بدو ورود، به علل مختلف مانند ازدحام عناصر، کلید ها، در هم رفتگی و یا حجم بالای توضیحات و متون سردرگم نشود.
در کل طراحی سایت پزشکی با این هدف انجام می شود که شما بتوانید یک پلتفرم را برای آشنایی کاربر با خود پزشک یا اخذ نوبت برای او فراهم کنید. رعایت این نکته در صفحه اصلی مهم خواهد بود. به همین خاطر می توانید از یک طراح UI/UX برای دیزاین صفحه اصلی سایت خود کمک بگیرید.
حرفه ای بودن طراحی
یکی دیگر از مواردی که باید در این قسمت به آن توجه شود، حرفه ای بودن طراحی سایت است که در شان یک پزشک یا شخصیتی مهم باشد. در این حالت شما می توانید به نوعی اعتماد وی را نیز جلب کنید. اما طراحی سایت پزشکی در چه زمانی حرفه ای است؟ در حالتی که پالت رنگی مناسبی برای آن انتخاب شود، اگر وب سایت پزشکی به صورت شخصی است، باید یک عکس باکیفیت از وی در صفحه اصلی درج شود تا بتواند مستقیما کاربر را با پزشک خود آشنا کند، سرعت سایت بالا باشد، نکات طراحی UI/UX رعایت شده و از فونت مناسب به کار گرفته شود. در چنین حالتی، حس حرفه ای بودن طراحی را دریافت خواهید کرد.
چه امکاناتی را در طراحی سایت پزشکی قرار دهیم؟
اگر به عنوان طراح قصد دارید برای طراحی سایت پزشکی اقدام کنید، بهتر است بدانید که سایت های این چنینی چه امکاناتی را ارائه می کنند. این مورد کمک می کند تا طراحی سایت را بهتر و منطبق با آنچه که عرف است، انجام دهید. در خصوص امکاناتی که برای طراحی سایت پزشکی قرار داده شده اند می توان گفت:
رزرو آنلاین نوبت
یکی از امکاناتی که در طراحی سایت پزشکی درنظر گرفته می شود، رزرو نوبت آنلاین است. در این حالت باید یک سامانه را ایجاد کنید که بیمار بتواند با ورود به سایت شما، برای رزرو یک نوبت آنلاین اقدام کند. بهتر است چنین سامانه هایی برخی امکانات جانبی را نیز داشته باشند. مثلا سیستم ایمیل یا پیامک دهی از روز قبل تا بیمار متوجه نوبت خود باشد.
درگاه پرداخت آنلاین
اگر کارفرمای شما قصد دارد وجهی را به صورت آنلاین از طریق سایت از مراجعه کننده دریافت کند، باید درگاه پرداخت را برای او اضافه کنید. البته اخذ چنین درگاهی نیازمند همکاری وی است. مثلا او باید برای احراز هویت در سامانه اینماد و یکی از واسطه های درگاه پرداخت، اطلاعات خود را ارائه نماید. به همین خاطر باید راهنمایی های لازم برای او ارائه گردد.
فرم های ارتباطی
یکی دیگر از مواردی که باید در این بخش به آن اشاره کنیم، فرم های ارتباطی است که باید برای ارتباط میان شما و مخاطبان تان وجود داشته باشند. در این حالت شما می توانید از افزونه هایی مانند wpform یا گرویتی فرم و یا Contact Form 7 (ساده ترین و متداول ترین پلاگین) استفاده نمایید.
نمایش بیمه های قابل پذیرش
یکی دیگر از مواردی که باید در این بخش درنظر داشته باشید، نمای بیمه هایی است که مطب شما آنها را پذیرش می کند. ممکن است برخی از پزشکان با برخی بیمه ها همکاری نکنند. به همین خاطر باید ابزار احراز بیمه نیز در سایت اضافه شود.
چت زنده
در صورتی که یک پشتیبان را بعد از طراحی سایت پزشکی استخدام کرده اید، می توانید از او بخواهید تا چت زنده را نیز در سایت پاسخ دهد. چت زنده فیچری است که در لحظه پیام مشتری را دریافت کرده و به شما نمایش می دهد.
بهترین قالب ها برای طراحی سایت پزشکی
حال به یکی از بخش های مهم در طراحی سایت پزشکی می رسیم که معمولا توسط اکثر طراحان از ما پرسیده می شود. معرفی یک قالب خوب می تواند تا حد بسیار زیادی به طراح کمک کند تا امکانات یک سایت پزشکی را برای شما پیاده سازی نماید. در این خصوص سعی کرده ایم بهترین قالب ها را براساس نظرات مشتریان و امتیازی و تعداد فروش آنها بیان کنیم که به شرح زیر می باشند:
نکته: قالب های کمی در زمینه طراحی سایت های پزشکی طراحی شده اند.. بنابراین بیشتر طراحان از افزونه ها استفاده می کنند. این افزونه ها را در ادامه نیز معرفی می کنیم.
مدیفای – Medify
یکی از بهترین قالب ها برای طراحی سایت پزشکی، مدیفای نام دارد. این تم وردپرسی توسط صفحه ساز المنتور ساخته شده است که پرطرفدار بوده و در حدود +1320 بار به فروش رفته است. از جمله ویژگی های خوب این قالب می توان گفت:
- این قالب برای سلیقه های ایرانی به زیبایی طراحی شده است.
- طراحی آن برای سئو سایت به خوبی اجرا شد.
- این وب سایت سرعت خوبی داشته و موبایل فرندلی می باشد.
- این قالب دارای +5 صفحه اصلی، +15 صفحه داخلی، +10 نمونه کار و نیز +15 طرح بلاگ می باشد. به همین خاطر می توان آن را مناسب سلیقه های مختلف دانست.
نکته: برخی دیزاین های این قالب قدیمی است. بنابراین توصیه می کنیم با الگو گرفتن از صفحاتی که ارائه شده اند، دیزاین منحصر به فرد خود را بسازید.
- این قالب دارای بخش فروشگاه آنلاین است. اگر در زمینه فروش تجهیزات پزشکی نیز فعالیت می کنید، می توانید از آن استفاده نمایید.
- این قالب با افزونه هایی اعم از اسلایدر روولوشن، ووکامرس و نیز المنتور سازگار می باشد.
قالب مدیلینک – Medilink
مورد دیگر از قالب هایی که باید برای طراحی سایت پزشکی معرفی نمود، مدیلینک نام دارد. این تم وردپرسی دارای امکاناتی است که عبارتند از:
- فرم درخواست وقت برای ملاقات شخصی که به صورت شمسی بوده و می تواند بسیار کاربردی باشد.
- جدول زمانی که برای نمایش اوقات حضور پزشکان در سایت درج می شود و می تواند فیچر خوبی برای سایت های بیمارستانی باشد که می خواهند اوقات حضور پزشکان را اطلاع رسانی کنند.
- با دستگاه های مختلف کاملا واکنش گرا است.
- سرعت بالا که به دلیل سبک بودن سایت می توانید از آن بهره ببرید.
- این قالب دارای 26 دمو است که 13 مورد آن تک صفحه ای و 13 مورد آن چند صفحه ای می باشد.
- یکی از ویژگی های خوب این قالب، طراحی های نسبتا جذاب است که می توانید ایده های بسیار خوبی از آن بگیرید.
- این قالب از ووکامرس و المنتور پشتیبانی می کند.
- شما می توانید برای پزشکان یک پروفایل مجزا ایجاد نمایید.
- این قالب دارای سیستم فیلتر می باشد که می توانید براساس تخصص، آنها را در سایت تان اعمال کنید.
شما می توانید از پیشنهادات بالا برای طراحی سایت دندانپزشکی نیز استفاده کنید که در مقاله ای جداگانه راجع به آن صحبت کرده ایم.
قالب مدیکر – Medicare
این قالب نیز در طراحی سایت پزشکی پیشنهاد می شود و تاکنون بیش از 700 بار به فروش رفته است. شما می توانید +12 دموی زیبا را از طریق این قالب در دسترس داشته باشید. از دیگر ویژگی ها و امکانات این قالب می توان گفت:
- این قالب بسیار زیبا بوده و دارای کدنویسی تمیزی می باشد.
- طراحی این قالب برای بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراکز پزشکی پیشنهاد می گردد.
- یکی از ویژگی های خوب این قالب آن است که می تواند به صورت رایگان برای خریداران و سایت هایی که خام هستند، توسط تیم پشتیبانی راه اندازی گردند.
- تمام دموها به زبان فارسی هستند اما ممکن است در بخش پیش نمایش، آنها را با زبان انگلیسی مشاهده کنید.
- این قالب دارای دموها براساس نوع سایت پزشکی است. مثلا شما می توانید قالب های مخصوص بیمارستان، دامپزشکی، دندانپزشکی، چشم پزشکی، کلینیک، قلب و عروق و لابراتور و غیره را دریافت کنید.
شما کاربران می توانید برای راه اندازی چنین سایت هایی، از خدمات طراحی سایت در یزد از مجموعه SEOEDU بهره ببرید.
بعد از طراحی سایت پزشکی چکار کنیم؟
ممکن است برای شما به عنوان یک پزشک یا کارفرما این سوال مطرح شود که بعد از طراحی سایت پزشکی چکار کنیم؟ در این خصوص می توان به چند مورد از راهکارهای زیر اشاره نمود که عبارتند از:
بهینه سازی سرعت سایت
در صورتی که طراحی سایت پزشکی به صورت استاندارد انجام نشده باشد یا سنگین باشد، باید نسبت به افزایش سرعت آن اقدام کنید. برای این کار می توانید نسبت به بهینه سازی سرعت سایت تان اقدام کنید.
سئو وب سایت
بعد از اینکه عملیات طراحی سایت انجام شد، لازم است سلسله اقداماتی را انجام دهید تا بتوانید برای برندسازی و جذب مخاطبان بیشتر از این طریق اقدام نمایید. در این خصوص اولین کار مهم که بسته به حوزه کاری تان ممکن است تا 1-2 سال نیز طول بکشد، سئو وب سایت است. شما باید سایت تان را در کلمات کلیدی مهم حوزه کاری تان سئو کنید تا کاربران با جستجوی آنها، وب سایت شما را مشاهده کرده و وارد آن شود.
تولید محتوا
مورد دیگر از کارهایی که باید انجام دهید تا بتوانید اعتماد کاربران به خصوص بیمارانی که به دقت به دنبال توصیه های پزشکی هستند را جلب کنید، تولید محتوای تخصصی است. این محتواها باید از نظر پزشک نیز بررسی شده تا اطلاعات اشتباهی را وارد جامعه نکنند.
مارکتینگ
در نهایت یکسری اقدامات برای مارکتینگ و تبلیغات انجام می شوند. مثلا درج رپورتاژ یا تبلیغات و درج بنر در سایت های مرتبط که می توانند هم ترافیک و نیز اعتبار سئویی را به سایت شما منتقل کنند.
پرسش های متداول کاربران
برخی از پرسش های متداول شما کاربران راجع به طراحی سایت پزشکی به شرح زیر هستند:
بهترین پلتفرم برای طراحی سایت پزشکی چیست؟
اگر به دنبال یک تیم حرفه ای برای طراحی سایت پزشکی هستید، باید به سابقه کارهای آن توجه کنید. مشاهده نمایید که آیا ویژگی ها و امکاناتی که در این مقاله بیان کردیم را در سایت قرار داده اند یا خیر. یکی از تیم هایی که در زمینه طراحی سایت پزشکی فعالیت می کند و می توانید سفارشات خود را برای آن ارسال کنیم، SEOEDU می باشد. شما کاربران می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر، برای تماس با این مجموعه اقدام کنید.
آیا برای طراحی سایت پزشکی باید مجوز بگیریم؟
معمولا این سایت ها نیاز به اخذ مجوز ندارند اما شما می توانید مجوزهای پزشکی نظیر پروانه سازمان نظام پزشکی را در قسمت درباره ما درج کنید. همچنین اگر قصد دارید درگاه پرداخت را به سایت تان اضافه نمایید، باید مجوز اینماد را برای سایت و دامنه تان اخذ نمایید.
طراحی سایت پزشکی چقدر طول می کشد؟
بسته به اینکه کارفرما چه امکانات و فیچرهایی را مدنظر دارد، می توان بازه های زمانی مختلفی را درنظر گرفت. اگر سایت شما وردپرسی باشد، ممکن است این مدت تا 1 ماه به طول انجامد. برای وب سایت هایی که با برنامه نویسی راه اندازی می شوند، مدت زمان بسته به تعداد نفرات تیم تا 2-3 برابر بیشتر است.
اگر طراح سایت هستید، پیشنهاد می کنیم مقالات دیگر سایت اعم از طراحی سایت املاک را نیز مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید