زامبی پیج چیست و چه ویژگی های مهمی دارد؟

- 1 زامبی پیج یا Zombie Page چیست؟
- 2 کدام صفحات پتانسیل تبدیل شدن به زامبی را دارند؟
- 3 ویژگی های زامبی پیج ها چیست؟
- 4 آسیب های زامبی پیج ها و تاثیر آن در سئو چیست؟
- 5 چه عواملی منجر به ایجاد صفحات زامبی می شوند؟
- 6 روش های شناسایی صفحات زامبی کدامند؟
- 7 راهکارهای مقابله با زامبی پیج ها کدامند؟
- 9 شیوه اصولی حذف صفحات زامبی چگونه است؟
- 10 راه حل های طلایی برای اصلاح زامبی پیج و جذب ترافیک
- 15 سوالات متداول

زامبی پیج چیست؟ همه ما با شنیدن کلمه زامبی، به یاد انبوهی از واکرهای وحشتناکی می افتیم که با جمعیت بسیار زیاد خود، سد راه آدم ها شده و آنها را از بین می برند. چنین مسئله ای هرچند در دنیای ما انسان ها فقط یک ایده تخیلی و ترسناک است، اما در دنیای سئو وجود دارد.
الگوریتم های گوگل، زامبی ها را همان صفحات مرده ای می داند که هیچ موجود زنده ای را به سمت خود جذب نمی کند. در نتیجه، سایتی که چنین چیزی داشته باشد، هیچ وقت به درستی از سوی گوگل بها داده نمی شود. در این مقاله با ما باشید تا به معرفی ویژگی های چنین صفحاتی بپردازیم و راه های شناسایی زامبی پیج ها، حذف یا اصلاح آنها را یاد بگیریم.
زامبی پیج یا Zombie Page چیست؟
در یک کلام، زامبی پیج ها دقیقا همان صفحاتی از سایت شما هستند که همانند واکرها، کاربران را از خود فراری داده اند. اما چرا این اتفاق افتاده است؟
زیرا آنها مطالبی هستند که ممکن است محتوای بی هدف، نامرتبط، بسیار ناچیز و یا نامناسب داشته و به همین خاطر در یک گوشه از سایت شما منزوی شده اند. نه از سوی وبمستر به آنها توجهی می شود و نه در نتایج گوگل توانسته اند خودی نشان داده و کاربری را به سمت خود جذب کنند. در واقع، آنها فقط به نوعی در سایت شما حضور دارند.
اما چرا به آنها زامبی پیج می گویند؟ جواب ساده است. آنها همانند زامبی ها می توانند سایت شما تا مرز نابودی پیش ببرند. چرا؟ زیرا بودن آنها در سایت شما منجر به مسموم شدن وب سایت تان می شود. این گونه صفحات هم خود و هم پلتفرم هایی که در آن قرار دارند را از دید گوگل بی ارزش جلوه می دهند. در نتیجه مهم ترین آسیبی که وارد خواهند کرد، کاهش ترافیک سایت و ضعیف شدن قدرت آن در نتایج گوگل خواهد بود.
خلاصه این مقاله و نتیجه گیری آن برای شما این است که این صفحات را در قدم اول شناسایی کرده (که این کار با شناخت ویژگی های آن میسر می شود)، سپس آنها را حذف کنید. اما از آنجایی که محتواهای سئودو ارزش بالایی را برای مخاطبان خود ارائه می کند، موضوعات کلیدی دیگری نیز در ادامه برای همراهان بیان شده اند که عبارتند از: راهکارهای طلایی برای اصلاح و مقابله با تولید این صفحات، تشخیص آسان و سریع آنها با ابزارهای خود گوگل و شیوه اصولی حذف این صفحات.
کدام صفحات پتانسیل تبدیل شدن به زامبی را دارند؟
برای شناسایی زامبی پیج ها، قدم اول آن است که انواع صفحاتی که پتانسیل بالایی در بستر سازی و تبدیل شدن به زامبی را دارند، بشناسید. این دسته از پیج ها عبارتند از:
- صفحات دسته بندی و برچسب که مهم ترین منابع تولید صفحات بیهوده و زامبی هستند،
- صفحات آرشیو که معمولا در سایت های فروشگاهی و وبلاگی دیده می شوند،
- محتواهایی که دنبه (محتوا) کمی دارند و به همین خاطر از دید گوگل کم ارزش تلقی شدند. این صفحات در مقیاس بالا و در سایت های قدیمی با تعداد کلمات کمتر از 50 تا، بیشتر دیده می شود،
- صفحاتی از نتیجه جستجو، که ممکن است اشتباها ایندکس شده باشند،
همچنین جالب است بدانید وب سایت های فروشگاهی و مجله ای بیشترین آمار را در تولید زامبی پیج ها به خود اختصاص داده اند. اما چرا این اتفاق در این پلتفرم ها بیشتر دیده می شود؟ عامل اصلی چنین چیزی در این سایت ها، طراحی غیراستاندارد آن هاست که مولد این مشکلات می شود. بنابراین توصیه می کنیم به ضرب المثل “خشت اول گر نهد معمار کج، تا ثریا می رود دیوار کج” توجه کنید و همان ابتدا از یک متخصص خبره جهت طراحی سایت فروشگاهی یا پلتفرم خبری خود کمک بگیرید.
به این نکته مهم توجه کنید که این صفحات به خودی خود زامبی پیج نیستند. عامل تبدیل شدن آنها به یک صفحه بیمار، شما وبمسترهایی هستید که آنها را ایجاد خواهید کرد. همچنین ممکن است برخی از افزونه ها و یا تنظیماتی که در سایت اعمال می کنید، منجر به تولید خودکار این صفحات بشوند.
اگر نوش دارو پس از مرگ سهراب رسیده باشد، این صفحات دارای یکسری ویژگی ها خواهند بود که در ادامه ذکر می شوند. بنابراین چاره ای ندارید تا آنها را از دم تیغ بگذرانید (حذف کنید). با این حال برخی از ترفندها همانند شوکی به بیمار، ممکن است آنها را از حالت زامبی نجات دهد که به توضیح آنها نیز خواهیم پرداخت. اگر به چنین ترفندهایی علاقه دارید، می توانید بسیاری از آنها را در صفحه آموزش سئو نیز ما مشاهده کنید.
ویژگی های زامبی پیج ها چیست؟
اگر به 3 سال قبل در ابتدای زمان شیوع کووید – 19 بازگردیم، تنها راه انسان در مقابل این بیماری ناشناخته، کشف علائم و قرنطینه یا حذف آنها بود. دولت ها با مشخص کردن نشانه های افراد مبتلا به کرونا، آنها را کنترل کرده و از گسترش آن به جامعه جلوگیری می کردند. همین ایده و عملکرد غریزی انسان ها نیز در مورد زامبی پیج ها صدق می کند. ویژگی های این صفحات غالبا از روی عملکرد آنها تعیین می شوند. همانطور که از ابتدای این مقاله گفتیم، صفحات زامبی مرده اند و علائم حیاتی مانند دیگر پیج ها را ندارند. اما منظور از علائم حیاتی در سئو برای این صفحات چیست؟ این معیارها همانند تب و لرز، سرفه و غیره در بیماری کرونا هستند که می توانید آنها را با چند بررسی درک کنید. از جمله موارد زیر:
- مجموع بازدید،
- لینکسازی ها،
- میانگین زمان حضور کاربر در صفحه،
- نرخ پرش و نیز
- فیدبک از سوی کاربران.
در تمام این موارد، زامبی پیج ها همانند بیماران کرونایی، بدترین و ضعیف ترین شرایط را خواهند داشت. همچنین از دیگر نشانه ها برای مشکوک شدن به صفحات زامبی عبارتند از:
- صفحات با محتواهای بسیار ضعیف یا فاقد مطلب: الگوریتم پاندا، همانند یک عذاب الهی برای سایت هایی بود که با تولید محتوای نامناسب، چه از نظر کیفیت و کمیت، قصد جای گرفتن در نتایج بالای SERP را داشتند. از آن زمان تاکنون محتوای چنین صفحاتی که کمتر از 300 کلمه دارند، از نظر الگوریتم گوگل به عنوان صفحاتی کم ارزش تلقی می شوند. چراکه نمی توانند با این مقدار محتوا پاسخگوی نیاز کاربر باشند و در نتیجه رتبه سایت را در یک بازه زمانی کاهش خواهند داد.
- صفحات قدیمی: گوگل به تدریج محتواهای قدیمی که چند ماه و سال از آن خبری نیست را نیز فسیل هایی درنظر می گیرد که به زامبی تبدیل خواهند شد. این اتفاق به شرط اینکه ترافیکی در آن وجود نداشته باشد، رخ خواهد داد.
