معرفی بهترین درگاه پرداخت آنلاین در ایران و خارج + شرایط ثبت نام

- 1 منظور از درگاه پرداخت آنلاین چیست؟
- 2 کاربردهای مختلف درگاه پرداخت آنلاین کدامند؟
- 6 آشنایی با انواع درگاه های پرداخت
- 9 مزیت ها و معایب بهترین درگاه پرداخت آنلاین
- 12 معرفی بهترین درگاه پرداخت آنلاین در ایران
- 15 معرفی بهترین درگاه پرداخت آنلاین خارجی
- 19 نحوه ثبت نام بهترین درگاه پرداخت آنلاین چگونه است؟
- 20 نحوه اتصال درگاه پرداخت به سایت چگونه است؟
- 21 نکات مهم درگاه پرداخت در طراحی و راه اندازی سایت
- 22 نکات مهم مالی و مالیاتی در خصوص درگاه های پرداخت اینترنتی

بهترین درگاه پرداخت آنلاین چیست؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به معرفی بهترین درگاه های پرداختی که می توانید برای طراحی سایت شرکتی و فروشگاهی در نظر بگیرید را به شما معرفی کنیم. امروزه درگاه های پرداخت یک پیش نیاز مهم برای انجام امور مالی است. با ما باشید تا بهترین درگاه های پرداخت ایران را معرفی کنیم. همچنین در انتهای این مقاله یکسری نکات مهم مالی و مالیاتی را نیز به شما معرفی خواهیم کرد.
منظور از درگاه پرداخت آنلاین چیست؟
درگاه پرداخت یکی از اصطلاحاتی است که امروزه میان کسب و کارهای آنلاین وجود دارد و هر سرویس دهنده آنلاین باید برای دریافت آن اقدام کند. این ابزار در فضای مجازی برای پردازش تراکنش های اعتباری به پلتفرم هایی که می خواهند پرداخت خود را به صورت آنلاین انجام دهند کاربرد دارد. در یک تعریف خلاصه راجع به اینکه درگاه پرداخت آنلاین چیست می توان به توضیح زیر اشاره کرد:
“درگاه پرداخت یک تکنولوژی و ابزاری است که از آن برای پذیرش خرید های نقدی یا کارت های اعتباری مشتریان استفاده می شود. شما می توانید با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی خود در سامانه ای که با عنوان درگاه پرداخت شناخته می شود، نسبت به کسر مبلغ تعیین شده از حساب خود و ارسال آن به حساب مجموعه فروشنده اقدام کنید”.
همانطور که می دانید، با آمدن فروشگاه های آنلاین غول در اوایل دهه 2000 میلادی مانند آمازون یا ای بای، نیاز به راهی برای پرداخت اینترنتی پول افزایش یافت و شاهد توسعه درگاه های پرداخت مختلف در این دوره بودیم. برخلاف برخی کشورهایی که پیشرفت چندانی نکرده اند، ایران درگاه های پرداخت داخلی بسیار خوبی ارائه کرده است که به راحتی می توانید از آن برای پرداخت هر وجهی استفاده کنید.
توجه: برای دریافت بهترین درگاه پرداخت آنلاین لازم است یک پروسه را طی کنید که در انتهای مقاله راجع به آن توضیح دادیم.
کاربردهای مختلف درگاه پرداخت آنلاین کدامند؟
در بخش قبل گفتیم که دریافت بهترین درگاه پرداخت آنلاین پیش نیاز پلتفرم های تجارت الکترونیکی هستند. ممکن است این سوال برای شما خلق شود که چرا ما به این درگاه ها نیاز داریم و چرا باید برای تهیه آنها اقدام کنیم؟ در این خصوص می توان به چند کاربری مهم آنها اشاره کرد که عبارتند از:
پرداخت هزینه خرید محصول
یکی از مهم ترین کاربردهایی که می توان در این بخش اشاره کرد، پرداخت هزینه محصول به صورت آنلاین می باشد. در این حالت شما می توانید بدون نیاز به حضور در فروشگاه و کشیدن کارت یا کارت به کارت کردن، از طریق درگاه پرداخت مبلغ را واریز کنید.
دریافت کمک های مالی
یکی دیگر از کارکردهای درگاه پرداخت، دریافت کمک های مالی یا پرداخت ها به صورت اینترنتی است. البته برای این کار می توانید از روش کارت به کارت استفاده کنید که کمیسیون شرکت واسط درگاه پرداخت را نیز نمی پردازید.
ردیابی و ثبت تراکنش ها
یکی از کارکردهای جانبی که می توان آن را در با اخذ بهترین درگاه پرداخت آنلاین دریافت نمود، ردیابی تراکنش ها است. در این حالت شما زمانی که پرداخت را به صورت آنلاین انجام دهید، یک شناسه با عنوان “کد رهگیری” دریافت می کنید. حال می توانید از طریق آن تراکنش خود را پیگیری کنید. همچنین پلتفرم هایی که این دروازه های پرداخت را ارائه می کنند، یک کارپوشه کامل از تراکنش های شما به همراه مشخصات آن نظیر پرداخت کننده، زمان پرداخت و کارت واریز کننده و غیره را دارند. در نتیجه می توانید به راحتی لیست پرداخت های خود را به صورت طبقه بندی شده دریافت کنید.
آشنایی با انواع درگاه های پرداخت
حال ممکن است این سوال برای شما پیش آید که انواع بهترین درگاه پرداخت آنلاین چیست؟ درگاه های پرداخت به 2 مدل اصلی تقسیم می شوند که عبارتند از:
درگاه پرداخت آنلاین مستقیم
این درگاه های پرداخت مربوط به مدل هایی است که مستقیما آنها را از بانک دریافت می کنید. بدین معنا که شما باید درخواست خود را برای انجام این کار به یک شرکت واسط که تحت نظر بانک ها فعالیت می کند بفرستید. یک فرم اینترنتی را پر کرده و با داشتن یکسری شرایط، کدها و برنامه نویسی لازم را برای اتصال سایت خود به درگاه پرداخت بانک دریافت نمایید.
درگاه پرداخت مستقیم آنلاین، درگاهی است که پول شما مستقیما به خود بانک و حساب تان واریز می شود و مرحله واسط در آن قرار ندارد.
درگاه پرداخت آنلاین با واسط
در این حالت شما مستقیما با بانک وارد مذاکره و درخواست نمی شوید. بلکه با یک واسطه همکاری می کنید. این شرکت واسط پلتفرمی را برای ارائه درگاه پرداخت به شما ارائه می کند. شما در آن ثبت نام کرده و یک کد، افزونه یا اقدامات برنامه نویسی را دریافت می کنید. حال آن را در سایت خود اعمال می نمایید.
درگاه پرداخت آنلاین با بانک های مختلف قرارداد می بندد و درگاه پرداخت از همه آنها دارد. در این حالت پرداخت شما به درگاه پرداخت شرکت واسط انجام شده و مبلغ به حساب او می رود. سپس این مبلغ با تاخیر یک روزه یا چند ساعته یا چند روزه، به حساب شما واریز می گردد.
توجه کنید که بهترین درگاه پرداخت آنلاین واسط، سامانه هایی هستند که می توانند اطلاعات مالی شما را به صورت منظم در حساب خود ذخیره کنند. پیشنهاد می کنیم اگر با کمیسیون آنها مشکلی ندارید، به خصوص در زمانی که کسب و کار شخصی یا کوچکی دارید، از این سرویس ها استفاده کنید.
همچنین از دیگر درگاه های پرداخت می توان گفت:
- درگاه پرداخت بین المللی: این درگاه های پرداخت امکان دریافت پول با پذیرش کارت های بانکی خارجی مانند کردیت کارت یا پی پال را دارند. متاسفانه این سرویس در ایران و برای افراد با هویت ایرانی به دلیل تحریم های بانکی و بن شدن سوئیفت ارائه نمی شود.
مزیت ها و معایب بهترین درگاه پرداخت آنلاین
برای آنکه به اهمیت بهترین درگاه پرداخت آنلاین پی ببرید، لازم است با مزیت ها و معایب آنها آشنا شوید. در این خصوص می توان به چند مورد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
مزیت های درگاه پرداخت آنلاین
- انتقال ایمن پول: یکی از بهترین راهکارهایی که میتواند انتقال پول را ایمن و بدون مشکل انجام دهد، پرداخت از طریق درگاهها میباشد. با این حال مهم است که اطلاعات وارد شده به دقت ارائه شوند تا مشکلی در روند انتقال پیش نیاید.
