آموزش سئو وردپرس
قبل از آنکه به سئو سایت وردپرسی بپردازیم، باید با اهمیت این موضوع و فراگیر بودن آن آشنا شوید. به همین خاطر چند آمار جدید تا سال 2022 را با هم مرور می کنیم. هم اکنون بیش از 43.2 درصد از کل سایت های دنیا بر پایه وردپرس ساخته شده اند و هرسال چیزی در حدود 12 درصد بر کاربران آن اضافه می شود. همچنین این آمارها در ایران با شدت بیشتری همراه است به طوری که باید گفت CMS وردپرس در این کشور به عنوان نخستین پلتفرم راه اندازی سایت شناخته می شود. همچنین ایران رتبه دوم بیشترین تعداد کاربر CMS وردپرسی در دنیا را دارد که پس از ایالات متحده و قبل از کشور انگلستان است.
با توجه به این آمارها، به وضوح می توان محبوبیت و افزایش کاربران سیستم های مدیریت محتوای وردپرس در ایران و جهان را مشاهده کرد. اما چیزی که در این میان همراه با این آمارها نیز رشد می کند، سئو سایت وردپرسی است. بدون سئو، سایت شما هیچ شانسی برای متصل شدن به مشتریان بالقوه اینترنتی هدف نخواهد داشت. اما منظور از سئو وردپرس چیست؟ چرا باید به آن اهمیت بدهیم؟
در واقع سئو سایت وردپرسی مجموعه اقداماتی است که می تواند با امکانات و تنظیمات این CMS انجام شده و در نتیجه وب سایت شما را از نظر موتورهای جستجو با ارزش تر جلوه دهد. نتیجه چنین چیزی بالا آمدن رتبه مقالات و صفحات مختلف سایت شما در نتایج جستجوی گوگل (SERP) است که منجر به افزایش ترافیک، برندینگ و نیز افزایش فروش شما خواهد شد. اگر بخواهیم با بیان چند مثال این موضوع را روشن تر کنیم، باید به تنظیمات صحیح URLها، تنظیم صحیح هدینگ ها، ساخت سایت مپ در وردپرس، پیکربندی افزونه های سئو، اتصال سایت به گوگل سرچ کنسول، تنظیم صحیح فایل Robot.txt و غیره اشاره کرد. همچنین باید بدانید این اقدامات در گروه های مختلفی دسته بندی می شوند که برخی از آنها در تصویر زیر آمده است.

سئو سایت وردپرسی خود را واگذار کنیم یا خودمان انجام دهیم؟
ممکن است بسیاری از کاربران پس از طراحی سایت وردپرسی، قصد سئو آن را داشته باشند. اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود، شیوه انجام آن است. بسته به حوزه کاری که در فضای مجازی دارید، سئو روند سخت یا آسان تری خواهد داشت. به این نکته توجه کنید هرچقدر موضوع کاری سایت شما پرفروش تر باشد، رقابت بیشتر و سئو سخت تر خواهد بود.
فرآیند سئو سایت وردپرسی با یک استراتژی، کیورد ریسرچ، تقویم محتوایی و مجموعه ای از اقدامات دیگر انجام می شود. هرکدام از این موارد، نیاز به ساعت ها آموزش دارند. این کارها می توانند پتانسیل بهینه سازی سایت شما را برای گوگل افزایش دهند. رعایت چنین نکاتی به خصوص در بازه 3 ماه اول سایت های نوپا و در حوزه هایی که رقابت سنگینی دارند، تنها از عهده یک متخصص سئو برخواهد آمد. بنابراین شما می توانید 2 راهکار زیر را برای سئو سایت وردپرسی خود درنظر بگیرید:
- برون سپاری: سئو سایت خود را به یک تیم متخصص مانند مجموعه سئو ادیو بسپارید و از روند آن با دریافت گزارش های ماهانه آگاه شوید،
- درون سپاری: سئو سایت خود را به صورت شخصی انجام دهید.
در روش اول، با برون سپاری این کار در مجموعه سئو ادیو، می توانید از روند بهینه سازی سایت خود مطابق با استانداردهای گوگل اطمینان حاصل کنید. اما در صورتی که بخواهید روش دوم را برای سئو انتخاب کنید، می بایست به صورت کامل با حوزه سئو آشنا شوید. اگر چنین قصدی را دارید، پیشنهاد ما استفاده از دوره سئو مستر از مجموعه SEOEDU است که شامل آموزش سئو وردپرس انواع سایت ها می باشد. پس از گذراندن این دوره، قادر خواهید بود به صورت شخصی سئو سایت خود را شروع کنید.

تولید محتوا برای سئو سایت وردپرس چه ویژگی هایی دارد؟
محتوا برای سئو سایت، در کنار نقشی که برای ارتقا اطلاعات و پرزنت برند شما به مخاطب دارد، می تواند به گوگل کمک کند تا سایت شما را درک نماید. همانگونه که سعدی بزرگ می فرمایند: تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد، گوگل هم تا زمانی که مدل محتوای شما را کراول نکرده و بررسی نکند، نمی تواند آنها را رتبه بندی نماید. اما تولید محتوا برای سئو سایت وردپرسی می بایست چه ویژگی هایی داشته باشد؟ در این راستا می توان گفت:
- استفاده از کلمات کلیدی: پس از آنکه تحقیق کلمات کلیدی برای سایت شما انجام شود، گزارش آن به تیم تولید محتوا ارسال می گردد. بنابراین شما باید این گزارش را برای محتوا نویسی درنظر داشته باشید و از کلماتی که در آن ذکر شده اند، در متن خود استفاده کنید.
- استفاده از تیترهای جذاب: تگ های هدینگ که شامل H1 تا H6 هستند، به ترتیب از اهمیت بالایی برخوردارند. این تیترها می توانند کاربران را به محتوای شما هدایت کنند. علاوه بر این، شما باید در محتوا نویسی برای سئو سایت وردپرسی، از این تگ ها برای حفظ سلسله مراتب محتوای خود استفاده کنید.
- درج توضیحات متا: برای ساخت یک “برگه” یا “نوشته” در سایت، قسمتی به عنوان متا دیسکریپشن یا چکیده مطلب وجود دارد که می بایست توضیحات متا به خوبی در ان نگارش شود. توجه کنید که بهینه ترین حالت در این قسمت، درج کلمه کلیدی اصلی در ابتدا و نگارش کل محتوا در قالب 140 – 160 کاراکتر است.
- رفع اشکالات نگارشی و املایی: این مورد به صورت غیرمستقیم در سئو تاثیر گذار است. رفع این اشکالات به شما کمک می کند تا کاربر به خواندن مطلب تا انتها ترغیب شده و مدت زمان ماندگاری آن افزایش یابد.
شما می توانید سایر نکات تولید محتوای سئو شده برای هرنوع سایتی را در دوره فشرده زیر آموزش ببینید:

پربازدیدترین موضوعات برای نوشتن محتوا را چگونه پیدا کنیم؟
یکی دیگر از ترفندهایی که می توانید برای تولید محتوا جهت ارتقا سئو سایت وردپرسی درنظر بگیرید، استفاده از موضوعات پربازدید است. برای آنکه بتوانید چنین موضوعاتی را شناسایی کنید، می توان از چند منبع کمک گرفت که به شرح زیر می باشند:
- استفاده از گوگل ترند: Google Trend ابزاری برای استخراج کلماتی است که در موتور جستجوی گوگل سرچ شده اند. این وب سرویس، می تواند این کلمات را براساس کشور، زبان، بازه زمانی و میزان سرچ آنها فیلتر کند. به همین خاطر می توانید موضوعاتی که ترند هفته، ماه یا سال در کشورتان است را را شناسایی کرده و برای جذب ترافیک بیشتر برای آن تولید محتوا کنید.
- استفاده از ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی: ابزارهای سرچ کیوردها معمولا برای یافتن کلمات با جستجوی بالا کاربرد دارند اما برخی از آنها می توانند موضوعات پر سرچ را نیز مشخص کنند. مثلا شما می توانید از تب سوالات یا کلمات مرتبط، این موضوعات را بیابید.
یکی از ترفندهای قدرتمند برای سئو سایت وردپرسی، استفاده از موضوعات پربازدید در تولید محتوای رپورتاژ است. این کار می تواند ترافیک خوبی را به صفحه هدف هدایت کند. شما می توانید برای آگاهی بیشتر از این ترفند ها و شیوه نگارش رپیورتاژ، از دوره آموزش رپورتاژ آگهی زیر استفاده کنید:

- استفاده از Google Suggest: شما می توانید به راحتی به باکس جستجوی گوگل وارد شده و کلمه کلیدی خود را وارد کنید. حال در بخش پیشنهادات آن قادر خواهید بود موضوعاتی که از سوی کاربران حول این کلمات کلیدی بیشترین سرچ را دارند، بیابید.
شما می توانید برای استخراج لیست بهترین کلمات کلیدی برای سئو سایت وردپرسی در هر حوزه ای، از این روش ها نیز استفاده کنید.

دلایل اهمیت نوشتن محتوا جامع برای رشد سایت وردپرسی
اگر قصد دارید حرکاتی را برای بهبود سئو سایت وردپرسی و رسیدن به تاپیک های برتر در یک موضوع خاص انجام دهید، پیشنهاد ما نگارش یک محتوای جامع است. شما می توانید این کار را با استفاده از لینک سازی داخلی از کلاستر ها و پیلارها، بهینه سازی تاپیک ها و هدینگ ها، افزودن کلمات کلیدی، اضافه کردن محتواهای مرتبط به آن موضوع، غنی سازی محتوا با فایل های چندرسانه ای مانند ویدیو یا پادکست و PDF انجام دهید.
یکی از بهترین راهکارها برای انجام این کار، استفاده از کیوردهایی است که در سرچ کنسول به عنوان کلمات کلیدی آن صفحه پیشنهاد می شوند. شما می توانید نحوه جستجوی این کلمات و ترفندهای دیگر را در دوره زیر مشاهده کنید:

از دلایلی که نگارش محتواهای بزرگ و آسمان خراش می توانند برای سئو سایت وردپرسی شما مفید باشند، می توان گفت:
- نرخ CTR را افزایش می دهند.
- ترافیک ورودی به سایت شما را افزایش می دهند.
- به شما در ایجاد بک لینک های باکیفیت کمک می کنند.
- برای سئو و رتبه دادن به آنها، نیاز به هزینه کمتری خواهید داشت.
- رتبه گرفتن در موضوعات مدنظر شما را تا حد خوبی تضمین می کنند.
- کیفیت تولید محتوای شما را از نظر گوگل افزایش می دهند و باعث افزایش رنک سایت شما خواهند شد.
- چگالی کلمات کلیدی در سئو سایت وردپرس حول این موضوعات افزایش یافته و به راحتی می توانند در آن کلمه کلیدی رتبه بگیرند.
- شما می توانید ظرفیت بیشتری برای به کارگیری انواع مختلف کلمات کلیدی در موضوع مدنظر خود داشته باشید.
- تجربه کاربر از محتواهای شما را بهینه تر خواهند کرد. این موضوع باعث می شود تا برندینگ مجموعه شما با کسب فیدبک بهتر تقویت شود.

نحوه سئو تصاویر در سایت وردپرسی در 6 قدم
جستجوی تصویر در حدود 20 درصد از کل سرچ های گوگل را تشکیل می دهد. بنابراین بسیار مهم است تا اقدام به سئو تصاویر بنمایید. در سئو سایت وردپرسی این کار می بایست در بخش های تولید محتوا، دیزاین صفحات و جای گذاری لوگوها انجام شود. منظور از سئو تصاویر، بهینه سازی آن از نظر طراحی، داده های داخلی، کیفیت و سرعت آن ها می باشد. اما روش سئو کردن تصاویر چگونه است؟
شما می توانید برای سئو تصاویر در سایت وردپرسی آن را در 6 مرحله انجام دهید که به شرح زیر می باشد:
- انتخاب یک تصویر مرتبط برای موضوع،
- قرار دادن تصویر در یک قالب تصاویر سایت،
- شخصی سازی متادیتاهای Exif تصویر و قرار دادن لینک و کلمات کلیدی درون آن،
- انتخاب یک نام مناسب برای فایل تصویر با کلمه کلیدی،
- نگارش محتوای Alt برای تصاویر،
- بهینه سازی تصویر از نظر سرعت،
شما می توانید با این 6 مرحله، سئو تصاویر را تا حد خوبی در سایت وردپرسی خود انجام دهید.

سئو ویدیو در سایت وردپرس با چه روشی انجام می شود؟
شما می توانید پس از غنی کردن محتوا با اضافه کردن ویدیو و سئو کردن این محتوا، شانس بهبود رتبه سایت خود را تا حد بسیار خوبی افزایش دهید. برخی از مزایای انجام این کار عبارتند از: کاهش بانس ریت، قرار گرفتن در نتایج SERP بخش ویدیو ها، افزایش ترافیک و تعامل مخاطب با سایت.
برای آنکه بتوانید ویدیوهایتان را در سایت های وردپرسی سئو نمایید، از چند روش زیر استفاده کنید:
- فراهم کردن کنترل روی ویدیوها: برای سایت وردپرسی، با کمک افزونه یا کدنویسی، قابلیتی را فراهم کنید تا کاربر بتواند بر ویدیو کنترل داشته باشد. این کار می تواند با بزرگ کردن ویدیو، تغییر زمان، کاهش و افزایش سرعت پخش و کیفیت آن انجام گردد.
- بهبود سرعت ویدیو: اگر کیفیت ویدیو چندان برای شما مهم نیست، تلاش کنید سرعت پخش آن را افزایش دهید. این کار می تواند با بهینه سازی کیفیت ویدیوها انجام گردد.
- استفاده از استراکچر دیتا ویدیو در وردپرس: ترفند دیگری که می توانید برای بهبود سئو سایت وردپرسی انجام دهید، ثبت داده های ساختار یافته VideoObject برای ویدیوها است. شما می توانید این کار را با روشی که در دوره جامع سئو مستر بیان شده است، انجام دهید.
- ریسپانسیو کردن سایز: به طور معمول این قابلیت در وردپرس وجود دارد اما لازم است آن را مجددا بررسی کنید. چراکه تعداد بالای کاربران موبایل، باعث شده تا ریسپانسیو بودن یک فاکتور بسیار مهم برای سئو و بهینه سازی سایت از نظر گوگل تلقی شود.
- قرار دادن thumbnails و ساخت ویدیو: در ضبط ویدیو نیز نکاتی وجود دارد که بهره وری آن را افزایش می دهد. از جمله طراحی thumbnails مناسب و جذاب کردن Preview ویدیو در 30 ثانیه اول که نقش مهمی در حفظ کاربر خواهد داشت.

انواع اسکیما کدها در وردپرس چیست؟ + نمونه های کاربردی آن
همانطور که در قسمت قبل ذکر شد، برای سئو سایت وردپرسی می توانید از استراکچر دیتاها استفاده کنید. این نوع دادها همان Schema Markupها هستند که با زبان HTML ساخته می شوند. در واقع ربات های گوگل، درک محتوای شما را از طریق متن و کدهای HTML انجام می دهند. بنابراین شما می توانید با اضافه کردن برخی داده ها در این زبان، روند درک مطالب خود برای خزنده های گوگل را راحت تر کنید. برخی از انواع اسکیما کدهایی که برای گوگل تعریف شده است عبارتند از:
- اسکیما مقالات،
- اسکیما برای کسب و کارهای محلی،
- اسکیما برای ویدیو و فیلم ها،
- اسکیما برای اپلیکیشن و خلاصه کتاب،
- اسکیما محصول،
- اسکیما سازمان ها و شرکت ها،
در کنار این اسکیما ها و انواع آن، چند مورد دیگر وجود دارند که پیشنهاد می کنیم از آنها در صفحات مهم خود استفاده کنید. از جمله اسکیما FAQ، امتیاز یا Reviews، ویدیو، Knowledge Graph و غیره. به این نکته توجه کنید که اضافه کردن اسکیما کدها تنها از طریق ساختارهای داده ای میکرو دیتاها، JSON-LD و نیز RDFa انجام کی شوند.

معرفی بهترین افزونه های سئو سایت وردپرس (تست شده)
افزونه های سئو سایت وردپرسی، همانند عصای دست، یاری دهنده شما برای سئو سایت می باشند. این پلاگین ها در واقع ماژول هایی هستند که برخی امکانات را جهت بهینه سازی به سایت شما اضافه می کنند. شما می توانید با این افزونه ها، برخی متادیتاها را به محتوای خود اضافه کنید، اسکیماها را فعال کرده و آنها را مقدار دهید، وضعیت سئو صفحات و مقالات خود را مشاهده کرده و میزان رعایت پارامترهای سئو را در آن مشاهده کنید.
بهترین افزونه های سئو سایت وردپرس عبارتند از:
- رنک مث | Rank Math: این پلاگین به واسطه رایگان بودن و داشتن تمامی ابزارهایی که برای سئو سایت وردپرسی خود نیاز دارید بسیار محبوب است. از جمله این امکانات می توان به: اتصال به گوگل آنالیتیکس، ریدایرکت کردن، ایندکس یا نوایندکس کردن، تنظیم خودکار نقشه سایت، پشتیبانی از ریچ اسنیپت ها اشاره کرد.
- یوآست سئو | Yoast Seo: یک پلاگین قدیمی و رایج در سراسر دنیا و ایران است که هم اکنون بیش از 5 میلیون بار نصب شده و عنوان محبوب ترین افزونه سئو برای وردپرس را دارد. این ماژول همانند رنک مث از اسکیما مارک آپ ها، بردکرامپ، نقشه سایت پیشرفته استفاده می کند و می تواند برای هر پست یا صفحه ای، یک باکس تنظیمات سئو را اضافه کند.
- All in One SEO: به عنوان یک پیشنهاد جانبی، شما می توانید افزونه All in One SEO را نیز درنظر بگیرید که از یک کمپانی معتبر در حوزه وردپرس ارائه شده است.

معرفی جامع مهم ترین ابزارهای آنالیز سئو سایت وردپرس
آشنایی با ابزارهای انالیز سئو سایت وردپرسی بسیار مهم است و شما می توانید به کمک آنها، سئو سایت خود را با دقت بیشتر و راحت تر انجام دهید. بسیاری از این وبسرویس ها پولی هستند اما می توانید نمونه های رایگانی را نیز پیدا کنید. برای 4 حوزه مهم به معرفی ابزارهای آنالیز سئو می پردازیم که عبارتند از:
ابزارهای سئو تکنیکال سایت وردپرسی
ابزارهایی که سایت شما را از نظر فنی، تعداد تگ ها، هدینگ ها، سرعت، بک لینک و مواردی از این قبیل بررسی می کنند، ابزارهای تکنیکال نام دارند که بهترین آنها موارد زیر می باشند:
- گوگل سرچ کنسول،
- Site Audit Ahref،
- اسکریمینگ فراگ،
- Semrush Site Audit،
- جی تی متریکس.
ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی وردپرس
ابزارهایی که به شما کمک می کنند تا بتوانید کلمات کلیدی، مرتبط و نیز عبارات سوالی حوزه فعالیت خود را بیابید، Keyword Tools شناخته می شوند که برخی از بهترین آنها عبارتند از:
- KW Finder،
- io،
- کیورد پلنر گوگل،
- گوگل سرچ کنسول،
- اچرف،
- UberSuggest،
- Semrush.
ابزارهای بررسی بک لینک ها
شما می توانید در روند چیدن استراتژی و تخمین هزینه سئو سایت وردپرسی، از این ابزارها برای استخراج تعداد بک لینک ها استفاده کنید. بهترین ابزارها برای این کار عبارتند از:
ابزارهای یافتن لینک های شکسته در وردپرس
اگر در وب سایت خود لینک های شکسته و 404 دارید که صفحات یا محتوای آن حذف شده اند، می توانید از این ابزارها برای پیدا کردن و رفع آنها استفاده کنید:
- اسکریمینگ فراگ،
- Broken Link Checker،
- گوگل سرچ کنسول،
- Semrush،
- Ahref.
