فاکتور inp چیست و نکات مهم آن


اگر شما هم صاحب یک کسب و کار اینترنتی و وب سایت هستید و یا به دنبال یادگیری مهارت سئو میباشید، مطمئنا تاکنون با اصطلاحاتی مانند شاخص INP و core web vital روبرو شدهاید. اما مفهوم این دو فاکتور چیست؟ چه تاثیری بر وب سایت شما دارند؟ فاکتور inp در سئو و تاثیر آن بر core web vital به چه صورت است؟ چگونه این شاخصها را اندازهگیری کنیم؟ این نمونهای از سوالاتی است که میتواند ذهن شما را به خود درگیر کند بنابراین اگر به دنبال یافتن پاسخ هر یک از این سوالات هستید مطالعه این مقاله را از دست ندهید زیرا ما سعی داریم ضمن توضیح این موارد، به شما یک مشاوره سئو ارائه نماییم.
فاکتور inp چیست؟
INP مخفف عبارت Interaction to Next Paint است که نشاندهنده زمان کلی پاسخگویی یک صفحه وب به کاربر با تمام تعاملات انجام شده شامل کلیک، ضربه و کلیدهای کیبورد میباشد. به عبارت دیگر زمانی که کاربر وارد یک صفحه اینترنتی میشود، مدتی را در آن قسمت سپری کرده و ممکن است کلیکهایی انجام دهد. هدف فاکتور INP اندازهگیری این زمان است یعنی محاسبه بازهای که مخاطب وارد قسمت مربوطه شده تا زمانی که در اثر تعامل او، صفحه یا گزینهی جدیدی نمایش داده میشود. از آنجا که طبق آمار منتشر شده 90 درصد از زمان کاربر در یک صفحه، پس از بارگیری آن صرف میشود، میتوان به اهمیت اندازهگیری دقیق مدت زمان پاسخدهی و یا همان فاکتور inp پی برد.
عملکرد سریع سایت برای هر شخصی دلپذیر میباشد و بدیهی است که هر کاربری تمایل دارد مقدار inp کمترین حد ممکن بوده تا مدت زمان کوتاهتری را صرف نماید اما این مقدار میتواند تحت تاثیر عوامل گوناگونی قرار گرفته و بازه مختلفی داشتهباشد بنابراین inp سه حالت مختلف پاسخگویی خوب، نیاز به بهبود و ضعیف را شامل میشود. زمانی یک سایت دارای پاسخدهی خوب است که مقدار این فاکتور کمتر از 200 میلی ثانیه باشد و در صورتی که این عدد از 500 میلی ثانیه تجاوز کند، شاهد عملکرد ضعیف سایت خواهیم بود. قرار گرفتن مقدار inp در بازه 200 تا 300 میلی ثانیه نیز بیان کننده نیاز به بهبود میباشد. اندازهگیری دقیق و اطلاع از مقدار این فاکتور در بحث خدمات سئو غیرقابل چشمپوشی است.
core web vital چیست؟
Core Web Vital یا به طور مخفف CWV زیر مجموعهای از Web Vitalاست که برای تمامی صفحات وب سایتها اعمال میشود. CWV مجموعهای از معیارها است که تجربهی کاربر را بر اساس شاخصهای عملکرد بارگذاری، تعامل با کاربر و ثبات بصری ارزیابی میکند. از آنجا که این شاخصها مربوط به سرعت سایت هستند و گوگل در سال 2022 به طور صریح اعلام کرد که core web vital بخشی از الگوریتم ارزیابی آن میباشد، به خوبی میتوان جایگاه ویژه و پر اهمیت آن برای سئوکاران، صاحبان وب سایتها و نیز تاثیر آن بر سئو سایت وردپرس را درک کرد. CWV خود دارای سه فاکتور اصلی و مهم میباشد که در ادامه توضیح هر مورد آورده شدهاست.
- Largest Contentful Paint یا LCP: این فاکتور مدت زمان بارگذاری آیتمهای وب سایت را اندازهگیری میکند. برای ارائه یک تجربه کاربری خوب، LCP باید در طی 2.5 ثانیه از زمانی که صفحه برای اولین بار بارگذاری میشود، رخ دهد. مقدار LCP بیشتر از 4 ثانیه نشان از عملکرد ضعیف برای شروع بارگذاری دارد.
- First Input Delay یا FID: این فاکتور تاخیر اولین ورودی را اندازه میگیرد. به عبارت دیگر مدت زمان پاسخگویی سایت به اولین ورودی کاربر شامل کلیک یا اعمال یکی از دکمههای کیبورد را محاسبه مینماید. برای یک تجربه کاربری خوب، مقدار FID باید کمتر از 100 میلی ثانیه باشد. FID بیشتر از 300 میلی ثانیه بیان کننده عملکرد ضعیف و تاخیر زیاد است.
