گوگل درایو چیست؟ آشنایی کامل با امکانات و مزیت ها

- 1 فضای ابری چیست؟
- 2 سرویس گوگل درایو چیست؟
- 3 سرویس گوگل درایو چه خدماتی را ارائه می کند؟
- 8 قابلیت های جذاب گوگل درایو چیست؟
- 13 مزیت های استفاده از گوگل درایو چیست؟
- 14 ایده های استفاده از گوگل درایو چیست؟
- 18 آموزش های مرتبط به گوگل درایو
- 22 امکانات نسخه ویندوز گوگل درایو چیست؟
- 23 پرسش های متداول کاربران

گوگل درایو چیست؟ یکی از قدرتمندترین ارائه دهندگان سرویس فضای ابری، گوگل درایو نام دارد که می توانید از زیرساخت های آن برای ذخیره سازی انواع مختلفی از داده ها مانند تصاویر، فایل های متنی، ویدیویی، زیپ و غیره استفاده کنید. این نوع سرویس ها علاوه بر نگهداری داده های شما، آنها را رمزنگاری کرده و می توانند برای حفظ حریم شخصی در یک بستر ایمن که تنها از طریق اکانت گوگل شما در دسترس است، مفید باشند.
در این مقاله با ما باشید تا به صورت کامل با گوگل درایو آشنا شویم، بخش های مختلف آن را بیاموزیم. از این سرویس برای استفاده بهینه در پروژه ها یا امور شخصی خود استفاده نماییم.
فضای ابری چیست؟
فضای ذخیره سازی ابری یکی از تکنولوژی های جدیدی است که می بایست در دنیای امروزی از آن استفاده کنید. فضای ابری را می توان یک مدل رایانش ابری دانست که می توانید از طریق آن برای ذخیره کردن داده ها و فایل های مختلف اقدام نمایید. امکان دسترسی به این پلتفرم ها از طریق اینترنت عمومی یا با اتصال شبکه خصوصی امکان پذیر می باشد.
در تعریف دیگر می توان گفت Cloud Storage یک حالت ذخیره سازی داده های کامپیوتری می باشد که بعدا در قسمت گوگل درایو چیست توضیح می دهیم از آن در چنین سرویس های بزرگی نیز استفاده شده است. در این تکنولوژی، داده های دیجیتالی روی سرورها ذخیره می شوند و توسط یک فرد دیگر (شخص ثالث) که باید معتبر و ایمن باشد، نگهداری خواهند شد. در واقع وظیفه نگهداری، حفظ امنیت و میزبانی داده های شما به فرد یا شرکت دیگری که زیرساخت های لازم را دارد، منتقل خواهد شد. این نوع پلتفرم ها نیاز به مدیریت زیرساخت ها دارند تا ذخیره سازی داده های قبلی دچار اختلال نشده و از بین نروند.
قبل از اینکه بفهمیم گوگل درایو چیست (به عنوان یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات فضای ابری در جهان)، بد نیست نحوه کارکرد این تکنولوژی را نیز بررسی نماییم. ساده ترین حالت توصیف نحوه کار این پلتفرم ها آن است که شما به عنوان کاربر، دیتای خود را با اینترنت به سرورهایی وجود دارند، آپلود می کنید. سپس داده های شما به چندین سرور در فضاهای ذخیره سازی مختلف در سراسر جهان ارسال می شوند. حال شما می توانید از طریق یک مرورگر یا از طریق اتصال با api به این سرورها، به فایل های مربوطه دسترسی داشته باشید.
سرویس گوگل درایو چیست؟
شرکت های مختلفی برای ارائه سرویس های مرتبط به فضای ابری به وجود آمده اند که در میان آنها می توان به گوگل درایو اشاره کرد. در خصوص اینکه گوگل درایو چیست و چه خدماتی را ارائه می کند، ابتدا می خواهیم یک مقدمه اجمالی را برای شما بیان کنیم. در این خصوص باید گفت:
- گوگل درایو یا Google Drive، یک شرکت زیر مجموعه گوگل است که در بخش میزبانی فایل و خدمات مرتبط به آن کار می کند. این مجموعه اولین بار در سال 2012 راه اندازی شد و اکنون بیش از 1 میلیارد نفر کاربر در سراسر دنیا دارد.
- راه اندازی این پلتفرم در پی خرید 2Web Technologies و در سال 2006 انجام شد. در سال 2006، Google Docs با Spreadsheets ایجاد گشت و سپس به گوگل درایو راه اندازی شدند.