- دریافت در لحظه: شما میتوانید به محض پرداخت در درگاه، پول را به حساب بانکی خود یا حساب واسط دریافت کنید. سپس بعد از یک مدت زمان آن را به حساب بانکی خود منتقل نمایید.
- ارائه کد رهگیری: یکی دیگر از فیچرهای خوب این تکنولوژی، امکان رهگیری آن است که میتواند هم از طریق کد رهگیری تراکنش و نیز پرداخت این کار را انجام داد.
- اشتراک گذاری آسان: شما می توانید به آسان درگاه پرداخت را برای دریافت وجوه به اشتراک گذارید. در این حالت کافیست لینک درگاه پرداخت خود را هب دیگران ارسال نموده و آنها می توانند با درج مبلغ، واریزی را انجام دهند و کد رهگیری را ارسال کنند.
معایب درگاه پرداخت آنلاین
- امکان تقلب: سارقین میتوانند با ایجاد درگاه های تقلبی و یا به اصطلاح فیشینگ، امکان کلاهبرداری از این طریق را داشته باشند.
- امکان برگشت خوردن: در صورتی که اطلاعات بانکی خود را در درگاه پرداخت به درستی وارد نکنید و یا به علت اختلال در سیستم گیرنده، ممکن است مبلغ واریزی از حساب کسر اما پرداخت موفقیت آمیز نباشد. در این حالت تا حداکثر 48-72 ساعت بعد پول به حساب شما مجددا واریز می شود.
- دریافت اطلاعات: حتی در بهترین درگاه پرداخت آنلاین هم شما باید اطلاعات نسبتا کاملی را از کارت خود وارد کنید. برخی اوقات اشتباهاتی پیش می آید و یا ممکن است این کار زمان بر شود که پروسه پرداخت را سخت تر می کند.
معرفی بهترین درگاه پرداخت آنلاین در ایران
حال برای کسانی که می خواهند جهت دریافت درگاه پرداخت آنلاین اقدام کنند، می خواهیم بهترین درگاه پرداخت آنلاین را از شرکت های معتبر معرفی کنیم.
زرین پال
اولین و یکی از بهترین درگاه های پرداختی واسط در ایران که اعتبار بسیار بالایی با سابقه فعالیت طولانی دارد، زرین پال است. در این حالت شما می توانید تا 1 ماه اول کارمزدی را به زرین پال ندهید و بعد از آن به میزان 1 درصد کارمزد تا سقف 6 هزار تومان + 250 تومان هزینه هر تراکنش دریافت می شود. البته در تسویه حساب زرین لینک، 0.02 درصد تا مبلغ 10 هزار تومان کمیسیون دریافت خواهد شد. همچنین برای کسانی که بیش از 100 تراکنش در روز دارند، امکان ویژه ای برای کاهش کمیسیون فراهم شده است که می توانید با پشتیبانی برای اطلاع از آن تماس بگیرید.
پنل کاربری کامل به همراه ثبت دقیق اطلاعات، اطلاع رسانی پیامکی، مدت زمان کم تسویه و پشتیبانی سریع از جمله ویژگی های خوب این مجموعه است.
نکست پی
یکی دیگر از نام آورترین درگاه های پرداختی که می توانید در ایران جایگزین زرین پال مشاهده کنید، نکست پی است. از جمله ویژگی های این پلتفرم می توان به تسویه حساب روزانه، بدون قطعی بودن آن، سوئیچر هوشمند بین درگاه های پرداخت مختلف، عدم دریافت کارمزد در پرداخت ها، امکان ساخت فروشگاه با خدمات این پلتفرم و غیره اشاره کرد.
همچنین در میان درگاه های پرداخت مستقیم که از بانک ها می توانید آنها را دریافت کنید، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درگاه پرداخت بانک ملت.
- درگاه پرداخت بانک سامان.
- درگاه پرداخت بانک ملی.
- درگاه پرداخت بانک پارسیان.
نکته: مجموعه SEOEDU هیچ مسئولیتی در قبال مشکلات ایجاد شده توسط این پلتفرم ها برای کاربران نخواهد داشت!
معرفی بهترین درگاه پرداخت آنلاین خارجی
اگر در خارج از کشور فعالیت می کنید، ممکن است بخواهید از درگاه پرداخت بین المللی برای بیزینس خود استفاده نمایید. در این حالت می توانید از درگاه های پرداخت خارجی استفاده کنید که امکان پرداخت از سراسر جهان برای اتباع کشورهای غیر تحریمی را دارد.
در خصوص بهترین درگاه پرداخت آنلاین خارجی می توان به چند مورد زیر اشاره کرد که بیشتر آنها قابل استفاده برای اتباع دیگر کشورها هستند:
PayPal
در اولین قدم می توان به پی پال اشاره کرد که امکان پرداخت آنلاین به شکلی بسیار ساده و آسان را فراهم می کند. کاربرد این پلتفرم به واسطه محبوبیت بالای آن بسیار بالا بوده و همواره جزو درگاه های پرداخت بین المللی به شمار می آید. این مجموعه هزینه ای برای پرداخت آنلاین نمی گیرد. این گزینه بیشتر برای کسب و کارهای بین المللی معتبر که مشتری از سراسر جهان دارند مناسب می باشد.
Shopify Payments
یکی از درگاه های پرداختی که از سوی یک پلتفرم سایت ساز ارائه شده است، Shopify Payments نام دارد. این درگاه با استانداردهای امنیتی خوبی، امکان انتقال تراکنش ها را دارد. این درگاه پرداخت با انواع فروشگاه های ساخته شده توسط این مجموعه سازگار بوده و می توانید در پلتفرم های دیگر مانند گوگل، فیسبوک و اینستاگرام نیز از طریق آن پرداخت را انجام دهید. قابل ذکر است که این درگاه فقط روی طراحی سایت فروشگاهی شاپیفای بالا می آید.
Stripe
یکی از بهترین درگاه پرداخت آنلاین خارجی و نام آشنای دیگری که می توان در این بخش معرفی کرد، Stripe نام دارد. این درگاه تنها به یک پلتفرم تجارت الکترونیکی محدود نیست و شما می توانید در اکثر برنامه های موبایلی، تلفن همراه، سایت ها و غیره از این درگاه پرداخت استفاده کنید و این باعث شده است تا به شدت محبوب شود.
از دیگر نام ها در این لیست می توان به Adyen، Authorize.net و WorldPay اشاره کرد.
نحوه ثبت نام بهترین درگاه پرداخت آنلاین چگونه است؟
حال این سوال پیش می آید که چگونه برای ثبت نام در بهترین درگاه پرداخت آنلاین اقدام کنیم؟ در این خصوص ابتدا باید پیش نیازهای زیر را داشته باشید که عبارتند از:
- تکمیل کردن طراحی سایت: سایت شما برای تایید شده و واجد دریافت شدن درگاه پرداخت باید به صورت کامل طراحی شده باشد. البته ممکن است برای ساخت درگاه های پرداخت شخصی این شرط را نیاز نداشته باشید.
- آماده بودن مدارک: زمانی که بخواهید جهت اخذ بهترین درگاه پرداخت آنلاین اقدام کنید، یکی از مراحل احراز هویت است. در نتیجه باید مدارک هویتی خود را آماده کنید.
- اخذ کد اقتصادی: از سال گذشته دریافت کد اقتصادی (مالیات) برای دریافت و فعال شدن درگاه های پرداخت ضروری است. بدیهی است کسانی که از این طریق کسب درآمد می کنند، باید مالیات آن را نیز بپردازند.
- اخذ اینماد: در نهایت سایت شما باید درگاه اینماد را دریافت کرده باشد. اینماد یک وب سایت است که با احراز هویت شما، یک کد یا نشانی را می دهد. در نتیجه ارائه دهنده خدمات درگاه پرداخت می تواند به پلتفرم شما اعتماد کند. با اخذ اینماد شما متعهد به انجام یکسری شرایط می شوید که در صورت شکایت در قابل آنها پاسخگو هستید.
نحوه اتصال درگاه پرداخت به سایت چگونه است؟
حال در مورد نحوه اتصال بهترین درگاه پرداخت آنلاین به سایت می توانید مراحل زیر را طی کنید که عبارتند از:
- ابتدا پیش نیازهایی که در بخش قبل گفتیم را آماده کنید.
- حال بسته به اینکه درگاه پرداخت آنلاین مستقیم می خواهید یا با واسط، نسبت به ارسال فرم به شرکت واسط بانک (به صورت آنلاین) و یا ثبت نام در پلتفرم شرکت های واسط مثلا زرین پال اقدام کنید.
- حال با تکمیل مشخصات و ارائه کد مالیاتی، وارد کردن آدرس سایت و غیره، مرچنت کدی را دریافت می کنید.
- حال می توانید با نصب پلاگین و یا از طریق برنامه نویسی وب سایت، کد را همانطور که تیم پشتیبانی ارائه دهنده خدمات بیان کرده است، در جای مناسب قرار می دهید. مثلا اگر سایت وردپرسی دارید، ابتدا پلاگین شرکت ارائه دهنده خدمات برای وردپرس را نصب کنید. سپس مرچنت کد درگاه خود را در بخش درگاه های پرداخت افزونه فروشگاهی مثلا وردپرس درج کنید. حال حساب شما به درگاه متصل می شود.
شما می توانید در دوره های آموزش طراحی سایت به ویژه در بخش سایت فروشگاهی بر این روند مسلط شوید.
نکات مهم درگاه پرداخت در طراحی و راه اندازی سایت
برخی از نکاتی که باید به خصوص در ارائه خدمات طراحی سایت مرتبط به درگاه های پرداخت به آن توجه کنید می توان گفت:
- به هیچ عنوان درگاه پرداخت خود را بر روی وب سایت های دیگران تست نکرده و قرار ندهید. تبعات مالی، مالیاتی و نیز قوانین پولشویی که ممکن است از این طریق گریبان گیر شما شوند، خسارت جبران ناپذیری را وارد می کنند.
- فرقی نمی کند برای طراحی سایت در یزد اقدام می کنید یا دیگر شهرها، شما به عنوان طراح تنها موظف به متصل کردن سایت به دروازه پرداخت هستید. روند ثبت نام و دریافت کد مرچنت باید توسط متقاضی انجام شود.
نکات مهم مالی و مالیاتی در خصوص درگاه های پرداخت اینترنتی
برخی از نکات مالیاتی و مالی که باید در مورد کار با بهترین درگاه پرداخت آنلاین بدانید عبارتند از:
- درگاه های پرداخت به سیستم نظام بانکی و سازمان امور مالیاتی متصل است. در صورتی که تراکنش ها بالا باشد، شما باید حساب و کتاب مالیاتی آن را داشته باشید.
- هر واریزی به حساب در حکم درآمد شما تلقی شده و باید برای پرداخت مالیات آن اقدام کنید.
- برای پرداخت مالیات، نسبت به ارسال اظهارنامه در خردادماه هر سال اقدام می کنید.
نکته: معافیت مالیاتی اشخاص و کسبه صنفی و سایر کسب و کارهای شخصی تا 100 میلیون تومان (با ثبت صورتحساب الکترونیکی در سایت نظام مالیاتی به 144 میلیون افزایش پیدا می کند) می باشد. یعنی تا این مقدار درآمد شما نیازی به پرداخت مالیات ندارید.
- به هیچ عنوان از درگاه پرداخت برای جابه جایی پول استفاده نکنید؛ چراکه بار مالیاتی دارد و برای اثبات درآمدی نبودن این اموال باید سند ارائه کنید.
اگر به مقالات طراحی سایت علاقمند هستید، حتما بلاگ سایت ما را دنبال کنید. مثلا ما در مقاله “آموزش غیر فعال کردن CRON JOB ها در وردپرس” یکی از راه های افزایش سرعت سایت وردپرسی را با غیر فعال کردن کرون جاب ها بیان کرده ایم.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام از درگاه پرداخت گویاپی نگفتین من پذیرندشون هستم و بسیار راضیم کارمزد پایین پشتیبانی عالی هر افزونه ایم که تا الان خواستم رایگان در اختیارم گذاشتن
سلام نازنین عزیز
ممنونم، حتما صحبت میکنیم درموردشون.