- Cumulative Layout Shift یا CLS: این شاخص نیز ثبات بصری را ارزیابی و محاسبه میکند. به بیان سادهتر یعنی مدت زمان تغییرات غیرمنتظره عناصر موجود در صفحه را اندازهگیری مینماید. یک تجربه کاربری خوب با CLS کمتر از 0.1 رخ میدهد و در صورتی که این مقدار به بیش از 0.25 برسد، کاربر با یک تجربه ضعیف روبرو خواهدشد.
حال که به طور کلی با دو مفهوم inp و معیار Core Web Vitals آشنا شدیم، در ادامه قصد داریم به بررسی فاکتور inp در سئو و تاثیر آن بر core web vital بپردازیم پس همچنان با ما همراه باشید.
جایگاه فاکتور inp در Core Web Vitals
همانطور که مطالعه کردید، مقدار مناسب شاخص inp در عملکرد یک سایت جایگاه و اهمیت بسیاری دارد بنابراین اگر شما هم مدیر یک وب سایت اینترنتی هستید و یا در حال گذراندن دوره آموزش سئو میباشید، با این فاکتور سروکار خواهید داشت اما آنچه که سبب شده معیار inp بیشتر مورد توجه قرار گیرد، ادعای گوگل در ماه می 2022 میباشد. شرکت گوگل در یک کنفرانس اعلام کرد که قصد دارد فاکتور inp را جایگزین FID قرار داده و از این پس، از این شاخص برای ارزیابی تاخیر ورودی استفاده نماید. البته لازم است بدانید که این معیار هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد.
تفاوت فاکتور INP با FID
اما چه دلیلی سبب شد که گوگل دست به این تغییر بزند؟ همانطور که پیشتر ذکر کردیم، FID تجربه کاربر را تنها در اولین تعامل ثبت میکند اما INP با پوشش کل تعاملات انجام شده در سایت از زمان بارگذاری صفحه برای اولین بار تا زمانی که کاربر صفحه را ترک میکند، همه را به طور دقیقتری محاسبه و ثبت مینماید. این اندازهگیری جامع سبب شده تا inp به عنوان شاخص قابل اعتمادتر و کاربردیتری نسبت به FID شناخته شود بنابراین در آیندهای نه چندان دور برای بهبود سئو سایت شرکتی یا فروشگاهی خود باید از این معیار جدید استفاده نمایید.
روشهای اندازهگیری فاکتور INP
INP را میتوان به روشهای مختلفی هم در میدان و هم در آزمایشگاه از طریق ابزارهای گوناگونی اندازهگیری کرد. برخی از ابزارهای میدانی عبارت هستند از:
- PageSpeed Insights
- Chrome User Experience Report (CrUX)
- CrUX Dashboard
- JavaScript library
همچنین از جمله ابزارهای آزمایشگاهی نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- Lighthouse npm module
- Lighthouse User Flows
- Web Vitals extension for Chrome
چگونه مقدار فاکتور INP را بهبود ببخشیم؟
پس از اندازهگیری مقدار فاکتور inp، در صورتی که با عمکلرد ضعیف آن روبرو شویم، میتوان از طریق روشهای موجود برای بهبود آن اقدام کرد. در ادامه به شرح برخی از این روشها خواهیم پرداخت.
INP دیباگر
این روش مانند دیباگر شاخص CLS عمل میکند و پس از اعمال به راحتی میتوان عواملی که بر امتیاز فاکتور inp تاثیر منفی گذاشتهاند را شناسایی کرد. بنابراین با این روش، رسیدگی به مشکلات به سرعت انجام میپذیرد و میتوانید به بهبود سئو سایت فروشگاهی یا هر سایت دیگر که دارید، کمک بزرگی نمایید.
کاهش تعداد اشخاص ثالث
به تعویق انداختن کدهایی که نیاز به بارگیری زود هنگام ندارند و الویتبندی عناصر و ویژگیهایی که احتمالا کاربران تعامل بیشتری با آنها خواهند داشت، دیگر روش موجود است. همچنین در برخی موارد ممکن است مقدار INP گزارش نشود که عمده دلیل این اتفاق عبارت است از اینکه صفحه وب بارگیری شده اما کاربر اصلا بر روی موس یا صفحه کلید خود ضربهای وارد نکرده و یا حتی از طریق اسکرول کردن نیز با پنجره مورد نظر تعامل نداشتهاست.
سخن پایانی
همانطور که مطالعه کردید، ما در این مقاله سعی کردیم به بررسی دو مفهومInteraction to Next Paint و Core Web Vitals بپردازیم تا در صورتی که شما هم صاحب یک وب سایت یا فروشگاه اینترنتی هستید، با آشنایی با فاکتور inp در سئو و تاثیر آن بر core web vital بتوانید سایت خود را بهبود داده و رتبه و جایگاه آن را ارتقا دهید. همچنین اگر به دنبال شرکتی برای انجام خدمات وب سایتی و یا مناسبترین قیمت تولید محتوا میگردید، نام تیم ما را فراموش نکنید و سری هم به شرکت ما بزنید.
دیدگاهتان را بنویسید