این سرویس به کاربرانی که دارای اکانت جیمیل هستند و در گوگل ثبت نام می کنند، بدون آنکه هیچ احراز هویتی انجام شود، 15 گیگابایت فضای ذخیره سازی ارائه می دهد. همچنین این سرویس گوگل، به صورت مجزا نیز پلن هایی را به صورت پولی ارائه می دهد که تصویری از آن در ادامه گذاشته شده است. توجه داشته باشید که استفاده از این سرویس را می توان در بخش هایی از جمله Gmail، Photos و گوگل درایو به کار گرفت.
این سرویس که اکنون از طریق وب، اپلیکیشن و برنامه های کامپیوتری در دسترس می باشد، سالانه در حدود 2.6 میلیارد دلار درآمد دارد. البته درآمدزایی آن از طریق سرویس های دیگر مانند G Suite نیز بدست می آید که بخشی از آن متعلق به سرویس دهی گوگل درایو است.
در پاسخ به اینکه رقبای گوگل درایو چیست باید گفت این پلتفرم که ایده درآمدزایی از طریق ارائه فضای ذخیره سازی را دنبال کرده است، دارای رقیبانی است که از جمله آنها می توان گفت: Microsoft Onedrive، Box و Dropbox.
سرویس گوگل درایو چه خدماتی را ارائه می کند؟
در رابطه با اینکه لیست خدمات گوگل درایو چیست؟ می توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
ذخیره سازی داده ها
یکی از محبوب ترین و مهم ترین خدماتی که این سرویس ارائه می کند، ارائه فضای ذخیره سازی است. شما می توانید حجم فضای ذخیره سازی خود را در حالت عادی از 15 گیگ به 5 ترابایت افزایش دهید. همچنین امکان ذخیره سازی به مقادیر بالاتر با هزینه ای متفاوت وجود دارد.
این فضای ذخیره سازی می تواند در جاهای مختلفی نیاز باشد. مثلا فرض کنید شما مکاتبات بسیاری با مشتریان خود دارید که از طریق گوگل انجام می دهید و هر بار فایل مربوطه را در گوگل پیوست می کنید. پس از مدتی، فضای ذخیره سازی ایمیل شما پر می شود و شما مجبور خواهید بود حجم گوگل درایو ایمیل مذکور را بیشتر نمایید.
اسکن کردن داکیومنت ها
مورد دیگری که می توان در این بخش به آن اشاره نمود، اسکن کردن اسناد و تصاویر است که می توانید به کمک هوش مصنوعی گوگل درایو، امکان استخراج متون داخل آن را نیز داشته باشید. توجه نمایید که این قابلیت از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کند.
امکان باز کردن و ویرایش انواع فایل
یکی دیگر از قابلیت ها در پاسخ به اینکه سرویس گوگل درایو چیست، امکان باز کردن انواع فایل های متنی، شیت ها، اسلایدرها و غیره می باشد. شما می توانید از این سرویس برای ادیت این نوع فایل ها نیز استفاده کنید. آنچه که خود گوگل درایو اعلام کرده آن است که این ابزار به 100 نوع فایل دیگر نیز دسترسی دارد. بنابراین می توانید از آن به عنوان یک ابزار کامل آفیس بر بستر فضای مجازی استفاده کنید.
اشتراک گذاری فایل ها به صورت رمزنگاری شده
یکی دیگر از سرویس هایی که می توانید به کمک این ابزار از آنها استفاده نمایید، اشتراک گذاری فایل ها است. در این حالت شما می توانید فایل ها را با دسترسی های خاص (برای جیمیل ها) یا به صورت رمزنگاری شده ارسال نمایید.
قابلیت های جذاب گوگل درایو چیست؟
علاوه بر سرویس هایی که در قسمت قبل بیان کردیم، حال نوبت آن است تا یک سری قابلیت های جذابی که ممکن است با آنها در گوگل درایو آشنا نشده باشید را بیان نماییم که در این حالت می توان گفت:
ترکیب اسناد با گوگل جمنای
یکی از قابلیت های منحصر به فردی که این ابزار دارد، امکان استفاده از هوش مصنوعی Gemini در آن می باشد. شما می توانید به کمک این قابلیت، اسنادی که طولانی هستند و یا نیاز به جستجو در فایل ها را داشته یا برای رسیدن سریع تر به حقایق را به سرعت خلاصه کنید.