- صفحات ایندکس نشده: در صورتی که سایت شما در برخی صفحات ایندکس نشده اند، حتما علل فنی آن مانند کدهای اسکریپت مخرب یا زمان لود طولانی را رفع کنید. در صورتی که ربات های گوگل نتوانند این صفحه را به درستی خزش کنند، از نظر آنها کاربر نیز نمی تواند به طور مناسب مطالب سایت شما را مطالعه کند. بنابراین آن صفحات از دید گوگل فاقد صلاحیت در نتایج خواهند بود.
ریسپانسیو نبودن، عدم داشتن یک کلمه کلیدی خاص، عدم داشتن تگ های H1 – H3 در بخش کانتنت، عدم رعایت اصول سئو اولیه، صفحات درباره ما و یا تماس با ما که تنها از یک فرم ساخته شده اند، عدم وجود لینک سازی داخلی و یتیم بودن، فقدان محتوا برای کاربر و عدم داشتن ترافیک، نمونه هایی دیگر از ویژگی های این نوع برگه ها می باشند.
آسیب های زامبی پیج ها و تاثیر آن در سئو چیست؟
تاثیر وجود زامبی پیج در وب سایت شما، همانند علف های هرز و انگل هایی است که از آن تغذیه کرده و پتانسیل رشد آن را کاهش می دهند. با گسترش تعداد آنها، کار به جایی خواهد رسید که دیگر توانی برای وب سایت وجود ندارد تا مسیر پیشرفت خود را در پیش بگیرد. از جمله آسیب های این نوع صفحات می توان گفت:
- کاهش اعتبار سایت: یکی از شاخصه های صفحات زامبی، سرعت لود پایین و خطا در نمایش آنها است. این موضوع منجر می شود تا کاربران و ربات های گوگل، اولین فیدبک از سایت شما را با بدترین حالت ممکن تجربه کنند. در ساده ترین حالت، چنین رویدادی منجر به افت اعتبار سایت شما خواهد شد. در این مقاله می توانید با خواندن ترفندها و نکات اصولی برای تجربه کاربری و فاکتورهای طراحی آن، دیزاین بسیار جذاب با بازخورد خوبی برای سایت خود داشته باشید.
- بانس ریت بالا: صفحات زامبی همانند واکرها، کاربران را از سایت شما می رانند. این موضوع سبب افزایش بانس ریت سایت شما می شود. همچنین ترافیک سایت شما را کاهش خواهد داد.
براساس آزمون و خطاهایی که در این زمینه صورت گرفته است، با تایید این مطلب در بک لینکو، حذف زامبی پیج ها می تواند تا ده ها درصد منجر به بهبود نتیجه سرچ سایت شما شوند. به عنوان مثال، یک سایت با حذف 11 هزار صفحه که ویژگی های صفحات زامبی را داشتند، 31 درصد رشد در نتایج گوگل را تجربه کرد.
(بخش 1 تصویر) یکی دیگر از نمونه های آزمایش شده، افزایش سرچ های طبیعی سایت Proven.com با از بین بردن 40 هزار پیج بیهوده و زامبی بوده است. قطعا چنین عملیات سنگینی می تواند تاثیر عمیقی را در این مقیاس بر سایت شما بگذارد که نتیجه آن افزایش 88 درصدی سرچ ارگانیک سایت شما خواهد بود. (بخش 2 تصویر)

چه عواملی منجر به ایجاد صفحات زامبی می شوند؟
همانند فیلم ها و سریال ها، زامبی پیج ها معمولا در اثر اشتباهات انسانی شیوع پیدا می کنند. همه این خطاها ناشی از ناآگاهی افراد بوده و به تدریج با گسترش آنها، فاجعه ای خلق می شود. برای جلوگیری از بیشتر شدن عمق مصیبت، همین حالا دست به کار شوید و در قدم اول به سراغ افزونه هایی که نصب کرده اید بروید. چراکه هرکدام از آنها ممکن است در هنگام فعال شدن، صفحاتی را ایجاد نمایند. مثلا افزونه ووکامرس می تواند با نصب بر روی سایت، چند صفحه را به عنوان فروشگاه، پنل کاربری و غیره اضافه نماید. ممکن است پلاگین هایی که نصب می کنید به ازای هر داده ای که تولید می کنند، یک تگ یا صفحه، دسته بندی و حتی یک برند را ایجاد نمایند. همه این ها به نوعی مستعد تبدیل شدن به یک زامبی پیج هستند. چراکه در سایت مپ شما، در همان لحظه یک url مجزا ایجاد کرده و توسط ربات های گوگل خزش می شوند.
مورد دیگر، تفکرات نادرستی است که در بین عموم وبمسترها وجود دارند. ممکن است شما هم هنوز جزو این افراد بوده باشید که با دستان خود، ناخواسته سایتتان را به مرز نابودی کشانده باشید. چنین عقاید نادرستی در گذشته به شدت رواج داشته اما خوشبختانه اکنون کمتر شده است. به عنوان مثال، می توان به تولید برچسب های بسیار زیاد برای هر مقاله یا محصول اشاره کرد که منجر می شود صفحاتی با محتواهای فقیر تولید شوند.
همچنین ایندکس صفحاتی که 404 هستند، تغییر دامنه، حذف غیر اصولی پیج ها و پست ها از سایت بدون دی ایندکس کردن، تعریف کتگوری های خالی و در برخی موارد برندها نیز می توانند در ایجاد چنین مشکلاتی سهیم باشند.

روش های شناسایی صفحات زامبی کدامند؟
تا این جای کار، یک کلاس خصوصی و تئوری کامل راجع به زامبی پیج ها در بخش سئو تکنیکال را گذراندید. حال نوبت آن است که به بخش عملی ماجرا وارد شوید و ترفندهای تشخیص و درمان یا حذف اصولی آنها را یاد بگیرید. این بخش را غنیمت بشمارید و حداقل یک بار برای هر پروژه، جهت آنالیز اولیه وضعیت آن انجام دهید. توجه کنید که بسیاری از سایت های سنگین، با تعداد هزاران صفحه، می توانند با همین ترفندها سرعت افزایش ترافیک و نرخ نمایش سایت خود در گوگل را افزایش دهند.
ابتدا به سراغ 3 روش شناسایی صفحات زامبی می رویم که مراحل آن به شرح زیر می باشند:
- استفاده از تب excluded در گوگل سرچ کنسول: گوگل سرچ کنسول، مخزن اسرار هر سایتی است که داده های فوق العاده ای در مورد سایت شما می دهد. اولین راهکار، شناسایی از طریق صفحات ایندکس نشده یا مشکل دار است که گوگل آنها را جداگانه برای شما معرفی می کند. ابتدا وارد این بخش شده و سایت خود را انتخاب کنید. در بخش Index از چپ، بر روی گزینه Coverage یا Page کلیک کرده و تب Excluded را در پنجره باز شده انتخاب کنید. حال می توانید فهرستی از صفحاتی را مشاهده کنید. اولین مورد “Explored, currently unindexed” است. این محتواها شامل پیج هایی هستند که معمولا مطالب آنها تکراری، ضعیف یا حاوی مواردی هستند که در سایت های دیگر وجود دارند. نوع دیگر صفحات معرفی شده در این بخش، “Detected, currently not indexed” هستند. بدین معنا که این صفحات به دلیل مشکلات فنی یا زمان لود طولانی ایندکس نشدند.
- استفاده از Performance report در گوگل سرچ کنسول: دومین راهکار مقایسه صفحات ضعیف با یک صفحه خوب است. برای این کار ابتدا از سمت چپ، بخش Performance را انتخاب نموده و گزینه “+” را در صفحه باز شده بالای نمودار بزنید. در قدم بعدی گزینه Page را انتخاب نموده و به حالت مقایسه یا Compare بروید. URLهایی که فکر می کنید عملکرد خوبی ندارند را با یک URLای که وضعیت خوبی دارد مقایسه کنید و می توانید وضعیت صفحات آنها را بررسی نمایید.
- وضعیت رفتاری صفحات در گوگل آنالیتیکس: اگر می خواهید رفتار کاربران با صفحاتی که دارید را مشاهده کنید و یک آمار بسیار دقیق از عملکرد تک به تک صفحات سایت خود بگیرید، گوگل آنالیتیکس بهترین ابزار است. در این روش شما باید صفحاتی که Time on Page کم یا بانس ریت بالایی دارند را شناسایی کرده و آنها را به عنوان صفحه زامبی درنظر بگیرید. برای این که بتوانید لیست کامل این صفحات را داشته باشید، لازم است سایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت کرده باشید. حال از منوی سمت چپ، گزینه Behavior را انتخاب کرده و وارد بخش Site Content و زیر منوی All Pages بشوید. حال از پنجره باز شده در سمت راست بالا، گزینه Export را انتخاب کرده و یک فایل اکسل دریافت نمایید. وارد فایل اکسل شده و ترتیب تب Avg. Time on Page یا Bounce Rate را از کم به زیاد و زیاد به کم (به ترتیب) قرار دهید. ممکن است به صفحات برخورد کنید که مقدار آن 0 یا 100 باشند که این صفحات به معنای واقعی کلمه یک فاجعه برای سئو سایت شما خواهند بود. پیشنهاد می کنیم این صفحات را حذف یا به صفحات مربوطه ریدایرکت کنید.
نکته: اگر در این لیست به صفحاتی برخورد کردید که قصد حذف را ریدایرکت آنها را ندارید و می خواهید اصلاحشان کنید، پیشنهاد می کنیم با راهنمایی های کاهش بانس ریت در این مقاله، این کار را انجام دهید.

راهکارهای مقابله با زامبی پیج ها کدامند؟
زامبی پیج ها صفحات اضافه ای از سایت شما هستند که گوگل با آنها مشکل دارد. تنها راه حل برای برخورد با آنها، حذف یا اصلاحشان است. به این نکته مهم توجه کنید که از نظر گوگل، محتوا و صفحات بیشتر منجر به بهبود سایت شما نمی شوند. این تصور کاملا اشتباهی است که بعضا برخی از اساتید سئو نیز مرتکب آن شده و هنوز به واقعیت آن پی نبرده اند. از سوی دیگر، حذف صفحات این چنینی مساویست با مشکلات کمتر. این جا همان جایی است که باید مانند فیلم های هالیوودی عمل کنید. همه زامبی ها را از دم تیغ بگذرانید تا بتوانید برای سایت خود فرصتی برای رشد در گوگل فراهم کنید. شما به عنوان یک سئوکار، ریش و قیچی را در دستان خود دارید. می توانید بخش هایی که اصلاح شدنی هستند را درست کرده و قسمت های زاید را ببرید. در ادامه راهکارهای اصلاح، حذف و ترفندهای طلایی برای ریکاوری این صفحات را بخوانید.
اصلاح ساختار زامبی ساز سایت و صفحات آن
راهکارهای مختلفی برای اصلاح زامبی پیج هایی که در وب سایت شما قرار دارند، وجود دارد. اگر خود را فرمانروای وب سایت خود می دانید، برای نجات این امپراطوری می بایست در اولین قدم با دشمنان خود اتمام حجت کنید. اما اگر آنها با شما همراه نشوند، چاره ای جز از بین بردن آنها نخواهید داشت. بنابراین در مرحله اول، برای حفظ صفحاتی که قصد بازیابی آنها را دارید اقدام کنید که مراحل آن به شرح زیر می باشند:
- طراحی اصولی سایت: ویژگی که حتی در همه زامبی ها هم مشترک است، ظاهر ترسناک و آب رفته آنها می باشد. این موضوع در سایت شما با طراحی غیر اصولی، موبایل فرندلی نبودن و نیز عدم درنظر گرفتن تگ های مهم سئو نمود پیدا می کند. بنابراین بهتر است با طراحی سایت، ظاهر آن را اصلاح کرده و تگ های مهم سئو را در نیز در ساخت آن به کار بگیرید. برخی از راهنمایی ها و ابزارهای لازم برای انجام این کار در دوره طراحی سایت قرار داده شده اند.
- اصلاح محتوا: تمام قوانین سئو گوگل برای آن است که به کاربر بهترین محتواها را نمایش دهد. امروزه در وب فارسی، هزاران مقاله برای هر موضوع وجود دارند. طبیعی است که گوگل با گذر زمان و بهبود الگوریتم خود، سخت ترین تدابیر را برای گلچین کردن بهترین محتواها درنظر بگیرد. اصلاح محتوا می بایست با توضیح کامل پیرامون آن موضوع انجام شود. سعی کنید حداقل 500 – 700 کلمه را رعایت کنید.
- رفع مشکلات فنی: سایت خود را از نظر سرعت بررسی کنید. مطابق با آخرین داده ها، سرعت سایت به خصوص در فروشگاه های اینترنتی تا 2 ثانیه نرخ تبدیل را به شدت بالا می برد. این سرعت برای سایت های دیگر (مطابق با آماری در سال 2019) تا 4 ثانیه مناسب می باشد. شما می توانید با حذف افزونه های اضافی، حذف کدهای css یا جاوااسکریپت اضافی و یا غیر فعال کردن آنها در یک صفحه خاص، استفاده از یک قالب سبک و هاست قوی تر این مشکل را تا حد خوبی برطرف کنید.
- نو ایندکس کردن: اگر به تازگی وارد فضای مجازی شده اید، صفحاتی که محتوای فقیری دارند و یا مخاطب آنها کاربر خاصی نیست، از همان ابتدا نوایندکس کنید. به عنوان مثال می توان به pageهایی از جمله ارتباط با ما یا پنل کاربری اشاره کرد که معمولا محتوای خاصی ندارند.
شیوه اصولی حذف صفحات زامبی چگونه است؟
همانطور که با قطع کردن دست، پا یا تیر زدن به قلب یک زامبی نمی توان آن را متوقف کرد، مگر آنکه مغز آن را با یک شات گان متلاشی کنیم، شما نیز باید با روش های اصولی اقدام به حذف زامبی پیج ها نمایید. بدون شک به کارگیری روش حذف کردن، زمانی مفید واقع می شود که به صورت اصولی انجام گردد. عدم در نظر گرفتن این نکته، باعث می شود تنها صورت مسئله حذف شده و مشکل بدتری ایجاد شود. اما چرا این اتفاق می افتد و مشکل بدتر چیست؟
رخ دادن چنین اتفاقی ناشی از عدم آگاهی وبمسترهای تازه وارد است که اطلاعی از سئو سایت ندارند. روش اصولی حذف کردن یک صفحه جزوی از بدیهیات وظایف یک سئوکار است. برای انجام این کار 5 روش وجود دارد که یک روش آن در این قسمت بیان شده اند. اما مشکل بدتری که ایجاد خواهد شد، صفحات 404ای هستند که نباید توسط گوگل ایندکس شوند. چراکه محتواهای خالی هستند که نرخ بانس ریت سایت شما را به شدت افزایش می دهند. به طور کلی روال حذف اصولی سایت به شرح زیر می باشد:
- نو ایندکس کردن: به صفحه موردنظر خود بروید و وارد بخش ادیتور آن شوید. حال با استفاده از یک افزونه سئو مثلا Rank Math یا Yoast SEO، اقدام به No Index کردن آن نمایید. برای انجام این کار باید وارد پنجره تنظیمات سئو آن صفحه در بخش زیرین ادیتور شده و به بخش Advanced بروید. حال تیک گزینه No index را فعال کنید.
- ریدایرکت کردن: حال شما باید آدرس اینترنتی آن صفحه را به یک لینک دیگر ریدایرکت کنید که این کار نیز با همان افزونه های سئو انجام می شود.
راهکاری که توصیه می کنیم، استفاده از بخش Removal سرچ کنسول برای حذف کامل لینک صفحه است که آموزش آن به همراه 3 روش دیگر در مقاله “آشنایی با Removal و حذف Url” بیان شده اند.
برای کسانی که قصد دارند به تازگی یک سایت راه اندازی کرده و یا یک تحول مثبت را در جهت بهبود نتایج سایت خود ایجاد کنند، پیشنهاد ما استفاده از خدمات سئو سایت در مجموعه SEOEDU است. این سرویس ها از تحقیق کلمات کلیدی گرفته تا تولید محتوا و بهینه سازی سایت و مشاوره، پلتفرم شما را به صورت اصولی و استاندارد برای خزش ربات های گوگل آماده می کنند.
راه حل های طلایی برای اصلاح زامبی پیج و جذب ترافیک
از همان ابتدای مقاله به شما این قول را داده بودیم، کاربرانی که به مطالعه کامل مقالات SEOEDU می پردازند، راهکارها و ترفندهای طلایی را در ضمن محتوا دریافت خواهند کرد. حال نوبت آن است در مورد این روش ها جهت اصلاح زامبی پیج به برخی تدابیر مهم بپردازیم که می توانند یک تغییر اساسی و سریع را در این صفحات ایجاد کنند:
اضافه کردن محتوای پربازدید
همانطور که جادوگر پیر قصه سفید برفی، توانست با یک سیب زیبا و خوشمزه، او را به سمت خود بکشاند و فریب دهد، شما نیز می توانید با افزودن محتواهای جذاب با سرچ بالا، کاربران را به سمت سایت خود جذب کنید. اما به این نکته توجه کنید که این محتوا نباید برای گول زدن کاربر باشد. چراکه با این کار، خواننده به محض متوجه شدن موضوع وب سایت شما را ترک می کند و این یعنی بیشتر شدن نرخ بانس ریت سایت و کسب امتیاز منفی از گوگل. افزایش و اصلاح محتوا راهکاری برای ترمیم زامبی پیج ها است. برای این کار، ترفند طلایی که وجود دارد، اضافه کردن محتواهای سرچ خور به کانتنت آن صفحه است. این کار در نهایت منجر به افزایش ترافیک سایت و صفحات می شوند.
اضافه کردن کلمات کلیدی سرچ کنسول
به صفحات ایندکس شده اما متروک سایت خود در سرچ کنسول سر بزنید و در قسمت Query آنها، کلمات کلیدی پیشنهادی که از نظر سرچ کنسول، جای آن در محتوای شما خالی است را در کانتنت همان صفحه اضافه کنید. این کار نیز منجر به بازدید افزایش شانس برای جذب ترافیک خواهد شد.
تولید مقالات با موضوعات جذاب و پربازدید
عنوان صفحات را تغییر دهید و سعی کنید تیترهای H1, H2 و حتی H3 جذابی را به کانتنت خود بیفزایید. همه این ها در راستای ارتقا و بهینه سازی سئو این صفحات است تا به گوگل بفهمانید اکنون زمان آن است که فرصت مجددی به آنها بدهید.
غنی تر کردن محتوا
همانطور که شما در هنگام خرید یک یخچال یا لوازم خانگی و غیره، به آیتم های آن دقت می کنید، گوگل نیز تلاش می کند محتواهایی که آپشن های جذاب تری دارند را در نتایج خود نشان دهد. این آیتم ها شامل ویدیوها، فایل های صوتی، فایل pdf، اینفوگرافیک ها، جدول ها، کلمات کلیدی پرسرچ و یا کامنت ها و لینک های دانلودی است که محتوای شما را برای کاربر غنی تر می کنند.
برخی دیگر از راه حل های طلایی نیز در ضمن تصویر زیر آورده شده است که می توانید کمی در این صفحه بمانید و آنها را دقیق تر مطالعه کنید.
سوالات متداول
در انتها نیز برخی از سوالات متداولی که کاربران ممکن است بدون خواندن مقاله آنها را مدام تکرار کنند، پیشاپیش پاسخ هایی را بیان می کنیم که عبارتند از:
-
زامبی پیج ها چیست؟
صفحات زامبی، پیج هایی از وب سایت شما هستند که با داشتن برخی ویژگی ها، باعث فرار کاربران از خودشان می شوند. از طراحی غیر اصولی و موبایل فرندلی نبودن آنها گرفته تا عدم لینکسازی و محتوای باارزش برای این صفحات، همگی جزوی از مشخصات آنها هستند.
-
راهکارهای جلوگیری از تولید صفحات زامبی چیست؟
برای جلوگیری از تجربه تلخ تاثیر زامبی پیج بر سئو، بهتر است از همان ابتدا از این مشکل جلوگیری کنید. از راهکارهای اصولی در این زمینه می توان به طراحی استاندارد سایت، جلوگیری از انتشار صفحات و پست های فقیر (از نظر محتوا)، لینک سازی داخلی و غیره اشاره کرد. توضیحات کامل تر در مقاله بیان شده اند.
-
مزایای حذف زامبی پیج ها چیست؟
با توجه به تاثیر صفحات زامبی در سئو، حذف زامبی پیج ها می تواند فواید بسیار زیادی داشته باشند. از جمله می توان به بهبود تجربه کاربری، افزایش نرخ تبدیل سایت، افزایش اعتبار سایت با ارزیابی مداوم مقالات معتبر در سایت شما، بهینه سازی بودجه خزنده سایت با حذف یا اصلاح صفحات زامبی اشاره کرد. یکی از تاثیرات این تغییرات، بهبود شاخص cls برای سایت شما است که می تواند در رتبه بندی آن از نظر گوگل مفید باشد.
-
ترفندهای طلایی برای درمان زامبی پیج ها چیست؟
از جمله این راهکارها می توان به لینکسازی از صفحات قدرتمند به این پیج، هدایت کاربران از شبکه های اجتماعی به این صفحات، بازنویسی و بهبود سئو آنها اشاره کرد.
دیدگاهتان را بنویسید