این قابلیت 3 امکان را در اختیار شما می گذارد. اول آنکه شما می توانید در مورد آن نوع فایل اطلاعات عمومی را بدست آورید. ثانیا شما می توانید آن داکیومنت را خلاصه کرده و یا سوالی را از هوش مصنوعی در مورد آن بپرسید.
برای استفاده از این قابلیت، کافیست فایل های خود را به حالت Select در آورده و صبر کنید تا پاپ آپ مربوط به Google Gemini را مشاهده نمایید.
اسکن و ویرایش اسناد
شما می توانید اسناد مهمی مانند صورتحساب ها یا قبض ها و دیگر فایل های pdf را اسکن کرده و برخی تغییرات مانند ادیت، Crop، چرخش یا حذف آنها را با ابزار گوگل درایو انجام دهید.
اگر نمی دانید نحوه استفاده از این قابلیت در گوگل درایو چیست باید گفت: برای استفاده از این فیچر، می توانید روی آیکون دوربین در قسمت پایین سمت راست کلیک کرده و اقدام به اسکن سند خود نمایید.
تعیین سطح دسترسی
شما می توانید سطح دسترسی به فایل های خود را برای مخاطب تعیین کنید. در کل 3 نوع سطح دسترسی وجود دارند که شامل “View” برای مشاهده کردن، “Edit” برای ویرایش کردن و نیز “Comment” برای نظر دادن می باشند. مثلا در بخش Comment، کاربر می تواند بخشی از متن pdf شما را هایلایت کرده و روی آن کامنتی را قرار دهد. سپس شما می توانید آن بخش از فایل را اصلاح کنید.
شما می توانید در زمان اشتراک گذاری، گزینه Notify را نیز فعال کنید تا کاربر بتواند به محض اشتراک کردن این فایل، متوجه این موضوع بشود. برای تعیین سطح دسترسی کافیست روی گزینه Share کلیک کرده و سپس در قسمت Share Presentation، سطح دسترسی را مشخص نمایید.
حتی شما می توانید فایل ها یک درایو را به صورت کامل برای نمایش یا کامنت دادن به دیگران تنظیم کنید.
امکان ثبت امضا روی اسناد
شما می توانید داکیومنت هایی که در گوگل درایو هستند را با قابلیت درخواست و ثبت امضا ارائه نمایید. در این حالت، صحت سند از سوی اشخاص مختلف قابل احراز خواهد بود یا آن سند مورد تایید قرار می گیرد. برای این کار روی سند راست کلیک کرده و گزینه eSignature را بزنید.
اگر نمی دانید کاربرد این قابلیت در گوگل درایو چیست می توان یک نمونه را مثال زد. مثلا شما می توانید از این فیچر در زمان طراحی سایت شرکتی یا دیگر پلتفرم ها برای تایید اسناد قراردادی خود در فضای مجازی نیز استفاده نمایید.
مزیت های استفاده از گوگل درایو چیست؟
یکی از سوالاتی که ممکن است شما کاربران داشته باشید، این است که اصلا مزیت استفاده از گوگل درایو چیست؟ چرا باید از این سرویس استفاده نمود؟ در پاسخ می توان به چند دلیل اشاره کرد:
- همه فایل ها در یک جا هستند: یکی از فیچرهای خوب آن است که شما می توانید پایگاه داده های خود را در گوگل درایو داشته باشید. یک اکانت گوگل درایو که می تواند تمام فایل های مهم شما را میزبانی کند.
- جستجوی سریع فایل ها: یکی دیگر از قابلیت هایی که استفاده از گوگل درایو می تواند برای شما داشته باشد، امکان جستجوی سریع فایل ها است. در این حالت شما می توانید با جستجوی نام این فایل ها در سراسر آرشیوهای خود، به سرعت به آن دسترسی داشته باشید.
- امکان وارد کردن فایل های گوگل درایو در برنامه های دیگر: شما می توانید فایل های گوگل درایو را در برخی برنامه ها مثلا Slack, Zoom, Salesforce, Atlassian, SAP و بسیار موارد دیگر وارد کنید. این کار می تواند سرعت آپلود کردن یا استفاده از فایل های شما را در جریان کاری به شدت افزایش دهد.
- امنیت بالا: اگر نمی دانید مهم ترین مزیت گوگل درایو چیست، باید به امنیت بالای آن اشاره نمود. همه ما در زندگی خود، تصاویر و داکیومنت های مهمی داریم. از تصویر شناسنامه یا کارت ملی گرفته تا فایلی که در آن رمزهای مهمی درج شده اند. شما می توانید این اسناد را در گوگل درایو قرار دهید و همواره در صورت دسترسی به اینترنت، به آنها دسترسی داشته باشید.
- عدم فیلتر بودن: گوگل درایو فیلتر نیست و شما می توانید با اینترنت گوشی یا مودم خود به راحتی از آن استفاده نمایید.
ایده های استفاده از گوگل درایو چیست؟
حال به یک بخش مهم از این مقاله می رسیم و آن، بررسی کاربری استفاده از این ابزار است. آیا تا به حال پرسیده اید که ایده های استفاده از گوگل درایو چیست و چطور می توانید از آن در پروژه ها و طراحی های خود استفاده کنیم؟ در این خصوص می توان گفت:
اشتراک فایل ها
فرض کنید شما به صورت دورکاری با یک تیم طراح در ارتباط هستید و می خواهید فایل های گرافیکی برای طراحی سایت فروشگاهی را از آنها دریافت کنید. در این حالت تیم طراح می تواند یک فایل در گوگل درایو خود ایجاد کرده، لینک آن را با قابلیت دانلود و بدون امکان ادیت برای شما بفرستد. حال شما می توانید این فایل را دانلود کنید.
عدم فیلتر بودن گوگل درایو و سرعت بالای دانلود، سرعت آپلود مناسب و دسترسی بدون محدودیت از سراسر جهان (به خصوص برای پروژه های بین المللی) از مزیت های این ایده است.
نگهداری فایل های بکاپ
یک مورد مهم در پاسخ به اینکه کاربرد گوگل درایو چیست، نگهداری فایل های پشتیبان می باشد. فرض کنید شما یک ادمین یا طراح سایت هستید، در این حالت می توانید به جای نگهداری فایل های بکاپ طراحی سایت در کامپیوتر خود، آنها را با ثبت ورژن و تاریخ در ایمیل گوگل درایو کاری تان ثبت نمایید.
ما آموزش های جامعی را برای یادگیری مهارت طراحی وب در سایت خود ارائه کرده ایم که می توانید آنها را در صفحه آموزش طراحی سایت مشاهده کنید.
استخراج متن از عکس
ایدهی دیگری که می توان در این زمینه استفاده کرد، استخراج کردن متن از عکس می باشد. در این حالت، شما می توانید فایل های عکسی که دارید را داخل این سرویس باز کرده و آنها را در حالت یک داکیومنت باز نمایید. سپس می توانید هم عکس را در ابتدا و نیز متن هایی که داخل آن هستند را در قسمت زیرین فایل به صورت متن دریافت نمایید.
توجه: ممکن است برخی کلمات فارسی یا زبان های دیگر به صورت غلط نگارش شوند. با این حال باید بدانید که این روش قوی ترین متدی است که برای زبان فارسی وجود داشته و می توانید متن را از تصویر خارج کنید.
شما کاربران می توانید برای یادگیری سایر ابزارهای مخصوص طراحان وب و سئوکارها، بخش بلاگ سایت ما را دنبال کنید. همچنین می توانید از خدمات مجموعه SEOEDU در بخش طراحی سایت در یزد استفاده نمایید.
آموزش های مرتبط به گوگل درایو
تا اینجا به طور کامل فهمیدیم که گوگل درایو چیست. حال باید یک سری آموزش های جزئی در مورد کار با این برنامه را بیان کنیم:
آموزش آپلود روی گوگل درایو
- وارد محیط کاربری خود شده و فایل خود را روی آن درگ – دراپ کنید.
- همچنین می توانید با راست کلیک، گزینه Uploadfile یا فولدر را بزنید.
دسته بندی فایل ها
- شما می توانید با ایجاد فولدر، فایل های خود را دسته بندی کنید.
- برای انجام این کار، کافیست یک پوشه را با راست کلیک و انتخاب گزینه Create Folder ایجاد کنید.
- سپس با درگ – دراپ کردن فایل آپلود شده روی آن پوشه، فایل خود را منتقل نمایید.
نحوه ایجاد فایل داکیومنت
- برای ایجاد انواع فایل های داکیومنت و سندها، کافیست راست کلیک کنید.
- حال انواع فایل هایی که می توانید آنها را ایجاد نمایید به شما نمایش داده می شوند؛ از جمله می توان به سندنگار، کاربرگ نگار، اسلاید نگار، فرم نگار، طرح نگار، گوگل مای مپ، گوگل سایت و Google App scripts.
امکانات نسخه ویندوز گوگل درایو چیست؟
بسیاری از کاربرانی که حافظه ذخیره سازی کمی دارند، می توانند از نسخه ویندوز گوگل درایو استفاده کنند. همچنین کسانی که مدام با ذخیره سازی فایل های مهم سروکار داشته و نیاز دارند تا فایل ها را به صورت مدام به دیگران اشتراک گذارند، می توانند از نسخه ویندوز استفاده نمایند. اما نسخه ویندوز گوگل درایو چیست؟ در پاسخ باید گفت:
- به نسخه ای از Google Drive که امکان استفاده از آن در محیط دسکتاپ وجود دارد، نسخه ویندوز گوگل درایو می گویند.
اگر نمی دانید روش نصب این برنامه چگونه است، برای دانلود برنامه کافیست به محیط گوگل درایو رفته و با انتخاب گزینه چرخ دنده، روی گزینه Get drive for desktop کلیک کنید.
این نسخه هم برای ویندوز و هم مک آورده شده است و حجمی در حدود 270 مگابایت دارد. شما می توانید پس از نصب آن، امکان دسترسی آسان به بخش گوگل درایو اکانت خود را داشته باشید. البته توجه کنید که نیاز به Sign in کردن دارید. بعد از اینکه نسخه ویندوز را نصب کردید، می توانید از طریق برنامه کاملا به فضای گوگل درایو دسترسی داشته باشید. البته توجه داشته باشید که برنامه به File Explorer شما اضافه می شود و مانند آن است که یک درایو اضافه را مشاهده می کنید.
پرسش های متداول کاربران
حال که فهمیدیم گوگل درایو چیست و چه کاربردهایی دارد، می خواهیم برخی از پرسش های متداول شما کاربران راجع به این سرویس مهم گوگل را بیان کنیم که عبارتند از:
فرق میان ورژن بیزینسی گوگل درایو چیست؟
در این خصوص می توان به چند تفاوت اشاره نمود. در نسخه های تجاری و پلن های بالاتر، شما می توانید تا 2 ترابایت و بیشتر فضای ذخیره سازی را بیشتر کنید. همچنین امکان استفاده از هوش مصنوعی Google Gemini وجود دارد. از سوی دیگر، این سرویس ها می توانند پشتیبانی های قوی تری داشته و درایوهای مشترکی برای حفاظت از اطلاعات شما استفاده می شوند. این کار می تواند امنیت و بکاپ گرفتن از داده های شما را افزایش دهد.
سرویس های یکپارچه با گوگل درایو چیست؟
در خصوص سرویس هایی که می توانید به صورت یکپارچه از آنها همراه با گوگل درایو استفاده کنید، می توان به موارد روبرو اشاره کرد: گوگل داک، گوگل اسلایدر، گوگل شیت، گوگل Drawing، گوگل فرمز و ده ها مورد دیگر.
نحوه ثبت نام و استفاده از خدمات گوگل درایو چیست؟
برای استفاده از خدمات این پلتفرم، کافیست به سایت google.com مراجعه کرده و برای ثبت نام رایگان جیمیل اقدام کنید. سپس می توانید با مراجعه مجدد به گوگل، با انتخاب گزینه برنامه ها در کنار جیمیل خود، یک پاپ آپ را مشاهده نمایید. در انتها روی گزینه Google Drive کلیک نمایید.
استفاده از گوگل درایو چه معایبی دارد؟
استفاده از گوگل درایو چند عیب مهم دارد که عبارتند از: حجم و ظرفیت کمی که منجر می شود تا به سرعت پر شود (اگر فایل های شما سنگین باشد)، هزینه دلاری و ارزی که می تواند برای بسیاری از افراد گران تمام شود، نیاز به اینترنت به خصوص برای دسترسی به فایل ها که با توجه به سرعت پایین اینترنت، مشکل آفرین خواهد بود. همچنین یکی دیگر از معایب این پلتفرم سرعت آپلود است که معمولا کمتر از دانلود بوده و پیشنهاد می کنیم حتما برای استفاده راحت تر از این سرویس، یک اینترنت قدرتمند داشته باشید.
شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، سایر مقالات بلاگ ما را دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید